|
|||||||
| Notka |
|
| Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Dot.: Jakimi metodami próbowałyście pokonać trądzik?
Antymionka a jesteś pewna, że to przez żel?
Nie chcę nic mówić, ale odkąd myję nim buzie też zaczynam widzieć nowe niespodzianki. Obstawiałam trochę tonik (ze względu na kwas i oczyszczanie). Ale nie jestem pewna czy to przez eucerin.
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(stosowałam do demakijażu oczu i jeśli niedokładnie go zmyłam w trakcie ocm to pojawiały sie krostki) ale to prawda, że oleje to zbawienie dla tłustej skóry - paradoksalnie, bo przecież utarła się u nas logika, że co tłuste należy wysuszać
|
|
|
#186 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
A pielęgnację olejami praktykuję - mam parę ulubieńców.
Edytowane przez 201704240919 Czas edycji: 2013-10-03 o 14:00 |
||
|
|
|
#187 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam o zbawiennym działaniu witaminy a
Jeśli juz nic nie pomaga to można spróbować . W aptekach bez recepty sa niższe dawki witaminy A Retimax 1500 No i mozna łykać witamine a plus E a jeszcze lepiej pić soki z marchwi No bo działamy od wewnątrz . Na rynku jest książka o leczniczym dzialaniu soków warto ja miec w swojej biblioteczce ,nazywa się Terapia Gersona
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genialnie łagodzą stany zapalne skóryA szałwia wewnętrznie świetnie łagodzi nadpotliwość Cytat:
|
||
|
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aktualnie zmian jest jakby mniej i lepiej to wszystko wygląda Zobaczymy tylko jak długo Aha, zapomniałam jeszcze o Sudocremie punktowo na ropne zmiany (dobrze wysusza) i Tribioticu na takie bardziej "spaprane" przypadki Ofc w rozsądnych dawkach i nie za często.
Edytowane przez LaCamilla Czas edycji: 2013-10-03 o 15:54 |
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#194 |
|
Ekspert
|
Przypominam Wam, że czekamy na Wasze porady i komentarze na temat tego w jaki sposób radzicie sobie z trądzikiem. Każdy Wasz głos jest na wagę złota.
Dziewczyny, czekamy.
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znacznie pomogła mi zmiana stylu życia, o czym pewnie już pisałam i do czego gorąco zachęcam Do tego naturalna pielęgnacja i mocno złuszczający Atrederm. |
|
|
|
|
#197 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tak mi się przypomniało odnośnie tych dermatologów, bo ja ogólnie też nie jestem z nich zadowolona.... akurat na zajęciach koleżanki poszły na fakultet z dermatologii i tam wykładała taka prof. nadz. właśnie specjalizująca się m.in. w dermatologii i zapraszała nas do siebie, bo mówiła, że przyjmuje też na NFZ więc może nam pomóc. Tak więc jedna koleżanka poszła ze swoim problemem i ja jak o tym usłyszałam to też się zapisałam. Nawet pozbyłam się swojego sceptyzmu, uznałam,że w końcu nie jestem alfą i omegą... dla takiej specjalistki mój problem będzie banałem o jaaa naiwna ![]() Weszłam do gabinetu, pani prof pyta w czym może pomóc, więc mówię, że mam problemy z cerą, trądzik itd. więc przyszłam, żeby mi pomogła się go pozbyć i mieć (w miarę) normalną cerę.... odpowiedź zwaliła mnie z nóg: ale proszę pani, ja nie jestem cudotwórcą <pauza> patrzę na nią zdziwiona... a ona ciągnie dalej, że teraz to ludzie do 40 r.ż. się z tym męczą, trądzik jest bardzo ciężko wyleczyć, a im dłużej go mam tym gorsze rokowania itd. więc pytam retorycznie: czyli mam się z tym już pogodzić? a ona: no tak to przede wszystkim, to jest najważniejsze..... Nie będę może całej rozmowy przytaczała, ale w końcu powiedziała, że nic poza tym co stosowałam nowego mi nie wymyśli. Kazała mi samej sobie wybrać co chcę, czy antybiotyk, doustny, ten zineryt czy mozę izotek znowu..... powiedziała, że niektórzy jej pacjenci z trądzikiem przyjmują izotek co rok przez jeden miesiąc, bardzo mnie to zdziwiło bo nigdy o takiej metodzie nie słyszałam, nie chciałam już tego nawet komentować Tak więc stanęło na Zinerycie, po recepty chodzę już do swojej domowej lekarki - skoro sama wybieram sobie lek to chyba bez sensu chodzić do 'specjalisty'.
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eucerinu jeszcze nie testowałam, bo nigdy próbek nie mają.. A nie kupuję kota w worku, bo nie wiem jak moja cera zareaguje. ![]() [eucerin] [/eucerin] |
|
|
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no cóż, ponoć cierpliwość jest cnotą ... ![]() Cytat:
kremu używam na przemian z kremem AA do cery wrażliwej i też jest okej
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
W walce z trądzikiem tak jak pisałam wcześniej wazna jest dieta
Podzielam Wasze zdanie że pomagają też oleje ![]() Ja dodaje je do pożywienia ale także smaruję twarz i masuję Podam 3 moich faworytów po których zauważyłam poprawę 1 Olej z czarnuszki -super działa na cerę ale do stosowania wewnetrznie minusem jest to że jest bardzo drogi 2) olej z oliwek - uwaga na podróbki ,nie wskazany z wytłoków 3) arganowy -trzeba tez szukać oryginału ,ja kupuję w mydlarni sprowadzany z Maroko.Pamietajcie arganowy olej nie ma koloru pomarańczowego ! Olej ten naprawdę pomaga w walce z trądzikiem ,zapobiega powstawaniu nowych zaskórników
|
|
|
|
#206 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#208 |
|
Moderator forum
|
Jednej dziewczynie właśnie pomógł z zaskórnikami w kilka tygodni. Na każdego coś innego działa. Ja z olei tylko kokosowy stosuję na twarz, wolę kremy.
|
|
|
|
#209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo wziąć od kogoś szczepkę, ale wtedy trzeba cierpliwości.Potem samemu można rozmnażać i skończyć z aloesem na każdym oknie, wtedy liście nigdy się nie skończą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
A może Triacneal - oczyszczająco na twarz? Teraz jest jesień, warto taką kurację zastosować, pomoże na zaskórniki, przebarwienia i może w jakiś sposób rozprawi się z trądzikiem.
|
|
Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

A pielęgnację olejami praktykuję - mam parę ulubieńców.

<pauza> patrzę na nią zdziwiona... a ona ciągnie dalej, że teraz to ludzie do 40 r.ż. się z tym męczą, trądzik jest bardzo ciężko wyleczyć, a im dłużej go mam tym gorsze rokowania itd.