Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 08:18   #181
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez tekilunia12 Pokaż wiadomość
jak narazie a tydzien 22 i 8 dni.
22 i 8 dni? Serio? Coś te tygodnie długo trwają?

Cytat:
Napisane przez tekilunia12 Pokaż wiadomość
a co do znieczulenia gbyby byl naturalny to albo gaz albo morfina
Pierwsze słyszę,żeby morfinę dawali przy porodzie...
Stary 2013-09-15, 08:22   #182
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam,
Ja dziś nie mogłam spać, wierciłam się całą noc z boku na bok.

Co do problemów z cerą, to mi o dziwno ciąża służy. Od zawsze miałam kłopot z wypryskami, a teraz jest ich zdecydowanie mniej i wszyscy wokół zauważają pozytywną zmianę. Ja stosowałam sudocrem na wszelkie niespodzianki u mnie się sprawdza.

Dziś wybieram się do H&Mu po kurteczkę dla mnie tzn. parkę z działu ciążowego. Wczoraj mierzyłam, ale nie było na mnie rozmiaru i zarezerwowałam w innym sklepie i dziś jadę odebrać. Bardzo fajnie się układa muszę przyznać. Nie jest co prawda gruba, ale zawsze można pod to założyć cieplejszy sweterek czy bluzę. http://www.hm.com/pl/product/11594?article=11594-C

PS. Mam od wczoraj straszną ochotę na MCWrapa z MCDonaldsa

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2013-09-15 o 08:25
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:24   #183
Hosenka*
Zakorzenienie

Co do wyprysków, to świetny jest też Sudocrem (tylko niewygodny w użyciu bo jest dosyć gęsty, pastowaty i zostawia białą powłoczkę) i Bambino ochronny z cynkiem.

Oba można stosować u siebie i u dziecka więc ekonomicznie wychodzi

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:27   #184
cayenneOna
Zadomowienie

AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Dzień dobry, ja też jakas niewyspana, właśnie pije moją kawe. Ja nabyłam tą parke w sierpniu, przed wyjazdem nad morze, w sierpniu się świetnie sprawdziła, bo chronila przed wiatrem, ale teraz założyłam i zmarzlam, czyli kupiłam kurtkę na tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:31   #185
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że można dziecko na morfinie rodzić
Dla mnie to to kiepski pomysł...wiedząc co się dzieje z takim dorosłym po morfinie to strach pomyśleć co się dzieje z takim maluszkiem.
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ktoś to musi wnieść na 3 p bez windy....
Na pewno nie Ty
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Gosiu na tvn kiedyś leciał taki program "położne" - właśnie o porodach w UK (pamiętam odcinek, gdzie jako tata występował Polak...co za buraczyna-normlanie wstyd taki dres od a do z). I tam było że niektóre kobiety życzyły sobie morfinę i dostawały, więc myślę, że jednak podają. Ten program jest chyba na tvn player to możesz pooglądać.
Stary 2013-09-15, 08:32   #186
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ja też jakas niewyspana, właśnie pije moją kawe. Ja nabyłam tą parke w sierpniu, przed wyjazdem nad morze, w sierpniu się świetnie sprawdziła, bo chronila przed wiatrem, ale teraz założyłam i zmarzlam, czyli kupiłam kurtkę na tydzień

Hmmmm...kurcze, to mnie zmartwiłaś
Mierzyłam wczoraj kilka kurteczek i płaszczyków, ale nic mi nie pasowało. Kurtki były fajne, ale miałam wrażenie, ze za miesiąc na pewno się nie dopnę, bo jakieś takie dopasowane. Płaszczyki z koleji były niezłe, ale mój rozmiar nie dopinał się w cyckach, a większy wisiał w ramionach. Ech....

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2013-09-15, 08:34   #187
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziś wybieram się do H&Mu po kurteczkę dla mnie tzn. parkę z działu ciążowego. Wczoraj mierzyłam, ale nie było na mnie rozmiaru i zarezerwowałam w innym sklepie i dziś jadę odebrać. Bardzo fajnie się układa muszę przyznać. Nie jest co prawda gruba, ale zawsze można pod to założyć cieplejszy sweterek czy bluzę. http://www.hm.com/pl/product/11594?article=11594-C

PS. Mam od wczoraj straszną ochotę na MCWrapa z MCDonaldsa
Fajny krój tej kurteczki
A jadłaś Mcwrapa orientalnego? Za mną właśnie taki ostatnio chodzi

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

A nie da rady pod nią jakiegoś sweterka założyć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 08:40   #188
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Gosiu na tvn kiedyś leciał taki program "położne" - właśnie o porodach w UK (pamiętam odcinek, gdzie jako tata występował Polak...co za buraczyna-normlanie wstyd taki dres od a do z). I tam było że niektóre kobiety życzyły sobie morfinę i dostawały, więc myślę, że jednak podają. Ten program jest chyba na tvn player to możesz pooglądać.
Ooo,no zobacz to ja jednak niedoinformowana jestem.
Nie miałam morfiny w liście dostępnych znieczuleń dlatego się zdziwiłam.
I w życiu bym tego nie zażyła,przecież to narkotyk...
Stary 2013-09-15, 08:42   #189
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny krój tej kurteczki
A jadłaś Mcwrapa orientalnego? Za mną właśnie taki ostatnio chodzi
Mój mąż jadł ostatnio tego orientalnego i spróbowałam od niego, ale jakoś wolę klasycznego chrupiącego...mniaammm. Chyba dziś się nie oprę.
I będzie tak jak na tym rysunku...http://www.☠☠☠☠☠☠☠/grafika/85462a9

Jesteśmy zaręczeni !!!

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
Stary 2013-09-15, 08:43   #190
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ooo,no zobacz to ja jednak niedoinformowana jestem.
Nie miałam morfiny w liście dostępnych znieczuleń dlatego się zdziwiłam.
I w życiu bym tego nie zażyła,przecież to narkotyk...
Powiem Ci że ja też byłam w szoku, bo jednak te dzieciaczki po porodzie były strasznie otumanione, niektórym musieli podawać tlen. Nie rozumiem jak można coś takiego fundować dziecku na starcie

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Mój mąż jadł ostatnio tego orientalnego i spróbowałam od niego, ale jakoś wolę klasycznego chrupiącego...mniaammm. Chyba dziś się nie oprę.
I będzie tak jak na tym rysunku...http://www.☠☠☠☠☠☠☠/grafika/85462a9
Rysunek super
Stary 2013-09-15, 08:50   #191
sadlaczyca
Raczkowanie

Witam się z rana

Mnie również choróbsko dopadło Od wczoraj boli mnie gardło, takimi falami, raz jest w miarę znośnie a raz jakby ktoś mi nożem w gardziołku grzebał Pół nocy nie spałam.

Wczoraj byliśmy na zakupkach w innym mieście i m.in. oglądalismy wózki. Spodobał nam się ten: http://www.babydesign.eu/produkt/id/69 ale to dopiero pierwszy raz na wózkowym przeglądzie, więc się nie napalamy, poza tym my chcemy używkę a np na allegro jeszcze takowych nie ma.

A tak w ogóle, to wczoraj nadrabiałam wątek i tak czytałam o tej pomidorowej, że aż sama cały gar nagotowałam, o 20 wieczorem I zaraz będę na śniadanko jeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 08:53   #192
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to wczoraj nadrabiałam wątek i tak czytałam o tej pomidorowej, że aż sama cały gar nagotowałam, o 20 wieczorem I zaraz będę na śniadanko jeść
Ja tez wczoraj nagotowalam
Wersję stolowkowa, pod męża

Ale na sniadanie beda naleśniki
Stary 2013-09-15, 08:58   #193
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj byliśmy na zakupkach w innym mieście i m.in. oglądalismy wózki. Spodobał nam się ten: http://www.babydesign.eu/produkt/id/69 ale to dopiero pierwszy raz na wózkowym przeglądzie, więc się nie napalamy, poza tym my chcemy używkę a np na allegro jeszcze takowych nie ma.
Ja mam mieszane uczucia do tej firmy. Spacerówkę z tej firmy ma siostra i moje 2 koleżanki. W każdej koła się rozklekotały po jakimś miesiącu (każda ma inny model, więc model raczej nie ma tu nic do rzeczy, a system mocowania kół).
Stary 2013-09-15, 09:00   #194
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci że ja też byłam w szoku, bo jednak te dzieciaczki po porodzie były strasznie otumanione, niektórym musieli podawać tlen. Nie rozumiem jak można coś takiego fundować dziecku na starcie
Dlatego się zdziwiłam , ale myślę sobie może na zachodzie to norma czy coś. Mi morfina kojarzy się z uldze w bólu do osób z poważnymi/śmiertelnymi chorobami

Perfuzja dawaj naleśniora

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-09-15 o 09:01
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:04   #195
cayenneOna
Zadomowienie

AW: Dot.: AW: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Hmmmm...kurcze, to mnie zmartwiłaś
Mierzyłam wczoraj kilka kurteczek i płaszczyków, ale nic mi nie pasowało. Kurtki były fajne, ale miałam wrażenie, ze za miesiąc na pewno się nie dopnę, bo jakieś takie dopasowane. Płaszczyki z koleji były niezłe, ale mój rozmiar nie dopinał się w cyckach, a większy wisiał w ramionach. Ech....
Może Tobie nie będzie zimno. Faktem jest, że jestem bardzo zaskoczona, jak świetnie leży, w ogóle nieźle wygląda, na tyle, że podejmę próbę noszenia przy "normalnej" figurze po porodzie (znaczy pewnie parę miesięcy po porodzie ). Ale na teraz szukam czegoś na pewno cieplejszego..

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:07   #196
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Emma dasz radę. Teraz Ci się tak wydaje,bo to pierwsze dziecko, i pewne rzeczy po raz pierwszy będziesz robić,a później to już będzie rutyna ja mimo że miałam doczyniemia z niemowlętami najbardziej bałam się kąpieli, a w rzeczywistości nie dawałam się wyręczać,bo mi to sprawiało przyjemność-pielęgnacja dziecka. Teraz boję się chyba tylko pepka (u dziewczyn odpadł w szpitalu no więc nie miałam z nim doczynienią).
Stary 2013-09-15, 09:10   #197
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Emma dasz radę. Teraz Ci się tak wydaje,bo to pierwsze dziecko, i pewne rzeczy po raz pierwszy będziesz robić,a później to już będzie rutyna ja mimo że miałam doczyniemia z niemowlętami najbardziej bałam się kąpieli, a w rzeczywistości nie dawałam się wyręczać,bo mi to sprawiało przyjemność-pielęgnacja dziecka. Teraz boję się chyba tylko pepka (u dziewczyn odpadł w szpitalu no więc nie miałam z nim doczynienią).
O, pępka ja też się boję. To chyba najbrzydsza część noworodka
Stary 2013-09-15, 09:15   #198
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dlatego się zdziwiłam , ale myślę sobie może na zachodzie to norma czy coś. Mi morfina kojarzy się z uldze w bólu do osób z poważnymi/śmiertelnymi chorobami
No właśnie też mam takie skojarzenia (osoby z ciężkimi poparzeniami, po wypadkach, ostatnie stadium raka itp.). Zdaję sobie sprawę, że ból porodowy jest ogromny (ale to też się nie da porównać-przecież każda ma inny próg bólu), ale morfina by sobie ulżyć do mnie nie przemawia, bo jednak nie tylko na mnie to będzie działać. Nic nie będzie też czuł maluszek.
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Na ten moment nie wyobrażam sobie żebym kiedykolwiek chciała mieć więcej dzieci...bardzo kocham Dorotkę i czekam na nią, ale samo bycie w ciąży średnio mi się podoba z pielęgnacją chyba sobie dam radę...przeraża mnie karmienie i w ogóle ogarnięcie mieszkania z dzieckiem
Stary 2013-09-15, 09:35   #199
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja znowu od rana w budowlanym markecie bo wkrętów zabrakło wczoraj a mąż dziś też walczy....masakra już chyba na same wkręty wydaliśmy z 400 zł
Jutro mam wizyte kontrolną na 16:00 może zrobi mi usg i już jutro się okaże kto siedzi w moim brzuszku ale trochę w to wątpie bo za ciekawego sprzętu nie ma,pewnie za tydzień na 4d się dowiem....już nie mogę się doczekać....wreszcie kupie coś typowego dla dziewczynki albo chłopca....H&M na mnie czeka
Dziewczyny czy kupowałyście już jakieś kosmetyki dla dziecka? Ja bym już chętnie kupiła na allegro, chcę używać nivea baby ale boję się terminu przydatności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 09:36   #200
Muminek1991
Rozeznanie

Witam mamusie z rana

Dzisiaj nie pospałam za dobrze. Jak to jest wolny dzień w wstaje z samego rana jak nienormalna ehhh no cóż.
My już po śniadanku leniuchujemy. Dzisiaj dzień leniwca , tylko w odwiedziny do babci TŻ jedziemy na chwilkę.
A jakie plany wy macie ?

Co do morfiny. Nie wyobrażam sobie zrobić taką krzywdę dziecku.Wydaje mi się ,że takie matki myślą tylko o sobie a nie o maluszku, na którego przecież musi działać to okropnie.

Ambrella mam wizytę u lekarza jutro, i nadzieję ,że będzie usg. No i jak będzie to ,że dzidziuś się pięknie rozłoży .Ale jak wiadomo nadzieja matką głupich i dzidziol i tak zrobi co będzie chciał.Wiec czekam z niecierpliwością czy płeć się ujawni.

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-09-15 o 09:39
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:38   #201
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Hej dziewczyny, melduję się w nowym wątku- jednak wekend z mężem nie sprzyja wizażowi-wczoraj cały dzień sprzątania, gotowania (kolejne grzyby, ciasto, pyszny obiad) i jakaś telewizja a wieczory ostatnio coś szybko się kończą, dziś pewnie też nie nadrobię bo teraz oglądamy Hobbita a potem teście i może do nas ktoś wpadnie...

Tak że do zobaczenia jutro
Stary 2013-09-15, 09:42   #202
mysia212021
Raczkowanie

Kobitki a ja mam takie pytanko czy pijecie moze soki z sokowirówki ? Ja pije na potege z jabłka marchwi i buraka :P Mama mi polecila ona w ciazy ze mna i bratem (blizniaki ) piła codziennie i urodzila nas cc na poczatku 7 miesiaca i wazylismy po 2500g lekarze byli w szoku :P

Synek -Filipek
mysia212021 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:48   #203
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja znowu od rana w budowlanym markecie bo wkrętów zabrakło wczoraj a mąż dziś też walczy....masakra już chyba na same wkręty wydaliśmy z 400 zł
Jutro mam wizyte kontrolną na 16:00 może zrobi mi usg i już jutro się okaże kto siedzi w moim brzuszku ale trochę w to wątpie bo za ciekawego sprzętu nie ma,pewnie za tydzień na 4d się dowiem....już nie mogę się doczekać....wreszcie kupie coś typowego dla dziewczynki albo chłopca....H&M na mnie czeka
Dziewczyny czy kupowałyście już jakieś kosmetyki dla dziecka? Ja bym już chętnie kupiła na allegro, chcę używać nivea baby ale boję się terminu przydatności
Lolita ja z kosmetyki wstrzymuję się na pewno do końca listopada. Terminy z reguły są długie, ale nie widzę sensu kupowania ich wcześniej.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
Kobitki a ja mam takie pytanko czy pijecie moze soki z sokowirówki ? Ja pije na potege z jabłka marchwi i buraka :P Mama mi polecila ona w ciazy ze mna i bratem (blizniaki ) piła codziennie i urodzila nas cc na poczatku 7 miesiaca i wazylismy po 2500g lekarze byli w szoku :P
Ja piję, ale czy na potęgę? Raz dziennie raczej. Teraz mam sporo winogron to akurat taki piję. Z marchwi i jabłek też lubię. Robiłam też raz z banana musiałam do niego dodać cytryny, bo słodziutki niesamowicie. Do buraka nie mogę się przekonać...ale może spróbuję. Dobija mnie tylko to codzienne mycie sokowirówki
Stary 2013-09-15, 09:52   #204
tajeczka
Zadomowienie

hej witam się w bardzo pogodną niedzielę
pogoda taka, że aż bym na spacer poszła zamiast do dziadków na obiad
i zeby było zabawnie, dzwonie do babci pytam co na obiad, a ona na to co? POMIDOROWA, myślałam że padnę
a wczoraj były naleśniki teściowej z serem i sosem czekoladowym
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 09:56   #205
mysia212021
Raczkowanie

[/COLOR]
Ja piję, ale czy na potęgę? Raz dziennie raczej. Teraz mam sporo winogron to akurat taki piję. Z marchwi i jabłek też lubię. Robiłam też raz z banana musiałam do niego dodać cytryny, bo słodziutki niesamowicie. Do buraka nie mogę się przekonać...ale może spróbuję. Dobija mnie tylko to codzienne mycie sokowirówki[/QUOTE]

Powiem Ci ze ten burak to tylko zle brzmi :P a no mycie to druga sprawa mogla by sie tak sama myc

Synek -Filipek
Stary 2013-09-15, 09:58   #206
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
a wczoraj były naleśniki teściowej z serem i sosem czekoladowym
Ale pycha!!!
Cytat:
Napisane przez mysia212021 Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze ten burak to tylko zle brzmi :P a no mycie to druga sprawa mogla by sie tak sama myc
A pijesz z samego buraka czy właśnie mieszasz z jabłkiem i marchewką?
Stary 2013-09-15, 10:03   #207
mysia212021
Raczkowanie

mieszam :P mam nadzieje jeszcze kiedyś dorzucic seler ale narazie jakoś nie mogę ;p

Synek -Filipek
Stary 2013-09-15, 10:12   #208
sadlaczyca
Raczkowanie

Em ma, dzięki za opinię o wózku, ja się kompletnie nie znam

A propos soków to piłam sok z samego buraka- smaczny, słodki. Oczywiście zrobiłam go sobie ze dwa razy i popsuła mi się sokowirówka Ale bardzo polecam burakowy soczek Tylko mama mi mówiła, że jak za dużo buraczka się zje/wypije to można mieć po nim rozwolnienie
Stary 2013-09-15, 10:22   #209
pilotka86
Rozeznanie

witam w niedzielne przedpołudnie
Cytat:
22 i 8 dni? Serio? Coś te tygodnie długo trwają?

bo nie dają czystej, zaczęłam o tym czytać, strasznie mnie to zainteresowało... wydało mi się to nieprawdopodobne, nie dają morfiny tylko jej pochodną o wiele słabszą.
Morfina jest zakazana przy porodzie SN bo przenika do łożyska i może powodować zatrzymnaie oddechu dziecka. Po cc mogą dać morfinę i to rzadko, bo tak naprawdę to dają ją w ostateczności i wcale nie na życzenie. Nawet pacjentom onkologicznym.

Cytat:
Napisane przez mysia212021
ja nie piję niestety a miałam takie postanowienie.. kiedyś piłam z marchewki i buraka i był pyszny i bardzo zdrowy, poprawia morfologię.
Buraki miałam z ogródka a marchewkę od rolnika który dostarcza ją do gerbera więc 100% eko.

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-09-15 o 10:24
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:30   #210
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Em ma, dzięki za opinię o wózku, ja się kompletnie nie znam
Myślę, że jeszcze sama musisz poczytać-ta firma ma mnóstwo modeli. Wzory robią dość fajne, często kolorowe, ale te rozklekotane koła właśnie pojawiają się często w opiniach użytkowników wózków, więc myślę, że warto na zwrócić uwagę.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości