![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3
naducha dzieki, niestety juz mi sie skonczyly i bede brac ale dopiero jak do siebie bede jechac. U mnie w leklerku jest jeszcze cos podobnego do kabanosow tylko w wersji mini nazywaja sie ''piwoszki'' sa ciemniejsze jak kabanosy i tansze od nich, w smaku podobne do kabanosow nawet tylko bardziej przyprawione.
![]()
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Mało mam czas ostatnio pisać, ale zerkam regularnie
![]() ![]() Zosienieczka, dzięki za obszerne info ![]() A co do mojego systemu przygotowań, to tak naprawdę trzymam się rygorystycznie zasad dopiero od wtorku, więc niewiele mogę powiedzieć. Na razie wygląda to tak, że wieczorem poświęcam 10 minut na wymyślenie, co będę jeść kolejnego dnia i ew. zrobienie/przygotowanie do zrobienia rano jedzenia. Jak robię np. sałatkę, to od razu na 2 dni, nie na jeden. I na razie tylko tyle mam tych przygotować, a nie jestem pewna, czy będzie więcej. Bo zdaje mi się, że jednak lepiej wymyśla mi się na gorąco na kolejny dzień, niż gdybym musiała w weekend ułożyć jadłospis na kolejne 7 dni ![]() Ładne buty, tak przy okazji ![]() Carla, a gdybyś sobie w weekendy przygotowywała posiłki na cały tydzień, a potem tylko wyjmowała z zamrażarki/lodówki i odgrzewała? Może byłoby Ci łatwiej to wtedy połączyć z pracą... anuszka - tak, chodzi o przykazania żywieniowe, które są gdzieś tutaj na wizażowej dietetyce podpięte. Podobno mają skutkować, na logikę wydają się ok - testuję teraz efekty ![]() kwiatuszek, dziękuję za rady ![]() ![]() Furry Sue, ja kiedyś korzystałam z kosmetyczki, ale teraz od paru lat wszystko robię sama, bo lubię wszelkie zabiegi kosmetyczne ![]() Waga mi nie pokazuje nic. Ani grama spadku. ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Naducha, samo jabłko się nie liczy, następnym razem dorzuć jogurt naturalny albo twaróg. Gotowe jedzenie z marketów (jeśli masz na myśli np. takie pakowane naleśniki czy coś) jest zdecydowanie niewskazane. Kupujemy jak najmniej przetwirzone rzeczy.
Zosienieczka, nie jesteś głodna po takim śniadaniu? ![]() Ja sobie planuję w pt wieczorem/w sobotę rano cały tydzień i w sobotę robimy duże zakupy, żebym z dzieciakami nie musiała już za dużo targać w tygodniu. Uwielbiam to planowanie, zresztą zwykle mam tyle pomysłów, smaków na coś i przepisów do wypróbowania, że zwykle w połowie tygodnia mam już wpisaną połowę kolejnego ![]() ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
violett tez czesto tego samego dnia cos robie ale z rzeczy, ktore mam przygotowane wczesniej jak warzywa pokrojone w pojemnikach, ktore sa swieze w nim spokojnie trzy dni, ugotowane albo upieczone mieso/drob tez lezy swieze jakies 2-3dni w pojemniku albo zawiniete w folie spozywcza
![]() ![]() psotka bo ty karmisz i z ciebie dziecko wyciaga sporo kcal ![]() ![]() anuszka zazdroszcze ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Zosienieczka, bedzie dobrze ;p mimo ze ja ciagle nie ogarniam Twojej wagi ani podpisu xDD
Psotka, no masz troche ulatwione zadanie podczas karmienia ;p Ile chcesz jeszcze karmic? Ja karmiłam tyko miesiac, nie lubiłam tego bardzo, a potem troche żałowałam.Moze przy kolejnym dziecku sie poprawiee. Mam ochote na bigos, chyba dzis zrobie. Wskazane na diecie chyba co? tzn skladac sie bedzie z kiszonej, pieczarek i troche piersi... a moze w ogole bez miesa. Czyli kapusta z grzybami xd Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-10-11 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
anuszka to co jest pierwsze +23,1 to liczba nadprogramowych kilogramow czyli mam do stracenia 23,1kg zeby byc jakos w miare zadowolana z wygladu swojego ciala
![]() wykapalam sie kompleksowo wlacznie z balsamem, zamowilam szampon z apteki, zaliczylam spozywczka, wczesniej robilam porzadki i wiecej zadan nie mam na dzisiaj ![]() Mysle co przez weekend bede jadla, poniewaz najprawdopodobniej jutro caly dzien przyjdzie facet plytki podlogowe ukladac i w niedziele byc moze plytki scienne albo chociaz naszykuje sciany pod plytki. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- anuszka jak twoje cycki po tym miesiecznym karmieniu? Ciekawa jestem, bo sama nie jestem zbyt przekonana do przyszlego karmienia cycem przez dlugi okres przez historie innych i to jak wygladaja cycki potem. Mam na mysli oczywiscie opowiesci z pierwszej reki czyli osob, ktore znam. A swoje cycki lubie choc duze, troche zwisajace i nie wyobrazam sobie by mialy mi zwisac jeszcze bardziej az do kostek i by mnie ratowala z tej opresji tylko operacja usuwania zbednej skory z nich.
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Nie mialam na mysli jedzonka pakowanego typu nalesniki.Tylko takie fit.Ja dzisiaj zrobilam zupe z dyni z imbirem,sokiem z pomaranczy i do tego wrzucilam troche gotowanej piersi z kurczaka.Moze to i dobre ale nie moje klimaty...I juz czekaja warzywka w foli z kabanosem.U mnie tydzien mija w poniedzialek ale moze jutro sie zwaze i bede z Wami sprawdzac jak wagowo mija mi tydzien.Boje sie rozczarowania,ale badzmy dobrej mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosienieczka, a co po krótkim karmieniu cyce gorzej wygladaja niz po długim? wg mnie wygladaja masakrycznie :0 ze tak powiem puste w srodku, bo w ciazy sie rozciagnely, byly wielkie, zawartosc zniknela, skora została, no i plus rozstepy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ja nic do swoich nie mam :P rozstępów też za bardzo nie widać, tylko brzuch jak zebra, masakra.
Zosia, ten pierwszy miesiąc jednak zdecydowanie warto pokarmić, a czy miesiąc czy pięć to niestety niewielka różnica w kwestii wyglądu. Zresztą chyba już po samej ciąży jest inaczej... Moja się z cyca najada w 5 minut, w tym czasie sobie czytam albo siedzę z telefonem :P ciuchy, staniki noszę normalne, tylko kilku ubrań nie mogę założyć bo nie da się w nich nakarmić. Nie muszę zabierać ze sobą butli... jedyny problem to np. jak karmię a synek w tej sekundzi melduje że chce siku, muszę rzucić małą i lecieć. Ale z butlą byłoby to samo, przecież czteromiesięcznego dziecka nie zostawię samego z jedzeniem.
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
hehe, jabym czytala swoj patent na amu
![]() ![]() ania, psotka dzieki za opowiesci cycowe hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Z przygotowaniam jedzeniowych mam: *pokrojonego ogorka, papryke, pekinska *ugotowane kotlety sojowe *usmazone cyce (choc pewnie dzisiaj pojda) *kupione awaryjnie gotowe kotlety rybne *male jogurty i serki kanapkowe *twarog *fasole czerwona w puszkach *kilka rodzajow wedlin Na weekend spokojnie starcza zapasy nawet gdybym miala nieczynna kuchenke przez robienie plytek(wieczorem sie okaze czy jutro beda kladzione) Takie pytanie odnoscie kuchenki- mam gazowa z piekarnikiem elektrycznym. Myslicie, ze jak bedzie stala w innym pomieszczeniu wlaczona w prad to bedzie mozna korzystac z piekarnika?
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Wygląd skóry jak i piersi w czasie ciąży jak i po porodzie to kwestia indywidualna.
Ja podawałam pierś tylko dwa tygodnie a mam straszne zwisy, kobiety potrafią karmić dwa lata i mają ładne, jędrne piersi. Nie ma co się opierać na opowieściach znajomych bo można się rozczarować, lub miło zaskoczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze Ty zosienieczka przejdziesz bez skazy ;p kiedy planujesz ciaze? niunia, jesli dobrze pamiętam, Ty nie mozesz miec dzieci? ale nie pamietam z jakiej przyczyny, wiesz moja siostra tez, ale przyczyna akurat wynika z raka jajników. Powiedz, czy planujesz kiedys adopcje? Ten proces faktycznie jest taki straszny? chciałabym zeby jej sie kiedys udało, ale z tego co sie slyszy to wymagania sa takie, ze rece opadają. Z tego wzgledu nie chcialabym tez za dlugo czekac z drugim dzieckiem. Bez wzgledu na to jak z mezemm bywa ;/ zeżarłam dzis 1700, o 200 za duzo ;/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
matko, ale tu się mlecznie zrobiło
![]() ja dziewczyny 3 dzieci wykarmiłam ( każde prawie rok ) i jakoś moje c..... dobrze wyglądają . nie wiem co wy za biust macie że wam do kostek wisi ![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
anuszka za jakies 2lata
![]()
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc ja będę się moimi owijała zamiast apaszki na jesień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek, jeżeli masz super biust to super gratuluję!
Jak to się mówi "najedzony głodnego nie rozumie" , w tej sytuacji podobnie. Ogólnie, u mnie na biust wpływ miała ciąża. Przed ciążą miałam małe piersi, w ciąży powiększyły się dosłownie troszkę, mimo to zaczął obwisać, nawet teraz czasem czuje jak skóra ciągnie a piersi się obniżają. Dlatego kremuję ostatnio ile wlezie. Taką mam skórę. Brzuch wisi, piersi wiszą, uda wiszą, dupa wisi. No niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
cześć kobietki
![]() ![]() ![]() ale powstrzymalam się i nawet nie polizałam ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() to prawda moja skóra ma dość sporo kolagenu w sobie i wraca do poprzednich rozmiarów bez zbędnego wysiłku- choć trochę skóry na brzuchu mam ![]() ![]() a jeśli chodzi o ciebie to nie gniewaj się - nie piszę tego uszczypliwie- ale ty musisz dać swojej skórze więcej czasu - dużo schudłaś i to w krótkim czasie ![]() ja sama po sobie widzę że inną miałam skórę w maju i inną mam teraz ( a na wadze mam praktycznie tyle samo ) ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- ps. wiem dziewczyny że ten temat już kiedyś walkowałyśmy ....ale wracając do rozmiaru biustu to powiem wam że bratowa zabrała mnie w lipcu/sierpniu do sklepu z bielizną gdzie pracują młode dziewczyny -świetnie wyszkolone w dobieraniu staników. powiem wam tak - tak dobrze dobranego stanika to ja nigdy nie miałam. i po tych 3 miesiącach widzę że całkiem inaczej(lepiej) układa mi się biust ![]() kobietka wytłumaczyła mi jak prawidłowo dobierać stanik i na co zwracać uwagę przy kupnie ( jak któraś będzi chciala to napiszę ) podsumowując- czasami obwisły biust, wychodzące "bułeczki", odstający stanior itp. to efekt żle dobranego stanika ![]() poza tym kiedyś słyszałam że biust dostosowuje się do modelu stanika jeśli stanik jest dobrze dobrany to możemy w kilku % poprawić wygląd naszego biustu- a jeśli żle dobieramy staniki to nie dziwniego że wygląda jak wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku, gratuluję silnej woli
![]() Z tymi stanikami to prawda, kiedyś nosiłam (jak prawie wszyscy) 75c, chyba pod koniec liceum albo na studiach przerzuciłam się na 65ff ![]() Na wadze to samo, za to pod biustem i w udzie -1cm, a w biodrach -0,5, więc fajnie ![]() ![]()
07.2013-07.2014: 93kg --> 74kg/180cm Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs Edytowane przez Psotka87 Czas edycji: 2013-10-12 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
A ja się wczoraj nażarłam i tyle było z tego.
Kwiatuszku nie jeżę się :P A pisałam już wielkokrotnie że moja skóra to nie efekt odchudzania tylko ciąży. Ja w ciąży miałam już wiszącą skórę, po ciąży jak wyszło dziecko było jej więcej. Jej stan od tamtej pory jest tyle samo , nic się nie zmienia. Tylko że już nie jest tak wypełniona tłuszczem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
tydzien PŻ-waga dupa
![]() Zezarlam 3pierogi ruskie na zimno z majonezem, kilka lyzek twarogu, 2plasterki szynki i budyn slodka chwila-tak sie to wlasnie u mnie konczy jesli po masie wyzeczen nie zobacze mini efektu zmykam, bo jak wczoraj wspominalam bede zaczynane plytki i mam sporo rzeczy do wyniesienia z kuchni i wniesienia materialow na gore.
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Hej.U mnie tez waga stoi.Moze cos zle robie?Zdaje sobie sprawe,ze to jeszcze krotki okres czasu,ale chocby odrobinke bylo mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam o czym pisać ![]() Waga mi powoli spada. Mój cel to zrzucić 1,6 kg do końca października ![]() Mam jakiś zły nastrój, spałam dziś do 11 - musiałam odespać swój super tydzien na uczleni. Tak sobie myślę, że jeszcze 3 lata temu ważyłam 27 kg więcej i moja obecna waga była moją prawie wymarzoną. Teraz wiem, że to jeszcze nie to ![]() Muszę skombinować jakiś obiad na poniedziałek na uczelnie. Może zrobie jakąś sałatkę z makaronem... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Jestem z doskoku i moja dieta też jest z doskoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() plan na drugi tydzien PŻ : 1. pic wiecej niz 1,5l butelke wody 2. ograniczyc kawe do jednej 3. postarac sie nie skorzystac z 10% 4. nie przejac sie jesli znowu bedzie powtorka z dzisiaj chwilowo jestem wolna wiec moge troche ponarzekac ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- przeswietlilam caly artykul PŻ kilkanascie razy i dochodze do wniosku, ze byc nie sluzy mi te 10% ze 100% diety. Przez ten tydzien nie bede korzystac z tych 10% i zobaczymy co sie stanie albo po prostu na efety u siebie bede musiala czekac 2tyg.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Zosia, a liczyłaś swoje zapotrzebowanie i ile kcal zjadasz? Bo mi się qydaje że mało jesz, może metabolizm tak Ci zwolnił? Zresztą u mnie też waga spada z dnia na dzień 1,5kg a potem stoi 2-3 tygodnie, już się przyzwyczaiłam...
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
psotka tak liczylam i jak podliczylam wyrywko z kilku dniu to nie jem ani za duzo ani za malo kcal. Bialek tez nie jem za malo, bo je akurat waze specjalnie do kazdego posilku i warzyw objetosciowo szklanke, a nawet i wiecej czyli tyle ile trzeba, tluszczy zgodnie tez z zaleceniem. Do kibelka po 2-3razy chodze regularnie.
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie kiedyś zrobie cycki. Żeby były małe i jędrne
![]() Karmiłam krótko, ale zawsze miałam duże piersi i niestety słabo dbałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.