![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trening DJ WALLIS
Mell_xx a mogłabyś napisac po jakim czasie zauwazylas efekty? i jak wygladaja nogi po tych cwiczeniach? tzn chodzi mi o to czy sie robia ladne, szczuple, bez cellulitu itd, czy raczej sa umiesnione jak u kulturystki?
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
[quote=mary_alice_young;70 35966]Mell_xx a mogłabyś napisac po jakim czasie zauwazylas efekty? i jak wygladaja nogi po tych cwiczeniach? tzn chodzi mi o to czy sie robia ladne, szczuple, bez cellulitu itd, czy raczej sa umiesnione jak u kulturystki?[/quo
pierwsze efekty hmm... to nie pamietam dokładnie ale po okolo pol roku nogi wygladaly fajnie tzn na pewno nie jak u kulturystki bo na to trzeba pracowac latami! Nogi zawsze miałam szczupłe wiec chodziło mi o zarysowanie sie miesni a co do cellulitu to mysle ze sie zmniejszył jednak zawsze był mało widoczny. Cwiczac zawsze czuje sie pewniejsza siebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, mam nadzieję, że ktoś mi na nie odpowie.
Od trzech tygodni co 2-3 dni wykonuję trening dj Wallis, świetnie wpływa na moje uda, są twardsze, jędrniejsze i znika cellulit, co jest moją zmorą. Ale... nie działa to na tylną część ud. Czy ja robię coś źle? A może doradzicie mi jakieś inne, dodatkowe ćwiczenie, żeby nogi "piękniały" równomiernie? Muszę dodać jeszcze jeden mały problem ![]() mam słabe kolana i przy drugim ćwiczeniu nie używam obciążenia, bo wtedy moje kolana odmawiają mi posłuszeństwa. A tak poza tym to pierwsze i trzecie robię z obciążeniem około 10 kg. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny!
Właśnie zrobiłam trening po raz pierwszy. Pracowałam z hantelkami 1,5 kg. Jeśli chodzi o odczucia to: -nie zawsze czułam prace mięśni ud, bardziej łydek chyba -nie jestem osoba uprawiająca spory regularnie, raczej z doskoku, zmęczyłam sie troszkę, ale to dobrze (heheh, moje kolana czuje jak teraz siedzę ![]() -nie wiem czy dobrze robię martwy ciąg, tak jakoś... no normalnie sie pochylam i wracając napinam mięśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
chętnie zaczęłabym ćw na uda,pupę,ale najpierw muszę zebrać jakieś ćwiczenia które będą skuteczne...
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny możecie mi wytłumaczyć, jak robić "martwy ciąg" z hantelkami, bo ja chyba jakaś niekumata jestem i kompletnie nie rozumiem, jak to ćwiczenie ma być prawidłowo wykonane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=5j9PsIYn7xY
Przejrzyj sobie ten filmik.. ona tam robi ze sztanga ale to sie robi tak samo tylko lapiesz w jedna reke jedna hantelke , w druga druga hantelke. Musisz miec je ustawione tak jakbys trzymala rece na sztandze.. no nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc bo robienie martwego z hantelkami sie w sumie niczym nie rozni od tego ze sztanga.. http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#1 Zobacz sobie tutaj. Punkt 16, martwy ciag, trzecie zdjecie ![]()
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
wielkie dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Pomóżcie.
Cwiczenia chce wykonywac ze względu na moją pupe, popatrzcie na moje nogi i powiedzcie czy powinnam?? Czy mam przerosniety mięcien czworogłowy? Specjalistyki, proszcze spójrzcie na te nogi i wypowiedźcie się czy to tłuszcz tak mi sie rozrósl na boki czy to jest mięsien?? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() (w udzie mam 44,5 cm, w łydkach 32 cm, 158cm 42kg)
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-01-28 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
inc0rrect, nie widzę u Ciebie przerostu mięśni nawet w niewielkim stopniu.
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Hmmm mam pewne pytanie. Otóż usłyszałam kiedyś że mięsnie pośladkow i ud mozna ćwiczyc nawet codziennie, gdyż ich regeneracja przebiega szyciej (ponieważ są przyzwyczajone do codizniennego dużego wysiłku) . Więc ćwiczyłąm codziennie i jakoś efektów szczegóólnych nie widzę. Czy to możliwe że właśnie przez codznienne ćwiczenie, czy przerwy w treningu mogą spowodować porządany efekt?
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Przerwy w treningu sa konieczne! , wlasnie wtedy miesnie sie regeneruja . Brak przerw faktycznie moze spowolnic albo zniwelowac efekty. Co najmniej jeden dzien pomiedzy cwiczeniami, zalezy tez od tego jak masz trening ulozony i jakis ciezarow uzywasz.
A ile czasu wykonywalas ten trening ? Poza tym efekty moga tez byc uzaleznione od sposobu odzywiania [lub wlasnie tego ze nie zostal zmieniony].. a moze uzywalas za malego ciezaru ?
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za odpoiedźl.
Obciążenia są niewielkie dwa hantelki po 2kg, regulatnie dj wallis ćwiczę ponad 2 miesiące miesięcy, późnym wieczorem. Jaka dieta sprzyja rozwojowi ,,tych mięsni" , pewnie dużo białka, a pora spożywania posiłków? Efekty są hmmm wyczuwalne, ale nie widoczne. Tzn czuje niewiem jak to okreslić lepsze napięcie mięśni? Zależy mi głównie na rozbudowie i podniesieniu pośladków. Mam jeszcze jedno pytanie. Dodatkowo ćwiecze kłądąc sie na podłodze z hantelkami w okolicach brzucha i podnosze je razem z biodrami na ok minute i tak kilkanaście razy w tym czasie podnosze biodra jak najwyżej i napinam pośladki. Czy jest sens wykonywania takiego ćwiczenia?
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Hm no jak na dwa miesiace cwiczen to powinnas zwiekszyc obciazenie. W miare uplywu treningow powinno sie zwiekszac stopniowo obciazenie bo sie organizm do wysilku przyzwyczaja i nie bedzie efektow bo potraktuje to jako "zwykle dzienne zadanie
![]() Posilki okolotreningowe sa baardzo wazne, takze i przed i po trzeba sie pilnowac prawidlowego jedzenia. Jako ze cwiczysz tylko wieczorem to po treningu najlepiej jakbys zjadla samo bialko. Najgorsze co zrobic po treningu to polozyc sie spac i zjesc sniadanie po 10 godzinach :p Ogolnie jedzenie co 2,5-3 godziny to podstawa, nie tylko dla rozwoju miesni ale prawidlowego odzywiania sie . Oczywiscie odpowiednie posilki, ale o tym moznaby pisac i pisac. Troche tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 reszta na innych watkach ale na ta chwile nie mam czasu zeby podsunac. ![]() Co do tego cwiczenia to wydaje mi sie ze bez sensu je wykonywac, jak dla mnie wydaje sie ono jakos malo meczace. Jezeli wykonujesz ten trening dj wallis to takiego cwiczenia nie musisz wprowadzac. Moze tez tak byc ze czujesz troche twardsze posladki ale na razie za malo miesni a za duzo tkanki tluszczowej i dlatego jest to slabo wyczuwalne. Tak wiec zwieksz obciazenie tak zebys ostatnie powtorzenia robila ledwo co. I zacznij cwiczyc co najmniej co drugi dzien, przyjrzyj sie dokladniej posilkom i pojdzie to w dobra strone ![]() a na dzisiaj to juz dobranoc ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje serdecznie za obszerną odpowiedź, no to zabieram się do roboty, myślę nawet nad odżywką białkową w ramach wieczornego posiłku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
BAN stały
|
Nogi świetnie wyglądają u tancerzy, oni wiekszość swojego życia spędzają na palcach, dlatego łydeczka u tańczących kobiet wygląda tak apetycznie, hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Hej naprawdę dzięki za poprzednią odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie
![]() Zwiększylam obciazenie do 9 kg teraz naprawdę się męcze. Ale czy ten wysilek może dać jakiś efekt? Czy może powinnam jeszcze zwiększyć obciązenie? Mam jeszcze drugie pytanie, w przypadku przysiadów większy rozstaw nóg tym lepiej pracują pośladki tak? Czy to samo jest z marwtym ciągiem? Gdzieś chyba słyszałam żeby wykonywaćgo na złączonych nogach ale czy wtedy działanie na pośladki jest słabsze?
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
up dziewczyny prosze o odpowiedż
![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
heeej?? Prosze odpowiedzcie
![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Up
![]() |
#201 |
Nindżopesz
|
Witam, mam 1000 pytań co do poprawności wykonania tych ćwiczeń i w ogóle
![]() - rozumiem, że przy wszystkich ćwiczeniach należy napiąć pośladki, podstawić coś pod palce stóp, ściągnąć łopatki, utrzymać równowagę, robić je powoli i... no właśnie, i co jeszcze? ![]() - czy przysiady wykroczne są lepsze od rozdzielnych, czy nie ma tu żadnej różnicy? Rozdzielne jakoś sprawniej mi wychodzą, nie tracę równowagi, utrzymuję napięcie tu i ówdzie. http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#1 (nr 9) - póki co ćwiczyłam z dwoma hantlami po 5 kg, teraz mam możliwość 2 x 6,5 lub 2 x 8,5. Próbowałam wykonać 3 serie po 10 powtórzeń największym ciężarem i teoretycznie spoko (tylko spociłam się jak mysz) ale pewnie lepiej byłoby stopniować obciążenie? Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze zagląda i rozwieje moje wątpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Być może to głupie pytanie, ale trudno :p czy jest taka możliwość, że wykonując ten trening (jak również masę innych z użyciem ciężarków, oraz bez nich np. brzuszki) spalę tylko tłuszcz a efekt w masie mięśniowej nie będzie widoczny?
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
chcę zacząć trening dj wallis i zastanawiam się czy w przerwach pomiędzy tymi ćwiczeniami mogę ćwiczyć 8 miunte buns? chciałabym trochę intensywniej ćwiczyć niż 2 razy w tygodniu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Na usprawiedliwienie chcę zaznaczyć że przeczytałam wątek(no moze nie cały i nie znowu tak dokladnie) I skoro tak to zachwalacie to proszę o radę,
1.jutro jade kupić sztangę i jakie talerze mam do niej dokupić ile kg żebym mogla ćwiczyć te ćwiczenie?? 2.Zaczynamy od 1,5 kg a potem??Kiedy dołożyć i ile?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Na siłce robię ćwiczenia polecane przez DJ WALLIS. Co prawda trochę martwy ciąg robię inaczej (to za radą trenera) ale i tak uważam ,ze ćwiczenia są SUPER!!!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
dodam filmik który dziś zobaczyłam
![]() http://www.youtube.com/watch?v=s66G6xS3TZU prezentuje dokładnie co i jak ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() a przy okazji biorę te pozostałe ^^ wybiorę się dziś do Empiku i zobaczę co mają nowego
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a robiłyście może kiedyś przysiady wykroczne z nogą wykroczną postawioną na stepie? Kiedyś słyszałam, że to trudniejsza wersja tego ćwiczenia, efektywniej działająca na pośladki. Ćwiczę w domu więc nie mam specjalnie możliwości sprawdzenia czy naprawdę mięśnie pośladkowe wtedy mocniej pracują a że rozważam kupienie stepu też w celu urozmaicenia sobie rozgrzewki to ciekawa jestem czy któraś z was próbowała tego patentu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Na stałę dołączyłam je do mojego repertuaru ćwiczeń na siłce ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś ćwiczyłam ten zestaw i zamierzam wrócić do niego bo jest świetny
Dziś zrobiłam pierwszy trening z hantlami 5kg tylko do każdej serii dołożyłam 10 pompek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.