|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Natalko- myślami Cię ściągnęłam na forum
![]() rena, wadera- jej niech ten stan "zawieszenia" szybko mija i okaże się, że maluszki rosną jak trzeba elizka- zostaw coś dla gości żeby mogli kupić dzieciom bo jak je we wszystko obkupisz to ciotki nie będą miały co przynieść![]() pierwszą zabawkę kupiłam jak Kasia miała kilka miesięcy.... agatko przeżywasz starty dziewcząt jak swoje bo jesteś z nami od dawna, każda, która tu się udziela nie jest Ci obca a przez pisanie tworzy się więź... jeżeli chcesz odpocząć zrozumiemy ale pamiętaj, że jesteś częścią tego forum edytte- zrozumiałe te Twoje uczucia bo jak tu się cieszyć czyimś szczęściem gdy człowieka same troski dopadają.... pomyśl, że wcześniej wiele znas było na podobnym etapie jak Ty, pamiętaj, że w końcu kiedyś musi być z górki Perse- lubię gdy na mnie mówią Pasiasta ![]() BERBIE- moc pozytywnych myśłi, wypoczywaj
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-06 o 01:57 |
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiochy wstawać!
Jak miło być rano pierwszym na forum ![]() ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- a jednak się spóźniłam ![]() Mlebi - witaj
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia pisz co więcej u Ciebie! Jak Miki! Tęskniłyśmy
ja dziś pierwszy raz aż się popłakałam ze szczęścia ![]() teraz przybieram się, żeby zjeść kanapkę, ale nie bardzo mam ochotę
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Natalia pisz co u Was kkonieczne. No i zdjęcie Mikołaja poprosimy. Berbie papa mi się śmieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Natalia cześć, bo my się jeszcze nie znamy
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
...wcinam czekolade kawowa z rana
wczoraj bylam u stomatologa na zdjeciu kamienia - masakra
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....dziękuję za wsparcie i zrozumienie Kochane...
Zeberka dziękuję, ja jestem tutaj od samego początku Wczoraj już chyba mnie wszystko przerosło.... może zniknę a jeśli już to na pewno będę Was podczytywać aby być na bieżąco...Berbie Jojla Natalia co u Was?? wróciłaś sama z Mikim? Tż został??
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Poszalały od 6.oo na forum
![]() Natalia pewnie, ze pamiętamy ![]() Berbie chyba rzadko człowiek tak się cieszy z wymiotów ![]() Agatko nie znikaj, bo będzie Cię tu brakowało... Monia przez te remonty w naszym mieście można oszaleć... _______ Witam się z rana z filiżanką inki ![]() Rena śniłaś mi się dziś
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka jak tam pobyt w Londku, opowiadaj
![]() Berbie cudownie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Opowiadaj co u was![]() Tp mam na 26.12. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Cytat:
![]() ![]() ale fajna wiadomość na początek dnia!!![]() NATALIA! |
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, który uzależnia i wciąga od pierwszego odcinka.
|
|
#195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tesco sresko zawsze tak jest a co za nowenna - nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli koszmary miałaś a co Ci się śniło??
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Natalia, hej!
Berbie To niesamowite ze wymioty moga sprawiać radość ![]() A mnie dzisiaj spojenie pobolewa... Coraz bardziej spawna fizycznie sie staje! ; ) |
|
|
|
#197 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to są te nasze książkowe wyobażenia rozwalające się o szarą rzeczywistość ![]() jak sobie przypomnę ile próbeczek, kosmetyków i innych niezbędnych pier.d.olencji miałam na sali poporodowej i z jakimi poukładanymi rzeczami czekałam na Torreska to mi się śmiać chce ![]() ![]() huehue!!!! aż Ci pogratuluję tego rzyganiowego szczęścia ![]() tyż nie pijasz kawki przy kp? ![]() Cytat:
![]() przejdziemy z Wami przez ten trudny czas... ![]() ![]() ![]() najbardziej spawna byłam w połogu to był dopiero miodek sprawności ![]() Kochhhhaaannna, oraganizm daje znaki ![]()
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh jak widziałam ludzi w tym lidlu i po 5 pudełek w wózku to się śmialiśmy z Tż że chyba też kupimy i będa czekać w zapasie bo chyba dobra promocja.... ![]() dokładnie bo jak mogłabym nie pamiętać jak mam jeszcze termin @ w tym dniu....złożyło mi się super nie ma co... Cytat:
|
|
#200 |
|
Konto usunięte
|
Rena, Waderka myślę o Was
![]() Berbie ![]() Ja bez stanika w szpitalu chyba bym utonęła we własnym mleku. Jak szłam na karmienie i go zdejmowałam, to potem wracałam korytarzem z takimi dwiema... nie, nie plamami, takimi smugami od samej góry do dołu koszuli nocnej, dokładnie - jakby mnie ktoś oblał wiadrem w Lany Poniedziałek. Ale ja miałam książkowy nawał w 3. czy 4. dobie. Jak dałam TŻowi koszule nocne do prania, to leżałam w mokrej. Stanik do karmienia i wkładki laktacyjne to dla mnie must have w szpitalu. |
|
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szacun ![]() Cytat:
cieszę się ogromnie ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- rena, pisałam o tej Nowennie ![]() http://pompejanska.rosemaria.pl/ a nawet dzieliłam się swoim świadectwem ![]() http://www.niedziela.pl/artykul_w_ni...=nm201127&nr=3 ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Agatko chyba nie dam rady zniknąć bo się za bardzo z Wami związałam
, ale jak będzie tak jak teraz to będę mogła sobie tylko pomarzyć o staraniach. Ostatnio mamy bardzoo ciche dni... na przemian z burzowymi....---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Wika Dziewczyny jeszcze raz dziękuje za to że jesteście
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
A my byliśmy wczoraj w ośrodku reh i oczywiście dziecko do rehabilitacji, nie interesuje się nóżkami, słabo wodzi wzrokiem, niby ma obniżone napięcie (a szliśmy ze wzmożonym)... Nie wiem, co o tym myśleć. Jeszcze czeka nas konsultacja u neurologa.
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43588793]A my byliśmy wczoraj w ośrodku reh i oczywiście dziecko do rehabilitacji, nie interesuje się nóżkami, słabo wodzi wzrokiem, niby ma obniżone napięcie (a szliśmy ze wzmożonym)... Nie wiem, co o tym myśleć. Jeszcze czeka nas konsultacja u neurologa.[/QUOTE]
Jakub dopiero kilka dni przed skonczeniem 7 mcy zlapal sie za stopy. Wczesniej tylko kolanka. Nie wiem co doradzic.. nam kazano czekac zeby niepotrzebnie nie stresowac dziecka. Gdybyscie mieli cwiczyc w domu bylaby rewelacja bo wspieralibyscie go bez stresu. Ale i tak jestem zdania ze nicna sile. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
nakłada się pewnie wiele czynników...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43589041] Kurde moja mama mówi to samo, niepotrzebnie stresujemy dziecko.[/QUOTE] uważam, że ćwiczenia nie zaszkodzą zdrowemu a choremu mogą pomóc. w 4 miesiącu życia dostaliśmy koszmarnego kopa od lekarki prowadzącej ruchowo Torresa (m.in. zerowa trakcja). Są ćwiczenia, które nie męczą dziecka (mnie od Vojty odrzuca... pamiętam jak mój brat był wg tej metody reh.) - mogą stanowić element zabawy z maluchem. Musieliśmy wcześniej zmienić nawyki pielęgnacyjne. Może T. nie jest torpedą motoryczną, ale jestem pewna że nic nie zaniechaliśmy.
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
mam wynik...babka przez tel mi podała, bo powiedziałam że się stresuję...powiedziała: no ładnie przyrasta - 1093
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Rena o Wika już napisała o nowennie, oj bardzo trudno jest wytrwać
...ale jak na razie dajemy radę(we dwoje zawsze raźniej ), sama jak najbardziej możesz odmawiać...a śniłaś mi się niekoszmarnie roz mawiałyśmy o wizycie Twojej u lekarza a nawet nie pamiętam jak wyglądałaś w tym śnie, była po prostu Rena![]() Pani mówisz że w Lidlu promocja? Julek nie lubi lidla bo tam....są głupie baby mężowi się raz powiedziało tak na zakupach w lidlu (jakaś babka zastawiła przejście wózkiem) i potem gnał szybko do kasy z Julkiem krzyczącym na cały lidl "GŁUPIE BABY,GŁUPIE BABY!!!Perse może faktycznie nie ma co stresować Artura ćwiczeniami? Monia też pisała, że Jakub zaczął po 7 mcu, moja Uśka na razie przygląda się stopom, ale za nic nie wie jak to przyciągnąć do siebie dajmy im jeszcze czas, ale jak pisze Pani to nie zaszkodzi w razie czegoPani ta metoda Voity też mnie przeraża... __________ chyba idzie zima...
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43588793]A my byliśmy wczoraj w ośrodku reh i oczywiście dziecko do rehabilitacji, nie interesuje się nóżkami, słabo wodzi wzrokiem, niby ma obniżone napięcie (a szliśmy ze wzmożonym)... Nie wiem, co o tym myśleć. Jeszcze czeka nas konsultacja u neurologa.[/QUOTE]
Nam też inni mówili, że męczymy Stasia, że po co takie ćwiczenia i wogóle Z napięciem jest tak, że jest ono fizjologicznie wzmożone do 3 miesiąca, jest to przyjęte za norme. U nas było tak, że było wzmożone w rękach i nogach, a osłabione centralnie. Tak jak mówi Panika najlepsze ćwiczenia to Bobath, uczy poprzez zabawę. Pokazuj mu zabawki tak centralnie, żeby się uczył symetrii ciała, wyciągał rączki. Po prawie 10 miesiącach ćwiczeń nie żałuję tego, że jeździliśmy. Być może dzięki nim Stasio prosto siedzi, uwielbia ruch, przyjmuje prawidłową postawę, chodzi w wieku 13 ms i potrafi się ładnie bronić przed upadkiem. A kiedy macie wizytę u neuro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

aż się popłakałam ze szczęścia 

nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta. U mnie dużo się dzieje, byłam jakiś czas z Mikołajem u męża w Anglii.. teraz jesteśmy w Polsce.
)
a jeszcze modły z mężem musimy odprawić, bo żeśmy się nowenny co ją Wika polecała podjęli...

szacun
mężowi się raz powiedziało tak na zakupach w lidlu (jakaś babka zastawiła przejście wózkiem) i potem gnał szybko do kasy z Julkiem krzyczącym na cały lidl "GŁUPIE BABY,GŁUPIE BABY!!!