![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
mam pecha zrobiłam test i ani jednej krechy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
To prawda, że każda z nas się martwi niezależnie od tego który raz jest w ciąży i jakie doświadczenia ma za sobą. Najgorsze jest to że nie mamy wpływu na to co się stanie i nie pomogą tu częste wizyty u gina czy badanie hormonów. Oczywiście każdy przypadek jest inny i niekiedy warto jest zrobić sobie badania i pójść do gina by dowiedzieć się co i jak. Może razem będzie łatwiej przetrwać ten czas do momentu w którym osiągniemy względny spokoj.
Magma85 bierzesz kwas foliowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wam wszystkim życzę bezproblemowych najbliższych 9 miesięcy i wspaniałych bobasków !! trzymam za was wszystkie kciuki ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Kwas foliowy biorę odkąd tylko zaczęliśmy się starać o dziecko. w sumie to już kilka miesięcy się staraliśmy i bez skutku, a ten miesiąc mieliśmy bardzo zabiegany dużo spraw i jakoś tak nie skupialiśmy uwagi na staraniach i gdy zaczęłam się jakoś inaczej czuć to stwierdziłam, że chyba coś się dzieje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Dobrze,ze opowiadacie swoje historie, po to jest to forum, sie otwieramy , rozmawiamy
![]() Ja w pierwszej ciazy dlugo nikomu nie mowilam wiedzieli tylko nasi rodzice i tacy bliscy znajomi dopiero kolo 6 wyskoczyl mi brzuszek miesiaca, wtedy dopiero, wszyscy o jestes w ciazy itd, jakos tez sie balam,zesie ciaza nie utrzyma, 5 miesiecy na lekach podtrzymujacych to tez chybanie bylo tak malo. Co do boli brzuszka, to pamietam,ze to bardziej ciagnelo po bokach niz bolalo.. Wiecie co moj "okres"tez jakis kosmiczny, dzis sladu nie ma, czyli co 2 dni w tym pierwszy taki byle jaki, trzeba sie zapisac do lekarza niema co, bo tu ewidentnie cos ze mna nie hallo.
#186 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak w ogóle to dzień dobry mamuśki ![]() jak Wasze samopoczucie dziś?? ja szaleje z porządkami,wolne mam trzeba wykorzystać dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Mnie brzuchol nieraz lekko okresowo pobolewa, ale to rzadko, a czesciej moewam takie jakby kolki. No i czesto lapie sie na tym jakbym miala wciagniety brzuch
![]() Ciezko bedzie przezyc te pierwsze tygodnie bez nerwow. Widze ze duzo mamus wlasnie z listopadowek sie tu uzbieralo. Mam nadzieje, ze to dobry znak i teraz wszystkie szczesliwie skonczymy ten okres i wspolnie trafimy na odchowalnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny ja oprocz tego ze mnie pobolewa brzuch i piersi coraz bardziej to mam ciagle ochote sie kochac :p tz zadowolony, to chyba hormony bo zaczelo sie odkad zobaczylam kreseczki na tescie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
A jak to jest wogóle z tym kochaniem można w pierwszych tygodniach, bo ja też mam straszną ochotę, ale z drugiej strony jakiś strach trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Magma, a dlaczego nie mozna? Pewnie,ze mozna, a nawet wskazane wlasnie na odstresowanie sie. Jesli nie ma zalecen od lekarza mozna od samego poczatku do samego konca.
![]() A ja wlasnie po treningu pije sobie ziolka, czekam na Mezulka ![]() ![]() ![]()
cionza ![]() Edytowane przez Czarnula204 Czas edycji: 2013-08-28 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe... test wyszedł negatywny ;( czemu ja mam takiego pecha ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#192 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do objawu chęci Twych,również takie u siebie zaobserwowałam i rówież mój mąż jest z nich bardzo zadowolony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy któraś z was ma może jakieś bóle brzucha lub pleców?
#194 |
Rozeznanie
|
Myszona
Opowiadaj jak po wizycie? Ilona Bardzo mi przykro, ale zostań z nami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Ilona
Ja taki zły dzień miałam wczoraj. Zobaczysz jutro będzie już lepiej. Jeśli cokolwiek Cię niepokoi to idź na tą wizytę, a z tym testem to wiesz, że taki robiony po południu może się mylić. Trzymam kciuki aby było po twojej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Ilona
Specjalne czytałam jeszcze raz to co napisałaś i przecież już raz Ci wyszła blada druga kreseczka. Może jeśli to Cię uspokoi to zrób sobie Bete. Myślę, że jeśli jesteś dopiero w drugim cyklu po zabiegu to może być różnie z owu bo różnie to wszystko wraca do normy ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ja nie jestem zwolenniczką testów, bo poprzednim razem w dniu spodziewanej @ wyszło mi że nie jestem a byłam. Beta jest bardziej wiarygodna i jeśli nie boisz się igieł to zrób sobie badanie |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
a zresztą sama nie wiem jak lepiej zrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Dokładnie to nie wiem, ale wyjdzie szybciej jak test. Wójek Google mówi że beta Hcg zaczyna być widoczna po ok 48h od zagnieżdżenia zarodka, a to z kolei następuje po 6-8 dniach od Owu. W moim przypadku się to zgadza bo gdy byłam po 8 dniach od Owu to Bete miałam tylko.3, a po kolejnych dwóch tygodniach 132
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Swoją drogą to mnie właśnie martwi bo ta beta 132 była robiona dokładnie 4t4d od @ i taka niska mi się wydaje, bo w poprzedniej ciąży w 4d2d małam 256.. Choć podobno w każdej kolejnej ciąży może to inaczej wyglądać
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Ilona Przypomnij mi jeszcze kiedy miałaś ostatnią @ |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
To i chyba ja cos napisze o sobie dzis... U mnie sytuacja wyglada troche inaczej.
Z Wojtkiem w ciaze zaszlam z wielkiej milosci. Z jego ojcem spotykalam sie kilka lat, tyle ze z jego strony ta wielka milosc sie skonczyla pomiedzy naszym ostatnim razem a dniem kiedy zobaczylam dwie kreski na tescie. To ze bylam w ciazy niczego juz nie zmienilo, on spotykal sie z kims innym ja zostalam sama... Pk pierwszych urodzinach Wojtka odezwal sie do mnie Piotrek teraz juz maz, wczesniej moj pierwszy chlopak. On byl w Stanach ja w Pl. Utrzymywalismy kontakt telefoniczny i przez fb. Pozniej on przyjechal do Polski zaczelismy sie spotykac to bylo Boze Narodzenie 2011 mnie zapalilo sie swiatelko nadziei ze bedziemy miec normalny dom... W Sylwestra sie oswiadczyl, chcial zebysmy przyjechali do niego na stale... Pozniej przyjechal jeszcze na Wielkanoc i bylo cudownie... Kiedy wrocil do USA kupil nam bilet i od 27 maja 2012 jestem tutaj. Z poczatku byla euforia i radosc, pozniej pojawila sie tesknota za domem za krajem... Piotrek duzo pracowal ja bylam sama w obcym kraju i sie dolowalam W grudniu wzielismy slub pozniej byly pierwsze samodzielne swieta wiec na smutki nie bylo czasu... a ja zamiast jakos lepiej sie tutaj czuc, czulam sie coraz gorzej... z Piotrkiem oddalilismy sie od siebie, gdzies ulotnila sie ta radosc ze jestesmy razem... Od lipca bilam sie z myslami o powrocie do Polski przeszkoda byl fakt ze Wojtek nie mial waznego paszportu. Kiedy sie zdecydowalam ze to wszystko nie a sensu trzeba wracac do Pl a bylo to w czwartek 11 sierpnia zaczelam organizowac powrot, tydzien temu we wtorek pojechakam do konsulatu zlozyc wniosek o paszport. Poczulam ze podjelam jakas wazna decyzje, ze przyslowiowa klamka zapadla.. Dzien pozniej cos mnie piklo j zrobilam test, a na nim dwie kreseczki... w mojej glowie przerazenie! :-( co mam robic? Piotrek zaczal sie troche starac. Roznie mu to wychodzi... On sie cieszy, chwali wszystkim dookola, ja rodzica nie powiedzialam boje sie ich reakcji na odleglosc... Oni chca zebym wrocila, roz awiajac ze mna przez skypa widza ze nie do konca jestem tu szczesliwa, martwia sie o Wojtka. Napewno maja duzo racji... a ja juz sama nie wiem co robic. obawiam sie ze poprawa tz bedzie chwilowa, a jak sie dzidzius urodzi bedzie tylko gorzej :-(
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz tam jakiś dobrych znajomych? Przed rodzicami nie da się ukryć nic,gdy dzieje się coś złego oni to czują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.