My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 17:59   #181
mantas
Zakorzenienie

Dot.: My Mad Fat Diary, MMFD, kto ogląda? :)

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Z tym kolesiem z grupy to może być podciągnięte pod większe zrozumienie swoich problemów nawzajem etc., widać, że Finn porusza się po temacie choroby Rae jak dziecko we mgle, gorzej nawet niż reszta paczki.
Może zostaną z tym kolesiem tylko przyjaciółmi, ale znając seriale to nie sądzę.
Jeśli on zawsze miał piękne dziewczyny jak Chloe, to taka Rae to spore wyzwanie
Zresztą w dzisiejszych czasach dorośli ludzie nie rozumieją i nie potrafią czasem zrozumieć problemów natury psychicznej a co dopiero nastolatkowie w latach 90-tych
Już pomijam kwestię tego typu, że chłopcy nie rozumieją dziewcząt, a faceci kobiet

I tak miała szczęście, że mieszkała w UK.
U nas, analogicznie, w latach 90-tych musiałaby pewnie sama sobie z takimi problemami radzić.

I przy okazji, nie wiedziałam, że Finn nie ma matki.

I ojciec się nie zmienił? W poprzednim sezonie był zarośniętym kolesiem z brodą chyba, nie?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Jak wchodzili do szkoły, to chyba nie było z nimi Archiego
Dzięki za wyjaśnienie, trochę się zdziwiłam, że u nich jest odpowiednik naszego gimnazjum, a nazywają to tak, jak amerykanie szkołę średnią
Pamiętam, że w poprzednim sezonie mówił, że nie przyzna się do [spojlero, ale każdy juz wiem, ze archie ma problemy z okresleniem sie] bycia gejem [kuniec] w koledżu, więc musi dalej w nim być.
Ale fakt, nie ma Archiego przed szkołą.

http://www.youtube.com/watch?v=YHk3m...YWYJhPa0oDFbf4

Jeszcze mnie zastanawia, że też Finn na biwaku [spolierro z trailera] nie obił Archiemu ryjca za macanie cycków Rae (Finn nie wie, że Archie jest gejem przecież). [kuniec spoilerro]

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2014-02-18 o 17:53
mantas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:08   #182
narcyzowa
Zakorzenienie

Archie pewnie nie przyszedł, bo bał się, że Chloe będzie go dalej napastować
A z tym biwakiem, to mi się wydaje, że on i Rae stali dalej od reszty, tamci byli zajęci, więc nikt nie zauważył, co oni robią
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:12   #183
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Archie pewnie nie przyszedł, bo bał się, że Chloe będzie go dalej napastować
A z tym biwakiem, to mi się wydaje, że on i Rae stali dalej od reszty, tamci byli zajęci, więc nikt nie zauważył, co oni robią
Tak samo pomyślałam
I od razu mi na myśl przyszła noc poślubna ze śpiączki Rae z 1 sezonu- czyli jednak byłoby to możliwe
Ale jak na biwaku stała z tą smutną miną, a Archie mówił Rae co zrobił, to myślałam, że padnę, ze śmiechu

No, Finn był bardzo zajęty piciem piwa
Stary 2014-02-18, 18:14   #184
kosovitz
Chimay

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Jeśli on zawsze miał piękne dziewczyny jak Chloe, to taka Rae to spore wyzwanie
Zresztą w dzisiejszych czasach dorośli ludzie nie rozumieją i nie potrafią czasem zrozumieć problemów natury psychicznej a co dopiero nastolatkowie w latach 90-tych
Już pomijam kwestię tego typu, że chłopcy nie rozumieją dziewcząt, a faceci kobiet

I tak miała szczęście, że mieszkała w UK.
U nas, analogicznie, w latach 90-tych musiałaby pewnie sama sobie z takimi problemami radzić.

I przy okazji, nie wiedziałam, że Finn nie ma matki.

I ojciec się nie zmienił? W poprzednim sezonie był zarośniętym kolesiem z brodą chyba, nie?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Pamiętam, że w poprzednim sezonie mówił, że nie przyzna się do [spojlero, ale każdy juz wiem, ze archie ma problemy z okresleniem sie] bycia gejem [kuniec] w koledżu, więc musi dalej w nim być.
Ale fakt, nie ma Archiego przed szkołą.

http://www.youtube.com/watch?v=YHk3m...YWYJhPa0oDFbf4

Jeszcze mnie zastanawia, że też Finn na biwaku [spolierro z trailera] nie obił Archiemu ryjca za macanie cycków Rae (Finn nie wie, że Archie jest gejem przecież). [kuniec spoilerro]
Ja tylko zauważyłam, że Chop się zmył, bo zrezygnował z dalszej edukacji.
Może F uznał go za żywy gorset

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 18:34   #185
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
Ja tylko zauważyłam, że Chop się zmył, bo zrezygnował z dalszej edukacji.
Może F uznał go za żywy gorset

Wklejam napisy, jakby ktoś chciał poczytać o co szło w pierwszym odcinku

http://uksubtitles.ru/subtitles-for-1-episode-series-2-my-mad-fat-diary-s02e01-episode-1-channel-4/

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2014-02-18 o 18:35
Stary 2014-02-18, 21:00   #186
mantas
Zakorzenienie

Muszę jeszcze dodać parę rzeczy:

1) Wiecie, że Finn nie napisał na plecach Rae, że ją kocha, tylko, że ją lubi?

99,9% dziewczyn na świecie myślało, że napisał, że ją kocha.
Ja oczywiście też

dowód:
Cytat:
the most mouth-watering sex god in the whole of southern Lincolnshire with a face so delicious it makes my lady-parts well up just thinking about it. Have been living in a state of agonised lust ever since he suggested he liked me (!!!) by writing THAT THING on my back...
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠.com/programmes/m...m/#modal-diary

2) scieżka dzwiękowa z pierwszego odcinka:
https://play.spotify.com/user/e4.com...ocyOyGvbUc8KDl

3) Gdzieś pisałam, że można ściągnąć specjalną aplikację, dzięki której przy oglądaniu pierwszego odcinka będą pojawiały się komentarze od sharon rooney. Niestety, aplikacja była dostępna tylko na iphone, ale teraz udostępnili treść komentarzy :
http://mymadfatdiary.tumblr.com/post...mmentary#notes

4) Odnośnie odcinka nr 2 http://www.youtube.com/watch?v=-n-j3RUzgcc
SPOILER W dalszej części serialu pojawi się laska ze zdjęcia z Finnem.
Ma na imię Stacy i ma 16 lat. W pamiętaniku opisana jest:
The leader of a terrifying group of girl-bots who roam around college exterminating anyone who shows the slightest sign of weakness. Queen of the put-down, captain of the hockey team, owner of the most pert arse in history, she is obviously my natural born nemesis.
Myślicie, że będzie ostra rywalizacja o Finna?

5) Koleś z terapii to Liam, ma 17 lat i:
[COLOR="rgb(255, 250, 205)"]New recruit to Kester's band of fuck-ups and misfits, he somehow manages to make being mental look cool. Hates college with a passion and loves to eat multiple packs of sausage rolls in one sitting which, let's face it, makes him the male version of me.
[/COLOR]
[KONIEC SPOILERÓW]

Wrzucam na raz, bo potem zapomnę.
Sorry za syf na wątku, ale może coś kogoś coś zainteresuje tak jak mnie (to pierwszy serial od roku, który naprawdę mi się podoba)

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2014-02-18 o 21:03
Stary 2014-02-18, 21:14   #187
narcyzowa
Zakorzenienie

Z komentarzy Sharon:

I loved having Dan [Cohen, who plays Archie] hold my boobs!
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 21:16   #188
kosovitz
Chimay

O losie, skoro tyle mu zajęło powiedzenie, że ją lubi, to pewnie ILY zajmie jakieś 5 sezonów

Zagłosuj na Paczkomat

Edytowane przez kosovitz
Czas edycji: 2014-02-18 o 21:19
Stary 2014-02-18, 21:32   #189
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Z komentarzy Sharon:

I loved having Dan [Cohen, who plays Archie] hold my boobs!
Ja w ogóle bardzo ją lubię
W temacie (z imprezy wręczenia nagród BAFTA 2013)

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
O losie, skoro tyle mu zajęło powiedzenie, że ją lubi, to pewnie ILY zajmie jakieś 5 sezonów

Niby ten Finn nieśmiały taki, nie jest dobry w mówieniu, ale problemu w gmeraniu w portkach koleżanki jakoś nie ma
Stary 2014-02-19, 00:13   #190
kosovitz
Chimay

Obejrzałam odcinek jeszcze raz z napisami i było powiedziane, że to Finn też jest rok wyżej.

Zagłosuj na Paczkomat

Edytowane przez kosovitz
Czas edycji: 2014-02-19 o 00:15
Stary 2014-02-19, 00:16   #191
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałam odcinek jeszcze raz z napisami i było powiedziane, że to Finn jest rok wyżej, nie Archie.
Czyli dobrze napisałam na poprzedniej stronie
Finn jest rok starszy, ale Archiego nie było przed szkołą, bo pewnie bał się C

I jak tam, po obejrzeniu niezacinającego się odcinka z napisami, zmieniasz swoją ocenę?
Stary 2014-02-19, 00:18   #192
kosovitz
Chimay

Cytat:
Ja w ogóle bardzo ją lubię
W temacie (z imprezy wręczenia nagród BAFTA 2013)

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Niby ten Finn nieśmiały taki, nie jest dobry w mówieniu, ale problemu w gmeraniu w portkach koleżanki jakoś nie ma
Widocznie u niego zdolności manualne znacznie przewyższają oratorskie

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Czyli dobrze napisałam na poprzedniej stronie
Finn jest rok starszy, ale Archiego nie było przed szkołą, bo pewnie bał się C

I jak tam, po obejrzeniu niezacinającego się odcinka z napisami, zmieniasz swoją ocenę?
Kurczesz, nie nadążam odświeżać wątku ;p
Nie, zostanę przy starej. Będzie dobry punkt wyjścia.

Zagłosuj na Paczkomat

Edytowane przez kosovitz
Czas edycji: 2014-02-19 o 00:23
Stary 2014-02-19, 00:27   #193
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Widocznie u niego zdolności manualne znacznie przewyższają oratorskie

Po opisie Rae, co Finn [spoileross]robił kciukiem [kuniec spojlerosa] mniemam, że zdolności manualne są u niego wysoko rozwinięte. O tzw. oral abilities Rae przekona się pewnie szybciej niż usłyszy ILY

Cytat:
Nie, zostanę przy starej. Będzie dobry punkt wyjścia.
Pytam, bo twoje zdanie bardzo sobie cenię
Stary 2014-02-19, 00:34   #194
kosovitz
Chimay

Cytat:

Po opisie Rae, co Finn [spoileross]robił kciukiem [kuniec spojlerosa] mniemam, że zdolności manualne są u niego wysoko rozwinięte. O tzw. oral abilities Rae przekona się pewnie szybciej niż usłyszy ILY

Pytam, bo twoje zdanie bardzo sobie cenię
A dziękuję. Jak przychodzi do ocen, to jestem raczej krytyczna, na filmwebie do dziś żadnemu filmowi nie dałam 10

Dobrej nocy

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2014-02-19, 00:40   #195
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję. Jak przychodzi do ocen, to jestem raczej krytyczna, na filmwebie do dziś żadnemu filmowi nie dałam 10

Dobrej nocy
Zazdroszczę. Ja jestem nieobiektywna i zawsze zawyżam ocenę, a swoim ulubionym filmom zawsze daję 10 5 i 6 na filmwebie nie dałam ani razu
Także 7 dla pierwszego odcinka II sezonu to u mnie spora nowość

Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 11:29   #196
kosovitz
Chimay

Cytat:
Zazdroszczę. Ja jestem nieobiektywna i zawsze zawyżam ocenę, a swoim ulubionym filmom zawsze daję 10 5 i 6 na filmwebie nie dałam ani razu
Także 7 dla pierwszego odcinka II sezonu to u mnie spora nowość

Dobranoc
U mnie 5 to najpopularniejsza ocena
Wracając do serialu, Liam kojarzy mi się z Jackiem Blackiem.

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2014-02-19, 15:56   #197
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 5 to najpopularniejsza ocena
Wracając do serialu, Liam kojarzy mi się z Jackiem Blackiem.
A mi z Andrzejem Tucholskim z jestkultura:

Stary 2014-02-20, 01:23   #198
2016070150903
Konto usunięte

dziewczyny... nie wytrzymałam do weekendu kiedy będę miała jako takie wolne, i obejrzałam. teraz z wrażenia nie zasnę, a wstawać muszę za parę h.

ile się nachichrałam, żeby na koniec odcinka ryczeć.

strasznie szybko wszystko leciało! końcówka szokująca, bo wydawało mi się, że jednak Tix żyje. no ale rzeczywiście, w s01 też kwestię choroby Rae rozwijali pomału.

Finn boski, wiadomo.

Sharon, uwielbiam ją! jej mimika mnie rozwala. i ta scena z kapustą!

umizgi Chloe świetne. Archie odganiający robale, mina Chloe w tle- fajnie rozegrana scena.

Danny, tak mi go szkoda. nie wiem jak interpretować brak czapek. to chyba dobry znak?

zaintrygował mnie też nowy kolega ze szkoły i grupy wsparcia. na zawadiakę wygląda i pewnie namiesza.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 02:07   #199
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
ile się nachichrałam, żeby na koniec odcinka ryczeć..

Cytat:
strasznie szybko wszystko leciało! końcówka szokująca, bo wydawało mi się, że jednak Tix żyje. no ale rzeczywiście, w s01 też kwestię choroby Rae rozwijali pomału.
Dla mnie tempo zdecydowanie za szybkie.

Cytat:
Sharon, uwielbiam ją! jej mimika mnie rozwala. i ta scena z kapustą!
.
Dawno nie byłam w zachwycie nad czyimś aktorstwem. Ta laska bije na cycki wszystko i wszystkich. Dosłownie

-------------------------------------------------------PRYWATA------------------------------
Ja ogólnie bardzo emocjonalnie odbieram MMFD- po pierwszej serii, obejrzanej ciągiem, przez parę dobrych dni nie mogłam się "ogarnąć" i spać.

Niemal wszystkie sytuacje bardzo przypominają mi moje w wieku lat 16, a raczej nimi są: uczucia rae, to co mówi, to jaka się czuje nieakceptowana oraz m.in. (wątek baardzo osobisty)->próby samobójcze, okaleczanie się, jakieś psychotropy, chodzenie do psychologa, niechęć do wychodzenia z domu i do ludzi, poczucie, że jest się obrzydliwym i że w miejscu publicznym wszyscy na mnie patrzą z odrazą - to wszystko było kiedyś obecne w moim życiu.
Dlatego bardzo personalnie to wszystko odbieram

Nie wiem jak bardzo to żenująco zabrzmi, ale dla mnie to to z jednej strony przypomnienie sobie tego jak koszmarnie i obrzydliwie się człowiek czuł, a z drugiej strony jakby takie pożegnanie się z czasem bycia grubą i zakompleksioną nastolatką. Pożegnanie sytuacji, które już nie wrócą i pogodzenie się z tym, że moje życie w tamtym okresie nie było takie jak w serialu- takie jakie chciałabym, żeby było. Wiecie, taka terapia poprzez oglądanie serialu

I jeszcze dręczyła mnie myśl, że prawdziwa Rae miała jeszcze bardziej przesrane niż serialowa. Przede wszystkim (co już wiecie) w pierwszej części książki nie miała żadnego Finna i była baaardzo samotna. Ale dała radę i super się w życiu ogarnęła.
Wersja serialowa jest bardzo prawdziwa, ale jednak w jakimś stopniu jest też "holiłódzkim ulepkiem" - książka jest aż nieprzyjemnie prawdziwa.

Uff... To wywaliłam z siebie wszystko Czekam aż panowie z pasami po mnie przyjadą
Nie miejcie mi proszę za złe, że tak wszystko przeżywam i się "podniecam" serialem

Edytowane przez mantas
Czas edycji: 2014-02-20 o 04:34
Stary 2014-02-20, 11:40   #200
kosovitz
Chimay

Cytat:

Dla mnie tempo zdecydowanie za szybkie.

Dawno nie byłam w zachwycie nad czyimś aktorstwem. Ta laska bije na cycki wszystko i wszystkich. Dosłownie

-------------------------------------------------------PRYWATA------------------------------
Ja ogólnie bardzo emocjonalnie odbieram MMFD- po pierwszej serii, obejrzanej ciągiem, przez parę dobrych dni nie mogłam się "ogarnąć" i spać.

Niemal wszystkie sytuacje bardzo przypominają mi moje w wieku lat 16, a raczej nimi są: uczucia rae, to co mówi, to jaka się czuje nieakceptowana oraz m.in. (wątek baardzo osobisty)->próby samobójcze, okaleczanie się, jakieś psychotropy, chodzenie do psychologa, niechęć do wychodzenia z domu i do ludzi, poczucie, że jest się obrzydliwym i że w miejscu publicznym wszyscy na mnie patrzą z odrazą - to wszystko było kiedyś obecne w moim życiu.
Dlatego bardzo personalnie to wszystko odbieram

Nie wiem jak bardzo to żenująco zabrzmi, ale dla mnie to to z jednej strony przypomnienie sobie tego jak koszmarnie i obrzydliwie się człowiek czuł, a z drugiej strony jakby takie pożegnanie się z czasem bycia grubą i zakompleksioną nastolatką. Pożegnanie sytuacji, które już nie wrócą i pogodzenie się z tym, że moje życie w tamtym okresie nie było takie jak w serialu- takie jakie chciałabym, żeby było. Wiecie, taka terapia poprzez oglądanie serialu

I jeszcze dręczyła mnie myśl, że prawdziwa Rae miała jeszcze bardziej przesrane niż serialowa. Przede wszystkim (co już wiecie) w pierwszej części książki nie miała żadnego Finna i była baaardzo samotna. Ale dała radę i super się w życiu ogarnęła.
Wersja serialowa jest bardzo prawdziwa, ale jednak w jakimś stopniu jest też "holiłódzkim ulepkiem" - książka jest aż nieprzyjemnie prawdziwa.

Uff... To wywaliłam z siebie wszystko Czekam aż panowie z pasami po mnie przyjadą
Nie miejcie mi proszę za złe, że tak wszystko przeżywam i się "podniecam" serialem
Na pewno już cię po IP namierzają
Ja oczywiście nie mam za złe
Tym bardziej cieszy fakt, że powstają seriale z postaciami, z którymi człowiek może się tak bardzo utożsamiać.

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2014-02-20, 14:40   #201
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Przez Was obejrzałam wszystkie odcinki w 1 dzień... Stara baba a serial o nastolatkach ogląda... ale jest mi taaaak bliski

To teraz czekam na odcinek 2...
Stary 2014-02-20, 22:14   #202
2016070150903
Konto usunięte

mantas doskonale Cię rozumiem. cieszę się kiedy na koniec odcinka widzowie są informowani o miejscach, w których mogą uzyskać pomoc, jeśli problemy serialowe ich dotyczą.

Cytat:
Napisane przez aneczka_1984 Pokaż wiadomość
Przez Was obejrzałam wszystkie odcinki w 1 dzień...
inaczej się nie da. no dobra, może jeszcze na dwa dni można rozłożyć. ale wciąga niesamowicie.
Stary 2014-02-21, 01:02   #203
2016070150903
Konto usunięte

udało mi się uruchomić drugi odcinek nowej serii na oficjalnej stronie. ale zamula trochę, jutro jeszcze raz spróbuję obejrzeć.
Stary 2014-02-21, 01:28   #204
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
mantas doskonale Cię rozumiem. cieszę się kiedy na koniec odcinka widzowie są informowani o miejscach, w których mogą uzyskać pomoc, jeśli problemy serialowe ich dotyczą.

Ja też się bardzo cieszę, bo widzę w internecie, że masa młodych osób z różnymi problemami ogląda ten serial.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Cytat:
udało mi się uruchomić drugi odcinek nowej serii na oficjalnej stronie. ale zamula trochę, jutro jeszcze raz spróbuję obejrzeć.
W UK siedzisz, że możesz?

Ja poczekam do wtorku. Dzisiaj już piątek, szybko zleci
On-line nie będę oglądać, bo to za dużo nerwów kiedy w połowie ważnej przemowy streaming się tnie

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

Cytat:
Na pewno już cię po IP namierzają
Ja oczywiście nie mam za złe
Tym bardziej cieszy fakt, że powstają seriale z postaciami, z którymi człowiek może się tak bardzo utożsamiać.
Kiedyś chciałam, żeby powstał film na podstawie mojego życia No to można powiedzieć, że powstał

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Zastanawia mnie ten facet z colleagu Rae i grupy terapeutycznej. I mam takie przeczucie, że w końcu Rae i Finn nie stworzą stałego związku Dziwi mnie w ogóle, że ona nie dzieli się z nim swoimi obawami, co do tego, jak ich ludzie widzą - może gdyby z jego ust usłyszała, że to nie ma znaczenia, to trochę by wyluzowała.
Przez przypadek wlazłam na tumblr i się natknęłam na spoiler z 2 odcinka, w którym mowa jest o tym co napisałaś wyżej
[WIELKI SPOILER-->]
http://rae-nelson.tumblr.com/post/77...ny-it-finn-rae [KONIEC]

Chyba mam swoja drugą, ulubioną scenę z sezonu nr 2 Po tej z oglądaniem zdjęć

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
Przez Was obejrzałam wszystkie odcinki w 1 dzień... Stara baba a serial o nastolatkach ogląda... ale jest mi taaaak bliski

To teraz czekam na odcinek 2...
Witamy serdecznie
Jak się podobał odcinek 1 z drugiego sezonu?
Rozczarowana? Zaskoczona?
Stary 2014-02-21, 11:01   #205
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:

W UK siedzisz, że możesz?

Ja poczekam do wtorku. Dzisiaj już piątek, szybko zleci
On-line nie będę oglądać, bo to za dużo nerwów kiedy w połowie ważnej przemowy streaming się tnie

nie.
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/post/77043394495/ok-yall

mnie się podoba i scena ze Spice Girls i ze zdjęciami.

lol, nie mogę z tych gifów i podpisów http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/post/7...at-heart#notes

chociaż moje ulubione to te http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/post/7...7/oh-god#notes
Stary 2014-02-21, 16:22   #206
mantas
Zakorzenienie

a to ci spryciara
Cytat:
mnie się podoba i scena ze Spice Girls i ze zdjęciami.
zdjęcia
Cytat:
Ale tam jeszcze kciuk pomagał

Tak prawdziwe i smutne, że aż chce się płakać.
Stary 2014-02-21, 19:04   #207
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Cytat:
:
Witamy serdecznie
Jak się podobał odcinek 1 z drugiego sezonu?
Rozczarowana? Zaskoczona?
Podoba podoba, choć aż się boję co będzie dalej, bo takie wszystko piękne w tym odcinku...
Sam motyw niepewności siebie u Rae, tego że nie wierzy, że Finn może się nią w ogóle interesować, że nie jest dość dobra, że na pewno wszyscy ją ciągle oceniają i się gapią... jakie to prawdziwe.
Uwielbiam wątek nowy Archie + Chloe
Ciekawa jestem też tego nowego chłopaka, myślę że się zaprzyjaźnią z Rae i może się coś popsuć z Finnem.

W ogóle Finn choć niby nie mój typ. I w ogóle dziecko przecież Ale fajny.

Strasznie mi niektóre zachowania Rea przypominają siebie sprzed lat, tylko że ja nie miałam żadnego Finna niestety Jestem ciekawa książki, ale nie wiem czy po angielsku dałabym radę przebrnąć...

A kiedy normalnie lecą nowe odcinki, w poniedziałki?
Stary 2014-02-21, 19:32   #208
kosovitz
Chimay

Cytat:
Podoba podoba, choć aż się boję co będzie dalej, bo takie wszystko piękne w tym odcinku...
Sam motyw niepewności siebie u Rae, tego że nie wierzy, że Finn może się nią w ogóle interesować, że nie jest dość dobra, że na pewno wszyscy ją ciągle oceniają i się gapią... jakie to prawdziwe.
Ciekawa jestem też tego nowego chłopaka, myślę że się zaprzyjaźnią z Rae i może się coś popsuć z Finnem.

Strasznie mi niektóre zachowania Rea przypominają siebie sprzed lat, tylko że ja nie miałam żadnego Finna niestety Jestem ciekawa książki, ale nie wiem czy po angielsku dałabym radę przebrnąć...

A kiedy normalnie lecą nowe odcinki, w poniedziałki?
Tak, w poniedziałki o 22 (u nas 23).

Zagłosuj na Paczkomat
Stary 2014-02-21, 19:59   #209
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Samo życie.

Cytat:
Archie jest bezbłędny A te miny Chloe

Cytat:
Nico Mirallegro pasuje do tej roli idealnie i naprawdę świetnie gra

Cytat:
Strasznie mi niektóre zachowania Rea przypominają siebie sprzed lat, tylko że ja nie miałam żadnego Finna niestety
To tak jak u mnie I też Finna nie było Ale jak oglądam serial i przypominam sobie te swoje sytuacje, to się cieszę, że etap bycia nastolatką mam już dawno za sobą

Cytat:
Jestem ciekawa książki, ale nie wiem czy po angielsku dałabym radę przebrnąć...
Podaj maila na priv to ci podeślę ebooka z pierwszej części
Sama zobaczysz czy dasz radę
Stary 2014-02-21, 20:37   #210
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak u mnie I też Finna nie było Ale jak oglądam serial i przypominam sobie te swoje sytuacje, to się cieszę, że etap bycia nastolatką mam już dawno za sobą
Oj tak, dużo fajnych wspomnień, ale nie chciałabym tego drugi raz przechodzić.

Dzięki, wysyłam maila. W ogóle to przez Twój podpis ten serial znalazłam, bo podczytuję wątek o filmikach na YT

W ogóle tak sobie myślę, że w 1996 miałam 12 lat, kiedy to było
Ale oni tak spoko w miarę wyglądają, jak wspominam moje ubrania itp. z okresu podstawówki właśnie 12 - 15 lat to większa żenada była

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości