|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc IX
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
To przynajmniej Cię trochę do życia pobudza
![]() U mnie ostatnia nadzieje w kawie, która niestety na razie nie daje rady
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kami ale masz fajnie moi rodzice wracają w niedzielę i mam nadzieję, że też mnie dopieszczą ![]() a jaki to piesek? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas strasznie zabiegany tydzień... na szczęście weekend zapowiada się trochę spokojniej Witam nowe dziewczyny Gianna Ale cudne zakupy Ruda Kostuś to już kawał chłopaka i te zębulki- jest cudowny! mysia1986 Ja też dziś zasypiam... zapowiada się ciężki dzień Arletko Dobrze, że pojechałaś do okulisty, okulary nie są straszne, a przynajmniej wada nie będzie się pogarszała! Czemu nie masz zaufania do lekarza rodzinnego? Może zmień ![]() Co do zapalenia pęcherze, to żurawina, woda z cytryną w dużych ilościach działają ale na pewno nie tak spektakularnie jak leki! Ja bym tego nie lekceważyła! Ja zaraz wybieram się do pracy, a wieczorkiem albo do znajomych, albo lenistwo, zdecydujemy jeszcze, bo nie wiem jak będzie z energią... Poza tym przyplątała mi się infekcja ( mam globulki i krem) nie miałam żadnych dolegliwości, tylko taki dziwny śluz... okazała się że lekkie stan zapalny... mam nadzieję że to nie stanie się normą w ciąży! Dobrego dnia! |
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo ten smyk w brzuchu tak mi nogami przewraca, że aż to jest nieprzyjemne, boli |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych nóżek - to zazdroszczę Ale tak pozytywnie
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu a jak zdrówko? Lepiej się czujesz? Wczoraj dzięki Tobie miałam taką chętkę na czosnek, że zjadłam 2 zapiekanki na kolację. Do teraz zieję
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu nie zjadłam tych kanapek. Z a to takie czosnkowe spaghetti zrobiłam, że rano myłam zęby z 10 min, potem płukałam i dalej czuje czosnek ![]() W ogóle to mam pytanie do Was. Czy @ która trwa 3dni jest normalna? w sensie prawidłowa??
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zależy jak miałaś do tej pory
|
|
|
|
|
#191 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
Mysiu, jest ok. Norma od 3 dni w górę, chyba nawet do 7. Wiesz, jak zawsze była dłuższa to może jednak fasol Kami, dni u mamuś są cudowne. Moja też zawsze o mnie dba i staje na wysokości zadania. Zophee, Ty mi tu kandydujesz na drugą Kluskę naszą, z motorkiem w dupce. jadę na do przyjaciółki mojej, tej od małego z podejrzeniem autyzmu. Dzisiaj rano była u logopedy, z tego co ostatnio gadałyśmy to mały się rozkręca. Wychodzi na to, że była wobec niego za miękka i za bardzo rozpieszczała. Mały bardzo dobrze reaguje na stanowczy ton Moja Dżazmin w nocy się lekko pobudziła do życia, dzisiaj rano też dawała znaki. Teraz śpi...czytałam że płody są strasznymi meteopatami a pogoda faktycznie do spania.
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() wszystkie zasypiaja a mnie energia rozpiera! choc jak się obudziąłam o 3 tak do 5.30 zasnac nie mogłam,a le potem jak zasnełam to o chwile przed 9 wstałam.w ciagu godziny zjadłam sniadanie,posprzatałam mieszkanko, bo juz był taki syf ze szok! znaczy tak z grubsza, jutro sobota wiec scieranie kurzy na jutro w moim aucie całkiem akumulator padł, tz go cała poprzednia noc ładował, wczoraj chciałam jechac i dupa,nie odpalił. jak wrócił znowu ladował,pojechalismu do miasta zeby go podładowac i dzis znowu nie odpalił, kolejny wydatek ![]() lila my zamówilismy sobie 1500 puzzli widok na manhatan w kolorze sepio rosa prawie sie popłakałam na tej piosence-cudowna i nigdy jej nie słyszałam ale juz wiem ze bede jej czesto słuchac iza no ja na pieluszki pampersy mówie ale kupiłam z Dady ![]() kachna witamy witamy w naszym gronie aga oj fotke chcesz mnie w brylkach? zrobie ale jak bede deko umalowana-czyli w niedziele zophieez tym moim rodzinnym to jest tak ze on jest niby fajny ale jakos mu nie ufam i juz, a wiesz jaks ie chodzi tylko z przeziebieniem to i tak przypisuje to samo od kilku lat,a poprostu jest wygodny bo zawsze kazdego przyjmuje, nie trzeba dzwonic i się rejestrowac, czekac godzinami w kolejkach,da sie z nim załatwic różne sprawy. ale w ciazy mu nie ufam,tylko ginowi ruda fajniutki wianek tez mam ochote na takie swiateczne rzeczy ale ja standardowo najpierw po ciuchach połaze dopiero potem w sklepach![]() gianna jakie cuden ciuszki!!!
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy się nie zastanawiałam czy to prawidłowo... po prostu tak miałam i już... Mnie bardziej martwiły bolesne miesiączki... Opowiem Wam historię W środę poszłam popołudniu do Gina z tą infekcją... A przed poczekalnią siedzi młoda dziewczyna , siadam obok niej.. Ona zagaduje, że już mnie widzi któryś raz u Gina, że chyba jestem stałym bywalcem hhee To jej opowiadam o plamieniach, i że Gin w każdym tygodniu chciał mnie widzieć bo to był sam początek ciąży Ona mówi mi że też jest w ciąży ( 6 lub 10 tc) ale minę ma nietęgą. To mówię, że na pewno wszystko będzie ok, żeby się nie martwiła. Ona na to, że ma nowotwór jajnika i przed kolejnymi naświetlaniami wykonują test ciążowy i że wyszedł pozytywnie... I teraz jest przerażona, bo taka dawka promieni, była już podawana jak był w ciąży... Masakra totalna. Była w gabinecie chyba z pół godziny, wyszła z plikiem badań do zrobienia... Powiem Wam, że trzeba się cieszyć z tego co się ma, nie przejmować się pierdołami, bo to w ogóle nie ma sensu! Dobrego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu, za chwile ja te nóżki bede w śpiochy ubierać, a Tobie maluszek bedzie w brzuszku wariował
|
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykra sytuacja z tą dziewczyną ![]() Cytat:
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko tak szybko Ci oksy wyrobili?
![]() Mysiu, też miałam 3dniówki ![]() Zophiee, straszna historia i terazco dalej, naświetlać i ratować mamę czy ratować dziecko i wierzyć w cuda...straszny wybór ale to też chyba trochę nieodpowiedzialne, nie zabezpieczali się?
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
zophiee jeju tak mi jej szkoda...biedna dziewczyna.
mysiu to raczej normalne. moze nie powinnam tutaj tego pisac,ale,odkad zaczełam miesiaczkowac moje @ trwały po 9 dni i były tak obfite ze szok, poprostu lało się ze mnie cały czas.ciagle wszystko mi przemakało,w szkole, w domu czy gdziekolwiek byłam, mama nic z tym nie robiła, a widziałą przeciez ze chodziłam w plamami na dupie. poza tym od poczatku miałąm nieregularne @,ale byłam młoda głupia, na mysl o lekarzu panika.po kilku latach unormowało sie przynajmniej to ze nie były tak obfite-były ale nie tak ze sie lało. jak zaczełam współzycie to z miesiaca na miesiac panika bo w ciazy jestem,wtedy sobie zakodowałam ze @ powinno isę miec do 30 dni i jak nie przychodził to płacz,dopiero jak zaczełam obsewrowac kalendarzyk zobaczyłam ze @ jest co 30-40 dni.ale zaczeły bolec mnie jajniki,przestraszyłam sie i juz musiałam isc do lekarza który oprócz nadzerki nic nie stwierdził,dostałam tylko anty,potem dupek i sie troche unormowało. i wiem ze matka powinna pójsc ze mna do lekarza duzo wczesniej i moze nie miała bym takich problemów,ale cóz, nawet rozmawiac ze mna o tym nie chciała.
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po anty bóle przeszły,troche mi lekarz pomógł. mnie przez ciaza juz nie zalewało, norlmale miałam krwawienia, 2 dni apotem 3 plamienia. ciekawe jak bedzie po porodzie,jak sobie pomysle ze znowu bedzie @ to
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że u mnie pierwszy dzień to zalewanie i ból mocny ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Nati - marudzę!! Przybądź!!!! ![]()
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio nie mam na nic siły,ciagle chce mi się spać.
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mysiu ja zawsze mialam 3dni a 4 dzien to plamienie mozesz tak miec po uregulowaniu sie hormonow,trzeba sie cieszyc ze tak szybko minie Dobrze ze cie nie wzielo przeziebienieZophiee oj biedna ta dziewczyna.Od razu mi sie lzy na oczy cisna bo mam przyjaciolke w moim wieku 25lat w tym roku dowiedziala sie ze ma raka piersi zlosliwego z przerzutami...Jest juz po amputacji,polrocznej chemi i miesiecznej radioterapi,jak zaczelo sie w lutym tak dopiero teraz zakonczyla te wszystkie swinstwa.Jeszcze 5lat ja czeka lykania tabl hormonalnych i przez ten czas na pewno nie moze miec dzieci.Spotykamy sie czasem kilka razy w tyg i wiem ze musi jej byc ciezko bo teraz jakis wysyp tych ciaz na okolo,ja staram sie przy niej nie gadac o moim stanie ale czasem jest ciezko.Mam nadzieje ze jak minie te 5-6lat to uda im sie jeszcze miec dziecko. Arletko to mamy tak samo jesli chodzi o @.Jeszcze nie urodzilam a jak juz mysle ze wroci ta wredota i ze org sie bedzie tyle oczyszczal o masakra Iza uroki koncowki ciazy,korzystaj bo jak Dominis bedzie w domku to nie pospisz ![]() Aga jak dobrze ze z malym kolezanki jest wszytsko ok,kurcze ale powiem ci ze szok z ta diagnoza ze byal za miekka Ja pewno dopiero bede miekka cholerka a tz to juz w ogole na corcie nie krzyknie ![]() Kluska ty zapiekanke a ja cebule udusilam z kielbasa a potem w nocy tak mnie suszylo i zgage mialam Mysti to i jeden i drugi daje ci popalic az te chlopaki,lobuzy male ale dobrze przynajmniej wiesz ze dzieci masz ![]() Ewciu ale wesolek z tego twojego pzrystojniaka malego Moja Natka mnie po prostu zaskakuje.Ona nie kopie ona mi szarpie calym brzuchem...lata po nim jak wariat a najlepsze oczywiscie kiedy w nocy.W dzien tez juz jej moja aktywnosc nie przeszkadza jak szura to az sie w domu smieja ze jakies karate tak odstawia
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Przeczuwam, że @ nadejdzie za 8 dni
Cytat:
![]() Lubię farmazony! ![]() Dziewczyny upiekłam cudo, cudeńko Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2013-11-22 o 14:54 |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee ty nie gadaj glupot nic nie nadejdzie
No naprawde upieklas cudo jak mi slinka poleciala...ja bym mogla teraz zywic sie tylko takimi cudeńkami
|
|
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak bezcenne było pytanie mojej mamy: gdzie kupiłaś?
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Serio sama zrobiłaś????
Ja też bym się zapytała gdzie kupiłaś
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
![]() naprawdę! mam jeszcze trochę w brytfance
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
No co?! Mi by za chiny nie wyszło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Ale tak pozytywnie

i terazco dalej, naświetlać i ratować mamę czy ratować dziecko i wierzyć w cuda...straszny wybór