Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 09:37   #181
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Byłyśmy dzisiaj w Stańczykach, ale normalnie jestem taka zmęczona że w wannie przysypiałam. Ubrałam grubą tż-tową koszulkę bo dostałam dreszczy i gardło mnie pobolewa.

Dzisiaj śpię z małą bo przyjechała szwagierka i oddałam jej swoje łoże.

Mandi u nas pogoda ładna była gdzieś do 16. Potem doszły wichry , deszcze typu ulewa. Więc wracałam w burzę do domu, potem tu też lało nieźle. Teraz chyba tylko wieje.

U nas idą obydwie dwójki górne, bardzo już napierają na dziąsła. Mała non stop palce w buzi.

Odnośnie śmieci, segregujecie? Ja segreguje tyle że u nas pojemniki na śmieci nie podpisane, no i jak się okazało każdy wrzuca gdzie chce, nie umieją czytać rozpiski bo zrobili sobie jeden pojemnik na butelki od piwa, w drugim są odpady naturalne i kartony a w trzecim samym kartony. Super.
jeszcze w sumie nie muszę to jakoś w domu ogarnąć bo na razie mam 1 kosz. Mam rozpiskę co i jak

Solciu, gratuluję zdania matury

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:41   #182
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Linka gratuluję tak szybkiego znalezienia opiekunki. A jak mała na nią zareagowała?
Mała bawiła się i w zasadzie mało co zwracała na nią uwagę, bo była już przyzwyczajona że codziennie przychodzi kilka pań

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Allebazi może cyc pomaga, a może po prostu coś w buzi, bo Zosi tez wystarczyło podać smoka, by sie uspokoiła i zasnela. Niemniej jednak te pobudki rozbijaly noc strasznie
U nas cyc to lek na całe zło Jak np. uderzy się mocno, to zadne tam przytulanie nie ukoi i nie uciszy płaczu a cyc - w jednej chwili Niewytłumaczalna magia cyca. Pewnie podobnnie jest ze smoczkiem dla wielu dzieci.
Wiesz że Martynka chciała ostatnio wyslać do Ciebie priva? Dałam jej ostatnio tel do zabawy, jak ją przewijałam, bo mi brykała strasznie, po chwili patrzę co ona tam robi na tel, a mała: weszła na forum, następnie w Twój profil i pisze do Ciebie priva
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:49   #183
pumas
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Z okazji roczku stawiamy tort, ktory musicie sobie wypbrazic, piekny truskawkowy tort jestem wzruszona, ze to juz rok! Matka jednak inaczej to przezywa niz reszta rodziny!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:51   #184
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Gosia dziś spała od 21:30 do 9:20! Wszystko fajnie, tylko ja nie mogłam spać... Mały sie wiercił całą noc, do tego paliła mnie straszna zgaga i dwa razy biegłam wymiotować... Starałam się wyczuć pozycję Jasia i wydaje mi sie, że nadal na dole czuje jego nóżki - czyli się jeszcze nie obrócił... Kopał mnie strasznie tej nocy. Może chciał sie obrócić, tylko nie ma możliwości i dlatego tak się wiercił?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Rok temu byłam w drodze na porodówkę

O 17:26 minie rok odkąd Fabiś jest ze mną. Kiedy to minęło?

Stawiam torcik!

Wszystkiego najlepszego dla B
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów!!!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 09:55   #185
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Gosia dziś spała od 21:30 do 9:20! Wszystko fajnie, tylko ja nie mogłam spać... Mały sie wiercił całą noc, do tego paliła mnie straszna zgaga i dwa razy biegłam wymiotować... Starałam się wyczuć pozycję Jasia i wydaje mi sie, że nadal na dole czuje jego nóżki - czyli się jeszcze nie obrócił... Kopał mnie strasznie tej nocy. Może chciał sie obrócić, tylko nie ma możliwości i dlatego tak się wiercił?

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów!!!
kurcze kurcze, dobrze by było gdyby jednak się obrócił
mnie strasznie zgaga paliła i jedynie migdały dawały radę.

~~mówiłam wczoraj mężowi że miesiączki dalej brak i tak nam się w sumie zgadało że chyba byłoby najlepiej mieć teraz drugie
(ale czuję że wnet @ nadejdzie)

Stary 2013-07-03, 10:09   #186
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wiesz że Martynka chciała ostatnio wyslać do Ciebie priva? Dałam jej ostatnio tel do zabawy, jak ją przewijałam, bo mi brykała strasznie, po chwili patrzę co ona tam robi na tel, a mała: weszła na forum, następnie w Twój profil i pisze do Ciebie priva
ciekawe co chciała napisać cioci dep

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Z okazji roczku stawiamy tort, ktory musicie sobie wypbrazic, piekny truskawkowy tort jestem wzruszona, ze to juz rok! Matka jednak inaczej to przezywa niz reszta rodziny!!
domyślam się,ja się dziś rozryczałam czytając wpis Sol na blogu
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:28   #187
KarolinaPW
Zadomowienie

Przede wszystkim najlepsze życzenia dla panny B. i pana F.Rośnijcie zdrowo kochane dzieciaczki!!!!

Linko- super,że wybraliście opiekunkę Na pewno będzie dobrze
U nas ja sama musiałam zdecydować, którą wziąć, mąż nawet ich nie widział Nasza bierze 15zł/h i to nie jest wysoko jak na te okolice

Blue- wszystkiego najlepszego z okazji imienin Jak w tamtej knajpie cudowali, to dobrze, że zmieniliście
Przykro mi że mama ma przeboje w pracy, nieciekawie.

Sol- widać ,że Fabiemu pizza smakuje, jaki rozradowany Piękne prezenty

Mandi level 4 nie jest taki straszny jak się wydaje, dla mnie cięższe są wszystkie killer tights&buns

Bebe- trzymam kciuki, żeby Jaś jednak zechciał się obrócić

Współczuję wszystkim boleśnie ząbkującym i łączę się w bólu, u nas każdy (z trzech na razie) wychodził bardzo ciężko

Co do segregacji śmieci to u nas jest system workowy, wg broszury którą dostałam powinni dostarczyć zapas worków na 3 miesiące dla 3 osób(tyle zadeklarowałam) dali po jednym z każdego koloru, w tym tylko jeden 60l na odpady niesegregowane, które odbierają co 2 tygodnie- obłęd, ciekawe jak mam to zmieścić. Pewnie bede musiała jak do tej pory pieluchy z kupami wyrzucać do koszy na mieście, bo przecież nos mi urwie, jak to poleży 2 tyg. Oczywiście w UM nikt nie odbiera

Mieliśmy jechać w piątek nad morze do moich rodziców na 5 dni (nasz jedyny urlop, na jaki możemy sobie pozwolić w tym roku) przekładany był już 3 razy, najpierw nie było pogody, potem M się rozchorował, potem ja. Dziś mama dzwoni że ma 39' i leży w łóżku Mąż wściekły bo w kółko bierze i odwołuje urlopy i nie wiem co robić, jechać (mama powiedziała, że może się zamknąć w pokoju i nie będzie wychodziła) czy znów przełożyć, ale z kolei czy znów coś nie wypadnie, a ja mam większość sobót pracujących
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2013-07-03 o 10:29
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 10:29   #188
blueberry88
Zakorzenienie

Dla Fabiego i B. najlepsze życzenia!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:29   #189
phdwao
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej

Najlepsze zyczenia dla Blanki i Fabisia! duzo radosci
Ja siedze na laweczce, maly spi a ja umieram z glodu, ale chociaz sobie was poczytam, nie mam pomyslu na obiad i nawet nic nie kupilam poza owocami, wiec moze zrobie nalesniczki, dla Jasia mam sloik hippa

Dzis na sniadanie dostal jogurt kozi,nie wiem czy wiecie ale kozie mleko jest najbardziej zblizone do mleka mamy, a nie mm, sa nawet madre artykuly na ten temat Jas po pierwszej lyzeczce sie skrzywil ale pozniej jadl az uszy sie trzesly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:31   #190
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Blue- wszystkiego najlepszego z okazji imienin Jak w tamtej knajpie cudowali, to dobrze, że zmieniliście
Przykro mi że mama ma przeboje w pracy, nieciekawie.
Dziękuję
Nieciekawie ma w pracy i atmosfera też nie za bardzo.
Myślę, ze wyjdzie dobrze w tej pierogarni
Stary 2013-07-03, 10:40   #191
ewka5891
Zakorzenienie

Karolina do piątku jeszcze dwa dni, moze do tego czasu mama poczuje si lepiej nie musicie z nią siedzieć cały czas, w okolicy napewno znajdziecie coś ciekawego do robienia. Wydaje mi sie, ze wolne z mężem dobrze Wam zrobi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 10:48   #192
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jedziemy dzisiaj do babci - do prababci małej, na truskawki.

Cytat:
Mandi level 4 nie jest taki straszny jak się wydaje, dla mnie cięższe są wszystkie killer tights&buns

Co do segregacji śmieci to u nas jest system workowy, wg broszury którą dostałam powinni dostarczyć zapas worków na 3 miesiące dla 3 osób(tyle zadeklarowałam) dali po jednym z każdego koloru, w tym tylko jeden 60l na odpady niesegregowane, które odbierają co 2 tygodnie- obłęd, ciekawe jak mam to zmieścić. Pewnie bede musiała jak do tej pory pieluchy z kupami wyrzucać do koszy na mieście, bo przecież nos mi urwie, jak to poleży 2 tyg. Oczywiście w UM nikt nie odbiera

Mieliśmy jechać w piątek nad morze do moich rodziców na 5 dni (nasz jedyny urlop, na jaki możemy sobie pozwolić w tym roku) przekładany był już 3 razy, najpierw nie było pogody, potem M się rozchorował, potem ja. Dziś mama dzwoni że ma 39' i leży w łóżku Mąż wściekły bo w kółko bierze i odwołuje urlopy i nie wiem co robić, jechać (mama powiedziała, że może się zamknąć w pokoju i nie będzie wychodziła) czy znów przełożyć, ale z kolei czy znów coś nie wypadnie, a ja mam większość sobót pracujących
Dzisiaj to robiłam i rzeczywiście nie było tak źle. Jak skończę ripped to biorę się za shreda, a potem może killer tights&buns
W gazecie Vita są jakieś płyty Jill, ale nie mam pojęcia co.

Teraz wszędzie jest cyrk ze śmieciami.

Zdrówka dla mamy Mam nadzieję, że do piątku mama wydobrzeje i wyskoczycie na urlopik. Przyda Wam się

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 10:52   #193
phdwao
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Linko gratuluje opiekunki, super ze poszlo tak gladko!

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jedziemy dzisiaj do babci - do prababci małej, na truskawki.

Dzisiaj to robiłam i rzeczywiście nie było tak źle. Jak skończę ripped to biorę się za shreda, a potem może killer tights&buns
W gazecie Vita są jakieś płyty Jill, ale nie mam pojęcia co.

Teraz wszędzie jest cyrk ze śmieciami.

Zdrówka dla mamy Mam nadzieję, że do piątku mama wydobrzeje i wyskoczycie na urlopik. Przyda Wam się
Bierzesz taJil z youtuba? Kurcze musze wrocic do cwiczen

Blue najlepsze zyczehka imieninowe!ale mi narobilas ochoty na pierogi

Stary 2013-07-03, 11:05   #194
agunia82
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla B. Rośnij zdrowo i bądź nadal taką pociechą dla mamy
I jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla F.

Karola faktycznie nieciekawa sytuacja ale do piątku jeszcze chwila, może mama wyzdrowieje?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:11   #195
nitka_88
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Przeprowadźcie się tylko gdzieś bliżej

Dziękujemy, piękny prezent

No to chwalimy się
Ale świetna kartka!
Cytat:
Mam już łóżeczko dla Jasia przygotowane. Pościel i ochraniacz kupiłam nowe - http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...343951415.html wzór MISIE NA DRABINIE ŻÓŁTE.
Poprałam i wyprasowałam ubranka .
Wygrałam dziś 2 aukcje ciuszkowe: http://allegro.pl/zestaw-konkretnych...352866898.html i http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla...352888013.html
Też miałam ten wzór pościeli dla Alex
Cytat:

Stawiam torcik!

Wszystkiego Najlepszego dla B i F
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

~~mówiłam wczoraj mężowi że miesiączki dalej brak i tak nam się w sumie zgadało że chyba byłoby najlepiej mieć teraz drugie
Ja właśnie dzisiaj dostałam, a też już myśleliśmy że dorobiliśmy Alexowi towarzystwo

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:20   #196
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Blue najlepsze zyczehka imieninowe!ale mi narobilas ochoty na pierogi
Dziękuję To
Karolina, niech mama się kuruje czym prędzej!!!
Stary 2013-07-03, 11:21   #197
KarolinaPW
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, tak właśnie się skłaniam ku temu żeby jednak jechać. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Mandi- dzięki muszę obczaić, w zeszłym miesiącu miała być Jill a były jakieś inne których nie znam, więc nie wzięłam.

Kurde, nie ma prądu od 9 do 15, zaraz mi bateria w lapku padnie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:34   #198
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Stawiam torcik!

Najlepszego dla Fabka
I najlepsze życzenia dla B.

Cytat:
a wiecie co
w następny weekend jedziemy na wieś na tydzień albo dłużej zacieszam jakbym na Majorkę wyruszała
Odliczam dni! Oby nam tam pogoda dopisała.
za pogodę

Cytat:
Dzięki dziewczyny, tak właśnie się skłaniam ku temu żeby jednak jechać. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Mandi- dzięki muszę obczaić, w zeszłym miesiącu miała być Jill a były jakieś inne których nie znam, więc nie wzięłam.

Kurde, nie ma prądu od 9 do 15, zaraz mi bateria w lapku padnie
też bym pojechała bo tak to można w nieskończoność odkładac.

dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:07   #199
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:

Cały czas mam taką nadzieję... Cała ciąża przebiegała bezproblemowo a tu masz babo placek! Obawiam się cc... Sn juz rodziłam, więc wiem jak to jest. Chociaż może cc będzie mniej bolało niż sn?

Daj znać jak akcja się potoczy!
Cytat:
Bebe- trzymam kciuki, żeby Jaś jednak zechciał się obrócić

Dziękuję .

Dziewczyny już pisały - do piątku jeszcze jest czas, ja bym nie odwoływała wyjazdu. Mama wydobrzeje a Wam przyda sie wypoczynek .
Cytat:
Dzis na sniadanie dostal jogurt kozi,nie wiem czy wiecie ale kozie mleko jest najbardziej zblizone do mleka mamy, a nie mm, sa nawet madre artykuly na ten temat Jas po pierwszej lyzeczce sie skrzywil ale pozniej jadl az uszy sie trzesly
Nam pediatra mówiła, że mleko kozie jest bardziej alergenne od krowiego...
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Też miałam ten wzór pościeli dla Alex

Gosia ma ten sam wzór. Ładnie wyglądają dwa łóżeczka w jednym pokoju z takimi samymi kompletami pościeli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 12:15   #200
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Nam pediatra mówiła, że mleko kozie jest bardziej alergenne od krowiego...

pierwsze słyszę. Mleko kozie zaleca się bardzo często dzieciom z nietolerancją białka krowiego, i ogólnie dzieciom ze skłonnościami do alergii. Mam w rodzinie małych alergików, i też mieli zalecane mleko kozie właśnie.

A jeszcze w temacie alergii, wiecie, że u synka mojej siostry ciotecznej prawdopodobnie pierwsza szczepionka skojarzona spowodowała ostrą reakcję alergiczną organizmu i się z tym bujają do tej pory? Dziecko urodzone w grudniu...
Lekarze podejrzewali zwykłe alergie na jakieś pokarmy/na biało krowie/ na pyłki itp., ale objawy choć podobne są jednak nie do końce typowe i zaczęła być o to podejrzewana szczepionka. Już u wielu ponoć super-specjalistów byli z małym i niewiele to daje.
Pewnie układ immunologiczny źle zareagował na taką bombę i się totalnie rozstroił

Stary 2013-07-03, 12:20   #201
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

pierwsze słyszę. Mleko kozie zaleca się bardzo często dzieciom z nietolerancją białka krowiego, i ogólnie dzieciom ze skłonnościami do alergii. Mam w rodzinie małych alergików, i też mieli zalecane mleko kozie właśnie.

A jeszcze w temacie alergii, wiecie, że u synka mojej siostry ciotecznej prawdopodobnie pierwsza szczepionka skojarzona spowodowała ostrą reakcję alergiczną organizmu i się z tym bujają do tej pory? Dziecko urodzone w grudniu...
Lekarze podejrzewali zwykłe alergie na jakieś pokarmy/na biało krowie/ na pyłki itp., ale objawy choć podobne są jednak nie do końce typowe i zaczęła być o to podejrzewana szczepionka. Już u wielu ponoć super-specjalistów byli z małym i niewiele to daje.
Pewnie układ immunologiczny źle zareagował na taką bombę i się totalnie rozstroił
Gosia od ok. 4 miesiąca życia miała skazę białkową i zapytałam o mleko kozie 2 pediatrów - zgodnie powiedzieli, żeby nie podawać, bo może bardziej uczulać...
Biedny maluszek...

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:24
Stary 2013-07-03, 13:03   #202
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

podejrzewałam że szczepionki mogą mieć na to wpływ biedne dziecię....

Stary 2013-07-03, 13:08   #203
nicki86
Zadomowienie

Wszytkiego najlepszego dla Fabianka i Blanusi

I kto by pomyślał że to już rok minął, myślałam że wraz z ciążą skończyły mi się dziwne rozczulane nastroje, ale jak czytam Wasze życzenia dla roczniaków i sobie przypominam porodówkę itd. to mi się chce ryczeć

Fabianek dostał śliczny prezent, zwłaszcza pocztówka jest powalająca, zwłaszcza dla wielbiciela Gumimisia ( ja go nie lubie i Sarze nie puszczam )

Bebe nie przejmuj się, jak będzie cesarka to też ok. To jest poprostu coś zupełnie innego niż sn, zwłaszcza dla matki ale ma swoje plusy. Boleć boli, ale jak się goi, ale nie masz tego całego wysiłku, skurczy itd. wiadomo że naturlanie lepiej... ale jak nie ma wyjścia trzeba skupić się na pozytywach. Przy planowanym cc, idziesz w wyznaczonym terminie, wiesz co Cię czeka, spokojnie czekasz aż Ci Jasia z brzusia wyciągną, nie musisz się matrwić że gdzieś utknie, że się przydusi itd. Ja jakbym teraz miała mieć drugi raz cc martwiłabym się tylko że Sarunie będę musiala na 5 dni zostawić w domu, a jak to moja mama mówi, my jak zrośnięte No ale Jaś może jeszcze się namyśli i fikołka wywinie

Co do śmierciorów jeszcze, to podobo mają dopiero być kontrole czy wszędzie wszytko sprawnie działa 16, więc mają jeszcze prawie 2 tygodnie żeby ogarnąć całe te zamieszanie...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 14:40   #204
phdwao
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Bebe ja na temat mleka koziego wiem to co Aga napisala i jak na poczatku karmienia Jasia wysypawalo jak zjadlam cos z krowiego mleka. To przeszlam na kozie i problem zniknal polecam Wam sprobujcie dac dziecku cos z koziego mleka, u nas teraz w piptrze i pawle sa jogurty kozie za 0,99zl

Dziewczyny mamy kolejny zabek szosty- druga gorna dwojka juz sie przebija wiac kawalek zeba! Do tego maly dalej mnie zaskakuje jadl nalesnika w kawalkach i truskawki w calosci, dobieral sie tez do czeresni ale boje sie o skorke?
Stary 2013-07-03, 14:55   #205
blueberry88
Zakorzenienie

To super! dla Jasia

Młoda wstaje w łóżeczku, wyrzuca smoczka i krzyczy. Taki z niej ostatnio wymuszacz, że padam. O wszystko, czego zabraniam krzyk, ryk! Dobrze, że jest ładna pogoda, bo w domu bym oszalała!
Stary 2013-07-03, 14:58   #206
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mamy kolejny zabek szosty- druga gorna dwojka juz sie przebija wiac kawalek zeba! Do tego maly dalej mnie zaskakuje jadl nalesnika w kawalkach i truskawki w calosci, dobieral sie tez do czeresni ale boje sie o skorke?
gratki ząbka i jedzenia
nie martw się o skórkę, Lu jadła czereśnie i nic jej nie było. Tylko na początek daj małą ilość

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To super! dla Jasia

Młoda wstaje w łóżeczku, wyrzuca smoczka i krzyczy. Taki z niej ostatnio wymuszacz, że padam. O wszystko, czego zabraniam krzyk, ryk! Dobrze, że jest ładna pogoda, bo w domu bym oszalała!
heh skąd ja to znam my się dzisiaj póki co w domu kisimy, bo gorąc, 28 stopni w cieniu. Pójdziemy sobie wieczorkiem na spacer

Stary 2013-07-03, 15:06   #207
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
heh skąd ja to znam my się dzisiaj póki co w domu kisimy, bo gorąc, 28 stopni w cieniu. Pójdziemy sobie wieczorkiem na spacer
Padła!
Jednak ja już nie mam na nic sił

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 15:14   #208
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Dzis na sniadanie dostal jogurt kozi,nie wiem czy wiecie ale kozie mleko jest najbardziej zblizone do mleka mamy, a nie mm, sa nawet madre artykuly na ten temat

Tak, kozie jest bardziej podobne do ludzkiego A najbardziej podobne jest... słonia! Nawet czytałam, ze są plany by robić mm na mleku słonia bo jest lepszą bazą niz krowie jeśli chodzi o skład ale jednak opór psychiczny jest duzy i nikt nie ma odwagi

Cytat:
my już byłyśmy, ale gorąco niesamowicie, nie miałam pojęcia że tak jest, u nas w domu zawsze chłodno, teraz np. gdy na zewnątrz upał, to u nas 22 stopnie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Gosia od ok. 4 miesiąca życia miała skazę białkową i zapytałam o mleko kozie 2 pediatrów - zgodnie powiedzieli, żeby nie podawać, bo może bardziej uczulać...
Biedny maluszek...
kozie pewnie też może uczulić, nie wiem, pewnie tak, jak większość rzeczy, jednak nie ma większego alegrena (w ogóle) niż mleko krowie

Bebe nie martw sie, jeśli bedzie cc to też dobrze, to ma swoje niesamowite plusy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:16   #209
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Tak, kozie jest bardziej podobne do ludzkiego A najbardziej podobne jest... słonia! Nawet czytałam, ze są plany by robić mm na mleku słonia bo jest lepszą bazą niz krowie jeśli chodzi o skład ale jednak opór psychiczny jest duzy i nikt nie ma odwagi
pogrzebałam dzisiaj trochę w necie na ten temat i znalazłam artykuł mówiący o tym, że mleko kozie sprawdza się w zastępstwie mleka krowiego w przypadku uczulenia na jakiś tam typ białka (tak w skrócie), poza tym ponoć niewiele się różnią. Nie ma natomiast nic, żeby było bardziej alergizujące, z artykułu wynikało, że albo nie ma różnicy, albo jak ktoś jest akurat na to białko uczulone to mleko kozie jest korzystniejsze. Chociaż konkluzja była taka, że uczulenie na to białko jest bardzo rzadkie i właściwie mleko krowie i kozie to jeden pieron pod kątem alergii.
Za to kozie jest łatwiej przyswajalne przez człowieka i pod tym kątem na pewno o niebo lepsze od krowiego

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-07-03 o 15:17
Stary 2013-07-03, 15:21   #210
nadalka
Zakorzenienie

Mam temp. 38 . A taka ładna pogoda

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości