Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 20:03   #181
Izabela92
Raczkowanie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

No tak to racja - nie pomyślałam o tym w taki sposób że ktoś poprostu może wstydzić sie włożyć 100 zł bo ja jakbym nie mogła wiecej to bym dała to 100 i poszłabym.

Moja przyjaciółka brała ślub w 2010 roku i ktoś im dał pieniądze wycięte z gazety !!
Nikt sie nie podpisał, łatwo było dojść kto to ale woleli nie wnikać kto miał taki "śmieszny" żarcik
Izabela92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:03   #182
201605100
Konto usunięte

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Melduje się troche nadrobiłam, ale wiecej nie dam rady bo padam
Praca no hm...niby ok, ale boje sie, ze nie ogarne w akich momentach nie mam wiary w siebie .

A teraz kłade sie bo jutro znów pobudka o 5
gratuluję dostania pracy

czemu miałabyś nie ogranąć? nie gadaj takich głupot
nie zatrudnili Cię na ładne oczy(które btw masz ładne ) tylko dlatego, że nadajesz się do tej pracy!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:03   #183
czekooczekolada
Zakorzenienie

♡ 16.o8.2o14 ♡

A & G

Razem od 16.o8.2o1o
Zaręczeni od 14.o2.2o12
Ślubujemy 16.o8.2o14

Kościół : Parafia pw Św. Marii Magdaleny
Sala : Dwa serca
Suknia :
Dekoracja stołu :
Fotograf : Szwagier
Kamerzysta : Mąż kuzynki
Plener : Morskie Oko, Połonina
Zespół : S......s
Samochód :
Kolor przewodni : mięta/fiolet
Wódka : Pan Tadeusz
Podróż poślubna : Wyspy Kanaryjskie (?)
Obrączki : klasyczne z żółtego złota

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2013-08-31 o 22:45
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:05   #184
tinyheart
Rozeznanie

czekolada moge prosic o dopisanie do kalendarza urodzinowego? 16 listopada

Kurcze nagle mam natlok pracy i zalaca sie kolezanke na fb ... ktorej trzeba wysluchac

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:06   #185
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
aaa i wiem co jeszcze chciałam napisać, pooglądałam suknie podpięte pod jeden pierwszych postów i wszystkie dziewczęta macie ładne sukienki ale najbardziej zazdroszczę magdalence w 86 strasznie podoba mi się ten model, i gdybym w nim ładnie wyglądała, to jestem w stanie kupić nową, a nie tak jak zakładałam używaną(niekoniecznie tą sukienkę)

Linaewen przypuszczam, że w większości goście kucharskie przynoszą
Spoko tylko jak znam TŻta to będzie potem marudził, żebym ich używała, a ja lubię sobie poczytać głównie

Ale z drugiej strony wizja półki w kuchni z Gordonem R. mnie przekonuje
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:07   #186
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
No tak to racja - nie pomyślałam o tym w taki sposób że ktoś poprostu może wstydzić sie włożyć 100 zł bo ja jakbym nie mogła wiecej to bym dała to 100 i poszłabym.

Moja przyjaciółka brała ślub w 2010 roku i ktoś im dał pieniądze wycięte z gazety !!
Nikt sie nie podpisał, łatwo było dojść kto to ale woleli nie wnikać kto miał taki "śmieszny" żarcik

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-19, 20:07   #187
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Say hello, ja dopytywałam o ceny 3 modeli z Agnes i żaden z nich nie przekroczył 2500
Dzięki za informację zastanawiam się czy umówić się do nich na przymiarki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:08   #188
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
czekolada moge prosic o dopisanie do kalendarza urodzinowego? 16 listopada

Kurcze nagle mam natlok pracy i zalaca sie kolezanke na fb ... ktorej trzeba wysluchac
tak tak, tylko będę dopisywać jutro, chyba że komuś bardzo spieszno

🤍

Stary 2013-08-19, 20:08   #189
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Jak kupimy księgę gości, to do tego damy takie długopisy do wypisywania
http://www.lofhome.pl/pl/p/Dlugopis-...Mloda-Para/921
Widzieliśmy je ostatnio boskie są

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:10   #190
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Spoko tylko jak znam TŻta to będzie potem marudził, żebym ich używała, a ja lubię sobie poczytać głównie

Ale z drugiej strony wizja półki w kuchni z Gordonem R. mnie przekonuje

TŻ też zawsze może sam poużywać

a gazeta w kopercie... w życiu nie wpadłabym na coś takiego... nie prościej dać samą kartkę z życzeniami?
Stary 2013-08-19, 20:11   #191
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
tak tak, tylko będę dopisywać jutro, chyba że komuś bardzo spieszno
A moze byc i w piatek. Kurcze moi uczniowie wlasnie mi sol do ran sypia.... firma ktora rozkrecilam mnie w brzydki sposob zwolnila... a oni mi na fb na moim profilu postuja jak idzie tej firmie.. jak ja staram sie o tym zpomniec

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 20:13   #192
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
A moze byc i w piatek. Kurcze moi uczniowie wlasnie mi sol do ran sypia.... firma ktora rozkrecilam mnie w brzydki sposob zwolnila... a oni mi na fb na moim profilu postuja jak idzie tej firmie.. jak ja staram sie o tym zpomniec
to im zwróć uwage, żeby Ci profilu nie zaśmiecali

🤍

Stary 2013-08-19, 20:15   #193
Izabela92
Raczkowanie

Księga gości to rewelacyjny pomysł aczkolwiek byłam ostatnio na weselu gdzie zamiast księgi było "drzewko" na papierze. I każdy gość na gałązce odbijał swój odcisk palca i strzelał autograf.. Tez super pomysł.
Ja nigdy nie wiem co w tej księdze napisać jak nie mam weny, jak jest to daleka rodzina lub jakiś pracownik to mam dyskomfort co im tam życzyć tak żeby miało to sens.
Stary 2013-08-19, 20:16   #194
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
to im zwróć uwage, żeby Ci profilu nie zaśmiecali
usunelam. Co nie zmienia faktu, ze w zeslzym roku 3 miesiace przez to bylam wrakiem czlowieka i nie chce do tego wracac! Zostalam zmieszana z blotem za nic. Wypromowalam firme, rozkrecilam dzialalnosc a oni nawet nie mieli odwagi mnie wprost zwolnic tylko udawali, ze nie maja chetnych i zatrudnili swoja kolezanke... Serio nie chce o tym myslec a oni o tym wiedza i robia cos takiego!

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 20:23   #195
Izabela92
Raczkowanie

Wizażanki, te które są tu od dawna... Jakiś czas temu co jakoś czas podglądałam Was sobie i kilka innych wątków ślubnych - wtedy pisal jakis chłopak/mężczyzna który ciągle sie wtrącał - miał nick chyba emir91 albo coś tego typu ??? Co się z nim stało?? Kojarzycie o kogo chodzi ??? On był chyba fotografem.. Pisał często ze byl z żoną po suknie itd miał dużo do powiedzenia w KAŻDEJ kwestii - od majtek ślubnych po spinki. Wiecie co z nim??
Stary 2013-08-19, 20:24   #196
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ też zawsze może sam poużywać

a gazeta w kopercie... w życiu nie wpadłabym na coś takiego... nie prościej dać samą kartkę z życzeniami?
On nie używa. Mówi, że to go ogranicza i sam coś wymyśla :P
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:26   #197
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
co to znaczy, że powinien pasować wyglądem do świadkowej? przecież świadek nie jest do niej dodatkiem ja pozwoliłabym mu ubrać się tak jak mu się podoba, a nie dopasowywałabym go do siebie czy świadkowej
może źle to ujęłam, owszem świadek nie jest dodatkiem do świadkowej i na odwrót. Po prostu wydaje mi się, że fajnie to wygląda jeśli świadkowie w swoim stroju mają jakiś element kolorystycznie dobrany, w tym przypadku krawat w kolorze sukienki świadkowej. Zresztą S. sam wyszedł z taką inicjatywą, że chce mieć w swoim ubiorze coś co będzie Go "łączyło" ze świadkową więc do niczego Go nie zmuszam
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:30   #198
Ad rem
Zadomowienie

Dziewczyny nadrobiłam, padam po fitnessie (w ramiona tżta ) kolejne nadrabianie w okolicach 23:00, milego wieczorku!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:33   #199
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Wizażanki, te które są tu od dawna... Jakiś czas temu co jakoś czas podglądałam Was sobie i kilka innych wątków ślubnych - wtedy pisal jakis chłopak/mężczyzna który ciągle sie wtrącał - miał nick chyba emir91 albo coś tego typu ??? Co się z nim stało?? Kojarzycie o kogo chodzi ??? On był chyba fotografem.. Pisał często ze byl z żoną po suknie itd miał dużo do powiedzenia w KAŻDEJ kwestii - od majtek ślubnych po spinki. Wiecie co z nim??
Chyba ma się dobrze, widziałam dziś jego post w temacie Panny Młode z Krakowa.
Bo któraś pytała o salon Nabla i on właśnie pisał, że był z żoną i blablabla.
Emir1994
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:34   #200
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla mnie oba to koszmarki

A te Wasze fajne. Ja miałam z Amelii upatrzone, ale z racji zmiany koncepcji nie zostajemy przy różowych.

Dopiero teraz mnie olśniło, że zamiast kombinować czy niebieskie, czy zółte, albo niebieskie z zółtą wstążką, możemy zamówić połowę takich połowę takich!
Olśniła mnie któraś z Was
Ja przeglądałam parę stron i tylko Amelia mi odpowiada pod względem stosunku ceny do jakości... inne albo tandetne, albo strasznie wygórowane ceny... ale z Amelii nie ma typu, który by nas obydwoje zadowolił. Będziemy szukać dalej.
Za to nie mam pojęcia, jaki wziąć kolor przewodni! Uwielbiam fiolet, ale nie wiem, czy chcę, żeby to był kolor przewodni... fuksja jest piękna, ale nasza znajoma ją miała... zastanawiam się, czy na przekór nie wybrać niebieskiego, ale nie wiem, czy nam do sali będzie pasował... myślę nawet nad klasyczną czerwienią i zrobieniem sobie bukietu z czerwonych róż, ale jednak też coś mi tu nie gra...

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
My jeszcze nie zastanawialiśmy się co chcemy zamiast kwiatów. W tym roku na każdym weselu co byłam Młodzi prosili o kupony lotto i szczerze ? chyba kasa wyrzucona w błoto... jedna uzbierała ze 30 zł, druga nie miała nic (oprócz sterty papieru), a trzecim szczęście się uśmiechnęło w zdrapkach uzbierali ok 300 zł. Także szczerze to nie wiem..
Chyba jednak odpuścimy te kupony lotka, bo to faktycznie rzadko się opłaca. Lepsze alko
Cytat:
Księga gości to rewelacyjny pomysł aczkolwiek byłam ostatnio na weselu gdzie zamiast księgi było "drzewko" na papierze. I każdy gość na gałązce odbijał swój odcisk palca i strzelał autograf.. Tez super pomysł.
Ja nigdy nie wiem co w tej księdze napisać jak nie mam weny, jak jest to daleka rodzina lub jakiś pracownik to mam dyskomfort co im tam życzyć tak żeby miało to sens.
My byliśmy ostatnio na weselu z "drzewkiem", super sprawa Też takie będziemy mieć, wspominałam już o tym.

A tak poza tym, gdzieś u mnie w domu jest wino, które dostałam od dziadków w dniu chrztu... było dane z intencją wypicia go na moim weselu. Nie mogę się doczekać, aż je otworzymy i mam szczerą nadzieję, że rodzice wiedzą, gdzie jest ta butelka :P

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-19 o 20:36
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:36   #201
Dotka90
Zakorzenienie

Co do książek kucharskich, to ostatnio miałam imieniny i mega się napaliłam na jakąś książkę kucharską Gordona Ramsaya, albo Nigelli itp. TŻ mi chciał kupić.

Ale stwierdziliśmy,że to bez sensu

W połowie przepisów były jakieś dziwne/niedostępne w Polsce/trudno dostępne w Polsce / mega drogie składniki...

A w necie jest tak wiele blogów kulinarnych, że jak mam chęć coś ugotować, to sobie wpisuję to, co bym chciała i szukam przepisów. Albo przeglądam kilka moich ulubionych blogów i z nich wybieram
Stary 2013-08-19, 20:38   #202
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Chodzi o to że jakiś czas temu były pewne ustalenia co do tego kto zakłada wątek, jaka jest kolejność - im ktoś dłużej z nami, tym ma większe pierwszeństwo. I wtedy nie było żadnych problemów.
Teraz po prostu jest dużo nowych dziewczyn i trzeba o tym przypomnieć.
wracajac do tematu, bo zniklam na troche, od razu mowie ze JA chce byc jedną z ostatnich osób :P w najblizszym czasie nie bierzcie mnie w ogole pod uwage :P
Stary 2013-08-19, 20:38   #203
Dotka90
Zakorzenienie

Anesthesia - bierz fioletowy, fajny jest na kolor przewodni!

I piękne dodatki można znaleźć albo zielony*

*wszystkie fajne zaproszenia, które widzę są zielone albo fioletowe

Wprawdzie TŻ coś mówił, że fiolet to mu się z pogrzebem kojarzy, ale wydaje mi się, że ten pogląd już odchodzi do lamusa, bo mnóstwo PMek bierze sobie fioletowy.

Poza tym to nie musi być taki ciemny fiolet, prawie czarny. Może być jaśniejszy, wyrazisty.
Stary 2013-08-19, 20:40   #204
czekooczekolada
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
usunelam. Co nie zmienia faktu, ze w zeslzym roku 3 miesiace przez to bylam wrakiem czlowieka i nie chce do tego wracac! Zostalam zmieszana z blotem za nic. Wypromowalam firme, rozkrecilam dzialalnosc a oni nawet nie mieli odwagi mnie wprost zwolnic tylko udawali, ze nie maja chetnych i zatrudnili swoja kolezanke... Serio nie chce o tym myslec a oni o tym wiedza i robia cos takiego!
Wiesz, niektórzy ludzie są tacy tepi i perfidni że brak na nich słów, a to że na Twoje miejsce zatrudnili jakąś koleżankę świadczy o ich wychowaniu i szacunku dla drugiego człowieka, a raczej braku szacunku..

🤍

Stary 2013-08-19, 20:43   #205
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:

Wprawdzie TŻ coś mówił, że fiolet to mu się z pogrzebem kojarzy, ale wydaje mi się, że ten pogląd już odchodzi do lamusa, bo mnóstwo PMek bierze sobie fioletowy.

Poza tym to nie musi być taki ciemny fiolet, prawie czarny. Może być jaśniejszy, wyrazisty.
Zielonego nie lubię, no i fakt - 99% zaproszeń, które dostaję jest zielonych...

Boję się, czy fiolet nie jest "za ciężki"... ale chyba na razie to i tak typ nr 1, ale faktycznie, będę celować w coś jaśniejszego i soczystego Choć kusi mnie też bukiet z błękitnych hortensji, widziałam gdzieś i bardzo mi się podobał...
Stary 2013-08-19, 20:44   #206
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Co do książek kucharskich, to ostatnio miałam imieniny i mega się napaliłam na jakąś książkę kucharską Gordona Ramsaya, albo Nigelli itp. TŻ mi chciał kupić.

W połowie przepisów były jakieś dziwne/niedostępne w Polsce/trudno dostępne w Polsce / mega drogie składniki...

A w necie jest tak wiele blogów kulinarnych, że jak mam chęć coś ugotować, to sobie wpisuję to, co bym chciała i szukam przepisów. Albo przeglądam kilka moich ulubionych blogów i z nich wybieram
Ja też lubię gotować na podstawie przepisów z blogów albo z yt. Fajne w tym jest to, że na podstawie komentarzy można szybko zweryfikować czy potrwa się udaje, czy jest smaczna itp. Nie mam ulubionych blogów kulinarnych, wpisuję w wyszukiwarkę co potrzebuję Ale już na yt lubię piec z kotlet.tv
Stary 2013-08-19, 20:46   #207
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Wiesz, niektórzy ludzie są tacy tepi i perfidni że brak na nich słów, a to że na Twoje miejsce zatrudnili jakąś koleżankę świadczy o ich wychowaniu i szacunku dla drugiego człowieka, a raczej braku szacunku..

Wiem ale nadal bardzo mnie to boli... I staralam sie juz dac wszystkim znac, ze nie chce o nich nic wiedziec bo zbyt mnie to rani.. i wlasnie mam wieczor do bani bo kasuje zdjecia z tablicy

You're all I ever wanted
Stary 2013-08-19, 20:47   #208
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
On nie używa. Mówi, że to go ogranicza i sam coś wymyśla :P
to super TŻta masz, taki z inwencją kulinarną

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
może źle to ujęłam, owszem świadek nie jest dodatkiem do świadkowej i na odwrót. Po prostu wydaje mi się, że fajnie to wygląda jeśli świadkowie w swoim stroju mają jakiś element kolorystycznie dobrany, w tym przypadku krawat w kolorze sukienki świadkowej. Zresztą S. sam wyszedł z taką inicjatywą, że chce mieć w swoim ubiorze coś co będzie Go "łączyło" ze świadkową więc do niczego Go nie zmuszam
to albo krawat albo koszula, skarpetki chyba nie wchodzą w grę

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

My byliśmy ostatnio na weselu z "drzewkiem", super sprawa Też takie będziemy mieć, wspominałam już o tym.

A tak poza tym, gdzieś u mnie w domu jest wino, które dostałam od dziadków w dniu chrztu... było dane z intencją wypicia go na moim weselu. Nie mogę się doczekać, aż je otworzymy i mam szczerą nadzieję, że rodzice wiedzą, gdzie jest ta butelka :P

mi się pomysł księgi gości nie podobał do momentu aż znajomi pokazali nam swoją z wesela, fajne życzenia i rysunki od tych starszych i młodszych gości

a wiekowe wino, super sprawa, zawsze mi się marzyło taka butelka przekazywana z pokolenia na pokolenie, ale przy mnie by sięchyba nie uchowało
Cytat:

tak jak jestem zwolenniczką książek a nie blogów, tak w tej kwestii się z Tobą zgadzam. Moja mama ma kilka książek kucharskich, a jak ma któraś z nas coś nowego ugotować to sięgamy do neta, ewentualnie do gazet.

Cytat:

ja też chciałam fiolet, ale jednak wygrała moja największa miłość czyli niebieski

Anesthesia taki jak w załączniku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-10_15-07-29.jpg (21,7 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-08-19 o 20:51
Stary 2013-08-19, 20:49   #209
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja też lubię gotować na podstawie przepisów z blogów albo z yt. Fajne w tym jest to, że na podstawie komentarzy można szybko zweryfikować czy potrwa się udaje, czy jest smaczna itp. Nie mam ulubionych blogów kulinarnych, wpisuję w wyszukiwarkę co potrzebuję Ale już na yt lubię piec z kotlet.tv
No właśnie, komentarze to podstawa. Wiem, że trzeba dać czegoś mniej, albo więcej. Albo że przepis jest kiepski itd.
Stary 2013-08-19, 20:51   #210
Anesthesia
Wtajemniczenie

No to czuję, że będzie fiolet... poza tym jakoś mi ładnie współgra ze złotą polską jesienią, jaką planuję mieć w dniu ślubu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości