Jakimi metodami próbowałyście pokonać trądzik? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 13:22   #181
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Dot.: Jakimi metodami próbowałyście pokonać trądzik?

Antymionka a jesteś pewna, że to przez żel?
Nie chcę nic mówić, ale odkąd myję nim buzie też zaczynam widzieć nowe niespodzianki. Obstawiałam trochę tonik (ze względu na kwas i oczyszczanie). Ale nie jestem pewna czy to przez eucerin.

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:39   #182
ulmich
Rozeznanie

Na mnie znów eucerin działa
Skóra jest wygładzona zmniejsza się stan zapalny wookół krost .
Od niedawna biorę kolagen doustnie ,może to sprawka jego?
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:46   #183
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Napisane przez DagmaraRose2000 Pokaż wiadomość
Antymionka a jesteś pewna, że to przez żel?
Nie chcę nic mówić, ale odkąd myję nim buzie też zaczynam widzieć nowe niespodzianki. Obstawiałam trochę tonik (ze względu na kwas i oczyszczanie). Ale nie jestem pewna czy to przez eucerin.
użyłam go, i na drugi dzień były wypryski. Co zastosuję to widzę kolejne niespodzianki. Spróbuję odstawić.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 13:51   #184
ulmich
Rozeznanie

Zmieńcie dietę to pomaga
Pijcie ziółka a okłady z szałwi i żyworódki pomagają na stany zapalne .
Stary 2013-10-03, 13:55   #185
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
U mnie olej kokosowy super się sprawdzał . Dla tłustej skóry olejki to zbawienie
Akurat kokosowy mnie zapychał (stosowałam do demakijażu oczu i jeśli niedokładnie go zmyłam w trakcie ocm to pojawiały sie krostki) ale to prawda, że oleje to zbawienie dla tłustej skóry - paradoksalnie, bo przecież utarła się u nas logika, że co tłuste należy wysuszać
Stary 2013-10-03, 13:59   #186
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ulmich Pokaż wiadomość
Zmieńcie dietę to pomaga
Dieta może jedynie załagodzić przebieg trądziku, to nie antidotum ...

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
]Akurat kokosowy mnie zapychał (stosowałam do demakijażu oczu i jeśli niedokładnie go zmyłam w trakcie ocm to pojawiały sie krostki) ale to prawda, że oleje to zbawienie dla tłustej skóry - paradoksalnie, bo przecież utarła się u nas logika, że co tłuste należy wysuszać
Mnie też, i to jeszcze jak A pielęgnację olejami praktykuję - mam parę ulubieńców.

Edytowane przez 201704240919
Czas edycji: 2013-10-03 o 14:00
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:00   #187
nniewidzialnaa
BAN stały

Cytat:
Na mnie znów eucerin działa
Skóra jest wygładzona zmniejsza się stan zapalny wookół krost .
Ja też dostrzegam poprawę po stosowaniu Eucerin, ale to chyba jeszcze za krótki czas, by się otwarcie cieszyć. W każdym razie, myslę, że jesteśmy na dobrej drodze!
nniewidzialnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 14:21   #188
ulmich
Rozeznanie

Słyszałam o zbawiennym działaniu witaminy a
Jeśli juz nic nie pomaga to można spróbować .
W aptekach bez recepty sa niższe dawki witaminy A Retimax 1500
No i mozna łykać witamine a plus E a jeszcze lepiej pić soki z marchwi
No bo działamy od wewnątrz .
Na rynku jest książka o leczniczym dzialaniu soków warto ja miec w swojej biblioteczce ,nazywa się Terapia Gersona
Stary 2013-10-03, 14:44   #189
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Zmieńcie dietę to pomaga
O właśnie - okłady z szałwi, jak mogłam o nich zapomnieć! Genialnie łagodzą stany zapalne skóry
A szałwia wewnętrznie świetnie łagodzi nadpotliwość

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Mnie też, i to jeszcze jak A pielęgnację olejami praktykuję - mam parę ulubieńców.
Możesz wymienić parę swoich ulubionych olejków?

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:21   #190
ulmich
Rozeznanie

Jestem w chwili obecnej na etapie łykania kolagenu w tabletkach
Obiecują cuda ,zobaczymy jak to będzie
Stary 2013-10-03, 15:42   #191
Sabriel_
Zadomowienie

Cytat:
użyłam go, i na drugi dzień były wypryski. Co zastosuję to widzę kolejne niespodzianki. Spróbuję odstawić.
A może twarz się oczyszcza i prędzej czy później te krosty by się pojawiły?

Cytat:
Napisane przez nniewidzialnaa Pokaż wiadomość
Ja też dostrzegam poprawę po stosowaniu Eucerin, ale to chyba jeszcze za krótki czas, by się otwarcie cieszyć. W każdym razie, myslę, że jesteśmy na dobrej drodze!
A ja nie widzę specjalnej różnicy czy stosuję eucerin czy inne dermokosmetyki Może jeszcze za krótko testuję by stwierdzić...
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:53   #192
LaCamilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lula84 Pokaż wiadomość
Własnie wróciłam od dermatologa i zapisał mi własnie Epiduo. Jesteś z niego zadowolona?
No nawet coś tam działa, z tym, że jakiekolwiek efekty pojawiły się dopiero po 1,5 miesiąca stosowania Aktualnie zmian jest jakby mniej i lepiej to wszystko wygląda Zobaczymy tylko jak długo

Aha, zapomniałam jeszcze o Sudocremie punktowo na ropne zmiany (dobrze wysusza) i Tribioticu na takie bardziej "spaprane" przypadki Ofc w rozsądnych dawkach i nie za często.

Edytowane przez LaCamilla
Czas edycji: 2013-10-03 o 15:54
LaCamilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:57   #193
ulmich
Rozeznanie

Pasta cynkowa zasusza zaskórniki i przyspiesza działanie
Stary 2013-10-03, 16:32   #194
Ola Moderatorka
Ekspert

Przypominam Wam, że czekamy na Wasze porady i komentarze na temat tego w jaki sposób radzicie sobie z trądzikiem. Każdy Wasz głos jest na wagę złota. Dziewczyny, czekamy.
Ola Moderatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:11   #195
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lula84 Pokaż wiadomość
Własnie wróciłam od dermatologa i zapisał mi własnie Epiduo. Jesteś z niego zadowolona?
Mi tam wcale nie pomógł, a tylko mocno przesuszył skórę
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:15   #196
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Przypominam Wam, że czekamy na Wasze porady i komentarze na temat tego w jaki sposób radzicie sobie z trądzikiem. Każdy Wasz głos jest na wagę złota. Dziewczyny, czekamy.
Ja nie zlikwidowałam Ale znacznie pomogła mi zmiana stylu życia, o czym pewnie już pisałam i do czego gorąco zachęcam
Do tego naturalna pielęgnacja i mocno złuszczający Atrederm.

Stary 2013-10-03, 17:32   #197
Soulmate27
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Byłaś naprawdę wytrwała w poszukiwaniu tego właściwego dermatologa szacunek ja szybko się zraziłam do dermatologów, bo bagatelizowali problem, przepisywali leki, które nie działały...

Trzymam kciuki, że wygrasz tą walkę i będziesz miała znów taką cerę jak przed tą pamiętną zimą życzę Ci tego z całego serca
Haha tak mi się przypomniało odnośnie tych dermatologów, bo ja ogólnie też nie jestem z nich zadowolona.... akurat na zajęciach koleżanki poszły na fakultet z dermatologii i tam wykładała taka prof. nadz. właśnie specjalizująca się m.in. w dermatologii i zapraszała nas do siebie, bo mówiła, że przyjmuje też na NFZ więc może nam pomóc. Tak więc jedna koleżanka poszła ze swoim problemem i ja jak o tym usłyszałam to też się zapisałam. Nawet pozbyłam się swojego sceptyzmu, uznałam,że w końcu nie jestem alfą i omegą... dla takiej specjalistki mój problem będzie banałem więc nastroiłam się tak, że moje problemy się skończą itd.... haha o jaaa naiwna
Weszłam do gabinetu, pani prof pyta w czym może pomóc, więc mówię, że mam problemy z cerą, trądzik itd. więc przyszłam, żeby mi pomogła się go pozbyć i mieć (w miarę) normalną cerę.... odpowiedź zwaliła mnie z nóg: ale proszę pani, ja nie jestem cudotwórcą <pauza> patrzę na nią zdziwiona... a ona ciągnie dalej, że teraz to ludzie do 40 r.ż. się z tym męczą, trądzik jest bardzo ciężko wyleczyć, a im dłużej go mam tym gorsze rokowania itd. więc pytam retorycznie: czyli mam się z tym już pogodzić? a ona: no tak to przede wszystkim, to jest najważniejsze.....
Nie będę może całej rozmowy przytaczała, ale w końcu powiedziała, że nic poza tym co stosowałam nowego mi nie wymyśli. Kazała mi samej sobie wybrać co chcę, czy antybiotyk, doustny, ten zineryt czy mozę izotek znowu..... powiedziała, że niektórzy jej pacjenci z trądzikiem przyjmują izotek co rok przez jeden miesiąc, bardzo mnie to zdziwiło bo nigdy o takiej metodzie nie słyszałam, nie chciałam już tego nawet komentować Tak więc stanęło na Zinerycie, po recepty chodzę już do swojej domowej lekarki - skoro sama wybieram sobie lek to chyba bez sensu chodzić do 'specjalisty'.
Stary 2013-10-03, 17:46   #198
ulmich
Rozeznanie

Najważniejsze w tym wszystkim to spokój
Najwięcej problemów skórnych mają nerwusy .
Herbaty uspakajajace i dieta to pierwszy etap

Stary 2013-10-03, 17:50   #199
Elestra
Raczkowanie

GG do Elestra

Cytat:
Napisane przez Sabriel_ Pokaż wiadomość
A może twarz się oczyszcza i prędzej czy później te krosty by się pojawiły?

A ja nie widzę specjalnej różnicy czy stosuję eucerin czy inne dermokosmetyki Może jeszcze za krótko testuję by stwierdzić...
Hmmm, a ja widzę ogromną różnicę! Teraz używam jedynie dermokosmetyków i naturalnych środków. Już trochę tego przetestowałam, ostatnio używam Kremu- żelu Aknicare (polecam), nawilża i nie szkodzi. Zawiodłam się na La roche Effeclar, bardzo mnie wysusza, Bioderma i SVR tez średniaki, Avene godne polecenia, kocham ich wodę termalną,podkłady jak i seria anty trądzikowa też świetne.
Eucerinu jeszcze nie testowałam, bo nigdy próbek nie mają.. A nie kupuję kota w worku, bo nie wiem jak moja cera zareaguje.
[eucerin] [/eucerin]
Elestra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:56   #200
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość

Możesz wymienić parę swoich ulubionych olejków?
Lniany (faworyt), słonecznikowy (i maceraty na nim zwłaszcza nagietkowy, kasztanowy i brzozowy), jojoba (na sezon grzewczy), lekkie (na wiosnę-lato) - z nasion malin,z nasion truskawki i z nasion czarnej porzeczki
Stary 2013-10-03, 18:10   #201
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:

Odnośnie aloesu, strasznie mnie kusił, ale z tego co wiem, do celów kosmetycznych przydatny jest po trzech latach
o rany, trzy lata?! no cóż, ponoć cierpliwość jest cnotą ...

Cytat:
Mam wrażenie że po żelu mnie wysypuje. Kremu nie otwierałam, a tonik jest ok, na razie pierwszy raz użyłam

ja na szczęście nie zauważyłam żadnych nowych niespodzianek po użyciu całej trójcy, a używam ich już jakiś tydzień. nawet tonik póki co - o dziwo! - nie podrażania
kremu używam na przemian z kremem AA do cery wrażliwej i też jest okej
Stary 2013-10-03, 18:14   #202
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Lniany (faworyt), słonecznikowy (i maceraty na nim zwłaszcza nagietkowy, kasztanowy i brzozowy), jojoba (na sezon grzewczy), lekkie (na wiosnę-lato) - z nasion malin,z nasion truskawki i z nasion czarnej porzeczki
O, może zainteresuję się jojobą, mam naprawdę suchą skórę, a sezon grzewczy to dla mnie koszmar.

Cytat:
Napisane przez Soulmate27 Pokaż wiadomość
Haha tak mi się przypomniało odnośnie tych dermatologów, bo ja ogólnie też nie jestem z nich zadowolona.... akurat na zajęciach koleżanki poszły na fakultet z dermatologii i tam wykładała taka prof. nadz. właśnie specjalizująca się m.in. w dermatologii i zapraszała nas do siebie, bo mówiła, że przyjmuje też na NFZ więc może nam pomóc. Tak więc jedna koleżanka poszła ze swoim problemem i ja jak o tym usłyszałam to też się zapisałam. Nawet pozbyłam się swojego sceptyzmu, uznałam,że w końcu nie jestem alfą i omegą... dla takiej specjalistki mój problem będzie banałem więc nastroiłam się tak, że moje problemy się skończą itd.... haha o jaaa naiwna
Weszłam do gabinetu, pani prof pyta w czym może pomóc, więc mówię, że mam problemy z cerą, trądzik itd. więc przyszłam, żeby mi pomogła się go pozbyć i mieć (w miarę) normalną cerę.... odpowiedź zwaliła mnie z nóg: ale proszę pani, ja nie jestem cudotwórcą <pauza> patrzę na nią zdziwiona... a ona ciągnie dalej, że teraz to ludzie do 40 r.ż. się z tym męczą, trądzik jest bardzo ciężko wyleczyć, a im dłużej go mam tym gorsze rokowania itd. więc pytam retorycznie: czyli mam się z tym już pogodzić? a ona: no tak to przede wszystkim, to jest najważniejsze.....
Nie będę może całej rozmowy przytaczała, ale w końcu powiedziała, że nic poza tym co stosowałam nowego mi nie wymyśli. Kazała mi samej sobie wybrać co chcę, czy antybiotyk, doustny, ten zineryt czy mozę izotek znowu..... powiedziała, że niektórzy jej pacjenci z trądzikiem przyjmują izotek co rok przez jeden miesiąc, bardzo mnie to zdziwiło bo nigdy o takiej metodzie nie słyszałam, nie chciałam już tego nawet komentować Tak więc stanęło na Zinerycie, po recepty chodzę już do swojej domowej lekarki - skoro sama wybieram sobie lek to chyba bez sensu chodzić do 'specjalisty'.
Nie znoszę takich lekarzy Po co tacy ludzie w ogóle marnują czas na przyjmowanie pacjentów, niech lepiej po tytule i nazwisku dopiszą sobie "nie leczę trądziku"

Stary 2013-10-03, 18:14   #203
Sabriel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elestra Pokaż wiadomość
Hmmm, a ja widzę ogromną różnicę! Teraz używam jedynie dermokosmetyków i naturalnych środków. Już trochę tego przetestowałam, ostatnio używam Kremu- żelu Aknicare (polecam), nawilża i nie szkodzi. Zawiodłam się na La roche Effeclar, bardzo mnie wysusza, Bioderma i SVR tez średniaki, Avene godne polecenia, kocham ich wodę termalną,podkłady jak i seria anty trądzikowa też świetne.
Eucerinu jeszcze nie testowałam, bo nigdy próbek nie mają.. A nie kupuję kota w worku, bo nie wiem jak moja cera zareaguje.
[eucerin] [/eucerin]
A może ja nie widzę różnicy, bo żaden krem, żel czy tonik mnie nie skrzywdził (tzn. nie spowodował wysypu krost, nie podrażnił, nie wysuszył)? Zawsze też wykonuję demakijaż, a dopiero potem myję twarz żelem. Więc można powiedzieć, że pomimo trądziku cera jest bezproblemowa i to może tu tkwi sedno, że nie widzę różnicy między różnymi dermokosmetykami?
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:16   #204
heureusement
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość
o rany, trzy lata?! no cóż, ponoć cierpliwość jest cnotą ...
też gdzieś przeczytałam, ze najlepiej zakupić taki co już ma 2-3 lata
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:25   #205
ulmich
Rozeznanie

W walce z trądzikiem tak jak pisałam wcześniej wazna jest dieta
Podzielam Wasze zdanie że pomagają też oleje
Ja dodaje je do pożywienia ale także smaruję twarz i masuję
Podam 3 moich faworytów po których zauważyłam poprawę
1 Olej z czarnuszki -super działa na cerę ale do stosowania wewnetrznie
minusem jest to że jest bardzo drogi
2) olej z oliwek - uwaga na podróbki ,nie wskazany z wytłoków
3) arganowy -trzeba tez szukać oryginału ,ja kupuję w mydlarni sprowadzany z Maroko.Pamietajcie arganowy olej nie ma koloru pomarańczowego !
Olej ten naprawdę pomaga w walce z trądzikiem ,zapobiega powstawaniu nowych zaskórników
Stary 2013-10-03, 18:34   #206
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Słyszałam o zbawiennym działaniu witaminy a
Jeśli juz nic nie pomaga to można spróbować .
W aptekach bez recepty sa niższe dawki witaminy A Retimax 1500
No i mozna łykać witamine a plus E a jeszcze lepiej pić soki z marchwi
No bo działamy od wewnątrz .
Na rynku jest książka o leczniczym dzialaniu soków warto ja miec w swojej biblioteczce ,nazywa się Terapia Gersona
Maśc ochronna z witaminą A jest bardzo dobra, osoby których często coś zapycha nie powinny jej używać bo ma wazelinę w składzie. A z kolei Retmax 1500 ma olej mineralny, niektóre osoby może zapchać.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
3) arganowy -trzeba tez szukać oryginału ,ja kupuję w mydlarni sprowadzany z Maroko.Pamietajcie arganowy olej nie ma koloru pomarańczowego !
Olej ten naprawdę pomaga w walce z trądzikiem ,zapobiega powstawaniu nowych zaskórników
Ja słyszałam że olej z wiesiołka jest świetny na zaskórniki

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Najważniejsze w tym wszystkim to spokój
Najwięcej problemów skórnych mają nerwusy .
Herbaty uspakajajace i dieta to pierwszy etap

U mnie specjalistyczna dieta nic nie dała
Stary 2013-10-03, 18:34   #207
201704240919
Konto usunięte

Cytat:

Ja słyszałam że olej z wiesiołka jest świetny na zaskórniki
Lniany jest o wiele lepszy (w badaniach wręcz odnotowano redukcję zaskórników), a wiesiołek ma potencjał komedogenny.
Stary 2013-10-03, 18:38   #208
Antymionka
Moderator forum

Cytat:
Lniany jest o wiele lepszy (w badaniach wręcz odnotowano redukcję zaskórników), a wiesiołek ma potencjał komedogenny.
Jednej dziewczynie właśnie pomógł z zaskórnikami w kilka tygodni. Na każdego coś innego działa. Ja z olei tylko kokosowy stosuję na twarz, wolę kremy.
Stary 2013-10-03, 19:17   #209
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez heureusement Pokaż wiadomość
też gdzieś przeczytałam, ze najlepiej zakupić taki co już ma 2-3 lata
Niestety, to prawda. Pewnie można kupić taki dwuletni, trzeba by było rozejrzeć się po kwiaciarniach Albo wziąć od kogoś szczepkę, ale wtedy trzeba cierpliwości.
Potem samemu można rozmnażać i skończyć z aloesem na każdym oknie, wtedy liście nigdy się nie skończą

Cytat:
Czarnuszka jest też dobra w formie ziarenek, najlepiej je oczywiście zmielić, wtedy powstanie sypka smoła

Cytat:
Maśc ochronna z witaminą A jest bardzo dobra, osoby których często coś zapycha nie powinny jej używać bo ma wazelinę w składzie. A z kolei Retmax 1500 ma olej mineralny, niektóre osoby może zapchać.
Za to jest rewelacyjna przy kuracji retinoidami zewnętrznymi, wtedy przy okazji zmniejsza się skłonność do zapychania, a natłuszczenie jest mile widziane

Stary 2013-10-03, 19:19   #210
lavenda87
Raczkowanie

A może Triacneal - oczyszczająco na twarz? Teraz jest jesień, warto taką kurację zastosować, pomoże na zaskórniki, przebarwienia i może w jakiś sposób rozprawi się z trądzikiem.
lavenda87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości