|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
U nas w biurze jest 6 osób. 3 facetów i 3 kobiety (łącznie ze mną.) Jeszcze nikt u nas w ciąży nie był. Nie wiadomo jaka będzie reakcja
![]() Na razie się cieszę, ale pewnie szybko powiem koleżankom z pracy i tak się zorientują skoro już do szpitala nie idę. Nijak tego nie wytłumaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak masz stresującą pracę to może lepiej nie czekać do końca ![]()
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Wpadałam tu od wczoraj tylko na chwilę,ale wszystko przeczytalam
![]() ![]()
#184 | ||||
Zadomowienie
|
powoli nadrabiam, ale naskrobałyście dziś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odnośnie kochania kolejnego dziecka, rozmawiałyśmy kiedyś z dziewczynami z wątku marzec-kwiecień i pisały że miłość się wyrównuję i później jest taka sama do obydwojga dzieci. Miłość się mnoży a nie dzieli ![]() ![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-12-05 o 21:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Ooo,teraz widzę,ze umkneły mi 2 strony
![]() ![]() ![]() Na opolskim tez juz wieje,az sie boje co to bedzie ![]() Widze,ze ktos tu ma na 10-ego termin ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- [QUOTE=Tasia34;44027176] Nie tylo Ty, ja mam macierzyński do końca kwietnia ![]() ![]() Ja mam wychowawcze do pazdziernika 2014,pozniej macierzynskie i znow zalegle wychowawcze pierwszego syna ,a pozniej wychowawcze kolejnego dziecka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ehhh,tez mi cos te cytowanie nie idzie ![]()
#186 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w pierwszej ciąży też tak miałam, pytaj śmiało, jak tylko będziemy znały odpowiedź to napiszemy ![]() Cytat:
![]() gratulacje, super że Wam się w końcu udało, trzymam bardzo mocno kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ja nic nie biorę Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie zaczęłam wolne ![]() 5dni, jutro mąż ma urodziny, prezenty na mikołaja już zapakowane, leżą pod łóżkami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- musisz pamiętać żeby nie kasować tego [Q U O T E =nick;numer posta]- to jest na początku. I to zawsze musi być na końcu [/Q U O T E] tylko bez spacji( ja musiałam dać bo mi w cytat zamieniało) ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Buenoo na kiedy masz TP? dziewczyny jak chcecie żeby Wasze imiona były na pierwszej stronie to proszę napiszcie ![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2013-12-05 o 21:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na hemoroidy kiedyś brałam czopki, ale dowiedz się, które można brać w ciąży. Współczuję ![]() A plecy też mnie zaczynają boleć, pewnie głównie od noszenia Krzysiula ![]()
![]() |
#188 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Udało mi sie zacytowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() A przeszły Ci juz te hemoroidy??Bo mi od czasu do czasu dokuczają,pewnie w zaawansowanej ciązy bedzie jeszcze gorzej,ehh to taka wtydliwa sprawa ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Idę spac,dobranoc Kochane ![]() Zyczę udanych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobranoc, również udanych Mikołajków ![]() ![]() I ![]() ![]() Właśnie wyczytałam, że mój okruszeczek ma już 2 mm ![]() Chyba zaczyna do mnie docierać ![]() Idę spać ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milego dnia dziewczynki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#191 | ||||||
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja biorę kwas foliowy. W pierwszej ciąży wcale witamin nie brałam bo miałam bardzo dobre wyniki. Zobaczymy jak będzie teraz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak te dzieciaki szybko rosną. My ostatnio z mężem jak widzieliśmy w markecie rodziców z takim malutkim niemowlaczkiem- z 2 miesiące to się zastanawialiśmy jak my sobie poradzimy z taka delikatną drobinką. Tego naszego diabła to teraz trzeba gonić po całym domu i nosić na barana albo strażaka a tu znowu trzymanie główki i obchodzenie się jak z jajkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Noc była u nas straszna wiało padało: śnieg, grad, deszcz, burza była normalnie jak w "Pojutrze" Córcia chyba się bała bo się budziła z płaczem przez pól nocy a jak już się rozbudziła to były wycieczki po sypialni ![]() Teraz też strasznie wieje, mąż właśnie do pracy wyszedł a ja się cieszę, że dzisiaj nie muszę nigdzie iść ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wieje od wieczora ![]() Cytat:
Cytat:
Co za pogoda, wieje okropnie i jeszcze śnieg. Mój synek jak zobaczył śnieg, chciał koniecznie iść już na sanki ![]()
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wieje, śnieg, ponuro i niskie ciśnienie; dobrze, że rano jeszcze ze Skarbkiem się zdrzemnęliśmy od 9 do 10 ![]() ![]() Zaraz przychodzi do nas kumpela z córcią, dzieciaczki się pobawią ![]() ![]() A, Krzyś dostał od Mikołaja 3 śliczne ubranka i kolejną książeczkę ![]()
#194 |
Raczkowanie
|
Zima zła! Brr zimno
![]() Ja nie mam problemu czy iść na zwolnienie bo nie chodziłam aktualnie do pracy. Byłam w trakcie szukania a tu nagle plany się zmieniły.. U mnie brak objawów, nieraz mnie lekko zaboli w podbrzuszu ale to chwilowe. Wiec ciężko uwierzyć ze naprawdę dzieciątko będę mięć ![]() Dziewczyny ćwiczycie coś ? ![]()
Aniołek [2013] ![]() 28.02.2010 RAZEM ![]() Edytowane przez Lindsay_ Czas edycji: 2013-12-06 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ćwiczyłam przed ciążą ale nie mogę tych ćwiczeń w ciąży wykonywać. już za nimi tęsknię.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też przed ćwiczyłam głównie z Mel B i Ewa Ch. Teraz staram się bardziej rozciągać i ćwiczenia głownie na nogi, pośladki ![]()
![]() |
#198 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej dziewczyny!
Gratuluje wszystkim dwoch kreseczek i pochwale sie swoimi dwoma ;-) pierwsza blada ujzalam juz w zeszla niedziele ale postanowilam zaczekac na wyrazna kreche, coby nie miec watpliwosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
witam i niesmialo dolaczam
![]() wg kalkulatorow w necie termin mam miedzy 6 a 8 sierpnia ![]() GRATULUJE WSZYTKIM SIERPNIOWKOM
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2013-12-06 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
![]() ja Was przepraszam ale nie nadrobię zalatana jestem. Widzę grono się powiększa ![]() ja pokażę Wam moje dwa pęcherzyki. Ten drugi na zdjęciu ogólnym jest taki tyci tyci na powiększeniu w tym większym widać zarodek ![]() ![]()
#202 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edit: Ach widzę w podpisie. No to wesoło masz w domu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2013-12-06 o 21:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kiedyś ćwiczyłam turbo jam, później ewe ch i mel b.. Obecnie ćwiczę biegając za córką ![]() Cytat:
![]() w końcu jakaś znajoma mama ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś wolne ![]() Byliśmy w ikei kupić pułki do salonu, kupiłam jeszcze dywan i parę drobiazgów ![]() Zjedliśmy hot dogi i wróciliśmy do domu ![]() U nas już dziś nie wieje ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ech, może i ja się wybiorę na to usg... ![]() Przysiady z dzieckiem, skłony z dzieckiem, wnoszenie/znoszenie wózka i dziecka na/z II piętra, ganianie po mieszkaniu na czworakach i takie tam! ![]() ![]()
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za mile przyjecie, widze ze juz niektore z Was maja za soba pierwsze usg ;-) ja planuje za jakies 2 tyg zeby bylo juz cos widac, niby kalkulatory internetowe wskazuja termin porodu na 3-4.08 a jeden nawet na 31.07 ale wg mnie bedzie to jakis lekko ponad tydzien pozniej ;-)
A no 88natka, fajnie spotkac sie znowu na poczekalni. Moze jeszcze ktoras z mamus wiosennych do nas dolaczy? ;-) Ktoras pytala o hemoroidy, wiec napisze ze tez mam niestety ten problem. W sumie nic mnie nie boli , ale jest to juz jakies poczucie dyskomfortu. A pojawil sie na sam koniec poprzedniej ciazy, jakies 2 tyg przed porodem :-/ Objawow ciazowych nie mam prawie wcale, w poprzedniej ciazy tez tak bylo. Jedyny objaw zarowno w 1 ciazy jak i teraz to byl bol brzucha przed terminem okresu i tydzien po, bardzo charakterystyczny. No i uczucie wilczego glodu i nieprzeparta ochota na migdaly!!!! W ciagu tygodnia wciagnelam chyba juz 3 czy 4 paczki ;-) no ale lepsze migadaly niz chipsy czy czekolada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nadal wiatr i pada, ale już lepiej - na szczęście, bo jedziemy dziś na imieniny i lepiej nie pchać się w fatalną pogodę ![]() Jeszcze nie powiemy o ciąży, tylko moja Mama wie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#208 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak kochana, jestem już mamą i własnie dziś moja Córa skończyła 21 m ![]() Udanej imprezki imieninowej ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powiedziałam moim rodzicom i siostrze. Rodzina TŻ i moja dalsza dowie się w święta. Wczoraj wzruszył mnie TŻ. Wrócił z pracy, siedzieliśmy wszyscy w salonie. On na chwilę wyszedł do naszej sypialni. Gdy wrócił, po chwili, zaczęły dzwonić dzwoneczki. Synek pobiegł sprawdzić co to za dźwięk. W sypialni znalazł prezent dla siebie i dla mnie. Mówię Wam, radość mojego dziecka, że był u niego Mikołaj i dzwoniły dzwoneczki reniferów bezcenna! ![]()
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Troche sie boje jak dam sobie rade, ale na szczescie dziewczyny sa juz dosyc duze takze mam nadzieje troche pomoga przy maluszku ![]() Moja rodzinka juz wie o ciazy , tz rodzina tez. Jedynie siostrze jeszcze nie powiedzialam poniewaz ona 2 miesiace temu poronila , ale predzej czy pozniej sie dowie. co do dolegliwosci to narazie rzadnych , jedynie czasami podbrzusze pobolewa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.