Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-29, 13:34   #181
Zmijka
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Mea culpa! Mozemy zalozyc klub anonimowych (choc juz nie tak bardzo) BodyShopolikow Biedne nasze konta i portfele...
Jasne
A może zrobimy konkurs na to która ma najwięcej masełek z BS, jak narazie Aaliyah wygrywa chyba pojade do centrum i kupie kolejne masełka
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 15:33   #182
AniaWila
BAN stały

jesteście nienormalne

Dziewczyny, a ja mam nowe "zboczenie", właśnie zalogowałam sie na pewnym forum samochodowym i będę spierać się ze stadem facetów na różne tematy. takiego fora mi brakuje na wizażu
a co do masełek to nie trawie papaya - zajeżdza mi śniętą rybą
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 17:48   #183
magdziaS
Podróżniczka

Dolaczam sie do grona zakochanych w BS Na razie sie powstrzymuje i zbieram fundusze na swieta, przyjezdza mama z ciotka to troche pobalujemy po sklepach, wiec przydaloby sie kilka dni zostawic i troche kasy odlozyc, wiec tez sie powstrzymuje na razie od kupowania czegokolwieka Punkty, ktorych na pewno nie przegapismy to Centra handlowe z BS i TK Maxxem na czele

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 17:51   #184
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Jasne
A może zrobimy konkurs na to która ma najwięcej masełek z BS, jak narazie Aaliyah wygrywa chyba pojade do centrum i kupie kolejne masełka

ja mam tylko 1 pełnowymiarowe (oliwka) i mini truskaweczke (tzn jak na razie)

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
ja co do masełek to nie trawie papaya - zajeżdza mi śniętą rybą
a mi sie papaja podoba

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 19:11   #185
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne
Zmijko, ja ma tylko 2 masla BS! Reszta to balsamy innych firm... Takze moglabym ta konkurencje przegrac.

AniaWila nie strasz mnie, ja sobie wlasnie papajowe maselko do ust kupilam

Ja tez szykuje sie na skok na sklepy, ale bardziej w celu skompletowania prezentow dla rodziny i przyjaciol. Na razie kupilam dzis SOBIE laserek do usuwania wlosow za £90. Czyli Mikolaja mam juz z glowy
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 19:18   #186
zwierzun
Rozeznanie

Cytat:
kupiłam sobie jeszcze te kapsułki z witamina C na 28 dni, ale mało wydajne są
Zmijka, nie stosuj ich codziennie tylko co drugi dzien albo np. dwa dni a potem jeden czy dwa przerwy. Preparatami z wit. C nie ma sensu maziac sie codziennie bo ona kumuluje sie w skorze i nalezy robic przerwy. Wtedy opakowanie starczy na dluzej. Swoja droga mi taka jedna kapsulka starcza idealnie na cala twarz.

I dolaczam sie do grona wielbicielek BS i ich maselek. Jeszcze troche a zamieszkam w jakims ich sklepie, nie moge przejsc nie wchodzac bo az na ulicy wkolo roznosza sie zapachy

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33723698

zwierzun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 19:59   #187
AfroJAzz
Rozeznanie

a ja niestety-dopiki nie zajrzalam na wizaz - nie znalam BS - a teraz!!!! od zeszlego tygodnia sie zastanawiam co tu kupic i narazie zaczelam od balamu ale juz czaje sie na maslo do ciala! i na zele do kapieli i krem do twarzy....a wszystko przez kochane Wizazanki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-29, 20:04   #188
AniaWila
BAN stały

Afro pisz tu szybko jak sie sprawuje Twój superfit clinique!!!!! bo się nad nim głęboko zastanawiam...
Aaliyah ;-) z tymi rybami to może być subiektywne odczucie, poza tym balsamik do ust powinien być ok

btw: poza tym śnieta ryba to też egzotyczny zapach hehehehehe....nie no a tak serio, to jak sie cała przesmarowałam tym masełkiem to miałam wrażenie jakby oprócz papai unosił się właśnie jakiś rybi aromat ;D
Stary 2006-11-29, 22:27   #189
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Afro pisz tu szybko jak sie sprawuje Twój superfit clinique!!!!! bo się nad nim głęboko zastanawiam...
Aaliyah ;-) z tymi rybami to może być subiektywne odczucie, poza tym balsamik do ust powinien być ok

btw: poza tym śnieta ryba to też egzotyczny zapach hehehehehe....nie no a tak serio, to jak sie cała przesmarowałam tym masełkiem to miałam wrażenie jakby oprócz papai unosił się właśnie jakiś rybi aromat ;D
No z tego co pamietam to lubisz te maselka do ust A ze akurat papajowe smierdzi ci rybami - nic to! Duzy jest ich wybor, moim faworytem jest orzech brazylijski! A papaja bylo w zestawie, z wymienionym orzechem i kokosem

AfroJazz jeszcze raz kajam sie za moje dewiacje BodyShopowe. Ta choroba jest zarazliwa!
Stary 2006-11-29, 22:33   #190
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do grona zakochanych w BS Na razie sie powstrzymuje i zbieram fundusze na swieta, przyjezdza mama z ciotka to troche pobalujemy po sklepach, wiec przydaloby sie kilka dni zostawic i troche kasy odlozyc, wiec tez sie powstrzymuje na razie od kupowania czegokolwieka Punkty, ktorych na pewno nie przegapismy to Centra handlowe z BS i TK Maxxem na czele
a do mnie mama przyjeżdża na święta, wiec też zrobię sobie teraz post zakupowy

Cytat:
Zmijko, ja ma tylko 2 masla BS! Reszta to balsamy innych firm... Takze moglabym ta konkurencje przegrac.
To nie jest jeszcze tak źle

Widze, że awatar zmieniłaś, aż cię nie poznałam

Cytat:
Napisane przez zwierzun Pokaż wiadomość
Zmijka, nie stosuj ich codziennie tylko co drugi dzien albo np. dwa dni a potem jeden czy dwa przerwy. Preparatami z wit. C nie ma sensu maziac sie codziennie bo ona kumuluje sie w skorze i nalezy robic przerwy. Wtedy opakowanie starczy na dluzej. Swoja droga mi taka jedna kapsulka starcza idealnie na cala twarz.
Dzieki za rade , na twarz może stracz, ale nie na szyje

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
a ja niestety-dopiki nie zajrzalam na wizaz - nie znalam BS - a teraz!!!! od zeszlego tygodnia sie zastanawiam co tu kupic i narazie zaczelam od balamu ale juz czaje sie na maslo do ciala! i na zele do kapieli i krem do twarzy....a wszystko przez kochane Wizazanki
To taj jak ja, gdyby nie wizaż to watpie czy weszła bym kiedykolwiek do body shopu
Stary 2006-11-29, 22:49   #191
AfroJAzz
Rozeznanie

heja
Soft finish make up Clinique- ok, ale bez rewelacji moim zdaniem, wydaje mi sie ze Lumene zakupiony w Polsce jest deko lepszy:/ a szkoda bo bardzo chcialam powierzyc swa twarz Clinique...chociaz podoba mi sie i tak i tak-ale nie jestem przyzwyczajona jeszcze...no zobaczymy...a tusz serio bardzo czarny, no i ucze sie caly czas nim malowac-jak tu podkrecic te rzesy?
Stary 2006-11-29, 22:54   #192
aaliyah
Zakorzenienie

Tak Zmijko, zmienilam Avatar. Nie moglam sie oprzec sie temu pieskowi, taki slodki
Stary 2006-11-29, 22:56   #193
traci
Wtajemniczenie

Cytat:

AniaWila nie strasz mnie, ja sobie wlasnie papajowe maselko do ust kupilam

Ja tez szykuje sie na skok na sklepy, ale bardziej w celu skompletowania prezentow dla rodziny i przyjaciol. Na razie kupilam dzis SOBIE laserek do usuwania wlosow za £90. Czyli Mikolaja mam juz z glowy
Daj znac o tym laserku czy warto go kupic bo sie tak kiedys zastanawialam...
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-29, 23:29   #194
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Daj znac o tym laserku czy warto go kupic bo sie tak kiedys zastanawialam...
Oczywiscie ze dam znac, ale dopiero za kilka tygodni, bo chyba dopiero wtedy bede mogla stwierdzic czy to dziala
Stary 2006-11-30, 10:41   #195
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiscie ze dam znac, ale dopiero za kilka tygodni, bo chyba dopiero wtedy bede mogla stwierdzic czy to dziala
No jasne!!!Czekam!!!!!!!!!!D ziewczyny sorry ze sie tu wciskam ale chce wam powiedziec zebyscie zajrzaly w moj podpis.Dziewczyny organizuja pomoc dla dzieci w Zambii, dla szpitala w ktorym pracuja polskie siostry.Bardzo was prosze abyscie podaly to dalej gdzie tylko mozecie.Dla nas to nie jest wielki wydatek a dla tych dzieci to duzo.PLEASE!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Edytowane przez traci
Czas edycji: 2006-11-30 o 13:23
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-30, 17:31   #196
aaliyah
Zakorzenienie

AniaWila, pamietasz ta maseczke Tea Tree BS? Wlasnie ja wyprobowalam i ona doslownie zrywa skore z nosa z wszystkimi paskudztwami co siedza w porach (to jest maska peel-off!). Takiej rewelacji sie nie spodziewalam. Fakt - nie dla delikatnych cer, ale jak ktos ma tlusta cere bez naczynek to jest boska . Nigdy mnie zadna maseczka tak nie oczyscila. Polecam wszystkim posiadaczkom tlustych, problematycznych cer. W ogole cala ta seria jest godna polecenia - przetestowalam wiekszosc, pierwsza klasa. Dziewczyny polecam z calego serca!
Stary 2006-12-01, 15:25   #197
AniaWila
BAN stały

o kurcze! aż taka rewelka? no to fajnie wiedzieć szczerze mówiąc ta maseczka tea tree na całą twarz takich zachwytów u mnie nie wywołała. Ale profilaktycznie pewnie też dobrze robi buźce
Co do toniku - po dwóch aplikacjach też jestem zadowolona. Nie wysusza, bo ilości alko posiada chyba śladowe( i dobrze), fajnie odświeża i oczyszcza. I zapach ma mniej inwazyjny niż żel do mycia.
Jak niektórym wiadomo, a innym może nie w kwestii bicia się z myślami co do wyboru podkładu, mój strzał padł na Adaptive Lancom. Dzisiaj miał swoją premiere na mojej twarzy
tak idealnie dobranego( wybierałam go w tempie błyskawicy i bałam się czy będzie odpowiedni) jeszcze nie miałam!!! lekki, w żadnym wypadku nie robi maski, po 6h tylko raz uzyłam absorbetki. Jak na "mój pierwszy raz z nim" jestem zadowolona.

ps: Aaliyah - olejek z drzewa sandałowego jest suuuuuuper
Stary 2006-12-01, 16:35   #198
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze! aż taka rewelka? no to fajnie wiedzieć szczerze mówiąc ta maseczka tea tree na całą twarz takich zachwytów u mnie nie wywołała. Ale profilaktycznie pewnie też dobrze robi buźce
Co do toniku - po dwóch aplikacjach też jestem zadowolona. Nie wysusza, bo ilości alko posiada chyba śladowe( i dobrze), fajnie odświeża i oczyszcza. I zapach ma mniej inwazyjny niż żel do mycia.
Jak niektórym wiadomo, a innym może nie w kwestii bicia się z myślami co do wyboru podkładu, mój strzał padł na Adaptive Lancom. Dzisiaj miał swoją premiere na mojej twarzy
tak idealnie dobranego( wybierałam go w tempie błyskawicy i bałam się czy będzie odpowiedni) jeszcze nie miałam!!! lekki, w żadnym wypadku nie robi maski, po 6h tylko raz uzyłam absorbetki. Jak na "mój pierwszy raz z nim" jestem zadowolona.

ps: Aaliyah - olejek z drzewa sandałowego jest suuuuuuper
AniaWila, a kupilas juz ten olejek 100% w superdrugu? Tak zgadzam sie - jest super W tym toniku to mi sie podoba, ze zawiera alkohol, ale bardzo mala ilosc wiec nie przesusza skory a jednoczesnie ladnie dezynfekuje. Ciesze sie, ze podzielasz moja opinie na jego temat.
Kurcze, nigdy nie mialam podkladu z gornej polki... Moze kiedys warto Lancoma wyprobowac. Moja pianka No7 super sie sprawdza, skora sie za bardzo nie tlusci, ale wyprobuje te cudowne absorbentki Shiseido
Stary 2006-12-08, 15:06   #199
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
A moj absolutny faworyt to piling do twarzy cukrowy tej firmy z olejkami z grejpfruta, pomaranczy, czarnej porzeczki i imbiru. O dziwo swietnie sluzy tlustej cerze i jest do tego super wydajny.
To ja tez, ja tez sprobuje
Nie bylam zachwycona seria Botanics - wlasnie wyrzucilam maseczke z glinki bo nieziemsko podrazniala mi cere. A ja wlasciwie nie jestem wrazliwcem!!! Teraz mam maseczke oczyszczajaca z glinka Olay-a (w ogole na Olay teraz byly promocje - za polowe ceny kupilam serum 7 oznak starzenia czy tak jakos) Olay-a bardzo lubie.

Z Johna Friedy mialam taka maske do wlosow brazowych w plastikowym okraglym pudelku efekt byl dosc dobry - lsniace wloski i dobrze sie rozczesywaly i ladnie pachniala - ale za te cene to troche malo jak dla mnie

Raz kupilam w Hollands & Barret szampon firmy chyba Jason (a pisane z dwiema kropeczkami na gorze) ale glowy sobie nie dam uciac i tez nie bylam zachwycona - nie pienil sie, szybko sie zuzyl, a wlosy po nim nie byly nic lepsze.
Natomiast z tego sklepu mam zel do buzi - i jest calkiem calkiem. Tylko drogi byl - cos 7funtow Ale przyznaje ze wydajny - kupilam cos z poczatkiem wakacji i wciaz 1/4 butli. Aha nazywa sie thorougly clean face wash z organic tee tree oil, firma desret essence.
To chyba byly wszystkie moje eksperymenty

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-08, 19:16   #200
AfroJAzz
Rozeznanie

witajcie-a ja wrocilam z Polski i nawiozlam roznych maseczek sobie i kremow i tonikow itd..teraz bede sobie salony pieknosci robic ehhe!
a tymczasem..sama w domu-TZ jeszcze w kraju
Stary 2006-12-09, 10:02   #201
aaliyah
Zakorzenienie

Czesc Ejva! Czy to twoja dzidzia na avatarku? Sliczna

Widze, ze my kobitki mamy ceche wspolna - uwielbiamy eksperymentowac z kosmetykami roznej masci... Czasami to az strach, co nasze skory musza znosic. Fakt - widzialam jakies kosmtyki w H&B, ale jakos nigdy sie do tej pory nie skusilam. Czy oni tam maja organiczne kosmetyki? Tym zelem z drzewkiem herbacianym to kusisz. Ja jestem absolutna milosniczka kosmetykow z tym olejkiem. £7 to nie tak zle, jesli zel jest wydajny. Ile ma ta butla? Ja za zel z rzeczonym olejkiem z BS dalam £5 za 250ml chyba.

Peeling cukrowy Sanctuary do twarzy jak najbardziej polecam

AfroJazz pochwal sie co tam przywiozlas ze soba. Pojawily sie w Polsce jakies kosmetyczne nowosci? Ja jade do Polski w ten piatek i tez zamierzam zrobic skok na sklepy
TZeta w Polsce zostawilas? Ale na swieta chyba bedziecie razem?
Stary 2006-12-09, 15:47   #202
AfroJAzz
Rozeznanie

Oj nawiozlam sobie kremy do twarzy z bardzo fajnej serii Ziaji naszej kochanej-taka seria w czerwonych opakownaiach - 100% pielegnacji - krem do twarzy i krem do oczu do tego maeczki z garniera, daxcosmeticsa itd, mleczko do twarzy nivei - jakos bardzo je lubie a ze razemz tonikiem to git do tego tonik z loreala....cienie do powiek Inglota, plyn do higieny intymnej, kremy do rak Garniera i do stop....
no i tak oto mam pelna szuflade teraz bo pokupowalam po dwie szt najmniej nowosci?hm, nie wiem ale jest naprawde ogromny wybor !!!!
Stary 2006-12-09, 18:50   #203
aaliyah
Zakorzenienie

AfroJazz ja to juz zaczynam robic liste rzeczy do kupienia, bo ostatnim razem jak bylam w Polsce to wiekszosci zapomnialam pokupowac. Szykuje sie ostre bieganie po sklepach. Nie moge sie juz doczekac! Jak wroce w styczniu to sie pochwale co przywiozlam.
I w ogole swieta ida, choinka, rodzinka, ach rozmarzylam sie
Stary 2006-12-09, 19:39   #204
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
AfroJazz ja to juz zaczynam robic liste rzeczy do kupienia, bo ostatnim razem jak bylam w Polsce to wiekszosci zapomnialam pokupowac. Szykuje sie ostre bieganie po sklepach. Nie moge sie juz doczekac! Jak wroce w styczniu to sie pochwale co przywiozlam.
I w ogole swieta ida, choinka, rodzinka, ach rozmarzylam sie
oj tak lista jest konieczna inaczej nie zapanujesz nad tym wszystkim...ech swieta niestety spedze tu ale nastepne juz napewno w kraju z rodzinka!musze tylko sensownie rozplanowac urlop. Poki co w Polsce jeszcze nie ma takiego szalenstwa -tu w Dublinie -MASAKRA, nie ma jak sie w sklepach ruszyc....
dzis zakupilam sobie jeszcze maseczki do wlosow i szampon Tresemme..zobaczy sie czy dziala...
ach, bylam u fryzjera w Polsce...jak dobrze trafic w znane rece....
Stary 2006-12-09, 19:51   #205
Zmijka
Zakorzenienie

Tez jak byłam w Polsce to kupiłam pare polskich i nie tylko kosmetyków, najbardzie ciesze sie z kremu pod oczy i na powieki floks-leku.

A w sklepach rzeczywiście ruch, az mi sie po nich chodzic nie chce, ale to chyba dobrze mniej kasy wydam
Stary 2006-12-10, 13:11   #206
AfroJAzz
Rozeznanie

Gdzie sa nasze wizazanki??co tu tak cicho?? wszystkie biegaja po sklepach?
Stary 2006-12-10, 17:01   #207
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
Gdzie sa nasze wizazanki??co tu tak cicho?? wszystkie biegaja po sklepach?
Niedziela jest, Wizazanki oddaja sie slodkiemu lenistwu pewnie. W ogole ten watek przez ostatnie dni byl bardzo cichy. Juz w pewnym momencie myslalam ze upadl calkiem.
Stary 2006-12-10, 17:39   #208
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Niedziela jest, Wizazanki oddaja sie slodkiemu lenistwu pewnie. W ogole ten watek przez ostatnie dni byl bardzo cichy. Juz w pewnym momencie myslalam ze upadl calkiem.
wyjechalam na tydzien i oczekiwalam ze gdy wroce bede miala do czytania kilka stron...a tu pusto
Stary 2006-12-10, 18:51   #209
Zmijka
Zakorzenienie

A ostatnio też myslalam sobie o tym wątku co tu tak cicho. A sama pisac nie miałam co, bo narazie probuje na zakupy niechodzic, prawie mi sie udaje

Ostatnio kupiłam sobie w bootsie, za swoje punkty, zestaw do pielegnacji rak, był wraz z rekawiczkami, raz poszlam w tych rekawiczkach spać, rano sie busze, a rekawiczki leza na stoliku przy łóżku musiałam je w nocy zdjąc
Stary 2006-12-10, 19:22   #210
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
A ostatnio też myslalam sobie o tym wątku co tu tak cicho. A sama pisac nie miałam co, bo narazie probuje na zakupy niechodzic, prawie mi sie udaje

Ostatnio kupiłam sobie w bootsie, za swoje punkty, zestaw do pielegnacji rak, był wraz z rekawiczkami, raz poszlam w tych rekawiczkach spać, rano sie busze, a rekawiczki leza na stoliku przy łóżku musiałam je w nocy zdjąc
wlasnie-powiedz mi jak mozna sobie cos kupic za punkty??

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości