Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 09:07   #181
malina201
Raczkowanie

Dot.: Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd)

mam ten sam problem;/ do tego jestem strasznie nerwowa i zawsze jak ogladalalm jakis film to nie kontrolowalam tego ze drapie sobie plecy... wiem, moja wina;p ale ostatnio tego zaprzestalam i staram sie kontrolowac, trądzik sie zmniejszyl ale nie zniknął :P mam duzo blizn i tez chodzilam do dermatologa, ale nic nie pomoglo;/ moze ten antyperspirant da rade dam znac czy pomaga teraz zima a zawsze w tym okresie wyskakuje mi najwiecej... boje sie!!
malina201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 17:07   #182
MonroePresley
Raczkowanie

Temat troche przedawniony ale moze macie wiecej rad po tym czasie..
No wiec ja tez mam problem z krostkami na pkecach, czasem ropne, czsem male czerwone czasem male w kolorze skory..
Z tym ze na plecach mam tatuaz.. dlatego tak bardzo chce sie tego pozbyc i dlatego boje sie uzywac niektorych masci kremow tonikow czy innych silnych specyfikow zeby mi sie nic z nim nie stalo.. nieraz takie preparaty rozjasniaja skore..
Macie jakis pomysl co do mnie?
MonroePresley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 09:17   #183
misiajabuszko
Przyczajenie

hej nie znam się na tatuażach ale z plecami i ramionami walczę od dłuuuuugiego czasu. I jedyną dobrą metodą na to jest mocny peeling- albo twardą gąbką albo ja stosuję sól z morza martwego z olejkami, Bardzo ważne jest po takim peelingu odczekać z 10 minut i nałożyć lekki krem nawilżający. ja używam ostatnio neutrogeny balsam do ciała, na razie działa . zauważyłam też że po niektórych żelach pod prysznic robią mi się ropne krostki, dlatego zaczęłam używać Weledy- drogie cholerstwo, ale ekologiczne i dość wydajne. no i polecam słońce, tylko po opalaniu przemyj czymś plecy- jakimś bakteriobójczym tonikiem i znowu nawilż! bo jeśli nie nawilżasz skóry to ona w ramach autoczegośtam wytwarza łój i cała zabawa zaczyna się od nowa.
No i spróbuj zrobić testy alergiczne, bo leczenie samych objawów nie da 100% sukcesu
misiajabuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:22   #184
violet_oleander
Raczkowanie

Ja swoje nadzieje pokładałam w Effaclar Duo, stosuje ponad miesiąc i nie widzę żeby mi coś to dawało. Chyba wrócę do benzacne 5%. Jeśli chodzi o wszelkie balsamy to u mnie to odpada. Skórę mam dosyć tłustą i z doświadczenia wiem, że to tylko pogarsza sprawę. Zresztą dermatolog mi zabroniła smarować się nawilżającymi mazidłami.
violet_oleander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:58   #185
misiajabuszko
Przyczajenie

MonroePresley mówiła o krostkach w kolorze skóry, lub czerwonych czasem tylko ropnych- z takimi ja walczę. Jeśli ty masz skórę tłustą to domyślam się że głównym problemem są krostki ropne, czyż nie?
w takim wypadku nie powinnaś bardziej natłuszczać skóry a niestety większość kremów nawilżających również ma substancje natłuszczające, więc zgadzam się w tym punkcie z panią dermatolog ale faktem jest że jeśli zaczniesz nadmiernie przesuszać skórę to ona będzie sama się natłuszczać w ramach reakcji obronnej.

Dziewczyny! w większości za trądzikiem stoi jakaś przyczyna! nie skupiajcie się tylko na leczeniu objawowym, ale spróbujcie znaleźć źródło dolegliwości i je usunąć! to jedyne skuteczne wyjście......
Stary 2013-06-06, 10:37   #186
violet_oleander
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiajabuszko Pokaż wiadomość
MonroePresley mówiła o krostkach w kolorze skóry, lub czerwonych czasem tylko ropnych- z takimi ja walczę. Jeśli ty masz skórę tłustą to domyślam się że głównym problemem są krostki ropne, czyż nie?
w takim wypadku nie powinnaś bardziej natłuszczać skóry a niestety większość kremów nawilżających również ma substancje natłuszczające, więc zgadzam się w tym punkcie z panią dermatolog ale faktem jest że jeśli zaczniesz nadmiernie przesuszać skórę to ona będzie sama się natłuszczać w ramach reakcji obronnej.

Dziewczyny! w większości za trądzikiem stoi jakaś przyczyna! nie skupiajcie się tylko na leczeniu objawowym, ale spróbujcie znaleźć źródło dolegliwości i je usunąć! to jedyne skuteczne wyjście......
Zgadza się, najlepiej znaleźć przyczynę. Ja postanowiłam odstawić mleko na jakiś czas i przystopować z nabiałem ogólnie. Mojemu bratu to pomogło.

U mnie pojawiają się drobne krostki na ramionach lub łopatkach, czasem mam tak, że wysypie mi całe ramię i te krostki goją się bardzo powoli, tzn. goją to się może i w miarę szybko ale zostają mi po nich ślady, które "zdobią" moje ciało przez wiele miesięcy. Ropnych wyprysków nigdy nie miałam, tylko czasem gdzieś jakiś większy bolący pryszcz wyskoczy. Na twarzy nie mam takich zjawisk jak na plecach, a czasem nawet i pośladkach.
Stary 2013-06-06, 12:35   #187
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja tez mam problemy z tradzikiem niby mały ale jednak i rodzinna przepisała mi płyn robiony w aptece i pomogło chociaż czasem coś wyskoczy ale buzia od razu ładniejsza i na ostatniej wizycie pani powiedziała że pomaga ale terez nie może mi leku wypisac bo musze miec zaświadczenie od dermatologa bo jak nie bede miec to płatnośc 100% a tak płace 8 zł i dzisiaj byłam u dermatologa w moim mieście i mówie, że mam ten lek i mi pomaga a ta siedzi na krześle i mówi ja tu nic nie widzę żebys miała problemy z cerą i ci nie przepisze. No żesz nie mam krost bo przemywam skóre tym płynem ale nic nie mówiłam. Ta lekarka nawet nie chciała spojrzeć jaki skład ma ten płyn tylko nie i już. Wkurzyła mnie jak nie wiem co. Jak nie bede przemywac twarzy tym płynem to zaraz mnie ,,wysyfi". Może i lepiej że znowu bede miec krosty na twarzy wtedy pojade do dematologa w innym mieście i powiem jaki problem. Mam nadzieje, że mi dadzą zaświadczenie
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 20:41   #188
misiajabuszko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez violet_oleander Pokaż wiadomość
Zgadza się, najlepiej znaleźć przyczynę. Ja postanowiłam odstawić mleko na jakiś czas i przystopować z nabiałem ogólnie. Mojemu bratu to pomogło.

U mnie pojawiają się drobne krostki na ramionach lub łopatkach, czasem mam tak, że wysypie mi całe ramię i te krostki goją się bardzo powoli, tzn. goją to się może i w miarę szybko ale zostają mi po nich ślady, które "zdobią" moje ciało przez wiele miesięcy. Ropnych wyprysków nigdy nie miałam, tylko czasem gdzieś jakiś większy bolący pryszcz wyskoczy. Na twarzy nie mam takich zjawisk jak na plecach, a czasem nawet i pośladkach.
znam chłopaka któremu w taki sposób pokazuje się uczulenie na wieprzowinę <jakkolwiek niewiarygodnie to brzmi> a ja widzę znaczną poprawę jeśli unikam pszenicy.... są testy które pokazują na co masz alergię, względnie poszukaj sobie dietę paleo tam jest coś z dietą eliminacyjną......
Stary 2013-06-10, 21:44   #189
chillin0411
Zadomowienie

Odp: Trądzik na ciele (plecy, dekolt, pupa, itd)

Niektorzy wyciskaja pryszcze i dezynfekuja perfumami np

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

28.06.11
chillin0411 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 11:01   #190
violet_oleander
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiajabuszko Pokaż wiadomość
znam chłopaka któremu w taki sposób pokazuje się uczulenie na wieprzowinę <jakkolwiek niewiarygodnie to brzmi> a ja widzę znaczną poprawę jeśli unikam pszenicy.... są testy które pokazują na co masz alergię, względnie poszukaj sobie dietę paleo tam jest coś z dietą eliminacyjną......
Ciekawe, ja akurat mięsa nie jem od dziecka. A teraz nie pijam już mleka dłuższy czas i nie widzę poprawy. Planuję zakupić blender i robić sobie papki warzywno-owocowe no i zero słodyczy - a z tym już gorzej będzie...
Stary 2014-10-24, 10:05   #191
valhalla91
Raczkowanie

PROSZĘ O POMOC!!! Bo już nie mam siły przez to wszystko mam depresje..
Otuż od jakis 4 lat mam problem z krostami na pośladkach i ostatnio tez na tylnej cz. ud. Zaczeło się od paru krost na lewym boku pośladka. Po nich zostały przebarwienia po wyciśnięciu i Pani dermatolog kazała zastosować peeling. Ja zastosowałam peelin w tym miejscu a przy okazji zeby mieć gładką pupę peelingowałam moze pare razy całą pupe. Potem zaczęły się tworzyć dziwne krosty z których niec nie leciał zadna ropa.., były to uwypuklenia z widoczną białą krostką ale tak jakby zaskórnik otwarty może ten łój mieszka włosowego. potem zaczely sie robic coś w rodzaju ugryzienia komara nic z tego nie leciało nic sie nie dało wycisnąć. Pojawiło sie moze ze 2 krostki z małą ilością ropy. Wszystko w okolicach bielizny zakrywajacej pośladki. Zaczełam to wszystko drapać i mam okropne blizny jak po trądziku (brązowe plamy) załączam zdjęcia ktore zrobiłam (są miejsca drapane i niegojące sie ranki w których jest uczucie ze coś tam zalega (twardka grudka)) jest tesz jedka mniejsza krostka prawie nie ruszona. prosze o pomoc w diagnozie i doradzenie jakie badania moge zrobic. Byłam u dermatologa to przepisał mi na trądzik na twarzy azycyne a pokazałam tylko bok pośladka i nie mialam akurat wtedy krost. Faktem jest ze pojawiają sie jedna po drugiej pojedynczo lub srednio po 3. wwgl sie nie goją chyba ze powstanie strup i jak go zdrapie to odrywa się razem z jakimś czopem choć nie zawsze. Azycyna nie pomogła na te krosty, jedynie pomogła na trądzik na twarzy. Ostatnio na szybko golilam uda bo szłam do ginekologa i własnie chyba po tym zrobily mi sie takie jakby ugryzienia od komara na udach i tez mam teraz czerwone ranki jakies zgrubienia pod skórą i to sie wgl nie goi ,stusuje bambino, tormentiol, myje sie zwyklym szarym mydłęm i nic to nie daje. BŁAGAM POMÓŻCIE!! ;'(((
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0013.jpg (62,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0014.jpg (86,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0017.jpg (65,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0018.jpg (60,4 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez valhalla91
Czas edycji: 2014-10-24 o 10:08
valhalla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 11:23   #192
kajankas
BAN stały

Może u mnie nie wyglądało to identycznie, ale całkiem podobnie i wtedy brałam iqface przez kilka miesięcy. Też miałam pryszcze na ciele, najgorzej było na twarzy. Po tym okresie problem nie wrócił - trochę czasu od tego momentu już minęło.
kajankas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-31, 12:55   #193
valhalla91
Raczkowanie

a moze jakies preparaty z apteki ktoś poleci, albo jakies leki, które przepisał np lekarz ogólny, albo dermatolog??? Jakies inne propozycje?
valhalla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości