Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-08-09, 11:52   #181
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka¿ wiadomo¶æ

Ervisha-
jeste¶ wegetariank±? Dobrze kojarzê?
Fajne menu, chocia¿ nie wiem czy nabia³u trochê nie za du¿o.
Te¿ mam tendencjê do jego nadu¿ywania,ale to chyba niekoniecznie bardzo zdrowo. Mo¿e lepiej by³oby czê¶æ twaro¿ków (np. tych na kanapki) zast±piæ jakimi¶ produktami sojowymi?
A ryby jadasz czy nie?

Moje U z ostatnich dwóch dni.

¦niadanie: owsianka z winogronami, nektarynk± i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki z razowca z pasztetem sojowym; miseczka surówki z sa³aty lodowej, pomidora, papryki, cebuli i ogórka
Obiad: 3 nale¶niki; dwa ze szpinakiem i fet±, a jeden z szynk±, marchewk± i ogórkiem kiszonym, polany ketchupem
Kolacja: sa³atka z kurczakiem (pier¶ z kurczaka sma¿ona, mieszanka sa³at, pomidor ogórek, oliwki, cebula, sos); 2 margerity ananasowe

¦niadanie:
owsianka z bananem, ¶liwkami i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 1 kromka razowca z makrel± w pomidorach, marchewka
Obiad: 2 pomidory faszerowane ry¿em, tuñczykiem, papryk± i natk± pietruszki, jeden nale¶nik ze szpinakiem i fet± (wyjadanie resztek z lodówki )
Podwieczorek: jogurt grecki z gar¶ci± orzechów
(Byle jaka) kolacja: kilka ¶liwek i kompot ¶liwkowy

Kolacja taka, a nie inna, bo by³am poza domem, a wróci³am pó¼no i w g³owie by³o mi nie jedzenie tylko ³ó¿ko
Laktoowowegetariank±, wiêc nie jadam ryb... Twaro¿ki lubiê a produkty sojowe jako¶ mi nie podchodz± ale pomy¶lê nad jakimis pastami warzywnymi... Przypomnia³a¶ mi ze dawno robi³am paprykarza warzywnego, wiec bêde musia³a zrobiæ.. Dziêkujê za zerkniecie

A Twoje menu brzmi± smacznie i zdrowo Tak ró¿norodnie Chocia¿ mo¿na siê uczepiæ tej kolacji co kolacj± nie mo¿na nazwaæ (mam na my¶li te ¶liwki)

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:57   #182
madlena_22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Moje wczorajsze R :
Mo¿ecie oceniæ?
co by¶cie zmieni³y? doda³y/wywali³y ?

Bardzo proszê o opinie

I. sa³atka z rukoli,sa³aty ,pomidorow i kie³ków
II. dwa ma³e kawa³ki pizzy pe³noziarnistej z broku³ami i szpnakiem
III.dwie bu³ki z d¿emem
IV.Nale¶niki z bananem i kapk± czekolady

Tak troszkê bez obiadu ,ale najad³am siê niepotrzebnie tymi bu³kami z d¿emem i dopiero o 16stej zjad³am nale¶niki.

A i ok.19 tuñczyk.

Woda- ok.2 L, 30 min. æwiczeñ

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A jeszcze wypi³am ok.2 szklanki ¶wie¿o wyci¶cniêtego soku z pomarañczy.
madlena_22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:00   #183
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez madlena_22 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze R :
Mo¿ecie oceniæ?
co by¶cie zmieni³y? doda³y/wywali³y ?

Bardzo proszê o opinie

I. sa³atka z rukoli,sa³aty ,pomidorow i kie³ków
II. dwa ma³e kawa³ki pizzy pe³noziarnistej z broku³ami i szpnakiem
III.dwie bu³ki z d¿emem
IV.Nale¶niki z bananem i kapk± czekolady

Tak troszkê bez obiadu ,ale najad³am siê niepotrzebnie tymi bu³kami z d¿emem i dopiero o 16stej zjad³am nale¶niki.

A i ok.19 tuñczyk.

Woda- ok.2 L, 30 min. æwiczeñ

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A jeszcze wypi³am ok.2 szklanki ¶wie¿o wyci¶cniêtego soku z pomarañczy.
Nale¶niki by³yby najlepsze na ¶niadanie - energetyczny i syc±cy posi³ek to dobry pocz±tek dnia. Dobrze, gdyby¶ zaczê³a zwracaæ uwagê na to, jakiej m±ki u¿ywasz (najlepszy jak najgrubszy przemia³), a tak¿e jakie pieczywo kupujesz. Jakie to by³y bu³ki? Je¶li zwyk³e pszenne kajzerki, to nie jest to najlepszy wybór. Ponadto, lepiej by by³o, gdyby¶ u¿y³a do nich czego¶ innego ni¿ d¿emu. To nie jest warto¶ciowy posi³ek. Lepsza by by³a jedna porz±dna grahamka na³adowana warzywami, z jakim¶ dobrym serem, ryb±, jajem, wêdlin±. Opcji jest mnóstwo.

Pizza by³aby dobrym obiadem - brawo za to, ¿e jest pe³noziarnista , a szpinak i broku³y to samo zdrowie.

Taka sa³atka jest dobrym pomys³em na kolacjê, ale nie najlepszym na ¶niadanie - od rana potrzebujemy energii! Tak± kolacyjn± sa³atkê warto polaæ np. oliw± z oliwek. Do tuñczyka te¿ przyda³oby siê dorzuciæ jakie¶ warzywa. Tuñczyk w sosie w³asnym czy w oleju?

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-09 o 18:01
Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:21   #184
pani uzytkownik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

U. dzieñ w domu, bezruchowy oprócz æwiczeñ i porz±dków

10. ¶niadanie. owsianka (36g p³atków górskich, ³y¿ka suszonych jagód goji, ³y¿ka otr±b ¿ytnich eko., 15gr orzechów w³oskich, 200ml mleka 2%, 40g twarogu 0%), po³owa grejfruta; zielona herbata.
Ewa Chodawkowska Skalpel, 8 min MelB po¶ladki, rozciaganie (ok h æwiczeñ)

14. obiad. 120g piersi z indyka na parze, szklanka (130g po ugotowaniu) kaszy gryczanej,
sa³atka (cykoria, salata lodowa, duzy pomidor, koper, ³y¿ka oliwy z oliwek)17.30 podwieczorek. 2kruche babeczki z budyniem ¶mietankowym, 2 paski milki mlecznej, mocna kawa.
20.30 kolacja: 2kromki razowca z ³ososiem wêdzonym (50g), ogórkiem, sa³at± i twarogiem (40gr). po: drink (wódka, sok pomarañczowy).

jaka jest dzienna maksymalna porcja nabia³u? podobnie jak dziewczyny mam na niego "faze".

Edytowane przez pani uzytkownik
Czas edycji: 2013-08-09 o 18:26
pani uzytkownik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-09, 20:01   #185
Poa alpina
Zadomowienie

Dzisiejsze U.

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ¶liwkami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 2 kromki razowca z oliwkowym serem brie, pomidorem, sa³at± i jasnymi winogronami
III Fl±dra gotowana na parze, pó³ woreczka kaszy gryczanej, fasola szparagowa
IV 3 kromki chleba s³onecznikowego z szynk±, sa³at± i rzodkiewk± / serem sma¿onym, sa³at± i kiszonym ogórkiem

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 3x zielona, zio³owa.

Stary 2013-08-09, 21:09   #186
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 660

Moje U

¦niadanie: owsianka z arbuzem, borówkami, wiórkami kokosowymi i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki pieczywa pe³noziarnistego z sa³at±, ³ososiem wêdzonym i ogórkiem, ma³y jogurt naturalny
Obiad: 3/4 paczki warzyw na patelniê (takich z ziemniakami) usma¿onych z tofu i doprawionych na pikantnie
Kolacja: jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem, kolejne dwa pomidory z cebul± i octem, kromka pieczywa pe³noziarnistego
Stary 2013-08-10, 20:51   #187
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Moje U

¦niadanie: owsianka z arbuzem, borówkami, wiórkami kokosowymi i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki pieczywa pe³noziarnistego z sa³at±, ³ososiem wêdzonym i ogórkiem, ma³y jogurt naturalny
Obiad: 3/4 paczki warzyw na patelniê (takich z ziemniakami) usma¿onych z tofu i doprawionych na pikantnie
Kolacja: jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem, kolejne dwa pomidory z cebul± i octem, kromka pieczywa pe³noziarnistego
Bardzo fajnie!Choæ ja wziê³abym ju¿ ca³± paczkê tych warzyw na patelniê, po co zostawiaæ 1/4.

Dzisiejsze U - z T¯ . Nawet piwka sobie nie zdegustujemy (a takie smakowito¶ci czekaj±!), bo biorê antybiotyk

¦niadanie: Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: czerwonymi porzeczkami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
Przek±ska: Brzoskwinia, ma³e jab³ko
Do kawy: 50g bia³ej czekolady z nadzieniem wi¶niowo-je¿ynowo-jogurtowym
Obiad: Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu, pó³ woreczka br±zowego ry¿u, broku³y gotowane na parze
Kolacja: 2 kromki chleba s³onecznikowego z serem sma¿onym, kiszonym ogórkiem i sa³at±; 2 kromki razowca z oliwkowym serem brie, pomidorem i sa³at±

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 22:16   #188
Mesis
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 212

Zaczynam siê udzielaæ. Jestem na redukcji, staram siê zdrowo od¿ywiaæ, ale jestem pocz±tkuj±ca. Bêdê wdziêczna za wszystkie rady i wskazówki

1. Owsianka: 3 ³y¿ki p³atków owsianych, banan, pó³ jab³ka, rodzynki, gar¶æ otrêbów owsianych i ¿ytnich, pó³ jogurtu naturalnego.
2. pó³ torebki ry¿u parabolicznego (br±zowy bêdzie lepszy?), ryba w przyprawach (upieczona w piekarniku- polana olejem rzepakowym), gar¶æ warzyw mro¿onych (marchew, broku³, kukurydza), kiszona czerwona kapusta (domowej roboty )
3. Kromka pe³noziarnistego chleba z drobiow± wêdlina, miseczka sa³atki (sa³ata, pomidory, ogórki, papryka, cebula, szczypior, ³y¿eczka majonezu, olej rzepakowy, sok z cytryny)
4. Dwa jajka z wy¿ej opisan± drug± miseczk± sa³atki. + trening z Chodakowska
5. Serek wiejski z pomidorem, szczypiorkiem i dwoma cienkimi plasterkami szynki drobiowej.

Wypi³am chyba ze trzy litry wody + szklanka zielonej herbaty

Co zamierzam zmieniæ: kupiæ olej kokosowy, do owsianki dodawaæ siemiê lniane (muszê kupiæ m³ynek) i orzechy. Co jeszcze powinnam zmieniæ?

Edytowane przez Mesis
Czas edycji: 2013-08-10 o 22:18
Mesis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-10, 22:21   #189
rybka1425
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 102

Nowe odkrycie mas³o migda³owe!!!
rybka1425 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:22   #190
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 172

Baaaaaaaardzo Was proszê o opinnie, to moj wczorajszy jad³ospis.
Nie wiem dlaczego waga ani rusz
S:
Mleko 0,5% 3/4 szklanki
Kakao 1 lyzeczka
Otrêby owsiane 3 ³yzki
Len mielony 1 ³yzka

II ¶niadanie
Chleb z siemieniem i otrêbami 1 kormka
Pomidor

obiad
Filet z kurczaka bez panierki sma¿ony 85g
Szpinak 200g

podwieczorek
Jogurt naturalny z wapniem 250g

kolacja
Serek wiejski naturalny 200g

Edytowane przez bialaczekoladka
Czas edycji: 2013-08-11 o 09:25
bialaczekoladka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-11, 12:56   #191
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U - z T¯ . Nawet piwka sobie nie zdegustujemy (a takie smakowito¶ci czekaj±!), bo biorê antybiotyk

¦niadanie: Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: czerwonymi porzeczkami, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
Obiad: Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu, pó³ woreczka br±zowego ry¿u, broku³y gotowane na parze
Kolacja: 2 kromki chleba s³onecznikowego z serem sma¿onym, kiszonym ogórkiem i sa³at±; 2 kromki razowca z oliwkowym serem brie, pomidorem i sa³at±

bardzo fajnie! co to za oliwkowy brie? ; > ach, ta czekolada brzmi tak pysznie, ¿e chyba sobie zakupiê w najbli¿szym czasie.

odpoczywaj i wracaj do zdrowia szybko

Cytat:
Napisane przez Mesis Poka¿ wiadomo¶æ
Zaczynam siê udzielaæ. Jestem na redukcji, staram siê zdrowo od¿ywiaæ, ale jestem pocz±tkuj±ca. Bêdê wdziêczna za wszystkie rady i wskazówki

1. Owsianka: 3 ³y¿ki p³atków owsianych, banan, pó³ jab³ka, rodzynki, gar¶æ otrêbów owsianych i ¿ytnich, pó³ jogurtu naturalnego.
2. pó³ torebki ry¿u parabolicznego (br±zowy bêdzie lepszy?), ryba w przyprawach (upieczona w piekarniku- polana olejem rzepakowym), gar¶æ warzyw mro¿onych (marchew, broku³, kukurydza), kiszona czerwona kapusta (domowej roboty )
3. Kromka pe³noziarnistego chleba z drobiow± wêdlina, miseczka sa³atki (sa³ata, pomidory, ogórki, papryka, cebula, szczypior, ³y¿eczka majonezu, olej rzepakowy, sok z cytryny)
5. Serek wiejski z pomidorem, szczypiorkiem i dwoma cienkimi plasterkami szynki drobiowej.

Co zamierzam zmieniæ: kupiæ olej kokosowy, do owsianki dodawaæ siemiê lniane (muszê kupiæ m³ynek) i orzechy. Co jeszcze powinnam zmieniæ?
bardzo fajny, warto¶ciowy jad³ospis zero ¶mieci, a przy tym smacznie. mam tylko tak± drobn± uwagê - zmniejszy³abym ilo¶c otrêbów na rzecz zwiêkszenia p³atków owsianych, otrêby maj± du¿o b³onnika, który w nadmiarze szkodzi zamiast dzia³ac pozytywnie (mo¿e powodowac wzdêcia, zaparcia), oprócz tego do obiadu mog³o byc spokojnie wiêcej warzyw ni¿ gar¶c, ale nie czepiam siê, bo patrz±c ca³o¶ciowo i tak masz ich du¿o (duuu¿o wiêcej ode mnie, ech).

tak, br±zowy bêdzie lepszy

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 13:09   #192
pani uzytkownik
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27
Odp: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. U

Sniadanie. Owsianka 36g platkow gorskich pol szklanki mleka 2% pol szklanki wody, 50g twarogu poltlustego 15g orzechow wloskich, lyzka otrab ztnich, lyzka suszonych jago hoji, zielona herbata i kiwi.

Obiad. 120g piersi z indyka na parze z brokulami 150g, kasza gryczana 120g i lyzka oliwy

Podwieczorek. Kawa i 10gr migdalo

Rower rekreacyjnie pol h.

Kolacja 2 kromki spore razowca z rzodkiewka i jajkiem na twardo (jedno cale z drugiego bialko) i pietruszka

Wczoraj jadlam tez taka kolacje mozna jesc jajka dzien po dniu? Ogolnie jem ok 2 lub 3 jajka cale z drugiego bialko do kolacji. Czy lepiej zjesc kanapke z wedlina z kurczaka i twarogiem?
pani uzytkownik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-11, 14:24   #193
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajnie!Choæ ja wziê³abym ju¿ ca³± paczkê tych warzyw na patelniê, po co zostawiaæ 1/4.
Bo na wiêcej warzyw zabrak³o mi miejsca w brzuszku

Cytat:

Rewelacja, uwielbiam Twoje jad³ospisy
Widzê, ¿e wraz z odej¶ciem upa³ów nast±pi³ come back tych Twoich przepysznych czekolad

Cytat:

Bardzo, bardzo ³adna R-ka. Du¿o warzyw, du¿o bia³ka, wêgle z³o¿one...
Moim zdaniem brakuje tylko ¼róde³ NKKT, ale to sama wiesz.

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Poka¿ wiadomo¶æ
S:
Mleko 0,5% 3/4 szklanki
Kakao 1 lyzeczka
Otrêby owsiane 3 ³yzki
Len mielony 1 ³yzka

II ¶niadanie
Pomidor

obiad
Szpinak 200g

podwieczorek
Jogurt naturalny z wapniem 250g

kolacja
Serek wiejski naturalny 200g
Przede wszystkim powiedz mi: æwiczysz? Regularna aktywno¶æ fizyczna jest bardzo wa¿na dla gubienia kilogramów. Mo¿e tu tkwi przyczyna wolno spadaj±cej wagi?
Poza tym moim zdaniem stanowczo za ma³o jesz, co mo¿e mieæ wp³yw na zwolnienie metabolizmu. Na ¶niadanie dodaj do owsianki jakie¶ owoce, zamieñ bezwarto¶ciowe mleko 0,5% na jogurt, serek wiejski czy homo.
Na II ¶niadanie po³ó¿ co¶ na ten samotny chleb. Mo¿e wêdlinê drobiow±? Twaróg? Jajko na twardo? Pamiêtaj, ¿e bardzo wa¿ne jest dostarczanie organizmowi bia³ka, najlepiej w ka¿dym posi³ku.
Do obiadu ¶mia³o mog³a¶ dodaæ porcjê wêgli np. ry¿ br±zowy albo jak±¶ kaszê.
Do wie¶niaka na kolacjê dokrój nastêpnym razem du¿± porcjê warzyw, bo jest ich u Ciebie jak na lekarstwo.

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka¿ wiadomo¶æ

Sniadanie. Owsianka 36g platkow gorskich pol szklanki mleka 2% pol szklanki wody, 50g twarogu poltlustego 15g orzechow wloskich, lyzka otrab ztnich, lyzka suszonych jago hoji, zielona herbata i kiwi.

Obiad. 120g piersi z indyka na parze z brokulami 150g, kasza gryczana 120g i lyzka oliwy

Kolacja 2 kromki spore razowca z rzodkiewka i jajkiem na twardo (jedno cale z drugiego bialko) i pietruszka

Wczoraj jadlam tez taka kolacje mozna jesc jajka dzien po dniu? Ogolnie jem ok 2 lub 3 jajka cale z drugiego bialko do kolacji. Czy lepiej zjesc kanapke z wedlina z kurczaka i twarogiem?
Czyta³am gdzie¶, ¿e bezpiecznie mo¿na zje¶æ 2 jajka dziennie, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Jad³ospis bardzo ³adny, ale czemu wszystko liczysz co do grama?
Stary 2013-08-11, 20:25   #194
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Spokojnie - mozna jesc dwa jaja. Ja jem czasami 4 i ¿yje
Pamiêtajcie ze ¿ó³tko jest o wiele bardziej warto¶ciowe niz bia³ko.
Stary 2013-08-11, 20:39   #195
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 172

Cytat:
Przede wszystkim powiedz mi: æwiczysz? Regularna aktywno¶æ fizyczna jest bardzo wa¿na dla gubienia kilogramów. Mo¿e tu tkwi przyczyna wolno spadaj±cej wagi?
Poza tym moim zdaniem stanowczo za ma³o jesz, co mo¿e mieæ wp³yw na zwolnienie metabolizmu. Na ¶niadanie dodaj do owsianki jakie¶ owoce, zamieñ bezwarto¶ciowe mleko 0,5% na jogurt, serek wiejski czy homo.
Na II ¶niadanie po³ó¿ co¶ na ten samotny chleb. Mo¿e wêdlinê drobiow±? Twaróg? Jajko na twardo? Pamiêtaj, ¿e bardzo wa¿ne jest dostarczanie organizmowi bia³ka, najlepiej w ka¿dym posi³ku.
Do obiadu ¶mia³o mog³a¶ dodaæ porcjê wêgli np. ry¿ br±zowy albo jak±¶ kaszê.
Do wie¶niaka na kolacjê dokrój nastêpnym razem du¿± porcjê warzyw, bo jest ich u Ciebie jak na lekarstwo.
Co do cwiczen to w chwili obecnej mam zakaz, mialam wypadek po pol roku lekarze trzasneli sie ze noga byla i dalej jest zlamana. Tak wiec mam zmlamana noge z ktora chodze no i mam dbac o zrost wiec nie cwicze Bo jak nie czeka mnie przeszczep
Chociaz skreca mnie juz straszliwie
Takze conajwyzej brzuszki robie i macham sobie hantlami a o prawdziwym kardio narazie marze...

Szczerze mowiac boje sie owocow, bardzo pilnuje sie zeby nie zlapac cukrzycy, takze pod tym katem staram sie jesc, stad troche obcielam wegle a owocow nie tykam.
Moze do owsianki dorzuce jakies migda³y?
Z mlekiem dziekuje, masz racje zamienie na 2% t³uszczu.
Z 2 sniadaniem faktycznie bidnie wysz³o, z regu³y klade jakis plaser fileta krolewskiego albo salami.
Co do obiadu to znowu wlasnie boje sie ladowania wszedzie wegli, jak spokojnie posilkiem bialkowym i warzywami na 3 godziny jestem sytaa. Watro jeszcze ³adowac tam wegle?
No i co do kolacji masz racje stanowczo za malo warzyw ale czy ich brak moze spowodowac ze nie chudne?
Na dodatek chwilo moj tryb zycia jest niemalze nijaki, jeden wielki bezruch i ograniczenie stad taki niski bilans kcal bo przy takiej biernosci raczej chyba cz³owiek wiecej nie potrzebuje? Chyba ze sie mysle to prosze o wyprowadzenie z bledu i serdecznie dziekuje ze wszytskie wskazowki
bialaczekoladka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-11, 21:12   #196
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo fajnie! co to za oliwkowy brie? ; > ach, ta czekolada brzmi tak pysznie, ¿e chyba sobie zakupiê w najbli¿szym czasie.

odpoczywaj i wracaj do zdrowia szybko
Dziêkujê . Ten brie z oliwkami to Valbon. A czekolada przepyszna, polecam .

Ehh... Najbardziej wkurza mnie to, ¿e czujê siê zdrowa, ale jak d³u¿ej po³a¿ê na s³oñcu albo pozwolê sobie na wiêkszy wysi³ek, to naraz jak mnie sieknie... A¿ nie wiem co ze sob± zrobiæ.

Cytat:

Brakuje mi innych ¶wie¿ych owoców ni¿ kiwi, kiwi to ja jadam zim±, a nie w pe³ni sezonu.

Nie bój siê jajek! To prawdziwy cud natury, jeden z najwarto¶ciowszych produktów jaki mo¿na sobie wyobraziæ. I to fakt, ¿ó³tka s± bardziej warto¶ciowe od bia³ek, wiêc nie wyrzucaj ich... Jedz na zdrowie!

Cytat:
Bo na wiêcej warzyw zabrak³o mi miejsca w brzuszku

Rewelacja, uwielbiam Twoje jad³ospisy
Widzê, ¿e wraz z odej¶ciem upa³ów nast±pi³ come back tych Twoich przepysznych czekolad
No chyba ¿e tak.

Dziêki! Czekolady s± non stop, tyle, ¿e w samotno¶ci zazwyczaj nie jadam - tylko w towarzystwie T¯, a przewa¿nie spêdzamy razem weekendy. Czasem moje weekendowe jad³ospisy siê zupe³nie nie nadaj± do tego w±tku, tote¿ moje szamanie czekolad mo¿e byæ niezauwa¿alne . Upa³y nic do tego nie maj±.

Dzisiejsze U, równie¿ z T¯

¦niadanie: Jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynk± i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z serkiem cebulowym, rzodkiewkami i sa³at±
Do kawy: 50g ciemnej czekolady z nadzieniem kakaowym i skórk± pomarañczy
Obiad: Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z miêsem mielonym z ³opatki wieprzowej i sosem pomidorowym z cukini±, paprykami, chili i zio³ami
Do kawy: 10g ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym (nooo, nie mog³am siê powstrzymaæ przed skosztowaniem T¯ mnie musia³ odci±gaæ, ¿ebym nie ze¿ar³a wiêcej ni¿ kostka)
Mel B po¶ladki + abs (skusi³am siê choæ na odrobinê æwiczeñ, pomimo ¿e po sporej ilo¶ci ³a¿enia pieszo i... innych baaaardzo mêcz±cych zajêciach i tak ju¿ mog³am sobie darowaæ)
Kolacja: 2 kromki razowca z oliwkowym serem brie, pomidorem i sa³at±

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: zielona z grejpfrutem, zielona z miêt±, zielona z pigw± i granatem

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-11 o 21:13
Stary 2013-08-12, 01:26   #197
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 270
GG do riddle92

Cytat:
S:
Mleko 0,5% 3/4 szklanki
Kakao 1 lyzeczka
Otrêby owsiane 3 ³yzki
Len mielony 1 ³yzka <bardzo ubogie sniadanie, proponuje troche tlustsze mleko, jesli juz jest, i platki owsiane

II ¶niadanie
Pomidor <zero bialka, poza tym proponuje nie przesadzac z blonnikiem w druga strone

obiad
Szpinak 200g <tutaj jest ok, ale szkoda ze nie ma zadnych weglowodanow, np z ryzu

podwieczorek
Jogurt naturalny z wapniem 250g <to nie posilek, conajwyzej przekaska

kolacja
Serek wiejski naturalny 200g<zastapilabym zwyklym twarogiem, ale przede wszystkim doloz cos do niego
straaszny ten jadlospis jest, chyba bym umarla jakbym tyle jadla, serio. jest bardzo skromnie, tak naprawde to conajwyzej obiad mozna tu uznac za posilek, brakuje warzyw, weglowodanow zlozonych lub/i tluszczy (poza lnem, ale to troche malo), nie ma tez owocow(nie za duzo, owszem, ale jedno jablko dziennie to nic strasznego ;d). jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:

Sniadanie. Owsianka 36g platkow gorskich pol szklanki mleka 2% pol szklanki wody, 50g twarogu poltlustego 15g orzechow wloskich, lyzka otrab ztnich, lyzka suszonych jago hoji, zielona herbata i kiwi. <36 g? jezusmaria, wa¿ysz p³atki owsiane? jestes na U, stwierdzenie "6 lyzek" wystarczy spokojnie. poza tym, jest to ladny posilek

Podwieczorek. Kawa i 10gr migdalo <to dosyc malo, zwlaszcza ze potem jest rower

moim zdaniem to jest redukcja, fakt faktem te posilki wygladaja smacznie, ale dosyc tego malo ja mysle, ze jajka mozesz spokojnie jesc dzien po dniu

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

Cytat:

¦niadanie: Jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynk± i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z serkiem cebulowym, rzodkiewkami i sa³at±
Obiad: Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z miêsem mielonym z ³opatki wieprzowej i sosem pomidorowym z cukini±, paprykami, chili i zio³ami
Do kawy: 10g ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym (nooo, nie mog³am siê powstrzymaæ przed skosztowaniem T¯ mnie musia³ odci±gaæ, ¿ebym nie ze¿ar³a wiêcej ni¿ kostka)
Mel B po¶ladki + abs (skusi³am siê choæ na odrobinê æwiczeñ, pomimo ¿e po sporej ilo¶ci ³a¿enia pieszo i... innych baaaardzo mêcz±cych zajêciach i tak ju¿ mog³am sobie darowaæ)

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: zielona z grejpfrutem, zielona z miêt±, zielona z pigw± i granatem
we¼ id¼, jak smacznie : D chociaz zwazywszy na ta duza ilosc ruchu to mam wrazenie ze troche malo, ale to sama wiesz ile tego bylo dokladnie ;d nie znam Twojego dokladnego zapotrzebowania tak czy siak, pysznie

moje dzisiejsze R(sporo powtorek, ale jakos malo czasu mialam i malo w lodowce ;d):
1. Banan, jajecznica z dwóch jajek na lyzeczce masla
2. Ser bialy z ¿elatyn±, mlekiem, lyzka syropu do kawy i kakao ciemnym (taki fajny zastygniety serek, strasznie przyjemnie sie to je ), w miedzyczasie troche papryki, dwie garsci pestek slonecznika
3. mialo byc co innego, ale powtorka z 2 sniadania(tzn ser), bo sie spieszylam
4. piers z kurczaka z oliwa i przyprawami, pieczona w piekarniku, miska salatki (salata, rzodkiewka, jajko, pomidor, papryka, mozarella, oliwa, ocet balsamiczny, przyprawy)
zrobilam ten fajny trening z YT - Tabate, i z tego miejsca pragne pozdrowic Poa Alpina , bo trening okazal sie fajna alternatywa dla wychodzenia na dwor (jak jest juz ciemno i niebezpiecznie )
5. zaraz zjem piers z kurczaka znowu i usmaze sobie szpinak z czosnkiem (jestem sow± i klade sie spac o 4, stad te dziwne pory)
riddle92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-12, 07:15   #198
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Co do cwiczen to w chwili obecnej mam zakaz, mialam wypadek po pol roku lekarze trzasneli sie ze noga byla i dalej jest zlamana. Tak wiec mam zmlamana noge z ktora chodze no i mam dbac o zrost wiec nie cwicze Bo jak nie czeka mnie przeszczep
Chociaz skreca mnie juz straszliwie
Takze conajwyzej brzuszki robie i macham sobie hantlami a o prawdziwym kardio narazie marze...
£±czê siê w bólu, bo ja akurat siedzê w domu ze z³aman± rêk± i te¿ a¿ nogami przebieram, ¿eby sobie poæwiczyæ. Na razie mogê tylko peda³owaæ na rowerku stacjonarnym. Ale wiadomo- zdrowie najwa¿niejsze. Dlatego ja na Twoim miejscu wstrzyma³abym siê z ostr± redukcj±, bo organizm powinien otrzymywaæ wszystkie niezbêdne sk³adniki mineralne, ¿eby móg³ siê skupiæ na regeneracji ko¶ci. Szczególnie wa¿ne s± wapñ i bia³ko oraz witamina D (czyli wskazane przebywanie na s³oñcu, bo tylko w ten sposób organizm mo¿e j± wyprodukowaæ ). Ale organizm potrzebuje te¿ ca³ego szeregu innych sk³adników, choæby magnezu, fosforu, potasu.
Tak wiêc moim zdaniem skup siê teraz na tym, ¿eby je¶æ zdrowo, ale niech spadaj±ce kilogramy bêd± spraw± drugorzêdn±. Dieta rekonwalescenta po z³amaniach ko¶ci powinna byæ urozmaicona.

Cytat:
Szczerze mowiac boje sie owocow, bardzo pilnuje sie zeby nie zlapac cukrzycy, takze pod tym katem staram sie jesc, stad troche obcielam wegle a owocow nie tykam.
Przecie¿ nikt Ciê nie namawia, ¿eby je¶æ je kilogramami
1-2 porcje owoców dziennie na pewno Ci nie zaszkodz± (za porcjê przyjmuje siê 1 ¶redniej wielko¶ci owoc lub szklankê drobnicy).

Cytat:
Moze do owsianki dorzuce jakies migda³y?
Wskazane Mo¿esz ¶mia³o dorzuciæ i migda³y i jaki¶ owoc. ¦niadanie mo¿e byæ bardziej obfite, bo ma zapewniæ energiê na ca³y dzieñ.
Ja stanowczo postara³abym siê te¿ o jakie¶ ¼ród³a bia³ka w tym posi³ku. Najpro¶ciej by³oby dorzuciæ do owsianki serek wiejski/ homo naturalny. Ale mo¿e usma¿ysz sobie czasem np. jakie¶ fajne, zdrowe placuszki? Zjesz jajecznicê z warzywami i kromk± chleba pe³noziarnistego? Jakie¶ fajne kanapki?

Cytat:
Z 2 sniadaniem faktycznie bidnie wysz³o, z regu³y klade jakis plaser fileta krolewskiego albo salami.
Przy z³amaniach niewskazane jest jedzenie wêdlin, ze wzglêdu na zawarty w nich sód, który ¼le wp³ywa na gospodarkê wapniow± organizmu. Wiêc tutaj z umiarem
Mo¿esz tutaj wrzuciæ np. w³asnorêcznie upieczone miêso, sardynki lub szprotki z puszki (konserwy rybne z o¶æmi s± fajnym ¼ród³em wapnia) czy jaki¶ ser.

Cytat:
Co do obiadu to znowu wlasnie boje sie ladowania wszedzie wegli, jak spokojnie posilkiem bialkowym i warzywami na 3 godziny jestem sytaa. Watro jeszcze ³adowac tam wegle?
Wydaje mi siê, ¿e nie jest to niezbêdne, ale mo¿esz czasem wrzuciæ np. kaszê gryczan± bêd±c± ¶wietnym ¼ród³em magnezu.
Poza tym mo¿e od czasu do czasu zast±p miêso z obiadu ro¶linami str±czkowymi (soja, soczewica)? S± dobrym ¼ród³em wapnia.

Cytat:
No i co do kolacji masz racje stanowczo za malo warzyw ale czy ich brak moze spowodowac ze nie chudne?
My¶lê, ¿e na to akurat nie ma wp³ywu, ale na ogólny stan organizmu- tak.

Cytat:
Na dodatek chwilo moj tryb zycia jest niemalze nijaki, jeden wielki bezruch i ograniczenie stad taki niski bilans kcal bo przy takiej biernosci raczej chyba cz³owiek wiecej nie potrzebuje? Chyba ze sie mysle to prosze o wyprowadzenie z bledu i serdecznie dziekuje ze wszytskie wskazowki
¯yczê szybkiego powrotu do zdrowia i nie martw siê teraz tak bardzo kilogramami

Cytat:

Same ochy i achy!

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka¿ wiadomo¶æ

moje dzisiejsze R(sporo powtorek, ale jakos malo czasu mialam i malo w lodowce ;d):
2. Ser bialy z ¿elatyn±, mlekiem, lyzka syropu do kawy i kakao ciemnym (taki fajny zastygniety serek, strasznie przyjemnie sie to je ), w miedzyczasie troche papryki, dwie garsci pestek slonecznika
4. piers z kurczaka z oliwa i przyprawami, pieczona w piekarniku, miska salatki (salata, rzodkiewka, jajko, pomidor, papryka, mozarella, oliwa, ocet balsamiczny, przyprawy)
zrobilam ten fajny trening z YT - Tabate, i z tego miejsca pragne pozdrowic Poa Alpina , bo trening okazal sie fajna alternatywa dla wychodzenia na dwor (jak jest juz ciemno i niebezpiecznie )
5. zaraz zjem piers z kurczaka znowu i usmaze sobie szpinak z czosnkiem (jestem sow± i klade sie spac o 4, stad te dziwne pory)
Wiadomo, ¿e czasem powtórki siê zdarzaj±, bo nie zawsze cz³owiek ma czas na siedzenie przy garach
Ogólnie fajnie (ten serek musia³ byæ pyszny!), ale brakuje mi trochê wêgli z³o¿onych na ¶niadanie.

Moje U z weekendu

Sobota
¦niadanie: owsianka z winogronami, pestkami s³onecznika i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki pe³noziarnistego z tofu, sa³at± i pomidorem
Obiad: pier¶ z kurczaka pieczona w piekarniku,du¿a porcja surówki (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek, oliwa z oliwek), 1/3 woreczka ry¿u pe³noziarnistego
Podwieczorek: du¿y jogurt naturalny
Kolacja (na mie¶cie): sa³atka z krewetek, ogrrrrromny kawa³ tortu, 2 margerity truskawkowe, 2 piwa

Poa alpina- pyta³a¶ kiedy¶ o margerity, a ja zapomnia³am Ci odpisaæ.
W jednej z moich ulubionych knajpek maj± margerity owocowe w przeró¿nych smakach. Rewelacja!

¦niadanie:
3 kanapki z takiej bu³eczki z ziarnami na wierzchu z serkiem naturalnym, ³ososiem wêdzonym, papryk± i pomidorem, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: serek wiejski, winogrona
Obiad: udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria, pomidory z cebulk± i octem
Deser: lody z malinami
Szklanka soku z czarnej porzeczki
Kolacja: zapiekanka z cukinii (cukinia, marchewka, cebula, jajka, ser ¿ó³ty, burka tarta, olej), trochê sa³atki z pomidorów, papryki i ogórka.
Stary 2013-08-12, 09:14   #199
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ----------

we¼ id¼, jak smacznie : D chociaz zwazywszy na ta duza ilosc ruchu to mam wrazenie ze troche malo, ale to sama wiesz ile tego bylo dokladnie ;d nie znam Twojego dokladnego zapotrzebowania tak czy siak, pysznie

Ranny ptaszek pozdrawia sowê .

Oj tam, no wiesz, najwiêcej by³o takiego ruchu, po którym chce siê spaæ - a jak siê wstanie jedyne o czym siê marzy to kawa i czekolada (nie bez przyczyny mój blog ma taki podtytu³ jaki ma).

A co do porcji... Je¿eli w moim menu pojawia siê makaron - to nie ma bata, porcja zawsze jest lujska. Jestem w¶ciek³a na makaron i mogê je¶æ na tony. Nawet bez niczego.

Jak mnie to cieszy, kiedy udaje mi siê komu¶ podsun±æ fajne æwiczenia! Strasznie lubiê ten trening. Po pierwszej rundzie po rozgrzewce dostajê takiego powera, ¿e mogê góry przenosiæ - co jest wrêcz absurdalne, bo jednocze¶nie wyciska ona ze mnie ju¿ na wstêpie siódme poty .

Powoli zaczynam siê przyzwyczajaæ do tych Twoich jad³ospisów i... kurczê, ja nie umia³abym ¿yæ bez wêgli z³o¿onych. P³atki, kasza, makaron, dobry chlebu¶... Pad³abym jak mucha. Przynajmniej takie odnoszê wra¿enie. Ale wolê nie eksperymentowaæ. Zw³aszcza teraz, wszelkie eksperymenty w kwestii ¿ywienia s± u mnie niewskazane - w³a¶nie odstawi³am ostatni cykl tabletek hormonalnych. Teraz robiê przerwê do listopada i zobaczymy, czy pojawi siê naturalna miesi±czka... To ju¿ kolejna próba dla mnie - od czasu gdy straci³am cykle wieeeele siê zmieni³o, wiêc mam nadziejê, ¿e tym razem siê uda...

Zaciekawi³a¶ mnie tym serkiem z ¿elatyn±... Chyba fajnie by do niego pasowa³y jakie¶ owoce jagodowe? A co do powtórki z piersi± kurczaka na kolacjê, to wiesz co o tym my¶lê . Przyda³oby siê jakie¶ inne miêsko.

Cytat:

Same ochy i achy!

Moje U z weekendu

Sobota
¦niadanie: owsianka z winogronami, pestkami s³onecznika i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki pe³noziarnistego z tofu, sa³at± i pomidorem
Obiad: pier¶ z kurczaka pieczona w piekarniku,du¿a porcja surówki (sa³ata, pomidor, papryka, ogórek, oliwa z oliwek), 1/3 woreczka ry¿u pe³noziarnistego
Podwieczorek: du¿y jogurt naturalny
Kolacja (na mie¶cie): sa³atka z krewetek, ogrrrrromny kawa³ tortu, 2 margerity truskawkowe, 2 piwa

Poa alpina- pyta³a¶ kiedy¶ o margerity, a ja zapomnia³am Ci odpisaæ.
W jednej z moich ulubionych knajpek maj± margerity owocowe w przeró¿nych smakach. Rewelacja!

¦niadanie:
3 kanapki z takiej bu³eczki z ziarnami na wierzchu z serkiem naturalnym, ³ososiem wêdzonym, papryk± i pomidorem, kawa z mlekiem
II ¶niadanie: serek wiejski, winogrona
Obiad: udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, mizeria, pomidory z cebulk± i octem
Deser: lody z malinami
Szklanka soku z czarnej porzeczki
Kolacja: zapiekanka z cukinii (cukinia, marchewka, cebula, jajka, ser ¿ó³ty, burka tarta, olej), trochê sa³atki z pomidorów, papryki i ogórka.
Dziêkujê!

Przy³±czê siê jeszcze do porad zwi±zanych z ¼ród³ami wapnia w diecie. Tyle negatywnych opinii siê wynajduje na temat nabia³u, w tym dotycz±cych t³ustych serów... Ja jako maniaczka serów, bêdê jednak broniæ ich nogami i rêkami - nie tylko dlatego, ¿e mi smakuj±. Ze wzglêdu na moje problemy hormonalne grozi³a mi osteoporoza, a poza tym moja mama jest ju¿ dawno po okresie przekwitania, tote¿ problem minera³ów w diecie nie jest mi obcy. Moja mama wraz ze mn± po¿era niebotyczne ilo¶ci serów i gdy rok temu mia³a wypadek, po którym wiêkszo¶æ jej rówie¶niczek mia³a by totalnie pogruchotane ko¶ci (wywróci³a siê i sporej wielko¶ci balot drewna spad³ jej z impetem na nogê) - ona jedynie siê posiniaczy³a. Tymczasem, jej przyjació³ka niedawno dozna³a bardzo powa¿nego z³amania nogi przy... schodzeniu z taboretu po myciu okna... Ma ona w zwyczaju o wiele bardziej ascetyczn± dietê ni¿ moja mama...

Bardzo ³adne te Twoje jad³ospisy . Nie bêdê siê ju¿ czepiaæ tej 1/3 woreczka ry¿u, bo by³o du¿o sa³atki (która przecie¿ wype³nia brzuszek), a potem trochê rozpusty (choæ ja i tak bym zjad³a normaln± porcjê ry¿u, nawet jakbym mia³a wieczorem zje¶æ z 2 kawa³ki tortu i wypiæ z 4 piwa).

No i warto byæ ¶wiadomym, ¿e ³±czenie ogórka z czerwonymi warzywami "wyp³ukuje" z nich wiêkszo¶æ witamin.

I nadal nie wiem, o co chodzi z tymi margeritami. W sensie, ¿e to takie owocowe pizze? Jak to wygl±da?

Stary 2013-08-12, 11:53   #200
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Poa Alpina- wydaje mi sie ze chodzi o drinki
Stary 2013-08-12, 13:05   #201
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

lekkie R.

1. Pe³noziarnisty placek owsiany z wiórkami kokosowymi i borówkami podany z ³y¿eczk± mas³a orzechowego, serkiem homogenizowanym, borówkami i odrobin± miodu lipowego; kawa z mlekiem.
2. 2 kromki chleba graham z pieczonym twarogiem i pomidorem.
3. Grillowana pier¶ z kurczaka, ry¿ br±zowy, broku³y gotowane na parze.
przek±ska: kawa z mlekiem, brzoskwinia
yoga meltdown level 1
4. Sa³atka: mix sa³at, pomidorki koktajlowe, papryka, grillowana pier¶ kurczaka, oliwa, zio³a.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:14   #202
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
ranny ptaszek pozdrawia sowê .

Oj tam, no wiesz, najwiêcej by³o takiego ruchu, po którym chce siê spaæ - a jak siê wstanie jedyne o czym siê marzy to kawa i czekolada (nie bez przyczyny mój blog ma taki podtytu³ jaki ma). <wlasnie zauwazylam, ale nie moge go czytaæ bo albo oszalejê albo pobiegnê do sklepu i zjem wszystkie czekolady na miejscu

a co do porcji... Je¿eli w moim menu pojawia siê makaron - to nie ma bata, porcja zawsze jest lujska. Jestem w¶ciek³a na makaron i mogê je¶æ na tony. Nawet bez niczego:d. <no, tak wlasnie myslalam, ze te porcje s± porz±dne ;d

jak mnie to cieszy, kiedy udaje mi siê komu¶ podsun±æ fajne æwiczenia! Strasznie lubiê ten trening. Po pierwszej rundzie po rozgrzewce dostajê takiego powera, ¿e mogê góry przenosiæ - co jest wrêcz absurdalne, bo jednocze¶nie wyciska ona ze mnie ju¿ na wstêpie siódme poty . <to prawda, on jest jaki¶ taki pozytywny ;d mnie zwykle mêcz± psychicznie takie æwiczenia przed komputerem, a tu mi³a odmiana

powoli zaczynam siê przyzwyczajaæ do tych twoich jad³ospisów i... Kurczê, ja nie umia³abym ¿yæ bez wêgli z³o¿onych. P³atki, kasza, makaron, dobry chlebu¶... Pad³abym jak mucha. Przynajmniej takie odnoszê wra¿enie. Ale wolê nie eksperymentowaæ. Zw³aszcza teraz, wszelkie eksperymenty w kwestii ¿ywienia s± u mnie niewskazane - w³a¶nie odstawi³am ostatni cykl tabletek hormonalnych. Teraz robiê przerwê do listopada i zobaczymy, czy pojawi siê naturalna miesi±czka... To ju¿ kolejna próba dla mnie - od czasu gdy straci³am cykle wieeeele siê zmieni³o, wiêc mam nadziejê, ¿e tym razem siê uda... <ja na szczescie nie mam takich problemow, ale rozumiem, tez bym nie eksperymentowala. Mi pasuje zastepowanie wêgli t³uszczami, zwlaszcza ze nie robie tego jako¶ drastycznie, czyli jednak jem owoce, warzywa, raz na jakis czas owsianke ;d fakt faktem przedtreningowo powinnam je¶æ wiêcej wêgli, ale jako¶ nigdy nie mam ochoty

zaciekawi³a¶ mnie tym serkiem z ¿elatyn±... Chyba fajnie by do niego pasowa³y jakie¶ owoce jagodowe? a co do powtórki z piersi± kurczaka na kolacjê, to wiesz co o tym my¶lê . Przyda³oby siê jakie¶ inne miêsko. <taak, ja zrobilam równie¿ wersjê z brzoskwiniami z puszki (bez syropu oczywi¶cie) i te¿ pyszne ogólnie to robiê to tak na oko, 4 ³y¿eczki ¿elatyny ³±czê ze 125 ml gor±cej wody, potem jak nieco przestygnie to dodajê do 150-200 g sera bia³ego (zmiksowanego z mlekiem albo jogurtem, co tam jest pod rêk±). Widzia³am, ¿e mo¿na to te¿ zrobic z warzywami (to taka niby "twarogowa terrina" ale nie bêdê tego mówiæ g³o¶no, bo wszyscy francuzi siê na mnie obra¿± za wersjê light :d) jak zrobisz jak±¶, to siê pochwal jak wyszlo, jestem ciekawa !

dziêkujê! :d
.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
lekkie R.

1. Pe³noziarnisty placek owsiany z wiórkami kokosowymi i borówkami podany z ³y¿eczk± mas³a orzechowego, serkiem homogenizowanym, borówkami i odrobin± miodu lipowego; kawa z mlekiem.
2. 2 kromki chleba graham z pieczonym twarogiem i pomidorem. <pieczony twaróg? brzmi ciekawie
yoga meltdown level 1
4. Sa³atka: mix sa³at, pomidorki koktajlowe, papryka, grillowana pier¶ kurczaka, oliwa, zio³a.
ogólnie ca³kiem ciekawie, chocia¿ rzeczywi¶cie lekko - je¿eli jednak znasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i drastycznie go nie obcinasz, to brzmi dobrze ;d
Stary 2013-08-12, 20:34   #203
candy_ girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 49

hej
utrzymanie
I serek wiejski z rodzynkami siemieniem lnianym musem jab³kowym z wiórkami kokosowymi i ananasem
kalarepka
II dwie kromki chleba pe³noziarnistego (ok 180 g) jedna z mas³em crunchy
druga z faszerowan± polêdwic± z indyka
sok pomidorowy 300ml
III pó³ wêdzonej makreli po³owa broku³a na parze
IV "shake" z ma¶lanki naturalnej banana i siemienia lnianego
V 3 jaja na twardo, pomidor
VI serek wiejski 200g ze s³onecznikiem ok 30g + orzechy ziemne ok 2 gar¶cie
VII 2 jab³ka
candy_ girl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:26   #204
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Poa Alpina- wydaje mi sie ze chodzi o drinki
Haha, a mo¿e rzeczywi¶cie! Nigdy nie zna³am siê na drinkach.

Cytat:
lekkie R.

yoga meltdown level 1
Ca³kiem spoko, o ile porcje s³uszne .

riddle92
Oj tam, trzeba æwiczyæ siln± wolê - czytaj bloga i szukaj czego¶ specjalnego dla siebie!

Wystrzegam siê jedzenia niczym wróbelek jak ognia . Ze mnie jest du¿e silne ptaszysko.

Ca³y Fitness Blender jest dla mnie mi³± odmian±, a maj± ca³e mnóstwo zestawów æwiczeñ do wyboru.

Cytat:
Napisane przez candy_ girl Poka¿ wiadomo¶æ
hej
utrzymanie
I serek wiejski z rodzynkami siemieniem lnianym musem jab³kowym z wiórkami kokosowymi i ananasem
kalarepka
II dwie kromki chleba pe³noziarnistego (ok 180 g) jedna z mas³em crunchy
druga z faszerowan± polêdwic± z indyka
sok pomidorowy 300ml
III pó³ wêdzonej makreli po³owa broku³a na parze
IV "shake" z ma¶lanki naturalnej banana i siemienia lnianego
V 3 jaja na twardo, pomidor
VI serek wiejski 200g ze s³onecznikiem ok 30g + orzechy ziemne ok 2 gar¶cie
VII 2 jab³ka
Same sk³adniki s± ok, ale to nie s± posi³ki, lecz ci±g³e podjadanie... Gdyby¶ tylko zebra³a to jako¶ do kupy by³o by w porz±dku. No i bardzo brakuje mi obiadu!

Dzisiejsze U - pierwszy dzieñ okresu, du¿o ³a¿enia po mie¶cie, wy¶mienity humor i dobre jedzonko .

¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk± w cynamonie, serkiem homo, ma³± ¶liwk±, migda³ami i miodem wielokwiatowym
Na mie¶cie:
* Lody Magnum Chocolate & Nuts waniliowe z sosem czekoladowym w polewie z bia³ej czekolady z orzechami ziemnymi i chrupkami pszennymi 52g (ty³ka nie urywaj±...)
* Krucha babeczka budyniowa z kruszonk± i mnóstwem rozmaitych owoców m.in. jagody, rabarbar, wi¶nie (a¿ ciê¿ko by³o siê po³apaæ, jakich owoców do niej nawciskano - by³a rewelacyjna! Ostatnio gdy ju¿ zdarza kupiæ mi siê jaki¶ wypiek na mie¶cie, trafiam na prawdziwe cacuszka)
Obiad: Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk
Fitness Blender's Butt Lift Workout http://www.youtube.com/watch?v=q_30fjI1qhU
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy 120g (mama siê przejê³a, ¿e biorê antybiotyk i nakupowa³a mi jogurtów - szkoda, ¿e owocowych. No ale przecie¿ nie wyrzucê, a od kilku zjedzonych raz na ruski rok nie umrê)
Kolacja: 2 kromki i piêtka razowca z serami ple¶niowymi, pomidorem i sa³at±

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, bia³a, zio³owa.

Stary 2013-08-12, 22:01   #205
Mesis
Raczkowanie

Moja R

I. Owsianka: banan, pó³ jab³ka, 4 ³y¿ki p³atków owsianych, rodzynki, siemiê lniane, otrêby, ³y¿eczka miodu (prawdziwy- babcia hoduje pszczó³ki )
II. Pó³ torebki ry¿u br±zowego, kotlecik mielony z miêsa drobiowego, marchewka z jab³kiem, czerwona kiszona kapusta.
Trening z Chodakowsk±

III. Cukinia zapiekana z drug± po³ow± ry¿u br±zowego z jajkiem.
IV. Sa³atka (sa³ata, pomidory, rzodkiewka, papryka, cebula, oliwa) i 1/3 makreli wêdzonej
V. Serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewk±.

3 litry wody + dwie zielone herbaty

Edytowane przez Mesis
Czas edycji: 2013-08-12 o 22:15
Stary 2013-08-12, 22:56   #206
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 230
GG do GabrysiaBrycha

Na pocz±tek siê przywitaæ wypada- wiêc dobry wieczór wszystkim

Od kilkunastu dni przegl±dam w±tek, czytam podwieszone tematy i w koñcu poczu³am siê na si³ach stawiæ czo³a wyzwaniu.
Teraz mam 68 kg, waga w której siê dobrze czu³am to by³o 55 kg i ku temu bêdê zmierzaæ.. mam nadziejê ¿e siê uda

Mo¿e kilka s³ów o sobie... jestem wegetariank± od ponad 10 lat, leniem na wszelkiego rodzaju æwiczenia (walczê z tym- jutro basen 6 rano), w pracy przebywam od 8-17, nierzadko i d³u¿ej..

Na jutro wszystkie posi³ki ju¿ przygotowane to siê podzielê, mo¿e jeszcze jakie¶ Wasze wskazówki wpadn±

8:15
2 kromki razowca z mozarell±, pomidorem, sa³at±, rzodkiewk±, ogórkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem 3% bez cukru.

11:00
2 brzoskwinie + gar¶æ orzechów

14:00
2 gar¶ci kostki sojowej w sosie pomidorowym z mnóstwem przypraw
sa³atka z ogórków ma³osolnych i cebuli

17:00
sa³atka z broku³ów (5 ró¿yczek + 2 ³y¿ki s³onecznika+ ³y¿ka oleju lnianego + czosnek + makaron ry¿owy50 g)

20:00-21:00
twaróg ze szczypiorkiem - 200 g

W tzw miêdzyczasie oko³o 1 litra wody, staram siê piæ wiêcej, mam z tym problem - nie czujê pragnienia..

Je¶li kto¶ rzuci³by okiem i mia³ jakie¶ sugestie - chêtnie poczytam.
Dziêkujê

Prawda jest jak dupa ...Ka¿dy ma swoj±..

Edytowane przez GabrysiaBrycha
Czas edycji: 2013-08-12 o 22:58
GabrysiaBrycha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-12, 23:36   #207
Mesis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GabrysiaBrycha Poka¿ wiadomo¶æ

Tutaj na pewno dorzuci³abym jakie¶ warzywa, co do reszty- czekaj na wypowiedzi dziewczyn
Stary 2013-08-13, 01:07   #208
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Dzisiejsze U - pierwszy dzieñ okresu, du¿o ³a¿enia po mie¶cie, wy¶mienity humor i dobre jedzonko .

¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk± w cynamonie, serkiem homo, ma³± ¶liwk±, migda³ami i miodem wielokwiatowym
Na mie¶cie:
* Lody Magnum Chocolate & Nuts waniliowe z sosem czekoladowym w polewie z bia³ej czekolady z orzechami ziemnymi i chrupkami pszennymi 52g (ty³ka nie urywaj±...)
* Krucha babeczka budyniowa z kruszonk± i mnóstwem rozmaitych owoców m.in. jagody, rabarbar, wi¶nie (a¿ ciê¿ko by³o siê po³apaæ, jakich owoców do niej nawciskano - by³a rewelacyjna! Ostatnio gdy ju¿ zdarza kupiæ mi siê jaki¶ wypiek na mie¶cie, trafiam na prawdziwe cacuszka)
Obiad: Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy 120g (mama siê przejê³a, ¿e biorê antybiotyk i nakupowa³a mi jogurtów - szkoda, ¿e owocowych. No ale przecie¿ nie wyrzucê, a od kilku zjedzonych raz na ruski rok nie umrê)

mniam mniam mniam <3

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Moja R

I. Owsianka: banan, pó³ jab³ka, 4 ³y¿ki p³atków owsianych, rodzynki, siemiê lniane, otrêby, ³y¿eczka miodu (prawdziwy- babcia hoduje pszczó³ki )
II. Pó³ torebki ry¿u br±zowego, kotlecik mielony z miêsa drobiowego, marchewka z jab³kiem, czerwona kiszona kapusta.
Trening z Chodakowsk±

IV. Sa³atka (sa³ata, pomidory, rzodkiewka, papryka, cebula, oliwa) i 1/3 makreli wêdzonej

fajnie, brakuje mi tylko bia³ka po treningu, tzn widze ze jest ale nie wiem czy to nie za malo... jedno jajo?

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:

Od kilkunastu dni przegl±dam w±tek, czytam podwieszone tematy i w koñcu poczu³am siê na si³ach stawiæ czo³a wyzwaniu.
Teraz mam 68 kg, waga w której siê dobrze czu³am to by³o 55 kg i ku temu bêdê zmierzaæ.. mam nadziejê ¿e siê uda

Mo¿e kilka s³ów o sobie... jestem wegetariank± od ponad 10 lat, leniem na wszelkiego rodzaju æwiczenia (walczê z tym- jutro basen 6 rano), w pracy przebywam od 8-17, nierzadko i d³u¿ej..

Na jutro wszystkie posi³ki ju¿ przygotowane to siê podzielê, mo¿e jeszcze jakie¶ Wasze wskazówki wpadn±

2 kromki razowca z mozarell±, pomidorem, sa³at±, rzodkiewk±, ogórkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem 3% bez cukru.

2 brzoskwinie + gar¶æ orzechów <tutaj zadba³abym o jaki¶ sensowniejszy posi³ek

sa³atka z ogórków ma³osolnych i cebuli <nie znam siê niestety na kostce sojowej, ale jesli bylo odpowiednio duzo bialka to ok

sa³atka z broku³ów (5 ró¿yczek + 2 ³y¿ki s³onecznika+ ³y¿ka oleju lnianego + czosnek + makaron ry¿owy50 g)

W tzw miêdzyczasie oko³o 1 litra wody, staram siê piæ wiêcej, mam z tym problem - nie czujê pragnienia..

Dziêkujê
ca³kiem smacznie, natomiast dosyæ ubogo w bia³ko - nie wiem jak bardzo restrykcyjnie jadasz... je¶li rezygnujesz równie¿ z jajek, to ja nie potrafie sie podjac oceny takiego jadlospisu, bo sie nie znam ;d a na samym bia³ku z twaro¿ków moim zdaniem zbyt dobrze sie nie chudnie, niestety

moje dzisiejsze R (tytu³ "pó¼no wsta³am, boli mnie brzuch i nie umiem biegac")
I. dosyæ standardowo, jajecznica z dwóch jajek,pestki s³onecznika, banan
rekreacyjny rower
II. brzoskwinia, zapiekanka (warzywa, ser mozarella, oliwa, s³onecznik, kurczak, makaron ciemny), dwie kokilki (takie malutkie) ciasta razowego z borówkami
bieg - planowo by³o jakie¶ 40 minut, da³am radê dwadzie¶cia a resztê przesz³am, pieknie
III. mój ulubiony ostatnio ser bialy z mlekiem i ¿elatyn±, doda³am borówki i by³ przepyszny ! kawa z mlekiem, lyzka lodów :3
IV. w³a¶nie jem - resztki zapiekanki, trochê tuñczyka wsw
Stary 2013-08-13, 07:10   #209
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ³adne te Twoje jad³ospisy . Nie bêdê siê ju¿ czepiaæ tej 1/3 woreczka ry¿u, bo by³o du¿o sa³atki (która przecie¿ wype³nia brzuszek), a potem trochê rozpusty (choæ ja i tak bym zjad³a normaln± porcjê ry¿u, nawet jakbym mia³a wieczorem zje¶æ z 2 kawa³ki tortu i wypiæ z 4 piwa).
Ja mam do¶æ ma³± pojemno¶æ. Po tym ile zjad³am w sobotê i tak siê czu³am jak w±¿, który po³kn±³ krowê

Cytat:
No i warto byæ ¶wiadomym, ¿e ³±czenie ogórka z czerwonymi warzywami "wyp³ukuje" z nich wiêkszo¶æ witamin.
Ja to wiem, ale z uwagi na z³aman± rêkê sto³ujê siê teraz g³ównie u rodziców, a moja mama nie chce wierzyæ w takie rewelacje
Jeszcze tylko 3 tygodnie i wreszcie bêdê mog³a je¶æ co chcê i jak chcê, a nie to, co mi kto¶ przygotuje

Cytat:
I nadal nie wiem, o co chodzi z tymi margeritami. W sensie, ¿e to takie owocowe pizze? Jak to wygl±da?
No widzisz... O najwa¿niejszym nie wspomnia³am... Drinki owocowe

Cytat:
lekkie R.

yoga meltdown level 1
Mi siê bardzo podoba

Cytat:

Na mie¶cie:

Same pyszno¶ci, jak zwykle

Cytat:
Moja R

Trening z Chodakowsk±

Wed³ug mnie jest wszystko czego potrzeba. Powodzenia w gubieniu kilogramów!

Cytat:

2 brzoskwinie + gar¶æ orzechów

sa³atka z ogórków ma³osolnych i cebuli

Dziêkujê
Ogólnie ok, chocia¿ mi te¿ zawsze w diecie wegetariañskiej brakuje trochê bia³ka.
Na ¶niadanie mo¿esz sobie spróbowaæ zrobiæ choæby "tofucznicê", wegañski omlet, jak±¶ fajn± pastê kanapkow±, a w weekend, gdy rano ma siê wiêcej czasu mo¿e jakie¶ placuszki z mleka ro¶linnego i m±ki pe³noziarnistej? Przegl±dam czasem blogi wegetariañskie i wegañskie, wiêc wiem, ¿e ta dieta pozwala wyczarowaæ w kuchni takie cuda, ¿e hej
W II jedn± brzoskwinie zamieni³abym na serek wiejski lub ma³y jogurt naturalny.
Wêgle doda³abym do III posi³ku, a nie do IV, bo jestem zwolennikiem ich jedzenia w pierwszej po³owie dnia na redukcji, ale je¶li nie bêdzie Ci to przeszkadzaæ w gubieniu kilogramów to ok. Za to w IV doda³abym jakie¶ str±czki. My¶lê, ¿e cieciorka albo soczewica fajnie by siê komponowa³y.
Natomiast du¿ym plusem jest to, ¿e dbasz o fajne, urozmaicone i zdrowe posi³ki w pracy. Nie ka¿demu chce siê wieczorem gotowaæ i pakowaæ jedzenie do pojemników.
Wrzuæ wiêcej bia³eczka, pij wiêcej wody, KONIECZNIE przekonaj siê do sportu (musi byæ jaka¶ dziedzina, któr± lubisz!) i wró¿ê Ci sukces

Cytat:

moje dzisiejsze R (tytu³ "pó¼no wsta³am, boli mnie brzuch i nie umiem biegac")
I. dosyæ standardowo, jajecznica z dwóch jajek,pestki s³onecznika, banan
rekreacyjny rower
II. brzoskwinia, zapiekanka (warzywa, ser mozarella, oliwa, s³onecznik, kurczak, makaron ciemny), dwie kokilki (takie malutkie) ciasta razowego z borówkami
bieg - planowo by³o jakie¶ 40 minut, da³am radê dwadzie¶cia a resztê przesz³am, pieknie
III. mój ulubiony ostatnio ser bialy z mlekiem i ¿elatyn±, doda³am borówki i by³ przepyszny ! kawa z mlekiem, lyzka lodów :3
IV. w³a¶nie jem - resztki zapiekanki, trochê tuñczyka wsw
Czasem zdarzaj± siê gorsze dni, nie ma siê czym przejmowaæ.
Twoje jad³ospisy s± ma³o standardowe, ale zawieraj± chyba wszystko,co powinny zawieraæ, wiêc nie mam uwag

To jeszcze tylko moje U i koñczê

¦niadanie: jajecznica z suszonymi pomidorami i miêt±, 2 kromki razowca ze ¶wie¿ymi pomidorami i szczypiorkiem
II ¶niadanie: serek wiejski, winogrona (T¯ kupi³ ich jak±¶ abstrakcyjn± ilo¶æ i chyba nie zjem ich do koñca ¿ycia ), ze 2 ¶liwki
Obiad: leczo (cukinia, papryka, pomidory, cebula, resztki z kurczaka, który wczoraj by³ na obiad)
Podwieczorek: du¿y jogurt naturalny z otrêbami i orzechami w³oskimi
Kolacja: sa³atka z kuskusu, bobu, sera feta, winogron, szpinaku i bazylii z sosem oliwno-miodowym.
Stary 2013-08-13, 09:55   #210
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 230
GG do GabrysiaBrycha

Cytat:
Tutaj na pewno dorzuci³abym jakie¶ warzywa, co do reszty- czekaj na wypowiedzi dziewczyn
Ok, wpadnie jeszcze rzodkiewka

Cytat:

Ogólnie ok, chocia¿ mi te¿ zawsze w diecie wegetariañskiej brakuje trochê bia³ka.
Na ¶niadanie mo¿esz sobie spróbowaæ zrobiæ choæby "tofucznicê", wegañski omlet, jak±¶ fajn± pastê kanapkow±, a w weekend, gdy rano ma siê wiêcej czasu mo¿e jakie¶ placuszki z mleka ro¶linnego i m±ki pe³noziarnistej? Przegl±dam czasem blogi wegetariañskie i wegañskie, wiêc wiem, ¿e ta dieta pozwala wyczarowaæ w kuchni takie cuda, ¿e hej
Tofu uwielbiam, ale ¿e nie jem ¶niadañ w domu, tylko w pracy to jednak tofucznicê w weekend wolê zje¶æ

Cytat:
W II jedn± brzoskwinie zamieni³abym na serek wiejski lub ma³y jogurt naturalny.
Brzoskwinie - jedn± zmieniam na gar¶æ borówek amerykañskich - rano zakupi³am, wygl±daj± pysznie, mogê trochê twarogu wrzuciæ do tego.

Cytat:
Wêgle doda³abym do III posi³ku, a nie do IV, bo jestem zwolennikiem ich jedzenia w pierwszej po³owie dnia na redukcji, ale je¶li nie bêdzie Ci to przeszkadzaæ w gubieniu kilogramów to ok. Za to w IV doda³abym jakie¶ str±czki. My¶lê, ¿e cieciorka albo soczewica fajnie by siê komponowa³y.
Kostka sojowa - bia³ka ma du¿e ilo¶ci, jednak ma w sobie te¿ trochê wêgli, dlatego wrzuci³am makaron ry¿owy do czwartego posi³ku.
Soczewica dzi¶ wpadnie
wieczorem siê pochwalê.

Cytat:
Natomiast du¿ym plusem jest to, ¿e dbasz o fajne, urozmaicone i zdrowe posi³ki w pracy. Nie ka¿demu chce siê wieczorem gotowaæ i pakowaæ jedzenie do pojemników.
Wrzuæ wiêcej bia³eczka, pij wiêcej wody, KONIECZNIE przekonaj siê do sportu (musi byæ jaka¶ dziedzina, któr± lubisz!) i wró¿ê Ci sukces
Oj, po³echta³o moje ego
do wody próbujê sie przekonaæ, ³atwo nie jest, ale walczê.

I pochwalê siê - dzi¶ basen o 6 rano zaliczony!

[/QUOTE]

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
ca³kiem smacznie, natomiast dosyæ ubogo w bia³ko - nie wiem jak bardzo restrykcyjnie jadasz... je¶li rezygnujesz równie¿ z jajek, to ja nie potrafie sie podjac oceny takiego jadlospisu, bo sie nie znam ;d a na samym bia³ku z twaro¿ków moim zdaniem zbyt dobrze sie nie chudnie, niestety
Hmm..mia³am nadziejê ze kostka nadrobi za bia³ko,
jaja i wszelkie produkty mleczne - jak najbardziej zjadam.

Prawda jest jak dupa ...Ka¿dy ma swoj±..

Edytowane przez GabrysiaBrycha
Czas edycji: 2013-08-13 o 09:51
GabrysiaBrycha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.