|
|
#181 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VIII
Marea jeden z moich bezdomniaków przyszedł do piwnicy na jedzonko kulawy. Oglądnęłam, łapkę miał pogryzioną (później się okazało, że dwie łapki), zabrałam do weta, dał zastrzyki, tabletki do domu i wsio. Podejrzewam, że pogryzł go lis, bo ostatnio chodzą u mnie po chodniku jak psy, grzebią w koszach na śmieci itp. Po 10 dniach zaczęłam się zastanawiać czemu dalej nie może chodzić i pojechała do weta, zrobiliśmy rentgena, wyszło zwichnięte biodro. Umówiłam go do ortopedy, miał resekcję głowy kości udowej, siedział tam 4 dni. Ortopeda stwierdził, że oprócz ugryzienia kot musiał mieć jakiś poważniejszy wypadek, upadek z wysokości albo wypadek samochodowy. Od poniedziałku jest w domu w klatce, kiepsko wygląda, chociaż początkowo wydawało się, że jest super. W następny poniedziałek miałam mu sama ściągnąć aż trzy szwy, ale podjedziemy do ortopedy z moimi pytaniami, bo nadal coś jest nie tak jak powinno być. W każdym razie moja babcia ma czarnego kota u siebie, Czaruś na niego mówimy
.
|
|
|
|
#182 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
http://sklepik.banky.pl/karlie-miska...1.html?sort=1a
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Ktoś pisał, że przytrzasnął kotu łapkę. U mnie gdy to się zdarzy, to kot dobrze wie jak wzbudzić wyrzutu sumienia. Najpierw oczywiście miauknie i odskoczy ale później siada, patrzy na ciebie z wyrzutem i trzyma przed sobą łapkę dyndając nią (bo to zwykle przednia) jakby mówił patrz co mi zrobiłaś/eś. I po chwili odchodzi jakby nigdy nic.
![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
(Ta pani mieszkała na czwartym więc ją to nie obchodziło.) Wiem, że zaraz pewnie usłyszę, że nie mam serca bo trzeba koty dokarmiać.
|
|
#184 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Chodzi o tą: http://animalia.pl/produkt,10555,,ka...a-w-sosie.html obojętnie jaki wzór, nasza zginęła tragicznie [*], a Sonia z innej nie zje, z ręki je .---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- W zimie dokarmiam w piwnicy, w lecie na zewnątrz. One przychodzą o stałych porach, raz są, raz nie. Piwnica domowa, kotłownia więc się zagrzeją też, smrodu nie wyczuwam, ale może dlatego, że nie mam dookoła betonu tylko trawa trawa trawa i tam koty chodzą, najczęściej widzę podniesione ogony daleko u sąsiada (który tam nie mieszka, tzn. dom stoi pusty odkąd ja żyję) . Staram się w miarę możliwości nie utrudniać nigdy ludziom życia. |
|
|
|
|
#185 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Czemu tak?
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że Wizażanki są bardzo rozsądne jeśli chodzi o pomaganie zwierzakom.
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- [QUOTE=monika_sonia;446335 21] a Sonia z innej nie zje, z ręki je . /QUOTE]
|
#187 |
|
KOTerator
|
Moje też ciachnięte, żeby nie było. Ostatnio robiłam akcję odświerzbiania bo się drapały.
Nie żartuję i to śmieszne nie jest . Miskę za kiedyś 7zł muszę chyba z Anglii sprowadzić :/.
|
|
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#189 |
|
KOTerator
|
Bo to brytyjka dziwaczka. Ma wąsy i płaski pyszczek. Chrupki też nie zje z normalnej miski, tylko z tej z rowkami
. Ta Karlie była idealna na karmę mokrą. Milka ma podobną, ale bez skośnych boków i o 4 mm wyższą - z takiej nie zje |
|
|
|
#190 |
|
Nie depcze krokusów
|
A z płaskiego? Z jakiejś deseczki?
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Moja je z talerzyka.
|
#192 |
|
KOTerator
|
Z płaskich talerzy jedzonko przed nią ucieka, nie może złapać zębami. Idealna miseczka jest płaska i z bokami skośnymi, wtedy popycha jedzenie językiem na bok i zanim jej ucieknie zdąży złapać
. Będę jeszcze szukać czegoś podobnego, ale nie rozumiem czemu tego Karlie nie ma nigdzie w Polsce, przecież ostatnio były do wyboru do koloru wszędzie .
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim! Dawno się nie odzywałam, ale wiadomo, jak trwoga to do Boga
. Moja kotka (ma około 7 miesięcy) właśnie przechodzi pierwszą w swoim życiu ruję. Przedwczoraj odzywała się częściej niż zwykle i nie dała mi spać w nocy, dzisiaj w nocy podobnie, a w tej chwili to już są arie operowe . Poza tym dosłownie parę minut temu pierwszy raz przyjęła pozycję lordosis i teraz robi to co chwilę, ma też powiększone sutki, także chyba nie ma wątpliwości, że to już. Czy powinnam iść z nią do weterynarza już, teraz, zaraz i dać jej zastrzyk na wyciszenie, czy czekać na koniec? Słyszałam, że ruja może trwać i 2 tygodnie, a nie chcę, żeby w jakikolwiek sposób cierpiała, a z drugiej strony czy taki zastrzyk jest bezpieczny? Chciałabym podjąć jak najsłuszniejszą decyzję, dlatego pytam tutaj. Z wizytą dzisiaj się jeszcze wstrzymam, ponieważ nie mam samochodu i dopiero jutro wieczorem albo w sobotę rano będę miała ułatwiony transport. Nie mam sumienia jej ciągać autobusami w taką pogodę. Oczywiście przy najbliższej możliwej okazji będę moją kocicę sterylizować, żeby nie było wątpliwości |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idz jak najszybciej do weta może uda się powstrzymać hormonami ruję i umów się na sterylizację.
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Moja znajoma ma problem z ragdoll'em, jest w Anglii, weterynarze niezbyt zorientowani i drodzy, może tu się czegoś dowiem.
![]() Kocur jest młody (6 miesięcy), niewychodzący, mieszkają w mieszkaniu. Pomimo zakraplania od pcheł i tabletek na toż paskudztwo kot ma pchły! Najintensywniej drapie się za uszami i pod brodą. Myją go, to jest na tydzień spokój i znowu zaczyna się drapać i znajdują pchłę. Znajoma już prawie rwie włosy z głowy, dobrze, że nie z kota . Jakieś pomysły?
|
#198 |
|
Nie depcze krokusów
|
Gosia X - czy jest w stanie podać nazwy i dawki podawanych leków oraz wagę kota?
Dywany wyprane, firany zdjęte?
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Malla dobrze prawi. Pchły mogą być w mieszkaniu i kapanie kota to tylko połowa sukcesu. Trzeba jeszcze odpchlić całe mieszkanie. Zapytaj czy widać pchły na kocie czy tylko ugryzienia, bo problem może być inny?
|
#200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak poduszeczka z kuperka drugiego kota ![]() Cytat:
love is in the air!Cytat:
![]() (wiem, ze koleżanka od takiego kota sonikopodobnego używa tej)
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-01-16 o 19:40 |
|||
|
|
|
#201 |
|
Naczelna Nastolatka
|
mieszkanie trzeba starannie odpchlić bo pchły i ich jaja są wszędzie. poza tym, czy to na pewno pchły?
U nas są te same miski od początku więc nie wiem czy zmiana wywołałaby jakieś bunty. Nasza Agrafa miała rujkę mniej więcej co trzy tygodnie, nie było nawet czasu żeby jej zrobić tą cholerną sterylkę pomiędzy. A darła ryja tak, że miałam ochotę ją udusić. I oczywiście wszyscy byli proszeni przez koteczka o seks, psy były totalnie ogłupiałe od tego W końcu wetka dała jej hormony na zatrzymanie i jak tylko było można to ciachnęliśmy ją. Wróciła taka w☠☠☠☠iona od weta, że masakra
|
#202 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Kiedyś chciałam kupić jakąś książkę o kotach, też wycofali i klops A dzięki ![]() Załączam Chamisko : 1- Esfira, poznajesz kota w laptopie ![]() 2,3- łóżkowe głupawki 4- taki widok zastałam po przyjściu z pracy I dobrze tak bratu To jego torba
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika trzymam za kotka kciuki
daj linka do tej miski jak zobacze w którymś z zoologow u mnie w gda to Ci kupię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#204 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#205 |
|
Nie depcze krokusów
|
Może Sonik po prostu potrzebuje myszki w sosie...
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo skuteczne, polecam. Program jest w zawiesinie , podawanej co 4 tygodnie lub w 6 miesiecznym zastrzyku. Program powinno sie podawac przez min. 6 miesiecy. Capstar zabija wszystkie pchly na zwierzeciu , nie ma dzialania dlugotrwalego. http://www.petco.com/product/105391/...-for-Pets.aspx http://www.program.novartis.us/cats/inject-qa.htm
Edytowane przez Suarti Czas edycji: 2014-01-16 o 20:24 |
|
|
|
|
#208 |
|
KOTerator
|
Malla wzorów jest dużo, wybrzydzać Słonik nie będzie, może być nawet miska z psem, chodzi o kształt. I to nie myszka w sosie tylko z papryką na widelcu
, a nie wiem skąd tam taka nazwa.
|
|
|
|
#209 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale, zeby nie jadla, przy jej apetycie to niemozliwe, ze wszystkiego by zjadla :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2014-01-16 o 21:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

.

.
(Ta pani mieszkała na czwartym więc ją to nie obchodziło.) Wiem, że zaraz pewnie usłyszę, że nie mam serca bo trzeba koty dokarmiać. 

. Ta Karlie była idealna na karmę mokrą. Milka ma podobną, ale bez skośnych boków i o 4 mm wyższą - z takiej nie zje 

Najintensywniej drapie się za uszami i pod brodą. Myją go, to jest na tydzień spokój i znowu zaczyna się drapać i znajdują pchłę. Znajoma już prawie rwie włosy z głowy, dobrze, że nie z kota 

I dobrze tak bratu