![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd)
mam ten sam problem;/ do tego jestem strasznie nerwowa i zawsze jak ogladalalm jakis film to nie kontrolowalam tego ze drapie sobie plecy... wiem, moja wina;p ale ostatnio tego zaprzestalam i staram sie kontrolowac, trądzik sie zmniejszyl ale nie zniknął :P mam duzo blizn i tez chodzilam do dermatologa, ale nic nie pomoglo;/ moze ten antyperspirant da rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Temat troche przedawniony ale moze macie wiecej rad po tym czasie..
No wiec ja tez mam problem z krostkami na pkecach, czasem ropne, czsem male czerwone czasem male w kolorze skory.. Z tym ze na plecach mam tatuaz.. dlatego tak bardzo chce sie tego pozbyc i dlatego boje sie uzywac niektorych masci kremow tonikow czy innych silnych specyfikow zeby mi sie nic z nim nie stalo.. nieraz takie preparaty rozjasniaja skore.. Macie jakis pomysl co do mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() No i spróbuj zrobić testy alergiczne, bo leczenie samych objawów nie da 100% sukcesu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Ja swoje nadzieje pokładałam w Effaclar Duo, stosuje ponad miesiąc i nie widzę żeby mi coś to dawało. Chyba wrócę do benzacne 5%. Jeśli chodzi o wszelkie balsamy to u mnie to odpada. Skórę mam dosyć tłustą i z doświadczenia wiem, że to tylko pogarsza sprawę. Zresztą dermatolog mi zabroniła smarować się nawilżającymi mazidłami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
MonroePresley mówiła o krostkach w kolorze skóry, lub czerwonych czasem tylko ropnych- z takimi ja walczę. Jeśli ty masz skórę tłustą to domyślam się że głównym problemem są krostki ropne, czyż nie?
w takim wypadku nie powinnaś bardziej natłuszczać skóry a niestety większość kremów nawilżających również ma substancje natłuszczające, więc zgadzam się w tym punkcie z panią dermatolog ![]() Dziewczyny! w większości za trądzikiem stoi jakaś przyczyna! nie skupiajcie się tylko na leczeniu objawowym, ale spróbujcie znaleźć źródło dolegliwości i je usunąć! to jedyne skuteczne wyjście...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie pojawiają się drobne krostki na ramionach lub łopatkach, czasem mam tak, że wysypie mi całe ramię i te krostki goją się bardzo powoli, tzn. goją to się może i w miarę szybko ale zostają mi po nich ślady, które "zdobią" moje ciało przez wiele miesięcy. Ropnych wyprysków nigdy nie miałam, tylko czasem gdzieś jakiś większy bolący pryszcz wyskoczy. Na twarzy nie mam takich zjawisk jak na plecach, a czasem nawet i pośladkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam problemy z tradzikiem niby mały ale jednak i rodzinna przepisała mi płyn robiony w aptece i pomogło chociaż czasem coś wyskoczy ale buzia od razu ładniejsza i na ostatniej wizycie pani powiedziała że pomaga ale terez nie może mi leku wypisac bo musze miec zaświadczenie od dermatologa bo jak nie bede miec to płatnośc 100%
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Odp: Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd)
Niektorzy wyciskaja pryszcze i dezynfekuja perfumami np
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
PROSZĘ O POMOC!!! Bo już nie mam siły przez to wszystko mam depresje..
Otuż od jakis 4 lat mam problem z krostami na pośladkach i ostatnio tez na tylnej cz. ud. Zaczeło się od paru krost na lewym boku pośladka. Po nich zostały przebarwienia po wyciśnięciu i Pani dermatolog kazała zastosować peeling. Ja zastosowałam peelin w tym miejscu a przy okazji zeby mieć gładką pupę peelingowałam moze pare razy całą pupe. Potem zaczęły się tworzyć dziwne krosty z których niec nie leciał zadna ropa.., były to uwypuklenia z widoczną białą krostką ale tak jakby zaskórnik otwarty może ten łój mieszka włosowego. potem zaczely sie robic coś w rodzaju ugryzienia komara nic z tego nie leciało nic sie nie dało wycisnąć. Pojawiło sie moze ze 2 krostki z małą ilością ropy. Wszystko w okolicach bielizny zakrywajacej pośladki. Zaczełam to wszystko drapać i mam okropne blizny jak po trądziku (brązowe plamy) załączam zdjęcia ktore zrobiłam (są miejsca drapane i niegojące sie ranki w których jest uczucie ze coś tam zalega (twardka grudka)) jest tesz jedka mniejsza krostka prawie nie ruszona. prosze o pomoc w diagnozie i doradzenie jakie badania moge zrobic. Byłam u dermatologa to przepisał mi na trądzik na twarzy azycyne a pokazałam tylko bok pośladka i nie mialam akurat wtedy krost. Faktem jest ze pojawiają sie jedna po drugiej pojedynczo lub srednio po 3. wwgl sie nie goją chyba ze powstanie strup i jak go zdrapie to odrywa się razem z jakimś czopem choć nie zawsze. Azycyna nie pomogła na te krosty, jedynie pomogła na trądzik na twarzy. Ostatnio na szybko golilam uda bo szłam do ginekologa i własnie chyba po tym zrobily mi sie takie jakby ugryzienia od komara na udach i tez mam teraz czerwone ranki jakies zgrubienia pod skórą i to sie wgl nie goi ,stusuje bambino, tormentiol, myje sie zwyklym szarym mydłęm i nic to nie daje. BŁAGAM POMÓŻCIE!! ;'((( Edytowane przez valhalla91 Czas edycji: 2014-10-24 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
BAN stały
|
Może u mnie nie wyglądało to identycznie, ale całkiem podobnie i wtedy brałam iqface przez kilka miesięcy. Też miałam pryszcze na ciele, najgorzej było na twarzy. Po tym okresie problem nie wrócił - trochę czasu od tego momentu już minęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
a moze jakies preparaty z apteki ktoś poleci, albo jakies leki, które przepisał np lekarz ogólny, albo dermatolog??? Jakies inne propozycje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.