![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Idea blw jest taka, ze to dziecko decyduje co je i w jakiej ilosci, ale wedlug mnie to i dziecko i mama maja byc zadowolone, dlatego jestem przeciwniczka sztywnych regul. Mysle, ze mozesz bez problemu przejsc ze sloiczkow na posilki w kawalkach - mozna tez dawac mieszanie, choc to troche sie gubi z idea, ale to malo wazne. Mamy, ktore opisuja swoje doswiadzcenia z blw czesto pisza, ze przez pierwszy miesiac czy dwa dziecko naprawde niewiele zjada wedlug tej metody, raczej probuje, eksperymentuje, dopiero po jakims czasie zaczyna jesc wieksze ilosci. Podobno troche zajmuje dziecku nauka polykania - ono memla kawalek, i czesto dopiero po wielu probach cos tam polyka. Ja postaram sie byc elastczna w tej kwestii, i kto wie, moze bede musiala tez mieszac metody ![]() ahh w jednej ksiazce autorka pisze, ze z ta metoda mozna ruszyc troche wczesniej (nie musi siedziec calkiem samodzielnie) i dziecko siedzi na kolanach w pozycji prostej! - weldug niej wazne tez jest, ze dziecko przekreca sie samo z plecow na brzuch, niby ma to zwiazek z rownoczesnym dojrzeniem bocznych ruchow jezyka, ktore sa wazne przy transportowaniu pokarmu do gardla. Gdzies jeszcze tez kiedys czytalam, ze dzieci, ktore dostaja produkty zmiksowane czesciej sie tez pozniej zakrztuszaja, ale moze to tez zalezne jest od danego dziecka? ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-08 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Posmarowalam bepanthenem ![]() Co do lekarki to ![]() Cytat:
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Mokka, Pani
proszę bardzo ![]() Należy do garnka wlać szklankę wody i wsypać 2 łyżki siemienia lnianego, całość zagotować i gotować przez piętnaście minut. Efektem będzie dość gęsty płyn, który po przegotowaniu należy natychmiast odcedzić, by pozbyć się nasion lnu. Ważne, by robić to, gdy len jest jeszcze gorący, jeśli wystygnie, trudno będzie to zrobić. Maseczkę należy nakładać na całe włosy – począwszy od ich nasady do samego ich końca. Z uwagi na to, że maseczka ma konsystencje żelu, idealnie sprawdza się w tej sytuacji grzebień z szerokimi zębami. Po dokładnym nałożeniu maseczki, należy pozostawić ją na głowie na około 20 minut i spłukać. Warto to robić bardzo dokładnie – maseczka po zastygnięciu nie jest bardzo prosta do usunięcia, ale oczywiście da się to bez problemu zrobić. - ja osobiście trzymałam na głowie ok. godzinki, owinęłam głowę w foliową reklamówkę i na to ręcznik w turbanie- zdejmujemy, płuczemy (ja umyłam odrobiną szamponu bo maska zostawiła włosy dość "sztywne") noo i włala ![]() my już po odwiedzinkach, byliśmy w pięknym parku- pogoda pozwoliła bo całą noc i do południa lało.. moja mycha padła właśnie, cały dzień nie spała.. dostałyśmy w prezencie super gadżet https://www.google.pl/search?q=g%C4%...2F%3B450%3B640 mała już przetestowała ![]() ![]() natrzaskałam zdjęć małemu szkrabowi więc byłam w swoim żywiole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Nudzę się
Iść ciągle iść w stronę słońca ![]() 21,04,2013 zostałam mamą ![]() Synek Kacper Edytowane przez Maluda2112 Czas edycji: 2013-09-08 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
ja tez. nawet kupilam na dvd - na smuteczki
![]() ![]() ![]() hehe zazdroszcze. u mnie albo pranie, albo prasowanie ![]() ![]()
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
No ja dziś wsztystko zrobiłam więc nic mi nie zostało wpadnę i ci pomogę
#187 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------ chwalę się Karolem ![]() ![]() https://plus.google.com/u/0/photos/1...02209599357954
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 |
MBZ♥
|
Kogla wielbię, znam na pamęć, a i tak oglądam
![]() ![]() Mokka ja jestem antytalent ciastowy, tort to już dla mnie wyzsza matematyka:/zamawialiśmy w cukierni, 38zł/kg ![]() ![]() ![]() Maluda, moja babcia mówiła:nudzisz się?to się rozbierz się popilnuj ubrań ![]() ![]() ![]() Pani ja nie pamiętam kiedy się nudziłam ![]() Joluś pochwal się zdjeciami ![]() A na gąbkę uważaj bo źle wysuszona może być siedliskiem bakterii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
hehe ja też gdzie nie pójde czy pokój czy łazienka czy gdzie kolwiek zawsze robote widzę
![]()
#191 |
Raczkowanie
|
BYou od godzi 13 nic a nic nie spał i wykapałam go i padł jak kawka
![]() ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
#194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no chyba chodzi o to żeby zaczął jeść słoiczek cały jako jeden posiłek i miał wieksza przerwe ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#195 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I ekstra, że nie trzeba rehabilitować maluszka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja jak pisałam chora jestem, choć juz mi dużo lepiej. Ogromny ból głowy połaczony z takim katarem, że pod pacha wszędzie taszczę rolke papieru toaletowego bo na chusteczki nie wyrabiam. Ech. Co do tortów, to ja zamawiałam. Nawet nie chodziło o kase czy czas (choć to tez ważne) tylko po prostu bałam się, że mi nie wyjdzie i co wtedy... Więc zamawiany tort= mniej stresu jak dla mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A JA jutro juz do pracy pęłna gębą...dobrze, ze nie pupą, albo łydką... 3majcie kciui za mnie i za KAcpra!! dobrej nocy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Kniaginia
|
Karol - debeściak!
Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy na basenie. Było 8 dzieciaczków, 3 wciąż płakały. Róża natomiast obserowała sytuację, zakochała sie w panu instruktorze oraz w pomarańczowej gumowej foczce. Co tam tata, który z nią pływał. Co tam mama, która z brzegu ją wołała - foczka była najfajniejsza (jako gryzak). Śmieszne było polewanie dzieci z malutkich konewek. Jedyny minus: bardzo mało miejsca w szatni pływalni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#199 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, to koparka mi opadła... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() ![]() monicca1989 ja noszę cały czas (od jakiś 2 lat) lakier hybrydowy z opi z przerwami na manicure japoński który pomaga zregenerować płytkę paznokcia bo ogólnie paznokcie "psują się" od noszenia lakierów itp. Ja miałam cały weekend gości koleżankę z jej partnerem z którą nie widziałam się od mojej obrony czyli prawie 4 lata bez miesiąca było cudownie normalnie odżyłam mimo iż większość czasu w domu siedziałyśmy. Idę ogarniać mieszkanie i rozwiesić pranie bo o dziwo moje dziecko już usnęło. I muszę was nadrobić jeszcze 5 stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Malpka muszę to napisać - Karol jest cudny!
Też mówię że pewnie starszy tylko się nie przyznajesz ; p Klementyna powodzenia jutro... pamiętam jak ja wracałam do pracy. .. chyba gorzej od Jaśki to zniosłam (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#202 | |
Zakorzenienie
|
juz wycałowany
![]() Cytat:
- co do drzemek jesli mogem soebie napisac, Milus zalicza srednio 3-4 dziennie max po 1h ![]() ![]() nadrabiam dalje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ano już.. dokładnie w półrocznice Kacpusia wracam do pracy, ale Mu mama prezent zgotowała, nie ma co....;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Lecem spac - zemczona dzis jeste, nie wiem czym chyba sie przejadlam ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
dla wszystkich chorowitek przesyłam dużo zdrówka
![]() aa i zapomniałam się pochwalić, że dziś nowy level zaliczony- stopa w buzi ![]() BYou- mojej dziś nie męczyłam zdjęciami tylko brzdąca od kuzynki ![]() a z ta gąbką to faktycznie masz rację; napisane jest też żeby ją przed każdą kąpielą wyparzyć.. ciężko ją wykręcić, to jest minus.. ale zobaczymy jak długo nam posłuży.. aa i chyba jestem patologikos też bo dałam dziecku chrupkę kukurydzianą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||||||
Wtajemniczenie
|
no Ty to jesteś spec od pieczenia, więc zdziwiłabym sie gdybys napisała, że zamawiałaś
![]() Cytat:
![]() Serwetki tez już zamówiłam na alle, takie tematyczne -błękitne z dziecięcymi bucikami ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tej gąbki to ja akurat średnio z niej zadowolona. Młody jakoś niedługo chciał na niej leżeć ![]() Cytat:
![]() Moja babcia też tak mówiła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kciuki za pierwszy dzień w pracy ![]() Cytat:
![]() Nie jestem w temacie... Ten basen to tak sami z siebie? Czy jakieś zalecenie? Pytam, bo akurat ostatnio rehabilitantka sama do nas wyskoczyła z tekstem, że Leo ma bardzo dobre napiecie - nawet w górnej granicy normy, więc jakbyśmy chcieli się z nim wybrać na basen to jeszcze trochę poczekać - niby pływanie i świrowanie w wodzie jeszcze bardziej wzmaga napięcie. Dlatego najlepsze dla maluszków o słabym napięciu mięśniowym ![]()
![]() |
#207 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że wyciągnął. Przejął się. Drugiego takiego błędu być po prostu nie może... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem skonana, dziewczyny... Synuś dziś nam cały dzień koncert urządzał, nie mam pojęcia, co jest grane... Pomagało tylko zainteresowanie Krzysia CZYMŚ, ale i tak na to nie było na długo... czytaliśmy książeczki, nosiliśmy (to chyba najbardziejpomagało, ale ile można nosić 7,5 kg..? ![]() Krzyś ma nadal katarek, ale już dziś mniejszy na szczęście, tylko 2 czy 3 razy używałam fridy (na szczęście, bo tego nienawidzi, ciągnie za tę rurkę, drze się, wyrywa, raz urwał ![]() Ale ja zaczynam być chora ![]() Mimo wszystko zrobiłam chlebek ![]() A nawet pochwalę się nim i ciastem wczorajszym ![]()
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() A, i dodam jeszcze, że wczoraj prawie cały słoiczek zjadł gdy mu dalismy. A dziś dostał tylko pół i pomyślałam, że w związku z tym przystawie go jeszcze do piersi bo pewnie będzie chciał dojeśc... Ale gdzie tam! I jeszcze potem 1,5h nie chciał nic jeść. Czyli wystarczyło mu to pół słoiczka. Czyli wczoaj ten cały to było za dużo??
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-09-08 o 21:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.