|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
ja chyba miesiąc nie wytrzymam bez ważenia
![]() ![]() ja też lubię cebulkę ![]() ![]() a w tej chwili otworzyłam szafę mamy, a tu na górnej półce cała reklamówka galaretki w czekoladzie i galaretki w cukrze(moja ukochana z dzieciństwa) aż mnie zatrzepało ![]() ale szybko uciekłam do siebie i cierpię sobie teraz w bezpiecznej odległości ![]() dziewczyny ciężkie nasze życie-tyle pokus, ale silną wolę będziemy miały, że HEJ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam pewność bo wiem że dam radę, dałam radę wcześniej zejść do 64 kg to dlaczego teraz miałoby byc inaczej ![]() ![]() trochę wiary w siebie i swoje możliwości a zobaczysz że będzie Ci łatwiej osiągnąć cel ![]() ćwiczę sama w domu bo na siłownię nie bardzo mam czas - pracuje w takich godzinach że kiepsko to pogodzić ![]() do słodyczy jakoś specjalnie mnie nie ciągnie, kostka gorzkiej czekolady raz na jakiś czas mi wystarcza ![]() ![]() Cytat:
![]()
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2013-11-20 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
no to dwa razy w miesiącu??
jak chcecie teraz w piątek to będzie 22 listopada to może 22 i powiedzmy hmmm 8?? pomyślcie a ja uciekam spac dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śpij dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja proponuje co dwa tygodnie w piątek, ważenie i mierzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz też dasz radę, zobaczysz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
wtedy się odchudzałam od stycznia i zeszło mi tak do maja, no a teraz to od listopada...
a i ćwiczę i to dość często, prawie codziennie i dietę trzymam 1300 kcal i taką zdrową, owsianki, warzywa, owoce te sprawy i idzie pooooowoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a może masz za mały limit kcal?? ![]() ![]() ![]()
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2013-11-20 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Ja jestem za ważeniem po prostu co dwa tygodnie - co piątek lub co poniedziałek, jak tam wolicie. Dla mnie nawet lepiej w poniedziałek, bo byłabym równo po pierwszym tygodniu diety
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra ja zmykam na jaki serial i do spania ![]() jutro zajrzę pewnie wieczorem bo cały dzień w pracy a po pracy trzeba zaliczyc wygibasy dywanowe ![]() ![]() dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
hmmm chyba nie za mało, obliczyłam zapotrzebowanie na takiej stronie sportowej i tam mi obliczyło, żeby tracić teoretycznie 1 kg na tydzień (nawet o tym nie marzę) mam jeść 1300 dziennie..
czyli zostaje, że co dwa tygodnie, ja dziewczynki zacznę w piątek bo w poniedziałek nie będe miała dostępu do wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Jak ja sobie wyliczyłam zapotrzebowanie, to mi wyszło jakieś 1300 kcal, odejmując te ok. 200 kcal - bo dieta to mamy 1100 kcal. A dni z siłownią to ponad 1400 kcal, odejmując 200 kcal to 1200 kcal - a gdzie ja bym się tym najadła, jak jest siłownia to muszę zjeść około 1500 kcal, bo bym głodna i słaba chodziła. Normalnie jem ok. 1300 kcal, a nie 1100 kcal, jak mi wyszło. Także moim zdaniem te wyliczenia to o kant czterech liter potłuc. ![]() A ogólnie przeglądałam trochę to podforum i sporo dziewczyn stosuje diety aż np. 1700 kcal - bo tu istnieje taki pogląd, że takie 1200-1300 to właśnie za mało kcal. I tak jak Grapefrutka pisała, organizm zamiast spalać to magazynuje. Więc ja nie wiem już czy dobrze robię. Grapefrutka, a Tobie ile kcal dziennie wychodzi?
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Tak, mamy minisiłownię w akademiku, więc na pewno będę jeździć na rowerku, ale to jak skończę pierwszą fazę SB chyba. Bo czytałam, że lepiej się nie przemęczać na początku, organizm może dziwnie reagować, a ja nawet przy normalnym jedzeniu mam problemy z sercem, więc wolę nie ryzykować
![]() Jeśli chodzi o kalorie, to mnie wyszło, że powinnam jeść około 2100 kcal przy mojej praktycznie żadnej aktywności fizycznej. Myślałam, że może to przez to, że ważę jakoś więcej od Was, ale jak sobie odjęłam 15 kg, to niby i tak powinnam przyjmować prawie 2000 kcal, więc ta dieta 1700 kcal też nie jest wbrew pozorom głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Dla kobiety: 1. Mnożymy wagę x 24 godziny = podstawowe zapotrzebowanie kaloryczne (BMR) 2. BMR x 0,9 = poprawiony BMR dla kobiet 3. poprawiony BMR x współczynnik aktywności = dzienne zapotrzebowanie kaloryczne Współczynnik aktywności: -Bardzo aktywny = 1.4 - 1.5 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca fizyczna przez większa cześć dnia) -Aktywny = 1.3 1.4 (Codzienne intensywne ćwiczenia + praca 'na nogach') -Średnio Aktywny = 1.1 - 1.2 (Ćwiczenia 3 razy/tydzień + praca siedząca) -Nisko Aktywny = 1 (brak ćwiczeń + praca siedząca) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Link nie działa, ale wpisz po prostu w google: zapotrzebowanie kaloryczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
ja też czytałam wiele opinii, że dieta 1200 jest kiepska, ale mnie z każdego kalkulatora nawet tego waszego wychodzi 1300
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewuchy!
![]() aaaaale się dziś wyspałam ![]() ![]() czyli zapisujemy na forum/może w tabelce:P 22.11 wagę i wymiary i kolejny raz po 2 tygodniach? ja na pewno będę się ważyć co tydzień, bo co 2 mnie zeżre ciekawość:P ale w tabelce dla porządku mogą być wymiary zapisywane co 2 ![]() ja już się nie mogę doczekać obiadu ![]() ![]() mam zajęcia od 13 do 18 więc chyba będę musiała go zjeść o 12, bo po 18 to chyba za późno ![]() a na kolację mam zamiar kupić makrelę bo czytałam, że powinno się ją jeść na kolacje w trakcie diety ![]()
#198 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewucho
![]() tak jest, jutro startujemy, tylko w dalszym ciagu jest problem z tabelką ![]() zasłużony obiadek Cię czeka-smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
jak Wam mija dzień? ja dziś mam wyjątkowy apetyt-chyba całkiem wyzdrowiałam
![]() nie mogę się doczekać obiadu-ryż+2 klopski z mięsa mielonego gotowane i brokuł... jestem już po ABS i LEGS, na BUNS jakoś nie mam ostanio siły, zmotywuję się wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewuszki
![]() dzisiaj tylko na chwilę bo mam zapierdziel , wrrr ![]() miałam plan dziś mieć post, ale chyba jestem w czarnej dupie, bo powinnam przez cały dzień 500 kcal, a jest dopiero 13.30 a ja już mam na liczniku 470 ![]() ![]() Jezzuuuu kopnijcie mnie w tyłek, nie mogę się zebrać do żadnych, powtarzam do żadnych ćwiczeń ![]() I co w końcu ustalamy w temacie tabeleczki ![]() ![]() buziaczki ![]()
#201 |
Zakorzenienie
|
Lenik jak to 500 kcal? czemu tak maaaalutko?
w 30 kcal to jedynia sałata zielona albo marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
witam, ale dziś mam siłownię w pracy.:-( trochę ciężko dziś, ale damy radę:-P pochwalę się nic słodkiego nie zjadłam w pracy. chodź zostały mi tutaj prawie 3 h ale już byłam na obiedzie więc oparłam się muffinom, ciasteczkom i innym słodkim bułkom
![]() to jak jutro mierzenie to podam wyniki wieczorem bo jutro też pracuje i z rana czasu nie będę miała.
![]() |
#204 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo w tej diecie 5:2 którą nie byłyście zachwycone ![]() ![]() marchewka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ok, ważne, że jutro, żeby tabelka wyglądała ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Podsumowując dziewuszki ![]() ![]() ![]() wzrost waga obwód w biuście obwód pod biustem w talii (najwęższe miejsce) wysokość pępka biodra udo łydka ramię Buziaki
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
lenik33 zawsze możesz zjeść ogórka z sałata, to są chyba najmniej kaloryczne warzywa
![]()
#206 |
Raczkowanie
|
Kupiłam centymetr, będę mogła się mierzyć!
![]() Tylko nie wiem jak z ważeniem, chyba będę mogła podać wagę dopiero jak pojadę do domu, czyli za ponad dwa tygodnie :/. A póki co może po prostu wpiszecie mi tę wagę sprzed tygodnia, pewnie wiele się nie zmieniło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Lenik, a nie umierasz z głodu jak jesz te 500 kcal? ja bym chyba padła ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Lenik, a nie umierasz z głodu jak jesz te 500 kcal? ja bym chyba padła ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
no i nie udało mi się kupić makreli na kolacje w moich osiedlowych sklepikach a do reala o tej godzinie iść to zabójstwo :P kolejki że hohooo
![]() ![]() ![]() `chciałabym już zacząć widzieć efekty tej diety ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- a no i muszę się pochwalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tak dalej pójdzie to efekty będą jeszcze szybciej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na pewno pokaże mniej! ![]() ![]() ![]() ![]() ja tak raz miałam jak się odchudzałam właśnie z 65 pare lat temu schudłam do 58 i staneło jak złe, no już miałam miliony kryzysów w głowie ale się nie poddałam, jadłam dalej tak jak w czasie kiedy mi waga leciała w dół i ciągle 58 albo nawet w porywach do 59 a tu nagle któregoś dnia wchodzę święcie przekonana że będzie tyle samo a tu 55,9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.