|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
zuy mod
|
Dot.: Chociaż zimno i deszcz pada każda kocha swego dziada. Tztówki 2011, cz XIII
Dotka - to ma związek z moją depresją, znowu mam zjazd w dół, zobaczymy co powie pani doktor jak do niej pójdę... ale magnez kupię
Cytat:
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż zimno i deszcz pada każda kocha swego dziada. Tztówki 2011, cz XIII
Mojwa, no to właśnie, mnie by to zdrowotnie martwiło
![]() Że to przemęczenie, depresja, niedobór witamin, osłabienie organizmu - i sama przyznałaś, że u Ciebie właśnie o to chodzi, a nie o zwykłe 'nie chce mi się' Kup magnez, polecam też kompleks witamin z żeń-szeniem, firmy Olimp. No i niezmiennie yerbę, dodaje kopa i wprawia w lepszy nastrój
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam wrażenie, że dla niego etap randek się skończył i dlatego nie musimy nigdzie wychodzić, a potem się dziwi np moim rodzicom, że siedzą w domu i nie pojadą nad wodę/do kina/na kolację. No nieważne, nie chciałabym żebyście mój związek traktowały jako ten beznadziejny
|
||
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Unex to świetnie, że się udało i że tyle ![]() bitter cieszę się, że z n-lką możesz pogadać i że jest ok ![]() Aneta przykro, że Tż nie chce pójść z Tobą Kinia kurczę, z tą czapką to nieciekawie, bo opaskę to rozumiem młoda mogła gdzieś zgubić np. w zabawkach ale, że czapka
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem utkniesz w tej roli kury domowej, która choćby się walilo i paliło, to MUSI wszystko zrobić, no bo żeby mąż miał ugotowane, wyprane, wyprasowane. Ja rozumiem: robic to, jak mamy czas. Ale sama piszesz, że czasem go nie masz, a czujesz się w obowiązku. A ja jednak jestem za dzieleniem się obowiązkami domowymi. Z drugiej strony, bez przesady, nie mając w domu zwierzaków, codziennie nie trzeba odkurzać i myć podłóg gotować też nie. Więc można to robić razem/na zmianę ![]() Nie wpisuj się w kanon tej, która MUSI wszystko zrobić, choćby była 3 nad ranem. Kiedyś wspominałyśmy z mamą, że jak my (brat i ja) bylismy mali, to mama chodziła spać o 1-2, bo właśnie czuła, że MUSI ugotować, wyprać, posprzątać, wyprasować, pomóc dzieciom do szkoły coś zrobić itd. A przecież nie tylko mój ojciec pracował, mama też Ona sama z perspektywy czasu wie, że to był błąd. Anetka, nikt tutaj nie traktuje Twojego (ani żadnego innego) związku, jako najgorszego ![]() Uważam, że skoro jesteśmy z tymi TŻtami 2/3 lata, to jednak nam te związki odpowiadają Ale, że piszesz, że coś jest nie tak, to staramy się Ciebie pocieszyć/podpowiedzieć Ci coś ![]() I jeśli mu nie mówiłaś tak, jak napisałam, to powiedz. Ja bym mu jeszcze powiedziała, że to, że jesteśmy 2 czy 3 lata ze sobą, to nie znaczy, że ma się nie starać, bo ja nadal chcę chodzić na randki, czuć się adorowana, doceniona, czuć się kobietą, wiedzieć, że mam się dla kogo 'zrobić na bóstwo' |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po 2 czy 3 latach często gęsto się zmienia między ludźmi i zaczyna to co wydawałoby się, że to co odpowiadało niby, teraz jest problemem. Grunt to znaleźć jakiś kompromis/rozwiązanie. Dzięki |
|
|
|
|
#187 |
|
zuy mod
|
Dotka - zgadzam się z Tobą w 100%.
Aneta - jak czegoś nie zrobisz to nie będzie zrobione, jak nie ugotujesz obiadu to TŻ albo nie zje, albo będzie zmuszony sobie coś zrobić. Rączki mu nie odpadną od tego ![]() Fakt, ja mam ostatnio odbicie w drugą stronę i zerową motywację do robienia w domu czegokolwiek, ale jak było względnie normalnie ze mną to się dzielimy obowiązkami (zresztą nadal to robimy). Mama TŻ ostatnio mi powiedziała, że nie wie czemu ja od TŻ oczekuję, że posprząta, skoro to ja jestem kobietą. No kurczę, bez przesady, mamy XXI wiek, ja mam studia, TŻ aktualnie nie pracuje (miejmy nadzieję że niedługo zacznie), to chyba może coś zrobić w domu, co nie? Tym bardziej, że nie mieszkamy w domu tylko w małym mieszkanku, gdzie ciężko o "męskie" prace.
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Mojwa mówi: nie ugotujesz, to nie zje, nie posprzątasz, to się jutro posprząta, naprawdę nie ma się co szczypać. Zresztą, nie mieszkamy w 500metrowych willach, których sprzątanie zajmowałoby nam wiele godzin codziennie. Wróci z pracy, to powiedz mu: posprzątajmy wieczorem razem, bo pójdzie nam szybko. Naprawdę, wspólne sprzątanie codzienne to 30 minut roboty - u nas koncentruje się na umyciu garów, blatów w kuchni, pochowaniu rzeczy w salonie, które są na wierzchu: ciuchy, książki, papiery. Jedno myje gary, drugie robi resztę. Posprzątanie na błysk, takie konkretne to godzina roboty, we dwójkę. Angażuj go, niech Ci pomaga. Nie będzie chciał? powiedz, że TEŻ jesteś zmęćzona. Co do 2 - człowiek na początku ma różowe okulary i nawet kruszenie na kanapę przez ukochanego wydaje się takie cudowne ![]() Ale potem przychodzi codzienność i trzeba ten związek trochę przeorganizować. I po to trzeba gadać, gadać, gadać. Mówić, co nam przeszkadza, czego oczekujemy. Słuchaj, przeszkadza mi, że zawsze ja muszę gotować, może czasem pogotujemy razem? / Marzę żeby wrócić z uczelni i zjeść Twoją pyszną pomidorówkę itd itd.Ja rozumiem, że łatwiej nieraz jest po prostu zrobić coś samemu i się nie odezwać, bo nie będzie kłótni i będzie spokój, ale właśnie tym sposobem potem kobieta robi z siebie służkę P.S. W poniedziałek rano wynosiłam śmieci, te 'codzienne' typu obierki itp. Po wyniesieniu tych śmieci, zawsze myjemy kosz, bo jednak śmierdzi, mimo worka, wiadomo. Śmieci spakowałam, wzięłam wychodząc do pracy, kosz wstawiłam do wanny, nalałam płynu, zostawiłam. TŻ w domu od 14.30, kosza nie umył ![]() Wróciłam o 21.30, kosz nadal pod prysznicem, nic się nie odezwałam. Wczoraj miałam wolne cały dzień, kosza nie umyłam Jak wrócił z pracy, to mu powiedziałam o co cho i umył bez gadania.Jasne, mogłam ja umyć - szybciej, mniej nerwów itp. Ale dlaczego mam robić coś za niego? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Mojwa, no ja nie rozumiem, czemu oczekujesz, że on będzie sprzątać Dżizas, straszne, że niektórzy mają jeszcze takie poglądy
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, ja chyba wydrukuje te Twoje rady i zawieszę je nad biurkiem
Bo tu już nie chodzi o tą sytuację, ale Ty ZAWSZE masz jakieś rozwiązanie, sposób, etc.
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, znalazłam fajną koszulkę na ebayu!
z napisem pasującym do mnie : 'Motylem byłam,ale utyłam' ! Kasia żebyś wiedziała... jak to się nie wyjaśni to pójdę do dyrektorki szkoły
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Aneta, teraz byle wdrożyć to w życie i będzie ok
![]() Ja po prostu uważam, że warto być w takim związku, który nas satysfakcjonuje, w którym czujemy się komfortowo i na luzie. My się zmieniamy, związek też się zmienia, to jest oczywiste. Wchodząc w związek miałam 21 lat, nie pracowałam, mieszkałam z mamą. Teraz mam 23 lata, pracuję, mieszkamy razem - kolosalna różnica i zmiana całego życia ![]() Dlatego i pewne związkowe zasady trzeba pozmieniać. A obowiązki należy dzielić sprawiedliwie, bo i kobieta i mężczyzna mogą być czasem zmęczeni* i jedno ma pomagać drugiemu, a nie tylko leżeć na kanapie ![]() Trzeba znaleźć złoty środek, bo jak się dobrze wszystko zorganizuje, to można i na kanapie poleżeć i film obejrzeć i poćwiczyć, ale mieć też obiad zrobiony i mieszkanie posprzątane ![]() *np. jestem przeciwna temu,że kobiety z malutkimi dziećmi mają prać, sprzątać, gotować, robić zakupy, a do tego zajmować się dzieckiem, latać z nim do lekarza i na badania, tylko dlatego, że nie pracują i są w domu cały dzień. Malutkie dziecko wymaga mnóstwa uwagi, jak na chwilę zaśnie, to ta umęczona kobieta może też chciałaby się przespać choć 20 minut, a nie zapitalać przy garach
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Bym kupiła, ale po pierwsze jest biała, a po drugie 10f. za zwykłą koszulkę z napisem
![]() Co tam porabiasz, czarnulko ?
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pielęgnuje lenia
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
czarnula białe = widać mój tłuszcz
czarne = wyszczupla Wiem, mam coś z 'garem' ![]() Lenia hmmm ja w sumie też. Ale ugotowałam, posprzątałam w szafkach , więc mi się należy, nie? W piątek Halloween u młodej, nie może się doczekać aż założy strój
|
|
#196 | |
|
bez kija nie podchodz
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no masz ![]() my ugotowaliśmy obiad i wstawiliśmy pranie, też nam się należy, nie? ![]() za co będzie przebrana?
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnulka chciała za czarownice
|
#199 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Biedronkowy płyn, tani, niebiedronkowy wyprodukowany przez tą samą firmę kosztuje 3 razy wiecej. 3. Róże polecam mineralne, ja mam Amilie i przez niego pozbyłam się różu z MACa na wymiance i Chanela mamie oddałałam, a cena miodzio ![]() A puder Ben Nye polecany przez większość wizażystów. Róż Amilie polecam z całego serca. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Zxc, a gdzie mogę te róże kupić? Ja jestem zakochana w różu z Inglota
|
|
|
|
#201 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Inglota nigdy nie miałam, ale opinie miał zawsze dobre. |
|
|
|
|
#202 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Hej
![]() No właśnie ja zamierzam się przerzucić na płyn micelarny zamiast toniku, widzę że Biedronkowy się nada ![]() A ja mogę że spokojem zacząć odliczać dni do ślubu. I działać, wreszcie, ehh. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $ a dziś się dowiedziałam na czym stoję w końcu ^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Antonina, a kiedy bierzecie ślub? To dobrze, że się wszystko wyjaśniło i wiesz na czym stoisz
Zxc, dziękuję za link |
|
|
|
#204 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Antonina gratulacje i trochę zazdroszczę unormowanej sytuacji
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2013-10-24 o 00:04 |
|
|
|
|
#207 |
|
Polka Ogarniaczka
|
dzięki
ja mam nadzieję, że się w tym budżecie zmieścimy, bo nie wiadomo ile grosza sypną moi teściowie przyszli (mają spore wydatki niestety), no ale może damy radę jakoś
|
|
#208 |
|
zuy mod
|
Antonina - super! duze wesele planujecie?
ale mi sie nie chce wstawac na sama mysl ze musze siedziec do 19... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Do przedszkola zaraz idziemy. Będę walczyć o czapkę. Wkońcu siostra napisała na fb, czy mój adres domowy się zmienił, bo chce wysłać zdjęcia i film z wesela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Antonina super, że macie datę i już wiecie, że to Wasz dzień Wczoraj zrobiliśmy sobie z Tż spacer i jeszcze nas niespodziewanie deszcz złapał w drodze powrotnej
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

06.12.2020
23.07.2022

itd itd.