![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach cz. II
Cytat:
Właśnie wyobraziłam sobie siebie w gumiakach z widłami, które 'wbijam' w tyłek facetowi. Wiecie coś tak jak w kreskówkach robili. :-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
My zdecydowaliśmy się na sale Finezja w 2015r.
Ludzi około 120, dodotkowo poprawiny na drugi dzień. Martwi mnie tylko czy trzy kawałki mięsa na osobę starczy?! Wkońcu też będą poprawiny ale mam nadzieję, że ciepło będzie i gościom nie będzie się chciało jeść :P ![]() Powiedzcie mi ile liczyć alkoholu na osobę? 0.5l? dodatkową planujemy mieć piwo, wino i whisky Miał ktoś wesele we finezji na 100 lub więcej osób?, Jakieś wrażenia Wasze... plusy, minusy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie
![]() Jakby co to sukienka jest na sprzedaż rozmiar 36/38. W razie pytań zapraszam na priv. P.S. Aplikację na ramieniu można obciąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To czy wam starczą 3 kawałki mięsa zależy od rodzin. Ale nie można liczyć na to, że jak będzie ciepło to ludziom się jeść nie będzie chciało. Bo ludzie na weselach liczą na jedzenie, wódkę i dobry zespół. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny biorące ślub w kościele św. Jana w Lesznie...
Jakie informacje dostaliście od proboszcza odnośnie przygotować,tzn. kiedy musicie się zjawić przed ślubem aby dostarczyć akt chrztu,świadectwo, zaświadczenie odbycia nauk przedmałżeńskich? Kiedy trzeba wypełnić protokół? I kiedy trzeba odbyć spowiedź przedślubną? Mnie wczoraj odesłano z kwitkiem, mimo że wszystko już miałam (oczywiście oprócz spowiedzi, dokumentów z USC i protokołu)... Wskazano że takie sprawy załatwia tylko w środę... A ja mieszkam poza Lesznem, codziennie pracuję i nie mam szans aby przyjechać w środę, chyba że w ramach urlopu... Jestem mega wkurzona na proboszcza i biorę nawet pod uwagę zmianę kościoła, bo w Janie jest pełna biurokracja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Wszystkie dokumenty trzeba dostarczyć 3 miesiące przed ślubem. Bo wtedy daje się na zapowiedzi i idzie do poradni przedmałżeńskiej. Załatwisz to tylko w środy od godz. 19, bo tylko wtedy jest tam proboszcz. W inne dni to albo siostry zakonne albo wikary czy jak mu tam. Co do spowiedzi to sama nie wiem, ale wydajemi sie, że w tugodniu przed ślubem.
A kiedy bierzecie ślub? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czy któraś z was czesała się u Kasi Mocek na Dąbrowskiego, możecie coś na jej temat powiedzieć?
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poradnię przedmałżeńską i katechezę już mam załatwiona. Miałam wszystkie dokumenty przy sobie, proboszcz był obok kościoła, ale robił z tego problem żeby przyjść bo to była sobota a nie środa... Ślub 26 lipca br. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia jaka to opłata. No to jeszcze trochę czasu jest do ślubu to na pewno uda ci się w środę podjechać. Ile płaciłaś za poradnię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Poradnię i katechezę przedmałżeńską robiliśmy w Poznaniu, łącznie zapłaciliśmy 70zł. Z tego co pamiętam katecheza 50zł/parę a poradnia 20zł/parę - ale nie jestem pewna :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
My za nauki płaciliśmy 15zł od osoby u Jana.
To mam nadzieję, że poradnia dużo kosztować nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was była może na weselu w Oazie Kłoda/Rydzyna, kiedy odbywały się dwa wesela jednocześnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
hm. masz wesele w Oazie? Kiedy?
my 02.08 ![]() Dziewczyny macie może namiary na dobrego, godnego polecania DJ'a? Zespól mamy, a na poprawiny szukamy Dj'a, niestety kompletnie nie mam rozeznania :| szukamy też do wynajęcia auta z duszą - starego, możecie coś polecić? ![]()
razem - 09.10.2009r. ![]() zaręczeni - 09.06.2013r. ![]() ślub - 02.08.2014r. ![]() Edytowane przez Ayomi Czas edycji: 2014-02-08 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
XPauline, dzięki za wiadomość
![]() Dobra, to ja mam teraz pytanie do Was, bo mam dylemat. Welon czy stroik?
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
91greeneyegdzie zamawialiście zaproszenia i obrączki?
![]() My mamy obrączki już od grudnia, kupiliśmy w Aparcie. ![]() Ja sie zastanawiałam nad welonem, ale myślałam, że są za drogie. Dopiero w tą sobotę byłam oglądać i zdałam sobie sprawę, że są max o 50 zł droższe niż stroiki. ![]() A jakie macie/będziecie mieć buty?
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Baset Czas edycji: 2014-02-09 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Zdecydowaliśmy się na jubilera z ulicy Wróblewskiego (ten przy skrzyżowaniu z ulicą Zieloną).
Zaproszenia zamówiłam u p. Grażyny Akuszewskiej na ulicy Bolesława Chrobrego. Buty zamawiałam przez allegro. Palce i pięty zakryte. Przez stopę przechodzi pasek do zapięcia. Obcas 8,5cm. To masz dylemat z welonem. 50zł to nie jest duża różnica w tym wypadku. Przymierz welony i stroiki. Może wtedy lepiej będzie ci podjąć decyzje. Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Przymierzyłam stroik, za opaskę z kauczuku ozdobioną kwiatkami i tiulem dałabym 70 zł.
A welon do połowy pleców szyty z koła w stylu hiszpańskim otoczony koronką kosztował 90 i czułam się w nim mega dobrze ![]() Pojadę z siostrą i może ona coś doradzi.
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
To nadzieja w siostrze ;-)
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Wiem, że pytanie nie jest do mnie, jednak tam gdzie ja kupiłam suknie to babka mówiła, że welon to koszt od 100 do 200 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Ayomi, Ja mam wesele 21 czerwca (sala bankietowa)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Generalnie kupuję welon. Nie pytałam o wypożyczenie. Ale w tym salonie, w którym byłam raczej nie wypożyczają, prędzej w tych dwóch na Wolności.
Przymierzałam welon taki do połowy pleców, może ciut dłuższy, obszyty koronką, uszyty z całego koła i kupno takiego to koszt 90 zł.
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
To cenowo z tym welonem nie ma tragedii. Mi sie marzy taki do ziemi jednak przy moim 157cm nie mogę mieć długiego. Max do połowy pleców. W kwietniu po świętach idę na przymiarkę sukni i wtedy wybiorę welon.
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chętnie, także poproszę na priv ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A na jaka opcję stołów się zdecydowaliście? My będziemy mieli okrągłe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
My mamy stoły dookoła parkietu, tak aby siedzący goście mogli widzieć jak bawią się pozostali ;-) Zresztą sala bankietowa jest za mała, aby pomieścić stoły okrągłe, zwłaszcza, że będzie nas ponad 70 osób.
![]() Chyba wszystko już mamy ogarnięte, zarezerwowane i upatrzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Nam również
![]() ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Opcja 145 zł, ale będziemy troszeczkę modyfikować menu i zamieniać potrawy na te z droższego pakietu, więc pewnie cena ulegnie jeszcze zmianie. A wiecie może ile dodatkowo kosztują pokrowce na krzesła i kokardy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.