|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: perfumy a znak zodiaku
Lew. Orient i raczej ciężka nuta...
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
wodniczka się wypowie z 11.2
lubię świeże, owocowo-orientalne, niezbyt słodkie, choć czynię wyjątki, kobiece i seksowne. najulubieńsze: ck euphoria, d&g the one, gucci rush2, chanel mademoiselle, dkny red delicious (tego dostanę, ale węszę go ilekroć mijam douglasa :P) poza tym jak znaczna liczba baranic (owiec? ) uwielbiam wszelkie hugo bossy, ale ja po prostu jestem wcześniak i tak naprawdę miałam się urodzić jako baranica (wiem, że pośrodku są jeszcze ryby, ale ja byłam bardzo wczesny wcześniak). chyba właśnie dlatego nie podpadam pod typologię sprzed paru postów (lubię tylko l'eau d'issey) i nie znajduję wspólnych pozycji z innymi wodniczkami
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-24 o 01:22 Powód: uzup |
|
|
|
|
#183 |
|
Przyczajenie
|
ja jako baranka
klasyczny żywioł - ogień...uwielbiam dusiołki w postaci Aliena, NR-For Her Edp oraz Maitresse...oraz Poeme ...wiem, że pierwsze "idzie" zapach a potem ja...pozdrawiam a.
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem Rybka
![]() i po przeczytaniu wypowiedzi innych Rybek,zwatpilam ze perfumy zaleza od znaku zodiaku... wiele ryb wymienialo Amor amor---po ktorych ja mam atak wscieklizny... Lubie raczej slodkie,pudrowe,cytrusowe nuty...odrzucaja mnie kadzidla,orienty,ziola,mo cno kwiatowe... Moje faworyty: --Gucci Rush ( I i II ) --Escada -wszystkie warianty(escady maja to do siebie ze maja bardzo podobne nuty) --Hallowen --Naomi Campbell (wersja pierwotna) --Versace Bright Crystal --Baby Doll --Flower Bomb --Kenzo Amour & Flower Z meskich najchetniej uzywalabym Le Male & Pi ( Givenchy) |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Pani Łowczyni się kłania.. moje faworyty: Hypnotic Poison (bezsprzeczny nr 1 od wielu lat...), L de Lolita Lempicka (uwielbiam), Flowerbomb edp (odkrycie na równi z Hypnotic-kolejny nr 1), Armanimania, Miami Glow JLO, Kiedyś lubiłam: Kenzo Jungle, klasyczną Lolitkę, Aniołka(niestety od jakiegoś czasu po każdym z tych zapachów boli mnie głowa, jak po większości, poza ulubionymi
. Nie znoszę zapachów świeżych do bólu, orzeźwiających, ale także Poison Diora i jemu podobnych Odkryłam, że w perfumach szukam zawsze kilku stałych składników...Może to mało nowatorskie i zawęża grono zapachowe, ale jednak coś w tym jest
|
|
#186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie spodziewałam się, że będzie inaczej
![]() Bo zawsze można powiedzieć, że czyjeś gusta są "blisko", albo że ktoś stanowi jedynie "wyjątek". Te znaki zodiaku i horoskopy to w ogóle straszna lipa, zawsze mnie rozczulają historyjki typu "w drugiej połowie września spotkasz kogoś wyjątkowego" albo "możliwy niespodziewany wydatek". Ech... Ale ten wątek traktuję rozrywkowo. Skoro tak - kłania się niepokorny strzelec Cytat:
![]() Cytat:
Tylko chyba Borneo jest nieaktualne? ;] Cytat:
Cytat:
Zaczynałam od kwiatków i zapachów dość delikatnych/świeżych. Później doszły słodkie, potem pochłonął mnie orient i ambra. Teraz, po różnych mniejszych czy większych pomyłkach i kilkukrotnym zbłądzeniu; klaruje mi się: kadzidło, drzewo, zioła. Ciekawe, na jak długo?
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Lew
![]() Lubiłam/ lubię zawsze słodkie, zdecydowane,raczej "ciagnące" się za mną- lubię dzielić się ładnym zapachem z otoczeniem Nie przepadam za kwiatowymi, cytrusowymi, mydlanymi nutami
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Strzelec
01/12Uwielbiam: Le monde est beau, Euphorię, Lolitkę lempicką, L też. gucci II, Podoba mi sie też OI, chance, |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
100% skorpion 10.11
Lubię zapachy ciężkie Moja miłość i idealny dla mnie zapach to JUNGLE KENZO (kocham słonika i kiedyś tygryska) Zresztą uwielbiam kenzo (z wyjątkiem flowera) zaraz po jungle jeszcze Kenzo Amour, czasem lituję się nad otoczeniem i wybieram lżejsze Chanel coco mademoiselle Lubię zapachy z wanilią, drzewem sandałowym, piżmem, Nie cierpię zapachów różanych, i takich z dominującą nutą kwiatową Nie lubię tez wersji cytrusowych i tak zwanych "świeżych" |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakiego rocznika jestes ?
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ja to juz z tych zabytkowych skorpionów - 1979
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Skorpion 9.XI
Z tego co mam i mialam: Sotto Voce -Laura Biagiotti (dlugi czas, teraz juz ich nie ma) Zen-Shiseido Ultraviolet Woman-Paco Rabanne Prada-Prada Podobaja mi sie (czyli moze na przyszlosc): My Insolence-Guerlain White Linen-Estee Lauder Allure Woman-Chanel |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Sasia73 - czy widzialas mijego nicka (Ania19733)- taak, ja rosne przy tym samym co Ty murku...
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Strzelec(taki wczesno strzelcowy jeszcze
) 24.11Wśród moich ulubieńców są zapachy z różnych kategorii,ale przeważają te słodkie,owocowe,waniliowe czyli ogólnie ciepłe i intensywne. Bardzo lubię: Pink Sugar,Baby Doll,Słonika,Pure Poison,Lovely,Lacoste Pour Femme,Euphorię Blossom,L'instant Magic,Coco Mademoiselle oraz Stellę EDP i Sheer Rozpływam się też w zachwcie nad najwspanialszym klasykiem na świecie- Shalimarem Nie przepadam za chłodnymi,typowymi świeżakami,kwiatami w czystej postaci(z wyjątkiem róży) |
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym zapoznać się bliżej z Pink Sugar -nigdy go nie wąchałam ![]() "Różni" nas diametralnie "lubienie" Chanel nr 5
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Jam skorpionica odrobinkę mniej zabytkowa - 14.11.1980 - III dekada znaku ![]() ![]() Tak naprędce: Lubię zapachy przede wszystkim drzewne (dąb, sandał, cedr, wetiwer, w sumie nie ma drewna, którego nie lubię ), kadzidlane, przyprawowo-korzenne, leśne, a na deser słodko-waniliowe. Przykłady: Angel, Scent Intense, Black Cashmere, Zagorsk, Quarzazate, Incense L.Villoresi, Castelbajac, Feminite du Bois, białe ZEN, OI, Organza, Artemisia Penhaligon's, Ode au Reve, Neonatura Cocon, Ogródek Nilowy Hermes, Orientalny Maczek Kenzo, Gloria, Caline i Cabaret Parfums Gres, Desire Dunhill, Black Bvlgari, Lanvin l'Homme, Miel de Bois Lutensa, Passage d'Enfer, L'Air du Temps, Prada Intense, Poison, czarna Coco..... i dalej mi się nie chce wymieniać
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
skorpion - 5 listopad
Zapachy Hypnotic Poison Angel Amor Amor Baby Doll Lubie slodkie... wanilia, kokos... czasami lubie dodatek rozy w perfumach... Nie lubie - swiezakow, ogorow... boli mnie glowa, chce mi sie wymiotowac... (wyjatek - Light Blue) Jednkaze pomimo wpisania sie w tym watku uwazam, ze niespecjalnie wierze coby 'skorpiony' lub inne Wodniki dzielily podobne upodobania bo maja to zapisane w gwiazdach... |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Strzelec barbórkowaty
![]() Lubię: Shalimar, Jicky, Opium, Angel, Innocent, Alien, HP Elixir, Extraordinary, Allure, Allure Sensuelle, Femme Rochas, Chanel No5, No19, Cristalle, wszelkie Coco , 24 Faubourg, Knowing, Vent Vert, Safari, Pampelune i lawendę i rozmaryn. Irysa także.Ostatnio polubiłam Soir de Lune. Nie po drodze mi z tuberozą. |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Jam koza z 14.01 i dołaczam do Was siostry - Różo, Myszko
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że mam zapachowe bratnie dusze
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() Twoj badz co badz wciaz kuszacy avatar zachecil mnie do zapuszczenia sie w przeszlosc ma muzyczna... odgrzebalam offspring, ktorego juz dawno nie sluchalam i bylo mi milo... Jutro wciepne Smash i Ixnay na telefonowy player
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

) uwielbiam wszelkie hugo bossy, ale ja po prostu jestem wcześniak i tak naprawdę miałam się urodzić jako baranica (wiem, że pośrodku są jeszcze ryby, ale ja byłam bardzo wczesny wcześniak). chyba właśnie dlatego nie podpadam pod typologię sprzed paru postów (lubię tylko l'eau d'issey) i nie znajduję wspólnych pozycji z innymi wodniczkami
klasyczny żywioł - ogień...
...wiem, że pierwsze "idzie" zapach a potem ja...
. Nie znoszę zapachów świeżych do bólu, orzeźwiających, ale także Poison Diora i jemu podobnych

piękne to podsumowanko naprawdę