|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Moje dziecko jeszcze się nie obróciło w żadną stronę, tylko na boczki.
Czy ja dobrze widzę, czy NIE MA mamuś VII-VIII 2014? Art próbuje zrozumieć, dlaczego jak ma buzię zatkaną smoczkiem, to gryzak już nie wchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
DZIEWCZYNKI, czy jestem wyrodną matką? Chodziłam z Antkiem godzinę w solidną mżawkę. On opatulony, buda postawiona, wózek nakryty deklem, ale bez folii bo nie mam. Nie wiało na niego, nie padało, jedynie mi przemiękła kurtka (kasa poszła w błoto).
Mam INFO od SAMMI: minęły kolki, ale pojawiły się jakieś problemy gastryczne, robią badania, krew, usg, posiewy. Dziś Sammi łapie mocz Kubusia. Wczoraj byli na prywatnej wizycie u gastrolog ordynator oddziału gastrologicznego Centrum Zdrowia Matki Polki, bo nie chcą kłaść Kubusia do szpitala bez potrzeby zeby czegoś nie złapał dodatkowego. Z wywiadu wyszła rzecz oczywista, ze u Kuby nadmiar wydzielania kwasów zoladkowych, zolci a to wzmaga pasaż w jelitach i prowadzi do przewleklej biegunki (taka ze az pupa odparzona, sika kupą, nie kupkuje). TŻ, Jego brat i teść mają wrzody, więc linia męska obciążona. Idą tym śladem, jeśli badanie moczu i niepotrzebne bakterie w kupie wyjdą ujemne to dostaną lek na zwolnienie perystaltyki jelit. Jak to nie pomoże to oddział, prawdopodobienstwo alergii. Kubuś oslabiony ale bez cech odwodnienia. Z przeziębienia wychodzi bardzo powoli ale z tym jest co raz lepiej. Sammi całuje Cynamonki, Dziewczynki i wszystkie Maluszki. Na razie nie będzie spamować (przynajmniej nie obiecuje) dopoki nie wyjdą na prostą (Kuba nerwowy i placzliwy). "Niebawem powrocimy z synem w wielkim stylu ![]() aaa i Sammi pisze, że prawie nie śpią. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnosnie kaloszy
![]() ![]() Posiadam w domu oficerki do jazdy konnej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj troche zje,ale nie oprozni calej piersi nawet. Potem zasypia,zaciska mocno usteczka i nic mi wiecej mama nie wcisniesz:p Ale tragiczna pogoda, wieje, leje i trzeba siedziec w domu ![]() A moj pies tak sie boi wiatru jak huczy w kominie,ze nie odstepuje mnie ani na krok,ciagle przytulona do mojej nogi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
No ładnie już naklikałyście w nowym wątku
![]() Melduję się na szybko bo dziś nie mam za bardzo czasu. Jesteśmy po szczepieniu, Mikołaj zapłakał tylko w momencie wkłucia a potem było już ok. Ogólnie jak zwykle jak jest ulekarza to jest mega grzeczny ![]() ![]() Pytałam lekarke o to, że Mikołaj wkłada do buzi tylko prawą rączkę- to powiedziała- "wkłada bo ją widocznie lubi bardziej niż lewą" ![]() ![]() Mikołaj teraz śpi na balkonie ![]() ![]() ![]() Zmykam ogarniać dom póki M śpi. Zerknę później. Tari- jestem ciekawa jak nocka? Pewnie już pisałaś, to doczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Czarownica ty wyrodna??? to mi powinni dziecko odebrac. Ja ze swoja łaziłam godz w mzawce bo trzeba siersci wylatac a teraz mała stoi na dworzu i tak postoi do 14.30
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Karolajn pytalas o mate lamaze. Ja mam. Chyba drugi raz bym nie kupila bo duzo kosztuje (u nas 500dkk czyli okolo 260zl) a Franek malo z niej korzysta. Klade go tylko jak ma dobry humor bo inaczej nie da rady poza tym polezy na tym z 10min i juz marudzi. Fakt jest zainteresowany tymi grzechotkami, piszczalkami i szeleszczacymi elementami(jego ulubione dzwieki) Lapie za nie raczkami i troche sie pobawi, ale nie umie jeszcze sie na tym obracac wiec ja to robie za niego, poza tym boje sie go zostawic na tym samego i siedze przy nim. Co innego mata lezaca. Ma taka z serii kubus puchatek, nie wiem jakiej firmy, bo kupilismy uzywana i lubi sie bawic na niej
![]() Pozdrawiam wszystkie mamuski!!! ![]()
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziaki dla Sammi i Kubusia!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Hej żabeczki
Ja tak na szybko bo zaraz kolezanka ze szkoły nas odwiedza Nie mam czasu spamowac,musze nadrobic zaleglosci w szkole,uczyc sie.10 stycznia mam egzamin i po nim dostane certyfikat z pielegnacji twarzy Mam juz mały pomysł na siebie Urzadzamy sie powoli,załatwialismy meldunki itp. W sobote mam zjazd,musze zakuwac i tak w kółko urwanie głowy.Ale mysle ze w niedziele powroce. Laurka juz prawie zdrowa Ma wysypke na buzi podejrzewam ze to moja wina bo jadłam: sajgonki-ostry sos spróbowałam do nich,wprowadziłam musztarde...moze to to? Poki co to wieczorem czekają nas jeszcze zakupy-zmywarka i telewizor Tz wczoraj kupił za 88 zł 186 Pampersów Active Baby Zaszalał a teraz drzy czy Laura zdązy je wykorzystac ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Czarowniczko jesteś dobrą mamą-dbasz o wietrzenie Antonia ![]() ![]() ![]()
#190 |
Wtajemniczenie
|
Czarownico- no co Ty za głupoty opowiadasz. Ja z Hanka wychodzę bez względu na pogodę, raczej nie mam wyjscia, bo mam psa i 2 razy dziennie długi spacer musowo
Mario- dzięki za odpowiedź. Ja myslalam o uzywanej, u nas sa za ok 60zl Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Perse
![]() ![]() Czarowniczko- mój mi tak dziś marudzi od rana że mam ochotę go wystawić za okno na ten deszcz ![]() Karolajn- właśnie my musimy dużo na brzuchu, ale nie lubi tego bo wtedy ulewa. Jedynie co poleży to na łóżku bo wtedy wszystko dobrze widzi, tylko kurde ono za miękkie ![]()
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
Tari, mój ma jedne buty, glany, więc nie mamy tego problemu
:P no dobra, ma jeszcze 2 pary: eleganckie ze ślubu i.. stare glany :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Tari- no u nas jest to samo wiec chyba kupie ta z Lamaze
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43608423]Tari, mój ma jedne buty, glany, więc nie mamy tego problemu
:P no dobra, ma jeszcze 2 pary: eleganckie ze ślubu i.. stare glany :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Po nadrabiam wieczorem ![]() U Franka znowu oczko ropieje, dziś to nie mógł go w ogóle otworzyć, także zaliczylismy wizyte u pediatry i dostaliśmy kropelki, mam masować, jeśli będzie sie powtarzać, to czeka nas zabieg. Coś tam jeszcze kichał, ale osłuchowo jest ok. Pytałam o to niejedzenie i wiercenie przy tym. Lekarka powiedziała, że to taki etap. Dziąsła już mogą swędzieć/boleć i to od tego. Oczywiście nie każde dziecko to tak odczuwa. U nas się zaczęło przy ząbkowaniu, także by się zgadzało ![]() Zaraz będziemy wcinać marchewkę z ziemniakami ![]() ![]() Zmykam... do później ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
mój słodziutki w końcu zasnął, zwykle zasypiał po 2 godz od wstania, a dziś prawie 4! i nic jeszcze nie robiłam, bo przecież teraz trzeba zaległości do wizażu uzupełnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Perse-śliczności
![]() Moje dziecię walczy z kolkami.Nie dziwota,jak ciągle je.Taki łasuch mu się włączył,że nie wiem,jak to okiełznać.Gdybyśmy mogli spacerować,to pewnie bym to ogarnęła i przesunęła godziny karmienia.Jeszcze trochę,i kwarantanna poszpitalna zostanie wspomnieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
No to juz mi lepiej. Ludzie na mnie patrzyli jak na idiotke, jak szlam w ten deszcz. W koncu trzeba dziecko hartowac.
Tylko kurtke musze sobie solidniejsza kupic bo ta z h&m za 280zl to tylko na suche dni a ja liczylam ze na snieg bedzie wrrr. Piszecie o macie. A ma ktoras fisher price rainforest? Sprawdza sie? Ja mam od tesciowej taka prosta, malo ciekawa. Antek sie na niej nudzi. Chcialam kupic inna kiedys ale te dostalismy to sie wstrzymalam. Teraz rozgladam sie za ciekawsza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
MAGOLINA brawo za super noc!
My po szczepieniu. Mały waży 6100 i mierzy 61cm. Teraz śpi bidaka. Płakał trochę, a później się zalil. Najpierw w jedno udo 6w1 a pozniej pielęgniarka mówi do niego, ze pneumo w drugą nozke. A On: NIE! NIEE! Tak się śmiałam jak mu to wyszło ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieci też się wstydzą?
Podchodzę z Fi do lustra, patrzy, uśmiecha się i od razu buzię odwraca, albo wtula we mnie, jakby zawstydzony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ktoś szukał gryzaka bransoletki: KLIK
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Kejt no co Ty, Artur UWIELBIA się oglądać w lustrze, możemy przed nim stać godzinami
![]() Tari padłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |||||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43604017]
U nas 3-ki i 62/68, ale jak kupuję coś nowego, to już raczej 68. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam mu nowego pajaca w Kerfurze, śpiochy w Pepco, grzechotkę, przytulankę. [/QUOTE] jakie zakupy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja pojechalam z TZ do Tesco. Myslalam, ze od dzis jest akcja, ze za kazde wydane 10 zl na zabawki jest kupon rabatowy na 5 zl a to od jutra ![]() ![]()
![]() |
#205 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio również nie lubi obcych, jak zaczyna ktoś do niego coś mówić (babcia, kolega itp.) to patrzy patrzy a potem włącza się syrena aaaa i wiecie co moja genialna teściowa chce dla wnuka pod choinkę kupić http://www.empik.com/fisher-price-to...9069,zabawki-p ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam rainforesta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z Igorkiem z dzdzystego trójmiasta i mokrego spaceru:-]
Jeszcze z poprzedniego wątku: KATHERINE ty to masz przeboje ze siostra tata. Nie zazdroszczę. Dobrze ze Mateuszek grzeczniejszy może mi się uda coś was poczytać Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Kejt- tworzysz fanpage bloga? Zastanawiam się kiedy będzie można go polubić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.