|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: trening brzuszka na zyczenie ;)
Suz, wielkie dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bardzo przepraszam, że ominęłam Twoją wypowiedz! Gapa ze mnie. Teraz jestem na sekundę, ale odpowiem przy najblizszej okazji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myszo, a nie chcesz spróbować ziołami? Mi pomogło, a miałam podobne problemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps. podobno otręby dobrze robia ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
napiszę Ci wszystko wieczorem, teraz już nie zdążę bo muszę lecieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia brzucha na życzenie, suzanko czy mogłabyś podac pare ćw na brzuch, które bardziej spalają tłuszczyk niż rzeźbią mięśnie. Proszę
![]()
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Suzana - mam pytanie do Ciebie, czy Ty jesteś na jakiejś diecie oprócz tego, że ćwiczysz te brzuszki?
Czytałam, że żeby spalić z brzucha to musi być ćwiczenia + dieta , razem w połączeniu więc jestem ciekawa czy Ty rownież to stosowałaś czy tylko same brzuszki? Bo jesli Tobie spalił się ładnie dolny brzuszek to powiedz to efekt samych ćwiczeń czy jeszcze coś kombinowałaś z serii: ruch i dieta? I jak długo ćwiczysz już? Pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
KaRrO czy mogłabyś napisać, czy istnieje prawdopodobieństwo, że ból w dolnej części kręgosłupa pojawił się w skutek jakiegoś przeciążenia, przemęczenia? Powiem Ci jak ja staram sobie z tym radzić. Kładę się na macie, na plecach, ręce splatam za karkiem, nogi zginam w kolanach i robię głębokie wdechy i wydechy (nie żałuję na to czasu). Później kilkakrotnie wykonuje nożyce pionowe licząc do 30. To są ćwiczenia, które pamiętam jeszcze z wizyt u lekarza w dzieciństwie. Na sam koniec wklepuje maść i odpuszczam wszelkie ćwiczenia na tą partię w treningu i omijam wielkim lukiem komputer (u mnie to m. in. on jest przyczyna tych dolegliwości)
Natomiast najprostszym ćwiczeniem, które można wykonać w domu są wznosy tułowia w leżeniu na brzuchu (ręce na karku, bądź przed sobą). A co do ćwiczeń na górna cześć brzucha to najpopularniejszym jest chyba zwykłe spięcie (ale niskie – tak by czuć tylko górną cześć) Freedko te ćwiczenia są jak najbardziej odpowiednie ![]() Gotiko jasne, że jestem na diecie. Ja bym to nazwała „zejście z masy”, czyli ucinam sobie powoli kalorie – inaczej umarłabym chyba z głodu. Staram się nie dobijac do 2000. Ćwiczę dwa i pół roku, a z dolnego prostego jestem zadowolona (choć nie jest to jeszcze super ideał) dopiero teraz. Na dzień dzisiejszy ćwiczę brzuch z obciążeniem. Ale wydaje mi się, że wygląd brzucha to nie tylko wpływ diety, treningu pod niego ułożonego, ale całej aktywności – bo w ćwiczeniu innych partii ciała brzuch też może pracować.
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
kurcze, ostro zaczelam trenowac swoj brzuszek ale boje sie ze miesnie nigdy nie przebija sie przez warstwe tluszczu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze nie wiem dlaczego nie moge Ci priva poslac ![]() wiec odpowiem tutaj Dziekuje za wiadomosc i powiem tak ![]() U mnie w katowicach ojcowie sa dosc daleko ![]() natomiast w internecie znalazlam te same produkty ich roboty z tym ze przesylka jest droga 16 zl( dla mnie drog, bom biedna studentka haha), niewiem czy bezposrednio u Ojcow bedzie taniej, jak myslisz, ile Ty wydalas na te cudenka ![]() ps. ten sam tekst zostal napisany i zmodyfikowany juz 7 raz:/ ![]()
Ain't No Mountain High Enough ![]() ![]() ![]() Edytowane przez myszeczka00 Czas edycji: 2006-05-19 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twój dzienny licznik to 2000kcal? Jesz wszystko czy raczej ograniczasz się co do niektórych produktów? I obiady normalne czy raczej na bazie nieskotłuszczowej? Mam ochotę spróbowac tego Twojego treningu, bo cały czas jadę na 8 min Abs.. Pisalaś że spalił pieknie tłuszczyk. Powiedz po krótce kilka wskazówek by móc Ci choć w 1/5 dorównać. Suza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bezpośrednio jest o wiele taniej, sama babka kosztuje za 4 zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
wiec czym predzej robie wycieczke do katowic-bogucic
![]() ale slonko ladnie swieci a u mnie JUWENALIAAA ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Suz, a ja bym Cie do końca zycia miłowała, gdybyś podała nam jeszcze tak cudowne ćwiczonka jak ten trening, tylko na brzuch i pupcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Oj, przepraszam za pomyłkę
![]() Oczywiście na NOGI i pupcię, a nie na brzuch ;3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Munj polecam to:http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=73780
i to: "PRZYSIADY wersja A Pozycja wyjściowa: Stań w rozkroku na szerokości bioder, stopy mogą być lekko zwrócone do zewnątrz. Wykonanie ćwiczenia: Schodząc powoli w dół, zrób przysiad, tak by utworzyć kąt prostu pomiędzy pośladkami a nogami. Jednocześnie wyciągaj do przodu ręce. Pomogą Ci one przy zachowaniu równowagi, jak i przy powrocie do pozycji wyjściowej, kiedy to napniesz mocno pośladki. wersja B Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Schodząc powoli w dół zrób przysiad, ale tym razem wypchnij pośladki jak najbardziej do tyłu, tak by wykonać ruch imitujący siadanie na krześle. Wspomóż się rękoma przy powrocie do pozycji wyjściowej i również napnij pośladki. wersja C Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Stań w rozkroku jak w ćwiczeniach wyżej opisanych, wypchnij do przodu biodra i zrób lekki przysiad. Po chwili unieś ciało w górę, tak by kolana, kiedy już znają się w pozycji wyjściowej, nie były do końca wyprostowane. Uwagi ważne przy wykonywaniu ćwiczeń: • Staraj się trzymać proste plecy w każdej fazie ruchu • Pamiętaj, by nie wysuwać kolan poza linię palców stóp • Kolana nie mogą być skierowane do wewnątrz lub zewnątrz • Po zakończeniu ćwiczenia powoli złącz stopy, przesuwając je po kawałku do siebie PRZYSIAD WYKROCZNY wersja A Pozycja wyjściowa: Stań prosto, wysuń prawą nogę do przodu i lekko ją ugnij. Lewą nogę pozostaw prostą, opartą na palcach. Skoncentruj się na prawej nodze, tak by nie stracić równowagi przy wykonywaniu ćwiczenia. Możesz obrać punkt przed Tobą i kierować na niego wzrok podczas ruchu. Ręce mogą być oparte na biodrach. Wykonanie ćwiczenia: Zrób lekki ruch w dół i powróć do pozycji wyjściowej, przy czym pamiętaj, by nie wyprostować do końca kolana nogi prawej. wersja B Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Zrób dziesięć powtórzeń ruchu imitującego balansowanie nogą w dół i dopiero powróć do pozycji wyjściowej. Uwagi ważne przy wykonywaniu ćwiczeń: • Po wykonaniu ćwiczeń, podeprzyj się rękoma podłoża i dociągnij stopę będącą z tyłu do nogi, która pracowała • Kolano nogi, która wykonywała ruch nie ma prawa wysuwać się poza linię palców stóp • Uważaj, by pięta nogi będącej z tyłu, nie przechylała się do wewnątrz • Zwróć uwagę, by kolano pracujące było w prostej linii z całą nogą WYPYCHANIE NOGI W KLĘKU wersja A Pozycja wyjściowa: Wykonaj klęk podparty i przesuń ciężar ciała na wyprostowane ręce. Wykonanie ćwiczenia: Unieś prostą prawą nogę do pozycji, aż poczujesz napięcie pośladka. Postaraj się wówczas wykonać skurcz mięśni pośladkowych trwający 2-3 sekundy, po czym opuść nogę do pozycji wyjściowej. wersja B Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Unieś prawą nogę zginając ją w kolanie pod kątem prostym, tak by noga tworzyła przedłużenie kręgosłupa i znajdowała się lekko powyżej pośladka. Wykonaj lekki ruch nogą w górę, by poczuć napięcie mięśni. Upuść nogę do pozycji wyjściowej. Uwagi ważne przy wykonywaniu ćwiczeń: • Pamiętaj o trzymaniu kręgosłupa prosto • Przystępując do tego ćwiczenia zadbaj o rozgrzanie nadgarstków WYPYCHANIE BIODER W GÓRĘ wersja A Pozycja wyjściowa: Połóż się na plecach. Zegnij nogi w kolanach i rozstaw ja na szerokość barków. Podciągnij pięty jak najbliżej pośladków. Ręce połóż wzdłuż tułowia. Wykonanie ćwiczenia: Powoli unieś tułów, wypychając pośladki w górę. Nie odrywaj rąk od podłoża. Powrót do pozycji wyjściowej wygląda tu następująco: sukcesywnie i powoli „załamujesz” tułów, tak by pośladki dotknęły podłoża jako ostatnie. wersja B Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Tu również powoli unieś tułów, wypychając pośladki. Następnie wykonaj lekki ruch w górę, który napnie Twoje pośladki i opuść ciało do pozycji wyjściowej. wersja C Pozycja wyjściowa: jak wyżej Wykonanie ćwiczenia: Ćwiczenie wygląda jak dwie opisane wcześniej wersje. Różnica polega na tym, że zanim opuścisz ciało w dół, wykonaj ruch łączenia i rozłączenia kolan przy napiętych pośladkach. Uwagi ważne przy wykonywaniu ćwiczeń: • Nie unoś głowy do góry, niepotrzebnie obciążysz kark • Nie odrywaj barków od powierzchni, na której ćwiczysz • Nie wykonuj gwałtownych ruchów, skup się na poprawności technicznej ćwiczeń • Ciało opuszczaj powoli, z częścią lędźwiową kręgosłupa nie ma żartów!" --> www.polskifitness.pl
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Drogie dziewczyny, nie wiem, czy któraś już tego nie pisala, bo nie czytałam całego wątku, (weszłam na "brzuchowy" wątek specjalnie, by Wam napisac, bo tu nigdy wcześniej nie zaglądałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
oswiadczam wszem i wobec, ze i ja zaczne od jutra ten trening
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ja nie miałam zakwasów, ani mnie mięśnie brzucha PO treningu nie bolały, tylko jak robiłam te ćwiczenia, to strasznie bolały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Dzięki Suz za te ćwiczona na kręgosłup. Mam nadzieje że mi pomogą.
Od komputera to raczej nie jest bo zazwyczaj nie siedzę długo. Przeciążenie... hmmm... może to być od torby?? bo razej nie chodzę z plecakiem tylko z torbą na jedno ramię i czasem bywa dość ciężka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co ja mam robić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
KaRro musisz po prostu odpocząć
![]() A co to za motylek? Taki na plecyki ? ![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
suzana a czy podane przez Ciebie ćwiczenia wykonywać codziennie czy np 3 razy w tygodniu?? Wielki dzieki za nie, właśnie czegoś takiego wszędzie szukałam i doszukać się nie mogłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelko
Chodzi o brzuszek? 3 razy w tygodniu wystarczy ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
wiem że muszę
![]() ![]() wiesz co o tym motylku była mowa na wizażu gdzieś w ćwiczeniach na uda i nawet zdjęcie. chyba komuś wysyłałaś linka z tego co pamiętam ![]() poszukam i jak znajdę to wkleję tutaj na brzuch też jest ćwiczenie na nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
KaRro nie szukaj - juz wiem
![]() ![]() A z tą pracą całkowicie Cie rozumiem, jestem małą pracoholiczką :/
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
suzana chodzi mi o te ćwiczonka na uda i pośladki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Jaką tam pracocholiczką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() muszę to przeżyć. a co ćwiczeń to może nie schudłam ale lepiej się po nich czuję ![]() ![]() ile muszę czekać na efekty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.