![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: toksyczny trójkąt
A teść przypadkiem nie miał być Twoim świadkiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;44712115]A teść przypadkiem nie miał być Twoim świadkiem?
![]() Ja go powolalam ale to nie znaczy, ze mialby byc po mojej stronie. Chodzilo o to, ze mój mąż powolal tylko mamusie i żeby slowa mamusi zweryfikować. Dzis juz wiem, ze teść odmówi skladania zeznań. Dzieje sie. Mój mąż jakby chcial jeszcze wszystko ratować... pod warunkiem, ze wycofam pozew. Byl dzisiaj. Oczywiscie kazde slowo jego rodzicow to nieprawda. Kurczę jestem juz tak zmeczona, ze jedyne na co mam ochote to powiedziec mu zeby juz wiecej nie przyjezdzal. No, ale nie mogę, bo będzie ze utrudniam kontakt z dzieckiem. Nawet sie nie poklocilismy, bo... jakby nie bylo o co. Ja sie juz nie odzywam. Powiedzialam juz wszystko co mialam do powiedzenia. Za wiele nie dotarlo, co będę sobie strzepic jezyk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba zostało mi przeczekać. Dzwonil dziś, pytał czy chcę normalnie żyć i czy wycofam pozew... Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2014-01-22 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I co mu powiedzialas? Rozwazasz taka opcje, czy juz nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież on nam niczego nie udowodnił: ani tego, że potrafi utrzymać rodzinę, ani tego, że chce z nami być. A ślepa chyba nie jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
To prawda, mysle, ze na Twoim miejscu postepowalabym podobnie. Przynajmniej taka mam nadzieje. Trzymaj sie dzielnie i cieplo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
A proponowałaś mu wspólne życie ale z sądownym wyrokiem? Niech pokaże że mu na prawdę zależy i chce spróbować mimo wszystko. I musi zrozumieć, że na razie pokazał co innego, więc wyrok sądowy jest koniecznością, ale w przyszłości nie wyklucza wspólnego życia.
Jeśli chcesz, oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma o czym mówić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
JakKazdaInna, wczoraj trafiłam na ten wątek, przeczytałam cały i nie mogę wyjść z podziwu na jakiego buca trafiłaś i jak dużo siły masz w sobie! Walcz dalej, należą Wam się alimenty od niego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam ten watek i mysle, ze musze go zapisac, zeby w razie czego moc wejsc i zobaczyc jak silna i dzielna powinna byc kobieta i brac z Ciebie przyklad.. jestes niesamowita! Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki! Kiedys los Ci to wynagrodzi i Twojemu pozal sie Boze mezowi rowniez, w nalezyty sposob
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Pan mecenas wyslal nowe pismo do sadu. Wnioskuje o odrzucenie świadków. Ponadto napisal, ze na wieść o tym, ze mój mąż zostaje w Polsce, wyrzucilam go z domu :\
Denerwuje sie strasznie, czasem mam wrażenie, ze nie wytrzymam do rozprawy. Czekam na termin, później moze będzie trochę spokojniej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwaznejsze zeby sad nie odrzucil świadków. Oczywiscie w tygodniu wyślemy odpowiedz na to, co napisali i będziemy wnioskować o podtrzymanie świadków. Takie to wszystko smutne. Moja radca dostala 3 awizo z sadu, moze któreś pismo będzie nasze, moze juz jest wyznaczony termin rozprawy. Marze o tym żeby bylo juz po... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Trzymaj się kochana! Wszystkie trzymamy za ciebie kciuki !
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
I jak mają się sprawy?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#199 |
Wielce Szanowna Pani
|
JakKazdaInna- dziewczyno- uwielbiam Cię, podziwiam, trzymam kciuki i mam nadzieję, że cała ta sytuacja skończy się jak najszybciej, żebyś mogła odpocząć i zacząć od nowa
![]() Jesteś cudowną, silną kobietą, która ma dobrze poukładane w głowie, wie na co sobie nie pozwoli, nic tylko Cię podziwiać ![]() Trzymam kciuki i pisz jak się sprawy mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam więc nadzieję, że na sprawie o alimenty też popłynie razem z panem szwagrem-mecenasem w swoich kłamstwach. A na koniec razem się utopią ![]() Dziewczyny jestem już tak totalnie wymeczona! Terminu rozprawy niestety jeszcze nie widać, byleby była w marcu. Czekam z niecierpliwością, bo jak będą jeszcze pisać takie bzdurne pisma do sądu, jak chociażby ostatnie, to zajeżdżą mnie swoją głupotą. Dziwi mnie, że panu mecenasowi, który żyje w tej rodzinie już tyle lat, nie wstyd pisać a później podpisywac się pod tymi kłamstwami. Bo on dobrze wie, że to są kłamstwa. Zna bardzo dobrze chociażby ich sytuację materialną, a pisze: bieda, bieda... Wie też, że mój mąż nie jest z nami od dawna a maluje takie kwiatki, że hej! Mam nadzieję, ze sąd nie przychyli się do ich wniosku o odrzucenie świadków, że wszystko im udowodnimy i na koniec będę mogła powiedzieć z uśmiechem na twarzy: "I co, nie wstyd panu, panie mecenasie" ![]() Edytowane przez JakKazdaInna Czas edycji: 2014-02-02 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Mój mąż był wczoraj. Zadziwiające, nigdy nie widział możliwości powrotu do Polski, bo kasa, kasa, kasa, teraz został, nie pracuje i go stać na życie w Polsce. Przez ostatni miesiąc był chyba więcej niż przez ostatnie półtora roku. Alimentów co prawda nie płaci, parę groszy dostaliśmy ostatnio od komornika (co się pan mąż przy okazji nagadał
![]() Nie kłóciliśmy się w ogóle, obiad zrobił (pierwszy raz w życiu), zaskoczył mnie totalnie ![]() I tak sobie dzisiaj myślę , że ja już w jakimś stopniu przebolałam tą stratę, nie wiem nawet czy wyobrażam sobie nasze wspólne życie z takim bagażem, bo to co tu piszę to tylko jakby skrawek mojego życia. Nie sposób przekazać wszystkiego i wszystkich emocji. Poza tym z boku to tez troche inaczej wygląda niż co człowiek przeżywa i doświadcza będąc w samym środku tej sytuacji. Ale jestem przekonana, że gdyby nie wyjechał nigdy, albo przynajmniej wrócił jak już byłam w ciąży to bylibyśmy razem. W niedzielę chrzcimy Małego. Sama załatwiłam chrzciny, pana męża kulturalnie o tym poinformowałam, spodziewam się jeszcze jakiejś niespodzianki, bo póki co jest w tym temacie dość spokojnie. Była tylko jedna awantura, jak mój mąż przyjechał tydzień temu i pyta jakie ubranko do chrztu, bo chrzestna chce kupić. Słucham? Chrzestną będzie siostra- żona pana mecenasa. Jeszcze usłyszalam, że bedzie najlepszą chrzestną na świecie (chociaż Małego widziała tylko raz i tylko dzięki temu, że byliśmy u teściów. W dodatku- co najważniejsze- jej mąż występuje przeciwko naszemu dziecku!!!!). Miałam ochotę dać mu po gębie ![]() Jaki oni mają tupet. Wyobrażacie sobie coś takiego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja mysle? Ze gdyby jego glupia matka nie zaczela sie Wam wpieprzac w zycie to byscie sie dogadali, nawet teraz po tym wszystkim co sie wydarzylo mogloby tak pewnie byc. Ale ona ma na niego zbyt duzy wplyw, a on mimo ze to widzi to nic z tym nie robi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie będzie, bo matka bardziej święta od samego Boga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja przede wszystkim gratuluję Ci i podziwiam, że potrafiłas się postawić! Są kobiety, które tkwią w takim syfie i potulnie to znoszą. Współczuje Ci teściowej, niestety- męża też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
I po chrzcinach. Mąż przyjechal z cala rodzina, pól mszy telepalo mnie w kosciele. Zdenerwowalam sie niemiłosiernie. Dodam, ze nic nie wiedzialam, nawet nie wiedzialam czy będzie, spotkaliśmy sie dopiero na zakrystii. Pan mecenas ma tupet, chyba myslal, ze przyjmę go z otwartymi ramionami. Akcja byla niezla aż mi sie jeszcze śmiać chce. Oczywiscie nikt nie poszedl z nami na obiad. Generalnie chrzciny wyszly super. Mąż dzis byl, kazalam mu zlozyc o kontakty z dzieckiem, juz nie mam sily. Robi co chce. Kiedy chce przyjezdza, nic go nie interesuje.
W czwartek bylam w kancelarii. Proboszcz mnie wkurzyl (nie chce mi sie opisywać), poszlam do wikarego na skargę ![]() ![]() Zostala pani sama z dzieckiem, sama go wychowuje i jak najbardziej ma prawo pani go ochrzcić. My mozemy tylko pomoc. Ale i tak w końcu chrzcil proboszcz. A teraz juz tylko byle do sprawy. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Trzymajcie mocno
![]() Ciekawa jestem jak to sie wszystko dalej potoczy. Myslalam nawet żeby isc do wróżki ale z jednej strony jestem ciekawa, z drugiej sie boje. Jestem juz w dobrym punkcie, zlozylam papiery o staż. Do dzis byla rekrutacja, myślę, ze w przyszlym tyg. będą zapraszać na rozmowy. Juz nawet zorientowalam sie w zlobkach dla Malego, marze o tym żeby sie zalapac ![]() Nie zdziwię sie jak jutro mąż przyjedzie. A raczej jak sie wkurzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko sobie ładnie układasz, tak trzymaj. A powiedz jak Mały ? Rośnie zdrowy ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę o tym żeby kupić sobie samochod. Wtedy mielibyśmy jeszcze latwiej i wygodniej. Ale po pierwsze nie jezdzilam przez ostatnie 3lata praktycznie w ogole, po drugie moze dostane staż i mąż w końcu zacznie placic alimenty. Wczoraj byl kolejny 10 ![]() News z ostatnich dni: mamy juz pierwsze 2 zabki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Cudownie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.