Fotodepilacja czy laser diodowy? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 14:27   #181
beltoko
Przyczajenie

Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

hej. Tak, cena jest uzależniona od miejsca np. ja robilam nogi: łydki 99zł i uda 99zł. Cennik możesz znaleść na stronie www.papillon.bialystok.pl - tam wszystko jest dokładnie opisane w zależności co komu jest potrzebne.
pozdrawiam
beltoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 18:21   #182
theo0
Przyczajenie

Na stronie NomasVello piszą, że seria zabiegów może wystarczyć na 5 - 10 lat, a w międzyczasie należy robić zabiegi podtrzymujące efekt. Sama pani wykonująca zabieg powiedziała mi, że wykonanie za małej ilości zabiegów w serii może nie poskutkować i skóra szybko wróci do stanu sprzed depilacji.[/QUOTE]

mnie na konsultacji fotodepilacji (kazda czesc ciala za 99zł) powiedziano ze min. 3 zabiegi ale robi sie przewaznie 4-5.
wlos nie rosnie przez ok 8lat.....
tak mi powiedziala

chcialabym isc na bikini ale nie wiem czy to w ogole zadziala.
niby 99zł malo, jednak dla mnie zeby uzbierac i odlozyc taka sume jest ciezko i to ok 5 razy, dobrze o tyle ze jak mnie poinformowane odstep miedzy zabiegami to ok 5 -6 tygodni
theo0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:31   #183
Marttitta87
Przyczajenie

hej! ja byłam na fotodepilacji całych nóg w Lublinie w nomasvello
obsługa ok
ból raczej mały, takie delikatne klucie szpileczkami
wiem, że na efekty trzeba długo czekać 2-3 tygodnie i narazie nie chce panikować, ale boję się że nic mi nie pomoże na moje grube czarne włosy, które sa naprawdę trudne do okiełznania
a jeśli chodzi o golenie to mi pani która przeprowadzala zabieg powiedziala ze moge sie ogolic nastepnego dnia
dodam jeszcze ze nie mialam zadnych podrażnien pomimego tego ze podobno mam troszke ciemniejsza skore
Marttitta87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 13:36   #184
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marttitta87 Pokaż wiadomość
hej! ja byłam na fotodepilacji całych nóg w Lublinie w nomasvello
obsługa ok
ból raczej mały, takie delikatne klucie szpileczkami
wiem, że na efekty trzeba długo czekać 2-3 tygodnie i narazie nie chce panikować, ale boję się że nic mi nie pomoże na moje grube czarne włosy, które sa naprawdę trudne do okiełznania
a jeśli chodzi o golenie to mi pani która przeprowadzala zabieg powiedziala ze moge sie ogolic nastepnego dnia
dodam jeszcze ze nie mialam zadnych podrażnien pomimego tego ze podobno mam troszke ciemniejsza skore
Koniecznie napisz za pare tygodni jak efekty. Tez mam isc na fotodepilacje nomasvello w Lublinie, tylko, że na bikini. Duzo wczesniej trzeba sie umawiac za wizyte? Bo podobno w Lbn sa straszne kolejki.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 16:34   #185
Tomi3city
Przyczajenie

Cześć,
Na stronie grupon jest promocja fotodepilacji:

http://www.groupon.pl/deals/trojmias...ampaign=Varies

Czy mogłybyście się wypowiedzieć na temat tego miejsca, urządzenia i ceny bo chciałbym zrobić żonie prezent.

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź bo oferta ważna jest tylko kilka godzin.
Tomi3city jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 17:22   #186
Marttitta87
Przyczajenie

nie trzeba długo czekać, maks kilka dni
Stary 2010-10-13, 07:20   #187
ajcilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnneMary Pokaż wiadomość
Witam,
A ja mam pytanie dotyczące długotrwałej skuteczności. Bo tak jak już zauważyłyście jest różnica pomiędzy fotoepilacją (lasery diodowe np. zachwalany lightsheer) w cenie od 300 zł nawet do 500 zł za bikini i fotodepilacją (czego nie wszyscy uznają za laser) w cenie 99 zł do 130 zł.
Czy wiecie coś na temat skuteczności fotodepilacji już po wykonaniu całej sesji (czyli wyliczonej liczby zabiegów)?
Przykładowo, ja byłam na konsultacji u lekarza w sprawie laseru Lightsheer i powiedziano mi, że po zakończeniu całej sesji (średnio 4 do 6 zabiegów) włosy już w ogóle nie odrastają (a tak naprawdę to zdarza się, że po kilku latach trzeba zrobić zabieg przypominający).
Nie znalazłam natomiast, żadnych informacji dotyczących fotodepilacji. A wręcz często jak czytam wypowiedzi na różnych forach to mam wrażenie, że użytkowniczki, często mylą oba zabiegi, bądź same nie do końca wiedzą o którym z nich mówią.

P.S. Przepraszam jeśli ten wątek został już poruszony, ale nie wytrwałam przez wszystkie strony tematu.

dokładnie AnneMary - też mi się wydaje, że trochę mylona jest fotodepilacja z depilacją laserową Lightsheer. Ja dziś idę na pierwszy "zabieg" tej drugiej (LS) - wykupiłam pakiet na nogi i bikini oraz dwa bony z city deala na pachy do jednego z salonów kosmetycznych w Poznaniu. ciekawe ...
ajcilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 18:43   #188
cokolwiek76
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beltoko Pokaż wiadomość
hej. Tak, cena jest uzależniona od miejsca np. ja robilam nogi: łydki 99zł i uda 99zł. Cennik możesz znaleść na stronie www.papillon.bialystok.pl - tam wszystko jest dokładnie opisane w zależności co komu jest potrzebne.
pozdrawiam
Dzięki bardzo za adres w Białymstoku, bo wcześniej znalazłam gabinet, gdzie za samą bródkę zażyczono sobie za 1 zab. 300-400 zł. Chyba się umówię(do Papillon), już dzwoniłam.
A czy mogłabyś m jeszcze powiedzieć po ilu jesteś już zabiegach i jakie są efekty? Bo jeśli to działa, to pójdę na 5 stref.
cokolwiek76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 09:39   #189
ajcilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa_kacha Pokaż wiadomość
Faktycznie, ten laser daje najlepsze efekty w przypadku ciemnych włosków. Żeby uzyskać najlepszy efekt zabieg trzeba wykonać minimum 3 razy. Po trzech powtórzeniach znika 80-92% włosków, a efekt utrzymuje się bardzo długo, w zasadzie taka depilacja wystarcza do końca życia.
pytanko do "nowa_kacha": czy Ty robiłaś depilację tym właśnie laserem LS ? Proszę daj znać .. A.
ajcilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 21:40   #190
pszczola2000
Rozeznanie

1. a powiedzcie mi kochane, te które robiły/robią bikini czy robiłyście sobie na "łyso"czy można mieć jakieś "paseczki"?
2. ile trwa zabieg np bikini głębokiego?
3. czy w końcu w no+vello na jana pawła to czy ta linia miedzy pośladkami jest w końcu liczona jako oddzielna strefa czy razem z bikini?
4.czyli na próbę też przychodzimy ogolone (rozumiem ze na łyso np jednorazówką?) i po kilku dniach można juz zapisać się na zabieg?

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 11:46   #191
beltoko
Przyczajenie

Smile Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?

Cytat:
Napisane przez cokolwiek76 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo za adres w Białymstoku, bo wcześniej znalazłam gabinet, gdzie za samą bródkę zażyczono sobie za 1 zab. 300-400 zł. Chyba się umówię(do Papillon), już dzwoniłam.
A czy mogłabyś m jeszcze powiedzieć po ilu jesteś już zabiegach i jakie są efekty? Bo jeśli to działa, to pójdę na 5 stref.
hej. Tak tez spotkalam sie w innych gabinetach z dużo wiekszymi cenami, no cóż małe miasto...Jestem po 2 zabiegach i juz widzę fajne efekty. O to mi chodzilo, Polecam
beltoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 14:43   #192
asteraki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BiRi Pokaż wiadomość
A ja mam mały kłopot. Jestem po dwóch zabiegach i efekt jest naprawdę widoczny, jednak nie mogę sobie poradzić z pozbyciem się włosków, które powinny wypaść, a nadal tkwią w skórze. Nie są przytwierdzone do cebulki, bo ani nie rosną, ale też same nie wychodzą :/
Jak sobie z tym radzicie? W moim przypadku wszelakie peelingi i szorstkie gąbki nie pomagają...
ja mam podobnie. z tym ze jestem po jednym zabiegu (IPLem). nie golilam sie ponad tydzien (akurat nigdzie nie wychodzilam i przemeczylam sie jakos). po ok 2 tygodniach wypadlo mi kilka pojedynczych sztuk, a reszta zostala. myslalam ze nie zlapalo wloskow, ale chyba nie o to chodzi. jak nie golilam przez kilka dni zeby zobaczyc co i jak, to wyroslo mi tylko jakies 30% dlugich wloskow, a reszta ani rusz, a przeciez widze czarne kropki. moze faktycznie ten IPL zadzial tylko ze one nie chca wyjsc mam nadzieje ze one wypadkna i nie urosna wiecej, za tydzien mam kolejny zabieg to moze zapytam pania co i jak....

nie palę od 12.03.2011
asteraki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 14:48   #193
pszczola2000
Rozeznanie

wszystkie robicie w no+vello?

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-10-20, 09:04   #194
paula_monia83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
wszystkie robicie w no+vello?
Ja tak, na Jasieniu w gdańsku.
paula_monia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 10:16   #195
exotic smile
Raczkowanie

To już sama nie wiem czy warto wybrać się do tego no+vello.... Mam straszną ochotę ale jak piszecie, że włoski nie chcą wychodzić to się jeszcze zastanawiam.
Stary 2010-10-20, 10:46   #196
paula_monia83
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
To już sama nie wiem czy warto wybrać się do tego no+vello.... Mam straszną ochotę ale jak piszecie, że włoski nie chcą wychodzić to się jeszcze zastanawiam.
Wychodzą. Po zabiegu najlepiej nie golić i czekać jak wypadną. Po ok 4 tygodniach kolejny zabieg i masz spokój. W sensie, że nie musisz codziennie golić, po prostu atakujesz kolejnymi zabiegami, aż nic nie będzie odrastać.
paula_monia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 07:52   #197
BiRi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Zdecydowanie warto! Jestem po dwóch zabiegach, z czego drugi robiłam miesiąc temu (brak kasy na dalsze, ale wrócę do nich!). Poza moim małym problemem efekty są świetne! Włoski na udach owszem, odrastają, ale są miękkie i jaśniejsze, zaś łydki mam niemal gołe
A z włoskami tkwiącymi w skórze radzę sobie pęsetką.
BiRi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:22   #198
Papula
Przyczajenie

Tak jak obiecałam pisze po kolejnym zabiegu

Tak więc trzeci zabieg mam za sobą, tym razem zrobiłam też ręce
Najlepsze efekty są na nogach, po 2 już widziałam sporą różnicę. Miałam twarde czarne włosy, teraz dość że jest ich mniej to rosną wolniej i są o wiele miększe. Twarz, jeszcze troszkę mam na brodzie ale efekt też jest widoczny. Bikini super, robię głębokie tam już mniejszy efekt ale to dopiero 3 zabiegi.
Ważne, że już są efekty a co najważniejsze cenowo na prawdę rewelacja
Kolejna wizyta za miesiąc, jak tak dalej pójdzie to myślę, że maks 2, 3 zabiegi i wystarczy. Pod paszkami już chyba nie będę robić, zobaczę za miesiąc

W każdym razie, je jestem zadowolona i polecam wszystkim fotodepilację w salonach nomasvello, mam praktykę z innym laserem i widzę różnicę

Pozdrawiam i nie zastanawiajcie się jak raz spróbujecie to same się przekonacie!
Papula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 17:55   #199
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papula Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam pisze po kolejnym zabiegu

Tak więc trzeci zabieg mam za sobą, tym razem zrobiłam też ręce
Najlepsze efekty są na nogach, po 2 już widziałam sporą różnicę. Miałam twarde czarne włosy, teraz dość że jest ich mniej to rosną wolniej i są o wiele miększe. Twarz, jeszcze troszkę mam na brodzie ale efekt też jest widoczny. Bikini super, robię głębokie tam już mniejszy efekt ale to dopiero 3 zabiegi.
Ważne, że już są efekty a co najważniejsze cenowo na prawdę rewelacja
Kolejna wizyta za miesiąc, jak tak dalej pójdzie to myślę, że maks 2, 3 zabiegi i wystarczy. Pod paszkami już chyba nie będę robić, zobaczę za miesiąc

W każdym razie, je jestem zadowolona i polecam wszystkim fotodepilację w salonach nomasvello, mam praktykę z innym laserem i widzę różnicę

Pozdrawiam i nie zastanawiajcie się jak raz spróbujecie to same się przekonacie!
Przekonałaś mnie. W następnym tygodniu idę się zapisać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 19:37   #200
Marttitta87
Przyczajenie

a ja jestem juz półtora tygodnia po i nie widze zadnej roznicy, a jesli tak to wydaje mi sie ze mam jeszcze mocniejsze te wlosy nie wiem czy jest to spowodowane tym ze one sa podpalone i dlatego sa takie twarde, czy juz mi tak zostanie?
Stary 2010-10-22, 06:23   #201
BiRi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marttitta87 Pokaż wiadomość
a ja jestem juz półtora tygodnia po i nie widze zadnej roznicy, a jesli tak to wydaje mi sie ze mam jeszcze mocniejsze te wlosy nie wiem czy jest to spowodowane tym ze one sa podpalone i dlatego sa takie twarde, czy juz mi tak zostanie?
Nie przejmuj się ich strasznym wyglądem, połowa się wykruszy, a reszta w swoim czasie powychodzi. Kiedy ogolisz nogi, na pewno zauważysz, że w wielu miejscach rosną wolniej
BiRi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 06:43   #202
theo0
Przyczajenie

ja tez jestem juz po chyba ponad tydzien.
bylam na fotodepilacji [ (IPL) oraz fal radiowych (RF) ]w Krakowie w Adolesense gdzie kazda czesc ciala 99zł.

nie widze poki co zadnej roznicy,ale mam nadzieje ze bedzie ok juz po drugim zabiegu bo zabiegow ma byc 4 a ja juz wykupilam wszystkie ( jesli kupisz 3 od razu ,4ty gratis;d) ponoc efekt ma byc super i ma utrzymywac sie "8lat" ale gdy zajde w ciaze itd (hormony) to wiadomo ze wlosy odrosną,ale mało i słabe wiec latwo je da sie wyrwac peseta. Jak bedzie... zobaczymy
theo0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 12:59   #203
lilka_87
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny.
Nie czytałam całego wątku więc nie wiem czy była mowa o salonach Nomasvello w Warszawie. Konkretnie chodzi mi o salony w centrum (tzn. te dwa na Jana Pawła i na Łuckiej, bo do tych mam najbliżej). Czy któraś z Was była w tych gabinetach, bo ja od jakiegoś czasu myślę o zrobieniu sobie bikini ale nie wiem gdzie. Nie chcę iść tak w ciemno, bo jednak trochę się obawiam o doświadczenie i profesjonalizm personelu.
lilka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 14:02   #204
pszczola2000
Rozeznanie

przeczytaj wątek póki co dużo nie jest, i idź się dowiedz, ludzie nie gryzą, każda z nas ma jakiś swój pierwszy kontak z personelem

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-10-26, 15:37   #205
Kleo335
Przyczajenie

Hej dziewczyny, nie wiem jak jest w novello bo ja byłam w Yasumi epil w Pruszkowie http://www.yasumi-epil.pl tam tez mają cene 99zł

Jak na razie jestem po 2 zabiegach na bikini i juz widze sporą różnicę. Zabiegi robią metodą IPL+RF ponoć ta metoda jest najskuteczniejsza no i chyba rzeczywiście. Niedługo mam trzecią wizytę i pani w salonie powiedziała ze może nawet czwartej nie trzeba będzie robić
Kleo335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 16:12   #206
pszczola2000
Rozeznanie

no to najs!! Oby takie efekty wszystkie z nas miały! Co zauważasz? Włosy nie rosna? Rosnie ich mniej? Same wypadaja?

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-10-26, 16:49   #207
exotic smile
Raczkowanie

A w no+vello można iść od razu na depilację czy trzeba się wcześniej zapisać? Chodzi mi o Lublin.
Stary 2010-10-26, 16:56   #208
pszczola2000
Rozeznanie

raczej we wszystkich salonach najpierw robią "próbe" mocy, moga ja zrobic tego samego dnia co odwiedzasz salon, i nastepnego dnia juz na zabieg, (ja tak miałam)

Go włoski Go!

(70cm)

Stary 2010-10-26, 17:08   #209
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
raczej we wszystkich salonach najpierw robią "próbe" mocy, moga ja zrobic tego samego dnia co odwiedzasz salon, i nastepnego dnia juz na zabieg, (ja tak miałam)
A na tą próbę muszę dzień wcześniej zgolić włoski? I jak to wygląda? Jeśli chcę iść na bikini to na próbie na całości mi zrobią czy tylko na kawałeczku?

Edytowane przez exotic smile
Czas edycji: 2010-10-26 o 17:11
Stary 2010-10-26, 18:58   #210
pszczola2000
Rozeznanie

miłe panie tam pracujące mówią że włosy powinny mieć od 1 do 3 mm. Sama wiesz jak szybko rosną Ci włosy w danym miejscu, i o tyle wcześniej golisz je, jesli np w pon ogolisz to wt, sr możesz spokojnie iść na próbe a w czwartek na zabieg.

Próba to jest średnio "3 strzały" pani ustala wtedy moc, uprzedzam nastaw się na uczucie typu mocniejsze kopnięcia prądem ;] ja tak to odbierałam.

Go włoski Go!

(70cm)

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości