![]() |
#181 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Zakupy w Sephorze, Douglasie i innych vol. IX.
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;43427782]...
Nie, nie lepiej ![]() ...[/QUOTE] nie polecam ![]() miałam, bez żalu oddałam na Targowisku ![]() po prostu za mało światła daje i tyle ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ostatecznie używałam go analogowo doświetlając zwykłą lampką, ciut za drogi temat jak na takie użytkowanie w ostateczności ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak, chyba wiem gdzie - niedaleko Dobrej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje szybko pomocy, czy któraś z was używała Kerastase Resistance Ciment Thermique nowa (ta z cyferkami na przedzie) lub starą wersje? Czy oprócz zafoliowanego pudełka wlot tubki ma jakieś zabezpieczenie? Przepraszam ze zadaje to pytanie tutaj ale po tytule wątku liczę że ktoś tego używał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakiś czas temu byłam na takiej jednodniowej wycieczce (mój tata organizuje wycieczki i załapałam się na jedną z nich - taką dla emerytów ![]() ![]() ![]() Ja jestem z duszy i zamiłowania rzemieślnikiem, mnie takie rzeczy bardzo kręcą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Niedługo w Douglasie (online) mają być dostępne cienie z limitowanej edycji Armaniego. Cena 155 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze zapomniałam o: https://pl-pl.facebook.com/lodz.hipsterem.miast
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
![]() Podczytuję Was od jakiegoś czasu. Wczoraj zobaczyłam tutaj wiadomość o promo PAT&RUB i chciałam dziś skorzystać. Okazuje się, że -50% to jednak nie jest -50%, a do tego obowiązuje tylko na wybrane(nieciekawe) produkty. ![]() Przy okazji zapytam, czy na beautybay można kupować bez strachu? Chciałam kupić paletkę UD i nie wiem czy zamawiać u nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- Relaksujący Żel Myjący - 22,50 zł. ( z 45,00 zł.), - Rozgrzewający Balsam do Ciała - 29,50 zł. ( z 59,00 zł.), - Solny Peeling do Stóp HOME SPA - 32,50 zł. ( z 65,00 zł.) , - Hipoalergiczny Olejek do Kąpieli - 34,50 zł.( z 69,00 zł.) , - ekoAmpułka 5 - Pod Oczy - 92,50 zł. ( z 185,00 zł. ), - Krem do golenia dla Panów - 27,50 zł. ( z 55,00 zł.) . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
Ano, jest. Tylko moim zdaniem jest to nieprecyzyjnie wyrażone. Brzmi jak 6 dowolnych produktów, a nie wybranych przez nich. Tak to właśnie wygląda na ich stronie. Po wejściu w dział promocji-lekkie rozczarowanie. W żadnym razie nie mam pretensji do Twojego przekazu
![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2013-10-26 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O widzisz, jak Ty Łodzianką jesteś - to wiesz wszystko lepiej niż my ![]() Fajnie, że są inwestycje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robiłam dwa razy duże zakupy na bb i wszystko bez problemu.
kosmetyki + różności okazjonalnie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Moderator
|
Cytat:
wysyłają do PL? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No mam nadzieję, że free worldwide shipping znaczy, że wysyłają. ![]() ![]() A w ogóle to mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłam zamówienie na truskawie, po kilku dniach dostaję list od urzędu celnego. Pominę już to, że dodzwonienie się do nich graniczy z cudem. Co się jednak okazalo problemem? Brak rachunku w paczce. Wysłałam im to co dostałam od truskawki i po paru dniach paczka była u mnie. I faktycznie, po otwarciu paczuchy była w niej tylko specyfikacja zamówienia, bez wyszczególnionych cen. Czy to normalne w truskawce? Pewnie nie dowaliliby mi VATu gdyby był rachunek. Tu cała procedura poszła w ruch no i zażyczyli sobie 40zł ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2013-10-27 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Jak zamawiając na Truskawie dostajesz rachunek (zwykle zadeklarowana przez nich wartość jest naklejona na paczce), to też naliczają, jeśli akurat daną przesyłkę sobie do opłat wybrali
![]() Edit: na stronie masz do wypełnienia formularz zwrotu VATu, wypełniasz go, skanujesz i przesyłasz dowód uiszczenia opłat na rzecz UC i bardzo szybko zwracają wszystkie opłaty. Mnie ostatnio naliczyli ponad 60 zł, choć wcześniejsze przesyłki przechodziły gładko i bez opłat. Zenon zwrócił co trzeba. Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-10-27 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam paczkę i faktycznie, jest na niej wypisana wartość. Czy urząd celny miał prawo przyczepić się o brak rachunku? VAT to wiem, że miał prawo naliczyć
![]() Tak właśnie zrobię jak mówisz Olu, nie wiem tylko czy odzyskam całość. Na dokumencie mam 34zł a poczta pobrała ode mnie razem 40zł, w tym jakaś opłata celna. Niby 6zł to mało ale jednak ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2013-10-27 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Wyślij do Truskawy zeskanowane oba dokumenty i podaj sumę, którą zapłaciłaś. Powinni zwrócić wszystko.VAT mogą naliczać od wartości 20 USD i wyższej (przynajmniej tak kiedyś było).
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Moderator
|
a tak naprawdę to wszystko loteria. I czasem zależy od humoru i widzi mi się celników
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że nie miałam szans podyskutować z celnikami, bo opłaty miałam z góry naliczone i wpłacałam je na poczcie, przy odbiorze (coś jakby za pobraniem). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() teraz też jak coś złapią to ślę wszystko faxem i oni wysyłają i płacę przy odbiorze paczki na poczcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez OlaM Czas edycji: 2013-10-28 o 07:32 Powód: dopisek ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#203 | |
Moderator
|
Cytat:
mieszkając w Poznaniu nie miałam dostępu do faksu za to miałam dostęp do celnego - nie szło tego załatwić taniej, szybciej i prościej niż po prostu pójśc do celnego, przedstawić rachunek i odebrać paczkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
No u mnie było tak, że UC w ogóle się nie kontaktował ze mną, nawet nie wiedziałam, że mi paczkę przechwycili. Po prostu pewnego dnia dostałam awizo z poczty, że do odbioru mam paczuszkę za pobraniem. Początkowo nawet nie skojarzyłam, że to z Truskawy. Poszłam i dopiero wtedy się dowiedziałam, że wszystko już naliczone, nikt nie chciał ode mnie dokumentów dot. wartości przesyłki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
wysyłają do PL
![]()
kosmetyki + różności okazjonalnie ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835212 madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie ![]() Kosmetyki i codzienne stylizacje ![]() http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
I dlaczego ja wczesniej o tym wątku nie wiedziałam ?!
![]() ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
James pomóż!
![]() TY używasz podkładu Armaniego silk... Masz orientację jak ciemny jest kolor 04 sand? Wiem, że Ty bladzioch. Ja też, ale ciemniejszy od Ciebie. Sand z double wear jest dla mnie ok. Chciałam klikać ten podkład na tru a nie mam możliwości sprawdzić odcienia. Mocne ma krycie? |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Kurza stopa! I jak mam nie kupować Maryśki :-(
Dobrze, że Mario mam oddalone o 60km ![]() ile ona po zniżce wyniesie? a jakieś słuchy o 40% w rossmanie już są? Wysuszaczy z sally hansen na gwałt potrzebuję :/ Edytowane przez KujawiankA Czas edycji: 2013-10-28 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.