|
|
#181 |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
22 i 8 dni? Serio? Coś te tygodnie długo trwają?
![]() Pierwsze słyszę,żeby morfinę dawali przy porodzie...
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Ja dziś nie mogłam spać, wierciłam się całą noc z boku na bok. Co do problemów z cerą, to mi o dziwno ciąża służy. Od zawsze miałam kłopot z wypryskami, a teraz jest ich zdecydowanie mniej i wszyscy wokół zauważają pozytywną zmianę. Ja stosowałam sudocrem na wszelkie niespodzianki u mnie się sprawdza. Dziś wybieram się do H&Mu po kurteczkę dla mnie tzn. parkę z działu ciążowego. Wczoraj mierzyłam, ale nie było na mnie rozmiaru i zarezerwowałam w innym sklepie i dziś jadę odebrać. Bardzo fajnie się układa muszę przyznać. Nie jest co prawda gruba, ale zawsze można pod to założyć cieplejszy sweterek czy bluzę. http://www.hm.com/pl/product/11594?article=11594-C PS. Mam od wczoraj straszną ochotę na MCWrapa z MCDonaldsa
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2013-09-15 o 09:25 |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprysków, to świetny jest też Sudocrem (tylko niewygodny w użyciu bo jest dosyć gęsty, pastowaty i zostawia białą powłoczkę) i Bambino ochronny z cynkiem.
Oba można stosować u siebie i u dziecka więc ekonomicznie wychodzi
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzień dobry, ja też jakas niewyspana, właśnie pije moją kawe. Ja nabyłam tą parke w sierpniu, przed wyjazdem nad morze, w sierpniu się świetnie sprawdziła, bo chronila przed wiatrem, ale teraz założyłam i zmarzlam, czyli kupiłam kurtkę na tydzień
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to to kiepski pomysł...wiedząc co się dzieje z takim dorosłym po morfinie to strach pomyśleć co się dzieje z takim maluszkiem.
Na pewno nie Ty Gosiu na tvn kiedyś leciał taki program "położne" - właśnie o porodach w UK (pamiętam odcinek, gdzie jako tata występował Polak...co za buraczyna-normlanie wstyd
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Mierzyłam wczoraj kilka kurteczek i płaszczyków, ale nic mi nie pasowało. Kurtki były fajne, ale miałam wrażenie, ze za miesiąc na pewno się nie dopnę, bo jakieś takie dopasowane. Płaszczyki z koleji były niezłe, ale mój rozmiar nie dopinał się w cyckach, a większy wisiał w ramionach. Ech....
|
|
|
#187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jadłaś Mcwrapa orientalnego? Za mną właśnie taki ostatnio chodzi Cytat:
|
|
#188 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie miałam morfiny w liście dostępnych znieczuleń dlatego się zdziwiłam. I w życiu bym tego nie zażyła,przecież to narkotyk...
|
|
#189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I będzie tak jak na tym rysunku...http://www.☠☠☠☠☠☠☠/grafika/85462a9
|
|
|
#190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
![]() Mnie również choróbsko dopadło Od wczoraj boli mnie gardło, takimi falami, raz jest w miarę znośnie a raz jakby ktoś mi nożem w gardziołku grzebał Wczoraj byliśmy na zakupkach w innym mieście i m.in. oglądalismy wózki. Spodobał nam się ten: http://www.babydesign.eu/produkt/id/69 ale to dopiero pierwszy raz na wózkowym przeglądzie, więc się nie napalamy, poza tym my chcemy używkę a np na allegro jeszcze takowych nie ma. A tak w ogóle, to wczoraj nadrabiałam wątek i tak czytałam o tej pomidorowej, że aż sama cały gar nagotowałam, o 20 wieczorem I zaraz będę na śniadanko jeść
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wersję stolowkowa, pod męża Ale na sniadanie beda naleśniki
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale myślę sobie może na zachodzie to norma czy coś. Mi morfina kojarzy się z uldze w bólu do osób z poważnymi/śmiertelnymi chorobami![]() Perfuzja dawaj naleśniora
Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-09-15 o 10:01 |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
AW: Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
). Ale na teraz szukam czegoś na pewno cieplejszego..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Emma dasz radę. Teraz Ci się tak wydaje,bo to pierwsze dziecko, i pewne rzeczy po raz pierwszy będziesz robić,a później to już będzie rutyna
ja mimo że miałam doczyniemia z niemowlętami najbardziej bałam się kąpieli, a w rzeczywistości nie dawałam się wyręczać,bo mi to sprawiało przyjemność-pielęgnacja dziecka. Teraz boję się chyba tylko pepka (u dziewczyn odpadł w szpitalu no więc nie miałam z nim doczynienią).
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
#198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu od rana w budowlanym markecie bo wkrętów zabrakło wczoraj a mąż dziś też walczy....masakra już chyba na same wkręty wydaliśmy z 400 zł
![]() Jutro mam wizyte kontrolną na 16:00 może zrobi mi usg i już jutro się okaże kto siedzi w moim brzuszku ale trochę w to wątpie bo za ciekawego sprzętu nie ma,pewnie za tydzień na 4d się dowiem....już nie mogę się doczekać....wreszcie kupie coś typowego dla dziewczynki albo chłopca....H&M na mnie czeka ![]() Dziewczyny czy kupowałyście już jakieś kosmetyki dla dziecka? Ja bym już chętnie kupiła na allegro, chcę używać nivea baby ale boję się terminu przydatności
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie z rana
![]() Dzisiaj nie pospałam za dobrze. Jak to jest wolny dzień w wstaje z samego rana jak nienormalna ehhh no cóż. My już po śniadanku leniuchujemy. Dzisiaj dzień leniwca , tylko w odwiedziny do babci TŻ jedziemy na chwilkę. A jakie plany wy macie ? Co do morfiny. Nie wyobrażam sobie zrobić taką krzywdę dziecku.Wydaje mi się ,że takie matki myślą tylko o sobie a nie o maluszku, na którego przecież musi działać to okropnie. ![]() Ambrella mam wizytę u lekarza jutro, i nadzieję ,że będzie usg. No i jak będzie to ,że dzidziuś się pięknie rozłoży .Ale jak wiadomo nadzieja matką głupich i dzidziol i tak zrobi co będzie chciał.Wiec czekam z niecierpliwością czy płeć się ujawni. Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-09-15 o 10:39 |
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej dziewczyny, melduję się w nowym wątku- jednak wekend z mężem nie sprzyja wizażowi-wczoraj cały dzień sprzątania, gotowania (kolejne grzyby, ciasto, pyszny obiad) i jakaś telewizja a wieczory ostatnio coś szybko się kończą, dziś pewnie też nie nadrobię bo teraz oglądamy Hobbita a potem teście i może do nas ktoś wpadnie...
Tak że do zobaczenia jutro
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki a ja mam takie pytanko czy pijecie moze soki z sokowirówki ? Ja pije na potege z jabłka marchwi i buraka :P Mama mi polecila ona w ciazy ze mna i bratem (blizniaki
) piła codziennie i urodzila nas cc na poczatku 7 miesiaca i wazylismy po 2500g lekarze byli w szoku :P
|
#203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
musiałam do niego dodać cytryny, bo słodziutki niesamowicie. Do buraka nie mogę się przekonać...ale może spróbuję. Dobija mnie tylko to codzienne mycie sokowirówki
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
hej
witam się w bardzo pogodną niedzielę ![]() pogoda taka, że aż bym na spacer poszła zamiast do dziadków na obiad i zeby było zabawnie, dzwonie do babci pytam co na obiad, a ona na to co? POMIDOROWA, myślałam że padnę ![]() a wczoraj były naleśniki teściowej z serem i sosem czekoladowym
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Ja piję, ale czy na potęgę? Raz dziennie raczej. Teraz mam sporo winogron to akurat taki piję. Z marchwi i jabłek też lubię. Robiłam też raz z banana musiałam do niego dodać cytryny, bo słodziutki niesamowicie. Do buraka nie mogę się przekonać...ale może spróbuję. Dobija mnie tylko to codzienne mycie sokowirówkiPowiem Ci ze ten burak to tylko zle brzmi :P a no mycie to druga sprawa mogla by sie tak sama myc
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Ale pycha!!!
A pijesz z samego buraka czy właśnie mieszasz z jabłkiem i marchewką?
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
mieszam :P mam nadzieje jeszcze kiedyś dorzucic seler ale narazie jakoś nie mogę ;p
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Em ma, dzięki za opinię o wózku, ja się kompletnie nie znam
A propos soków to piłam sok z samego buraka- smaczny, słodki. Oczywiście zrobiłam go sobie ze dwa razy i popsuła mi się sokowirówka
|
#209 | ||
|
Rozeznanie
|
witam w niedzielne przedpołudnie
Cytat:
Morfina jest zakazana przy porodzie SN bo przenika do łożyska i może powodować zatrzymnaie oddechu dziecka. Po cc mogą dać morfinę i to rzadko, bo tak naprawdę to dają ją w ostateczności i wcale nie na życzenie. Nawet pacjentom onkologicznym. Cytat:
Buraki miałam z ogródka a marchewkę od rolnika który dostarcza ją do gerbera więc 100% eko. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-15 o 11:24 |
||
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że jeszcze sama musisz poczytać-ta firma ma mnóstwo modeli. Wzory robią dość fajne, często kolorowe, ale te rozklekotane koła właśnie pojawiają się często w opiniach użytkowników wózków, więc myślę, że warto na zwrócić uwagę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

I zaraz będę na śniadanko jeść 

, ale myślę sobie może na zachodzie to norma czy coś. Mi morfina kojarzy się z uldze w bólu do osób z poważnymi/śmiertelnymi chorobami