Dzidziuś dupkę w nocnik mieści - zaściankowe opowieści. Mamy XI-XII 2012 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 09:37   #181
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Dzidziuś dupkę w nocnik mieści - zaściankowe opowieści. Mamy XI-XII 2012

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
u nas jest o połowe taniej jak się segreguje bo tak szczerze to mam gdzieś całą tą ekologie i Ci pseudo ekolodzy przyjeżdżający furą z 5 litrowym silnikiem i w kurtce skórzanej, zeby przywiązać się do drzewa
oj, ale ja nie jestem za przywiązywaniem się do drzewa i pikietowaniem przeciw globalizacji, bo ja tam ją lubię
Moim jednak zdaniem, skoro można coś zrobić żeby w przyszłości żyło się lepiej i czyściej i nic (no dobra, nieco wody i zachodu) mnie to nie kosztuje to nie widzę problemu, poza tym Polska tak bardzo chce do "zachodu" a w tych kwestiach jest hen hen "na wschodzie".
A jak już robię to porządnie, jak segreguję to myję. Nie lubię półśrodków
Ale połowę tzn ile? Bo jeśli 4 zeta zamiast 8 to to nie jest jakaś kosmiczna kwota moim zdaniem. U nas przez segregowanie jest może właśnie ze 4 albo 5 zeta taniej.

Jeszcze co do tych pseudoekologów, to cóż, no pewnie są i tacy "pseudo" ale powinno się równać do najlepszych, nie do najgorszych, prawda?

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2014-01-09 o 09:38
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:37   #182
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość

dodałam 5 fotek mojego kochanego potworka...ostatnie były z czerwca więc trochę się zmienił ...
A póki co ide spać bo jutro znów do roboty
słodki Adaś, te loczki jakie ma

myslalam, ze Mati tez odzieziczy loczki po ktoryms z nas, ale ma proste druty
Tomek ma loczki za to, długie rzesy

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:40   #183
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
myslalam, ze Mati tez odzieziczy loczki po ktoryms z nas, ale ma proste druty
Tomek ma loczki za to, długie rzesy
taa, ja też miałam nadzieję, że Franek będzie po tacie brunetem z lokami jak baranek, ale nic z tych rzeczy... nie dosyć że ma proste druty jak ja, to jeszcze ciemny blond
A mnie się tak strasznie dorośli blondyni nie podobają... może mu ściemnieją
Stary 2014-01-09, 09:42   #184
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
oj, ale ja nie jestem za przywiązywaniem się do drzewa i pikietowaniem przeciw globalizacji, bo ja tam ją lubię
Moim jednak zdaniem, skoro można coś zrobić żeby w przyszłości żyło się lepiej i czyściej i nic (no dobra, nieco wody i zachodu) mnie to nie kosztuje to nie widzę problemu, poza tym Polska tak bardzo chce do "zachodu" a w tych kwestiach jest hen hen "na wschodzie".
A jak już robię to porządnie, jak segreguję to myję. Nie lubię półśrodków
Ale połowę tzn ile? Bo jeśli 4 zeta zamiast 8 to to nie jest jakaś kosmiczna kwota moim zdaniem. U nas przez segregowanie jest może właśnie ze 4 albo 5 zeta taniej.

Jeszcze co do tych pseudoekologów, to cóż, no pewnie są i tacy "pseudo" ale powinno się równać do najlepszych, nie do najgorszych, prawda?
7 zł od osoby segregowane, 14 zł niesegregowane, więc 5 osób po 7 to 35, rachunek co 2 miechy wynosi 70 zł, a niesegregowane 140 na rok już się uzbiera
Stary 2014-01-09, 09:45   #185
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
7 zł od osoby segregowane, 14 zł niesegregowane, więc 5 osób po 7 to 35, rachunek co 2 miechy wynosi 70 zł, a niesegregowane 140 na rok już się uzbiera
no uzbiera się, ale nie sądzę żeby na mycie kubeczków po jogurtach szło rocznie wody za 420 zł
Przecież nie trzeba ich myć w Perrier
Stary 2014-01-09, 09:48   #186
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
no uzbiera się, ale nie sądzę żeby na mycie kubeczków po jogurtach szło rocznie wody za 420 zł
Przecież nie trzeba ich myć w Perrier
ale mi zwyczajnie nie chce się myć śmieci

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aaa i na niesegregowane dostaje się jeden kosz 240 l, a na segregowane 2 kosze 240l i 2 kosze 120l, to jest plus, bo taki jeden to za mało
Stary 2014-01-09, 09:49   #187
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
taa, ja też miałam nadzieję, że Franek będzie po tacie brunetem z lokami jak baranek, ale nic z tych rzeczy... nie dosyć że ma proste druty jak ja, to jeszcze ciemny blond
mam tak samo ! nie podobają się mi blondyni - faceci!!!!!!
synek urodził się z czarnymi, ale teraz to rasowy blondynek
wciąż mam nadzieję, że mu ściemnieją chociaż do jasnego brązu

Mati ma teraz ciemniejsze, od Tomka

dobra czas odkurzać, coś się dziś obijam

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 09:52   #188
musso4
Zakorzenienie

ja muszę pozmywać
Stary 2014-01-09, 09:53   #189
Pokrzywka19
Zakorzenienie

hej

ja choroby ciag dalszy

Adas odpukac jeszcze nie jest chory

Dzis od rana juz wiecej chodzi niz raczkuje

Cytat:
My kupiliśmy butki w momencie kiedy zaczął się domagać stawiania na nóżki poza domem, kiedy stał pewnie, robił za rękę kilka kroczków. Wczoraj chyba pisałam Wam, że 5 metrów przeszedł. No więc dzisiaj już chodzi normalnie w sensie że idzie, odległość obojętna, kuca, podnosi się, idzie, czasem bęcnie ale generalnie to zaczął chodzić w pełnym słowa znaczeniu. Moje maleństwo

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Wiecie co, mojemu dziecku chyba wychodzą zęby Teraz jestem tego bardziej pewna niż te 1589 razy wcześniej Jest straaaasznie marudny, szoruje sobie te dziąsła, jak ja mu chcę pomasować, to nie daje się dotknąć, jęczy przez sen, itp. Oby to w końcu było to, bo oszaleję

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
no właśnie jak sama ma jeść kolację to po kąpaniu jest bez sensu, bo i tak się cała pobrudzi U nas zawsze była kolacja przed kąpaniem, podczas kąpania mycie zębów i przed snem cyc. Dziś ją najpierw wykąpałam, bo walnęła takie kupsko, że Potem na kolację kaszkę dałam łyżeczką i potem mycie zębów. Od biedy też uszło, ale ja karmiłam. Inaczej sobie nie wyobrażam

To kurna te 4 są takie ciężkie? My na razie mamy wszystkie 1 i trzy 2. Czwarta 2 wychodzi, ale jakiejś klęski nie ma. Temp przy zębach jeszcze nie miała nigdy

A jakie termometry macie? Zwykłe i w pupie mierzycie czy jakieś dotykowe? Bo my mamy dotykowy do ucha i czoła, ale on jakiś taki niedokładny, co rusz to inną temp pokazuje
dotykowy do czoła i uszka

Cytat:
Przeczytałam wczoraj o tej Twojej koncepcji ale już nie zdązyłam odpisać. Takie mnie mysli przez Ciebie naszły, że może by też wczesniej zaciążyć
i jeszcze dzisiaj mi moja jedna z lepszych kolezanek powiedziała , że jest w 6 tygodniu ciąży to już wogóle pomyślałam ,żeby się pospieszyc to by w jednym wieku były....

Adas spi w pólspiochach ze stópkami, w bodziaku i w śpiworku. Wydaje mi się ,że jest mu ok. Kocyk lub kolderka odpada bo wierci sie przez całą noc po całym łózku....

też tak myślałam... ale zaczął szybciej chodzic niż się spodziewałam. Byłam z tego tytulu w dwóch sklepach i nie ma wogóle numerów już . Jakieś ostatki zostały z tych co mi się podobały. W weekend bedę poszukiwać dalej. A po domu mu kupiłam takie cos ala pantofle do cwiczeń z decathlonu ,z gumowym przodem i tyłem dzięki temu się nie ślizgaa, mięciutkie są jak skarpeta, i o dziwo mu z nóg nie spadają w przeciwienstwie od skarpet wszystkich.

przed ,tak koło 6 a po kąpaniu flaszka mleka.

oby to tylko zapalenie
a ja dalej nie byłam na cytologii

P.S. zostawiłam Cię i przeszłam na złą stronę mocy

też miałam to samo przez jaki czas, ale prawie minęło. Jedyne co zostało to to ,że budzi mi się w nocy po parę razy po roku jakoś mu się tak zrobiło. Już się nie mogę chwalić ,że mi całą noc przesypia

A tak wogóle to witam się z opóznieniem w nowym wątku
my mamy to samo ale Adas nie lubi tego woli w samych skarpetkach
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 09:54   #190
musso4
Zakorzenienie

Dzika, przerwij na chwilę reprodukcję i odezwij się
Stary 2014-01-09, 09:55   #191
aanaak
Raczkowanie

Cytat:

I jeszcze jedno - pytałam kiedyś czy idziecie na jakiś bilans roczny?
Bo nam nic nie kazali przychodzić, dopiero na szczepienie po 13. miesiącu. Ale się zastanawiam czy nie iść wcześniej, żeby mi tym szczepieniem nie truli głowy na razie.
my byłyśmy na bilansie, jak Pola skończyła rok ale ustaliłam z pediatrą, że narazie się wstrzymujemy, pójdę na wiosnę jakoś
a tak apropo, z tego co z nią rozmawiałam to powiedziała, że narażone mogą być dzieci słabsze neurologicznie i z reguły chłopcy
Cytat:
Dziewczyny, kiedy trzeba kupić dzieciakom buty?
Jak już tak pewnie chodzą? Bo moja teraz już nawet cały pokój sobie przejdzie albo z pokoju na korytarz. I nie wiem czy już czas kupić czy jeszcze nie
Myślałam, że ominie nas kupowanie kozaków
buty kupiliśmy dosyć wcześnie, takie te emu z h&m, żeby jej było ciepło we wózku, ale jak zaczęła się domagać stawania na zewnątrz a nie umiała jeszcze samodzielnie chodzić to kupiliśmy kozaczki z bartka, przy czym polecam mierzyć w sklepie bo na moją dopiero chyba 4 para spasowała bo ma wysokie podbicie

Cytat:
My kupiliśmy butki w momencie kiedy zaczął się domagać stawiania na nóżki poza domem, kiedy stał pewnie, robił za rękę kilka kroczków. Wczoraj chyba pisałam Wam, że 5 metrów przeszedł. No więc dzisiaj już chodzi normalnie w sensie że idzie, odległość obojętna, kuca, podnosi się, idzie, czasem bęcnie ale generalnie to zaczął chodzić w pełnym słowa znaczeniu. Moje maleństwo

Cytat:
A jakie buty się kupuje takim maluchom Kiedyś była chyba o tym mowa, ale mnie nie dotyczyło to nie próbowałam zapamiętać Judka chyba też o jakichś pisała
j.w.

Cytat:
też miałam to samo przez jaki czas, ale prawie minęło. Jedyne co zostało to to ,że budzi mi się w nocy po parę razy po roku jakoś mu się tak zrobiło. Już się nie mogę chwalić ,że mi całą noc przesypia
goba jak bym czytała o nas, do roku całe noce przespane a po roku budzi się po kilka razy, zaczęłam przez to mieć problemy ze snem, bo nawet jeżeli ona się nie budzi to ja wstaje po kilka razy plus jej kilka razy to nie wiem czy ciurkiem śpię godzinę

Cytat:
niby mamy narzucona sergegacje, bo blok itp, i zdecydowali za nas
my nie segregujemy i w sumie z sasiadow, nie zauwazylam zeby ktos segregowal
ja segreguje tylko nakrętki od butelek i oddaje jeżeli akurat jest jakaś akcja charytatywna

w DDtvn o żywieni dzieci powiedzieli, że jeżeli kobieta przytyje dużo w ciąży to dziecko rodzi się duże z możliwą tendencją o otyłości, co u nas się nie sprawdziło, przytyłam prawie 30 kilo, Pola miała z tego 1/10
aanaak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 10:11   #192
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanaak Pokaż wiadomość
ja segreguje tylko nakrętki od butelek i oddaje jeżeli akurat jest jakaakcja charytatywna

w DDtvn o żywieni dzieci powiedzieli, że jeżeli kobieta przytyje dużo w ciąży to dziecko rodzi się duże z możliwą tendencją o otyłości, co u nas się nie sprawdziło, przytyłam prawie 30 kilo, Pola miała z tego 1/10
nakretki tez zbieram

moja bratowa przytyla bardzo duzo w ciazy tez kolo 30, ale malutka mimo przenoszenia miala tylko 3 kg

za to juz jak miala 2 latka miala nadwage, co sia ciagnelo przez pare lat, teraz ma prawie 9 i w koncu ma normalna wage, aczkolwiek chwila niepilnowania w jedzeniu i juz szybko tyje

Cytat:
nie przeszkadzaj jeszcze nie trafia tam gdzie powinni

odkurzacz wzywa

synuś
córeczka
synuś
Stary 2014-01-09, 10:13   #193
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

nie zgadzam sie moja siostra przytyła w ciąży 40 kg a córkę ma (już dzisiaj 11 letnia) szczupłą i wysoką
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 10:14   #194
musso4
Zakorzenienie

ja przytyłam w obu ciążach około 20 kg, Klaudia urodziła się 3250g 3 tygodnie przed terminem, a Adaś 3900g 2 tygodnie przed terminem, lala jak miała około 1,5 roku miała niedowagę, teraz w normie, synek też w normie, jest w 90 centylu, ale i wagowo i wzrostowo, czyli ok
Stary 2014-01-09, 10:19   #195
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej

Kala- my byliśmy na bilansie rocznym
My kupiliśmy buty Mateuszkowi przy okazji kupowania butów zimowych Julce, więc wtedy wogóle jeszcze nie chodził.

Judka- a to co miałaś na obiad, że taki smaczny wyszedł?

Svarowska-i co wiadomo coś więcej ja z tym antybiotykiem?

Dzika- jak tam zdrówko Ewy?
Ja mam termometr dotykowy-microlife-jak pokazuje wysoką temperaturę to i tak poprawiam elektronicznym, albo rtęciowym pod pachą i często te wartości sie różnią.

Tai- mój wzorowy synek też ostatnio przechodzi jakieś apogeum- płacze, wrzeszczy, rzuca się, wkurza, wogóle leją się z Julką

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 10:22   #196
Sola1
Zakorzenienie

Z tym przytyciem i tendencja do otylosci to wydaje mi ze duzo zalezy od nawykow zywieniowych rodzicow.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 10:24   #197
Oliweczka1985
Zakorzenienie

A tam! Naciągane z tym tyciem w ciąży Ja w pierwszej przytyłam 17kg., a w drugiej 16kg-pierwsze dziecko 7dni po terminie-równe 4kg., drugie 5 dni po terminie-3950g i ani jedno ani drugie póki co grube nie jest-no Jula szczuplutka tez nie-normalna-za to Mateusz kruchyszczupły.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2014-01-09, 10:26   #198
aanaak
Raczkowanie

Cytat:
nakretki tez zbieram

moja bratowa przytyla bardzo duzo w ciazy tez kolo 30, ale malutka mimo przenoszenia miala tylko 3 kg

za to juz jak miala 2 latka miala nadwage, co sia ciagnelo przez pare lat, teraz ma prawie 9 i w koncu ma normalna wage, aczkolwiek chwila niepilnowania w jedzeniu i juz szybko tyje
mówisz, że mam uważać?
mam nadzieję, że nie będziemy się borykać z problemem nadwagi

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie moja siostra przytyła w ciąży 40 kg a córkę ma (już dzisiaj 11 letnia) szczupłą i wysoką
dlatego ja też się nie zgadzam

Cytat:
ja przytyłam w obu ciążach około 20 kg, Klaudia urodziła się 3250g 3 tygodnie przed terminem, a Adaś 3900g 2 tygodnie przed terminem, lala jak miała około 1,5 roku miała niedowagę, teraz w normie, synek też w normie, jest w 90 centylu, ale i wagowo i wzrostowo, czyli ok
ile waży Adaś? bo moja 10,9 (ważona tydzień temu w przychodni) wydaje mi się, że ok a wszyscy mówią, że wygląda na większą
aanaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 10:26   #199
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Pewnie tak Sola- to u na się może wyrówna-ja uwelbiam fastfoody i jestem szczupła, a mąż nie lubi(ale jak zamówię, to zje) i ma już pokaźny brzuszek.

Juleńka
Mateuszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 10:34   #200
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ile waży Adaś? bo moja 10,9 (ważona tydzień temu w przychodni) wydaje mi się, że ok a wszyscy mówią, że wygląda na większą
12kg 81cm
Klaudii wystają żebra i kręgosłup, wydaje się być chuda, a waży 19kg i 106cm ma
Stary 2014-01-09, 10:49   #201
dzika_kaka
Zakorzenienie

Jezdem! Chyba mi coś poużynało od wczorajszego wieczora
Wysłałam Ewę na spacer z dziadkiem i mam chwilkę.

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
w dzień wysiadam wszystko jest nie tak
Współczuję Oby mu szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ale zapraszam do nas

dobra dobra, coś czuję że trafiłam

po całym tygodniu to ja mam ochotę tylko na jedno i niekoniecznie jest to podróż 6-cio godzinna w jedną stronę na szarlotkę
Zapamiętam se

Jak kulą w płot

Poczułam się urażona

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
jeden drwal ma 930 kcal!!! połowa dziennej normy.

widzę że straciłaś posadę więc mnie nie strasz druga połowa janusza łaskawsza jest i jeszcze nie wyleciałam.
Luz, Ty w ciąży to masz większą normę. Śpik spokojnie

Pffff jeszcze nie znasz prawdziwego oblicza drugiego Janusza

Cytat:
Przeczytałam wczoraj o tej Twojej koncepcji ale już nie zdązyłam odpisać. Takie mnie mysli przez Ciebie naszły, że może by też wczesniej zaciążyć
i jeszcze dzisiaj mi moja jedna z lepszych kolezanek powiedziała , że jest w 6 tygodniu ciąży to już wogóle pomyślałam ,żeby się pospieszyc to by w jednym wieku były....

a ja dalej nie byłam na cytologii

P.S. zostawiłam Cię i przeszłam na złą stronę mocy
Goba goba goba dawaj dawaj dawaj

Ja byłam i mam stan zapalny (II) i od 2 miesięcy nie poszłam nic z tym zrobić, bo nie było kiedy. Jestem ciulem

Goba goba goba dawaj dawaj dawaj

Cytat:
Czekalam az sie zjawisz w koncu na watku, bo chcialam Ci to samo napisac
Świat się wali!

Cytat:
dodałam 5 fotek mojego kochanego potworka...
Ja, jak to ja, napiszę: ale ma piękne włosy

Cytat:
no ale po 2 porodacj jest inaczej
Gorzej czy inaczej?

Cytat:
ej normalnie jestem w szoku, bo tż wystawił 3 kosze i przyjechały 3 śmieciarki
U mnie chyba jeździ jedna ale u nas segregowane śmieci idą do jednego wora nie wrzucanego do kosza a te organiczne i niesegregowalne właśnie do kosza.

Cytat:
Ja też nie lubię blondynów Chociaż moja niespełniona miłość, przed M a po exie była blond
W każdym razie Ewa ma blondaski na głowie a M czarnuch i ja ciemna. Ale ponoć M do któregoś rż był blondas więc się uspokoiłam

Cytat:
Piszesz jakbyś mnie nie znała

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

A i cóż ze mnie za matka co nie napisała, jak jej dziecko przetrwało no Po spaniu 19-20 wstąpił w nią młody bóg, wykąpała się, wszamała kolejną butlę i w ogóle nic a nic nie chciała zasnąć. Tż nawet ją smerfami chciał przekupić ale skakała jak wariatka po łóżku. Zasnęła starym zwyczajem koło 23 ze śpiewem na ustach Dzisiaj normalnie się zachowuje, gorączki nie ma a ja chyba wypatrzyłam ostatnią dwójkę przebijającą się przez dziąsło. Ale to chyba, bo jak pisałam ona sobie kompletnie nie daje zajrzeć w otwór gębowy

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 10:50   #202
moonie_85
Wtajemniczenie

Dzika, ja zawsze miałam II, po porodzie również stan zapalny, po 3 miesiącach dalej stan zapalny, w październiku znów stan zapalny. Dostawałam jakieś globulki z kwasem mlekowym itp, ale muszę znów pójść z ciekawości, pewnie znowu będzie stan zapalny. Tylko teraz nie ma już tych oznaczeń 1, 2 itd, tylko opisowe, stan zapalny odpowiada ówczesnej 2 a ja 2 miałam zawsze, od pierwszej cytologii 10 lat temu. W każdym razie ponoć jest OK, a ja dla własnego spokoju robię cytologię co pół roku (w zeszłym roku tylko częściej bo myślałam że ten stan zapalny to coś wyjątkowego).

Blondynów nie cierpię, wydają mi się aseksualni i pozbawieni testosteronu Ale mojego syneczka bede wielbić mimo to, z nadzieją oczywiście cały czas że ściemnieje
Stary 2014-01-09, 10:52   #203
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Jeszcze co do segregacji śmieci-rozumię nie wrzucanie do głównego kosza plastikowych butelek, czy papieru-i tak też robię, ale żeby myć woreczki, czy kubki po jogurtach, to dla mnie paranoja

Juleńka
Mateuszek
Stary 2014-01-09, 10:53   #204
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
12kg 81cm
Klaudii wystają żebra i kręgosłup, wydaje się być chuda, a waży 19kg i 106cm ma
To moj chudzinek ma 13,5 kg i 96 cm

Mati ma cos ponad 10 kg i jakies 77 cm

synuś
córeczka
synuś
Stary 2014-01-09, 10:56   #205
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jeszcze co do segregacji śmieci-rozumię nie wrzucanie do głównego kosza plastikowych butelek, czy papieru-i tak też robię, ale żeby myć woreczki, czy kubki po jogurtach, to dla mnie paranoja
a dla mnie brak wiedzy na ten temat i uważanie że to paranoja to ignorancja

owszem, na tym polega segregacja śmieci, wystarczy poczytać na ten temat cokolwiek, minimum obycia
Stary 2014-01-09, 10:56   #206
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ja też od ZAWSZE miałam 2, a stan zapalny bardzo często-ale na to nic nie dostawałam, bo to od nadżerki.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2014-01-09, 10:58   #207
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Gorzej czy inaczej?
inaczej, niic nie boli
ale tak jakby luźniej

co do cytologii to w ciazy mialam I, wiec teraz bede czekac na ten poniedzialek z dusza na ramieniu...

synuś
córeczka
synuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-09, 10:59   #208
musso4
Zakorzenienie

ja tu gadu gadu, a młody mi odpłynął na kolanach
Stary 2014-01-09, 11:01   #209
Sola1
Zakorzenienie

Stan zapalny typu II czesto pojawia sie u kobiet ktore rozpczely wspolzycie. Nie wymaga to leczenia. Chyba ze cos innego sie dzieje. Jedynka to najczesciej u dziewic.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 11:02   #210
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Widzisz Moonie- znowu atakujesz kogoś, kto ma odmienne zdanie niż Ty
Wiem, na czym polega segregacja śmieci, ale mycie kubków po jogurtach, żeby je wyrzuciuć, to jest dla jak już pisałam paranoja-po co je myć, skoro i tak je wyrzucasz?
A to co się czyta o segregacji trochę odbiega od realiów-ja segreguję, sąsiad nie, a i tak wszystko idzie do jednego wora-więc jaki w tym sens?Już nawet nie raz była o tym dyskusja czy w radio, czy TV.

Juleńka
Mateuszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości