|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tatus przypomnial sobie o dziecku.
Cytat:
nie nadaje się na ojca?to trzeba mu zabrac prawa,ale od tego jest sąd,a nie subiektywna ocena matki
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
![]() Znasz sędziego który wydaje wyroki bez poznania przyczyn? Bo ja nigdy o takim nie słyszałam. Tym bardziej że chodzi o dziecko, czyli jest to kwestia delikatna, więc w takich przypadkach sprawa jest bardziej "prześwietlana". Patrzy się nawet na to czy 10 lat temu nie gwizdnęło piwa ze sklepu. Warto jeszcze wspomnieć że sądy rodzinne skłaniają się bardziej w stronę matek, niż ojców. Ktoś tu myśli że życie to bajka
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego w tej konkretnej sytuacji rozwiązanie polegające na nieszukania dawcy spermy, bo odnotować go w urzędzie i rzucanie mu kłód pod nogi, na wypadek, gdyby jednak chciał oglądać swoją małpę, tfu, dziecko, jest najlepsze. |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam sytuację,gdzie matka ,aby zniszczyć ojca zagrała najgorszym kalibrem, oskarżając ojca o molestowanie córki. dobrze,że mądry sąd nie uwierzył tylko w słowa matki i nakazał badanie psychologiczne,szkoda tylko,że nie ukarał matki za krzywoprzysięstwo. może za kilkanaście lat coś się zmieni w prawie i w końcu ojcowie będą mieli równe prawa w opiece nad dzieckiem.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-12-07 o 20:16 |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później należy ustalić opiekę. Zapewne przypadnie ona matce, bo przecież niby jak nasz wolny elektron miałby sobie wziąć dzieciaka na stałe. I tak, tu sądy rodzinne lubią faworyzować matki. A trzecia ewentualna sprawa to sprawa o ograniczenie lub odebranie praw rodzicielskich. O ile z ograniczeniem jeszcze jakoś idzie, to z odebraniem praw rodzicielskich bywają kompletne dramaty. Tu naprawdę trzeba mieć solidne kwity, zdarza się, że rodzice nie pretendują do roli opiekunów, dzieci siedzą w bidulu, ale sąd praw nie odbiera, bo nie, mimo że dzieciaki miałyby szansę na adopcję. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
BAN stały
|
no i taka sprawa jest bardzo trudna dla obu stron i długo się ciągnie.
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym zakresie dziewczyna ma naprawdę dobre wzorce. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Warto wspomnieć że autorka nie jest tylko "nosicielem płodu". To ona zajmuje się dzieckiem, opiekuje, kupuje mu zabawki czy pampersy i to ona musi się martwić o zapewnienie mu przyszłości. Jest MATKĄ, a facet dał tylko nasienie (zapewne z wielką przyjemnością). Ojcem jest ten kto się zajmuję i troszczy o dziecko. Nazywaniem tego kogoś ojcem, obraża wszystkich prawdziwych ojców. |
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej konkretnej sytuacji nie jest ważne, czy kobieta ma obowiązek czy tylko potrzebę - ten konkretny dawca spermy skutecznie jej tę możliwość odebrał. Dlatego, na miejscu tej dziewczyny, powiedziałabym mu, że może uznać, że ciążę usunęłam i zniknąć z mojego życia. |
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matki też potrafia odrzucac emocjonalnie dziecko opiekując się nim mechanicznie,porzucają dzieci zostawiając pod opieka babć,czy rodziny,a im z automatu nikt nie zabiera prawa bycia matką. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
dodatkowo wmówiła,że nie wiem,czy on jest ojcem. niech płaci za badania,niech sprawdzi jaką kamienna droge musi przyjść zanim weźmie słodkie bobo.niech naznaczy krwią swoją droge krzyżową
||
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednostkowy przykład matki, która zagrała dzieckiem, nie przekonuje mnie bardziej, niż dane o ściągalności alimentów. |
|
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#197 | ||
|
sissy that walk
|
Przecież miał.
Cytat:
|
|
|
|
#198 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szansy. Ja tam uważam, że on już swoją szansę miał. To, jak zachował się, dowiadując o tym, że wpadli, jest dla mnie totalnie dyskwalifikujące. Nie ma co mu dawać drugiej szansy, jest tchórzem i zdrajcą i takim zostanie. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-12-07 o 20:30 |
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem nawet w zoologu te małpy za darmo do obejrzenia nie są. Jak już chce dziecko niczym okaz w klatce obejrzeć z ciekawości, niech zapłaci bilet wstępu. Ów bilet ma swoją nazwę: alimenty. Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-12-07 o 20:43 |
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
jak niby Autorka miała się z nim skontaktować w jakiejkolwiek sprawie, w tym sprawie alimentów, jak chłopiec zapadł się był pod ziemię? Skontaktował się on, bynajmniej nie w sprawie alimentów, ale obejrzenia dzieciątka, bo to takie ciekawe, skoro się już urodziło.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#205 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest naprawdę proste: albo pełny pakiet praw i obowiązków, albo paszoł won. Dziewczyna skłania się ku tej drugiej opcji, co uważam za rozsądne, ale chłopiec chciałby połowę pakietu. No i rzecz w tym, jak zrobić, żeby sobie jednak poszedł w siną dal. |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
życie nauczyło mnie nie wierzyć w słowa.licza się dowody,dlatego nie bronię kanalii,ale nie wierze w jego winę.to ogromna różnca
|
|
|
|
#208 |
|
Konto usunięte
|
Przez pół wątku pisałaś że może miał powód, że zostawił matkę nie dziecko, że mógł ją nienawidzieć, że może autorka coś mu zrobiła, co według ciebie to jest?
|
|
|
|
|
#209 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam, nie róbcie z dawców spermy biednych tatusiów, którym nie udzielono dostatecznej ilości wsparcia. Jak znam życie, a znam je bardzo dobrze, naprawdę, większość kobiet jest skłonna wybaczać tysiąckrotnie okropne rzeczy, bo chcą wierzyć, że ktoś się zmienił. Co wcale nie uważam za dobre, ale tak jest. Zachowujecie się jakoby ojciec dziecka niczym w Hollywoodzkim dramacie wkroczył odmieniony, po duchowej przemianie, kupił matce dziecka i dziecku dom i teraz cicho i z pokorą czeka, aż ona się odezwie, bo wie, jak bardzo zawiódł swoje dziecko i oczekuje, że kiedyś będzie mógł być częścią jego życia. Nie, nic takiego nie nastąpiło. Gość zadzwonił, bo chce zobaczyć bejbisia. Takie zachowanie to może przystoi koleżance, która zadaje grzecznościowe pytania i dziecko raz chętnie zobaczy i obejrzy, to tak "się robi", ale nie w przypadku ojca dziecka, który zawalił na całej linii.
Ja znam niestety całe mnóstwo ludzi skrzywdzonych przez złych ojców i naprawdę, uważam, że dziecko ma prawo do poznania własnej tożsamości (w stosownym wieku) i nie nalezy ukrywać do końca życia, kto jest ojcem dziecka, ale to nie oznacza, że ojciec dziecka biologiczny ma zawsze być aktywną częścią życia dziecka. Nie. Zresztą na moim ulubionym blogu "Kochamy Laurę" o ciężko chorej dziewczynce jest właśnie typowa historia - dziecko rodzi się poważnie niepełnosprawne, szanowny tatuś się zmywa, zapada, a potem walczy o dziecko. Na szczęście sprawę przegrał, bo zawalił swoje ojcostwo, a w międzyczasie autorka poznała cudownego mężczyznę, zakochała się, promienieje szczęściem, a jej dziecko jest w miliard razy lepszym stanie niż prognozy lekarzy i zgadnijcie - ma cudownego PRAWDZIWEGO, chociaż nie biologicznego tatę. Naprawdę, bycie biologicznym rodzicem jeszcze nie świadczy o byciu odpowiednim opiekunem.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.