Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 15:30   #181
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny co o tym myślicie??
http://allegro.pl/karuzela-z-projekt...848592202.html

Chciałam kupić tego pluszaka z bijącym sercem, ale któraś z was odradziła. Poczytałam opinie i faktycznie nie zawsze się sprawdza. Więc do przytulania maleństwo będzie miało pieluszkę z naszym zapachem, a karuzelkę i tak chciałam kupić.
Jak myślicie warto brać coś takiego??
Podoba mi się
Ja podobnie jak Baja poluję na Tiny Love Wyspa Marzeń
Jestem nawet już umówiona na allegro, że jedna sprzedająca wystawi dzisiaj

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Laski, podoba Wam się ta chusta? Przy okazji, na styczniowkach jest świetny link o chustach, max

http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anzeige/baby-tragetuch,-4,80m,-neu!/149432131?utm_source=emai l&utm_medium=system_email &utm_campaign=email-ContactPoster&utm_content =ViewAd

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wizualnie dla mnie za bardzo pstrokata, ale prócz wyglądu bym stawiała na to, co Ci już dziewczyny mówiły: jaka firma, czy tkana, czy używana, jaki splo.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
to jak frogutce bedzie pasować to jesteśmy umówione
porodówka 3 marca należy do nas
cytując Piersi- Bałkanice - "Będzie się działo!
I znowu nocy będzie mało.
Będzie głośnooooooo............. będzie radośnie?

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jak tak pójdzie dalej, to Kate nie zdąży urodzić w tym wątku
Byłam u gina- u mnie wszystko w porządku, a te zawroty głowy to z niższego dużo ciśnienia- mogę pic zatem więcej kawy
Mała ma 2180g w 33t3d (to dla mmhym)
Gratki
A tam dla mmhym, my też chcemy wiedzieć
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
I ja witam się w kolejnej części wątku

Wczoraj byłam na wizycie i KTG. Najpierw KTG. Mały sobie poszedł najpierw spać i miał głeboko w poważaniu KTG, ale w końcu go dobudziłyśmy i zaczęło się szaleństwo No ale przez tę jego ospałość 40 min leżałam na tym KTG. Niedobrzalec mały W każdym razie wyniki KTG wyszły dobrze.
No a teraz co do gorszych spraw Jestem już na L4. W pracy wszystko niedokończone. Nie wiem kto i jak to wszystko przejmie Muszę jakoś część spraw przekazać. Ehhh. Ostatnio mnie troszkę ciągnął brzuszek i pare razy zakuło więc przekazałam to pani doktor no i było ok dopóki nie dowiedziała się że jeszcze pracuje Zbadała mnie i stwierdziła, że możliwe że szyjka się tyćkę skróciła. Przepisała duphaston. Stwierdziła, że albo idę na zwolnienie albo ona nie chce prowadzić mojej ciąży. No i ma leżeć, odpoczywać i relaksować się.
Leż i odpoczywaj!!!
Jakoś musisz wytrzymać, mnie też cieżko, jak myślę, że mam 2 m-ce siedzieć w domu ale czasami do mnie dzwonią, bo im potrzebna moja pomoc, więc nie jest źle - uniezależniłam ich od siebie

Cytat:
Ciekawe czy tż - owi się spodoba
A co to za różnica?
żartuję
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Twoi teściowe trzymając psa na łańcuchu łamią prawo i ustawę o ochronie zwierząt, bo nie wolno trzymać psa na łańcuchu
Trochę się nie zgodzę.... ja kocham zwierzęta i nigdy bym nie dała zrobić krzywdy żadnemu - zresztą przerabiany był już tutaj ten temat, ale łańcuch nie musi mieć pow 3m?
Mój poprzedni pies (po którym płacze do tej pory) był na łańcuchu i dzięki temu przeżył 12 lat. Za każdym razem jak był spuszczany drżałam czy go samochód jakiś nie zabije na drodze - bo zawsze uciekał, gdzie się dało.

Obecny pies nie ma łańcucha, i nie chciałabym żeby miał kiedyś, obecnie jest w kojcu.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:31   #182
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moja kotka też taka jest, że jak ktoś obcy wchodzi to zza kanapy nie da się jej wyciągnąć - niektórzy się śmieją że ten kot nie istnieje, bo nikt go nie widział
Ale mam nadzieję, że szybko się zaadaptuje - przecież kiedyś musi wyjść
Mój ucieka jedynie przed dziećmi. Im ktoś młodszy tym kot szybciej znika Na ostatniej imprezie pojawił się, jak drzwi za ostatnim dzieckiem się zamknęły pomimo, że było w mieszkaniu jeszcze jakieś 15 osób
Czyli dzieci - nie, młodzież - może być obok, ale się nie zbliżaj bo będę przeraźliwie miauczał, dorośli - ok. Dziwny jest... ale kochany
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:34   #183
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się jak mój TŻ by się na to zapatrywał, bo mam wrażenie że on by stwierdził że musi się wyspać, bo idzie do pracy...
No, ja podobnie jak Koziemleko Bo w sumie jak cycusiem karmisz, to na co on ma wstawać Ale weekendy mam nadzieję będą dla mnie
Choć czytałam kiedyś u Mamuś XI/XII debatę - czy matka jest niezastąpiona... Kłótnia niemal tam wynikła, bo część matek mówiło, że nie wolno tak uczyć dziecka i całej rodziny, że tylko mama może sobie z Małym poradzić a część, że co zrobić jeśli tak jest, że u ojca dziecko ryczy a u matki od razu spokój daj Boże, żeby u mnie mąż był taką matką bez piersi

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja się urodziłam raczej mała 3300, ale mój mąż 4600!!!!!! Mam nadzieję, że syn będzie chciał iść raczej w mamusie...
Mnie lekarka pytała o wagę mnie i mojej siostry - ona twierdzi, że waga tatusia nie ma większego znaczenia Choć my oboje przeciętni, poniżej 3500

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co do ruchów zauwazam wlasnie że teraz sa inne (jestem w 33tc) nie ma kopniakow a wlasnie przesuwania takie i wypychania.. Dziewczyny po 30tc też tak macie??
Ja też coraz rzadziej kopniaczki Chyba od 8. miesiąca już tak jest.

Cytat:
I niestety mam straszną wysypkę na stopach, dzisiaj od rana swędzą mnie dłonie, najbardziej palce. Wytrzymam chyba do poniedziałku do wizyty, chyba że mocno to się wszystko nasili. Nigdy w życiu wysypki nie miałam. Dziecku to chyba nie szkodzi, co?
Ale to taka uczuleniowa wysypka czy co? Może wybierz się wcześniej do lekarza rodzinnego? Po co masz się meczyć? I tak jak Koziemleko radzi, może wapno pomoże?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Dopiero wrocilam z cori z tanca, a zaraz mamy dentyste Wieczorem jeszcze zebranie niech ten dzien sie juz skonczy
Kciuki za bezstresową dalszą część dnia

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:42   #184
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Ja się urodziłam raczej mała 3300, ale mój mąż 4600!!!!!! Mam nadzieję, że syn będzie chciał iść raczej w mamusie...
Ja ważyłam 3000 a mój TŻ 4000 więc też liczę że do mamusi się wrodzi

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
I niestety mam straszną wysypkę na stopach, dzisiaj od rana swędzą mnie dłonie, najbardziej palce. Wytrzymam chyba do poniedziałku do wizyty, chyba że mocno to się wszystko nasili. Nigdy w życiu wysypki nie miałam. Dziecku to chyba nie szkodzi, co?

Pisałyście kiedyś o położnych na TLC. Otóż wczoraj oglądałam pierwszy odcinek na TVN Style. Tego pierwszego kanału nie posiadam więc tymże moja radość była większa jak zaczęło się na tvn =) Przyznam że średnio przyjemny był ten odcinek, no ale nie spodziewałam się róż i bławatków.
Nie wydaje mi się żeby wysypka dzidziowi zaszkodziła.
Ja nie posiadam ani TLC ani TVN Style, ale na TVN player są

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Hej Laseczki
No i znowu mam 4 strony nowego i 3 starego wątku do nadrabiania
Jak tak pójdzie dalej, to Kate nie zdąży urodzić w tym wątku
Byłam u gina- u mnie wszystko w porządku, a te zawroty głowy to z niższego dużo ciśnienia- mogę pic zatem więcej kawy
Mała ma 2180g w 33t3d (to dla mmhym)
czyli już nie jest mała. Po 2 tygodniach brania żelaza podskoczyła mi tez ładnie hemoglobina i w ciągu 14 dni przybyło mi 200g- czyli Emilka przytyła więcej niż mamusia
Następna wizyta 29..01 o 9 rano

Ok, lece nadrabiać ale najpierw coś zjem
Gratuluję wizyty

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:47   #185
marima
Raczkowanie

hej
ale szalejecie, co staram się być na bieżąco to już kolejne strony chyba musiałabym z \wami przesiedzieć pół dnia

łączę się w bólu z tymi co nie chcą a muszą siedzieć na L4 moje zwolnienie przyszło z dnia na dzień jak trafiłam do szpitala i "porzuciłam" pracę z dnia na dzień nie będąc na to przygotowana i nie przekazując wszystkich spraw i informacji mojej następczyni, która pokazała się przez moim L4 2 razy. ale staram się przekazywać jej obsługę programów telefonicznie, zresztą już pracowała to niech dziewczyna sobie radzi, tylko do ogarnięcia ma 2 nowe, proste programy tak sobie myslę że chętnie popracowałabym sobie jeszcze do końca 8 miesiąca, bo czuję że bezproduktywnie tracę teraz czas, ale mój synek jest teraz najwazniejszy i dla niego jestem w stanie się przemęczyć byleby posiedział jeszcze w brzuszku

co do laktatorów to ja mam ręczny z Aventu a kupiłam go tylko dlatego że był przeceniony na 99zł

spoglądam na stronkę gemini bo czas najwyższy żeby zacząć kompletować listę. i stąd na razie 3 pytania:
1. Kupujecie już witaminę K i D? czy czekacie na wypis ze szpitala? jeśli tak to jakie kupujecie bo jest kilka do wyboru?
2. widziałam takie płatki kosmetyczne baby ono większe 60 szt za 5,09zł? czy warto kupić czy poszukać też takich większych np w rossmannie? tylko nie wiem ile kosztują, a przez najbliższe 2 tyg mam zakaz wychodzenia z domu a zamówienie w przeciągu kilku dni chciałabym wysłać
3. jaki termometr kupujecie do mierzenia temperatury dla malucha kupujecie? zwykły bezdotykowy? widziałam na gemini ale może któraś jakiś ma bezdotykowy i mogłaby polecić?
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 15:51   #186
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Trochę się nie zgodzę.... ja kocham zwierzęta i nigdy bym nie dała zrobić krzywdy żadnemu - zresztą przerabiany był już tutaj ten temat, ale łańcuch nie musi mieć pow 3m?
Mój poprzedni pies (po którym płacze do tej pory) był na łańcuchu i dzięki temu przeżył 12 lat. Za każdym razem jak był spuszczany drżałam czy go samochód jakiś nie zabije na drodze - bo zawsze uciekał, gdzie się dało.

Obecny pies nie ma łańcucha, i nie chciałabym żeby miał kiedyś, obecnie jest w kojcu.
Długość łańcucha/linki to jedno (minimum 3 metry) a czas przebywania psa na łańcuchu to drugie (nie może przebywać dłużej niż 12 godzin w ciągu doby). Osoby, które łamią zakaz i trzymają zwierzę na uwięzi przez całą dobę, popełniają wykroczenie, które jest karane aresztem lub grzywną.

A nie lepiej było dla tamtego psa zbudować po prostu kojec?
Nie dziwię się wcale że uciekał. Skoro nie miał możliwości się wybiegać = nie miał zaspokojonej jednej z podstawowych potrzeb psa tj., ruchu, to jak miał wyładować swoją energię.

Polecam http://www.zerwijmylancuchy.pl/dlaczego-warto.php
Stary 2014-01-15, 15:51   #187
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

nie daj się chorobie
nie dam się siedzę właśnie pod kocykiem z kubkiem mleka z czosnkiem

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 15:51   #188
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
hej

3. jaki termometr kupujecie do mierzenia temperatury dla malucha kupujecie? zwykły bezdotykowy? widziałam na gemini ale może któraś jakiś ma bezdotykowy i mogłaby polecić?
Ja kupuję Microlife NC 100 . Dałam kiedyś w prezencie kuzynce, która ma trójkę dzieciaków i jest bardzo zadowolona, więc nie będę już nic innego szukać.
Stary 2014-01-15, 15:51   #189
agunia4ever
Zadomowienie

Tak sobie jeszcze przypomniałam. Pytałam wczoraj ginki czy mam liczyć ruchy. I nie muszę chyba że chcę. Powiedziała, że przeważnie robi się to jak kobieta słabo odczuwa ruchy lub są jakieś problemy

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-15, 15:52   #190
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
a rozróżniasz np jak dzieć się mocno wypina? bo wtedy też jest wrażenie że brzuch twardnieje.
właśnie teraz mały wypiął dupeczkę, więc zawołałam swojego żeby zobaczył jaki mam koślawy brzuch, a ten podszedł zrobił taaaaaaakie gały i klepnął w najbardziej wystające miejsce z dziecięcą radością mówiąc: "ale Olo dostałeś klapsa w tyłek" yyyyyyyyyyy

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Mój tryb życia wygląda podobnie - łapie mnie śpiączka ok. 20:00, a później nie mogę zasnąć do jakieś 2:00 w nocy - śpię za to do 11:00

Pajacyk ma fajne kolorki - takie żywe
Ooo, ale fajnie - obiadek z głowy
Mój zrobił dziś śniadanie (jajecznicę, bo co by innego), ale to było nasze pierwsze wspólne śniadanie chyba od pół roku!!!

z tym spaniem mam tak samo.. a co do jajecznicy.. mój tż robi ją co niedzielę

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Zazdroszczę niewstawania. JA min 4 wyprawy na siku I polprzytomna z zamknietymi oczami jak tż by mi drzwi zamknal albo cos na mojej drodze nieprzewidzianego by stanelo to chyba wyrabalabym jak dluga..
haha, ja przed snem usuwam wszystko co wadzi na trasie łóżko-kibelek coby się nie zabić podczas nocnych wypraw

Bąbelek
Stary 2014-01-15, 15:55   #191
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
zmierzyłam i przyssawka w najszerszym miejscu ma 8 cm. Przymierzyłam do piersi i do moich pasuje mój rozmiar przed ciążą to 70 C, teraz nie wiem, ale nie urosły zbyt wiele

Aaa.. i dodam jeszcze, że ta siła ssania wcale nie jest zbyt delikatna. Odważyłam się raz zassać sutka nie było to zbyt przyjemne

Chyba nie pójdę przez to rodzić?
Dzięki A co mi tam zaryzykuję.. No i spr ze u innych sprzedawacow ten model drozszy i to duzo Interes zycia zrobie To u mnie moze byc za duży ale każdy taki pewnei bedzie..Mój rozmiar miseczki A teraz małe B Ale mam nadzieje że trochę pełniejsze beda jak mleko się pojawi. O ile wogole bedzie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 15:58   #192
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
hej
ale szalejecie, co staram się być na bieżąco to już kolejne strony chyba musiałabym z \wami przesiedzieć pół dnia

łączę się w bólu z tymi co nie chcą a muszą siedzieć na L4 moje zwolnienie przyszło z dnia na dzień jak trafiłam do szpitala i "porzuciłam" pracę z dnia na dzień nie będąc na to przygotowana i nie przekazując wszystkich spraw i informacji mojej następczyni, która pokazała się przez moim L4 2 razy. ale staram się przekazywać jej obsługę programów telefonicznie, zresztą już pracowała to niech dziewczyna sobie radzi, tylko do ogarnięcia ma 2 nowe, proste programy tak sobie myslę że chętnie popracowałabym sobie jeszcze do końca 8 miesiąca, bo czuję że bezproduktywnie tracę teraz czas, ale mój synek jest teraz najwazniejszy i dla niego jestem w stanie się przemęczyć byleby posiedział jeszcze w brzuszku

co do laktatorów to ja mam ręczny z Aventu a kupiłam go tylko dlatego że był przeceniony na 99zł

spoglądam na stronkę gemini bo czas najwyższy żeby zacząć kompletować listę. i stąd na razie 3 pytania:
1. Kupujecie już witaminę K i D? czy czekacie na wypis ze szpitala? jeśli tak to jakie kupujecie bo jest kilka do wyboru?
2. widziałam takie płatki kosmetyczne baby ono większe 60 szt za 5,09zł? czy warto kupić czy poszukać też takich większych np w rossmannie? tylko nie wiem ile kosztują, a przez najbliższe 2 tyg mam zakaz wychodzenia z domu a zamówienie w przeciągu kilku dni chciałabym wysłać
najgorszy jest ten szok na początku. po prostu się nie spodziewałam, zwłaszcza że dobrze się czułam. Ale oczywiście misiek jest najważniejszy. mam nadzieję że w ciągu kilku dni przejdzie mi to myslenie o pracy i że jakoś dadzą radę
Co do pytań:
1. Czekam do wypisu ze szpitala
2. Raczej kupię w Rossmanie
3. Kupię jakiś laserowy ale nie wie jeszcze jaki

Ja od jutra powoli zacznę się brać za wyprawkę ale zamówie dopiero w lutym jak już się przeprowadzę do właściwego mieszkania

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-15, 16:03   #193
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jeszcze nei kupuję. przypuszczam, że dostanę receptę przy wypisie ze szpitala i wtedy będzie refundowane
2. Chodzi Ci o takie płatki kosmetyczne do wycierania pupy? Ja kupowałam w Tesco, chyba 4-5zł, ale nie pamiętam czy za 60 czy 80
3. Ja mam microlife nc100 Jest ok, nie przekłamuje
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:06   #194
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość

Myślę, że musisz to skonsultować z lekarzem bo swędzenie dłoni i stóp może być objawem cholestazy. Jedna z dziewczyn, z którą leżałam na patologi to miała i wiem, że miała specjalną dietę i koniecznie musiała brać jakieś leki aby nie zaszkodzić dziecku i sobie.
Prawda nie wolno tego ignorować Jak mi mała wsadziła nogi w wątrobę i miałam przez jakieś 3 tygodnie niesamowity ból to na IP zrobili mi wszystkie badania pod kątem choleostazy bo to niebezpieczne. Może zrób sobie badanie ALT i ASPAT (chyba dobrze napisałam jak co Trisdom popraw mnie ) one wykrywają podwyższone zmiany wątrobowe

Cytat:
Moja kotka też taka jest, że jak ktoś obcy wchodzi to zza kanapy nie da się jej wyciągnąć - niektórzy się śmieją że ten kot nie istnieje, bo nikt go nie widział
Ale mam nadzieję, że szybko się zaadaptuje - przecież kiedyś musi wyjść
Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Mój ucieka jedynie przed dziećmi. Im ktoś młodszy tym kot szybciej znika Na ostatniej imprezie pojawił się, jak drzwi za ostatnim dzieckiem się zamknęły pomimo, że było w mieszkaniu jeszcze jakieś 15 osób
Czyli dzieci - nie, młodzież - może być obok, ale się nie zbliżaj bo będę przeraźliwie miauczał, dorośli - ok. Dziwny jest... ale kochany
Moja kota (niestety jak się wyprowadziłam do męża to został z babcią i mamą bo mój mąż ma psa) nienawidzi dzieci i chowa się przed nimi tak jak kot Tygrysek83 .Wiem przez co bo mam go od ciotki, której synowie za gnoja znęcali się nad nim (czyli był dodatkową zabawką wśród ich zabawek pakowali go do ciężarówki zabawkowej, przebierali itp ) .Od tej pory jest pełny strach, a jak dziecko podchodzi za blisko to pozycja obronna i fukanie. Doroslych z kolei uwielbia, przychodzi na kolana staje na środku pokoju i coś tam miauczy do Nas (dość mocno wygadany jest ), a z moim mężem uwielbia się bić kocha go dosłownie za to (mnie już prawie nie zauważa jak przyjdę z tż ). Uwielbiam skubańca w prima aprilis skończy 10lat

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:07   #195
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Nie dziwię się wcale że uciekał. Skoro nie miał możliwości się wybiegać = nie miał zaspokojonej jednej z podstawowych potrzeb psa tj., ruchu, to jak miał wyładować swoją energię.
Ja też się nie dziwię, bo chciał się wybiegać i wyszaleć, a kojec odpadał, bo sie wspinał po czym sie dało.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-15, 16:11   #196
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Prawda nie wolno tego ignorować Jak mi mała wsadziła nogi w wątrobę i miałam przez jakieś 3 tygodnie niesamowity ból to na IP zrobili mi wszystkie badania pod kątem choleostazy bo to niebezpieczne. Może zrób sobie badanie ALT i ASPAT (chyba dobrze napisałam jak co Trisdom popraw mnie ) one wykrywają podwyższone zmiany wątrobowe

Moja kota (niestety jak się wyprowadziłam do męża to został z babcią i mamą bo mój mąż ma psa) nienawidzi dzieci i chowa się przed nimi tak jak kot Tygrysek83 .Wiem przez co bo mam go od ciotki, której synowie za gnoja znęcali się nad nim (czyli był dodatkową zabawką wśród ich zabawek pakowali go do ciężarówki zabawkowej, przebierali itp ) .Od tej pory jest pełny strach, a jak dziecko podchodzi za blisko to pozycja obronna i fukanie. Doroslych z kolei uwielbia, przychodzi na kolana staje na środku pokoju i coś tam miauczy do Nas (dość mocno wygadany jest ), a z moim mężem uwielbia się bić kocha go dosłownie za to (mnie już prawie nie zauważa jak przyjdę z tż ). Uwielbiam skubańca w prima aprilis skończy 10lat
Mój nie miał styczności z dziećmi więc jestem dobrej myśli że sie pogodzi z nowym lokatorem szczególnie ze boi sie, ale nie jest agresywny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-15, 16:18   #197
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

zdrowiej!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:21   #198
justine_87
Raczkowanie

Cytat:

I bardzo mi się podoba to wypychanie
To chyba Kacperek nie wypychał Ci jeszcze pępka
Jedno wielkie "ałaaaaaaaaa"

Cytat:
Od razu pomyślałam o cholestazie - nie bagatelizowałabym tego swędzenia i wysypki... Jedna z mam-blogerek miała takie objawy: klik

Cytat:
Dzięki dziewczyny Dobrze, że tu Was mam bo bym oszalała przez te 2 miesiące Mój TŻ próbując mnie pocieszyć wczoraj powiedział: "przynajmniej będziesz na bieżąco z dziewczynami z forum"
Jak tylko nadrobię ostatnie 3 dni to zaczynam spamować
Fakt moja ginka to naprawdę bardzo fajny i zaangażowany lekarz Mam nadzieję, że smutek z powodu pracy przejdzie mi za kilka dni.
Szybko wpadniesz w zwolniony rytm ciężarówki na L4
Odpoczniesz, Dzidzia też to na pewno odczuje, a o innych plusach L4 już Ci powiedział TŻ

Cytat:
1. Tak, zamówiłam KiD-Vitum Witaminy K i D dla niemowląt 42 kapsułki twist off
2. I dokładnie takie same płatki zamówiłam w Geminii - Baby Ono 60szt. - 5,29zł - wzięłam dwie paczki
Widziałam dzisiaj, że w Rossmanie też są takie większe płatki kosmetyczne, ale nie patrzyłam na cenę, ani na ich liczbę w opakowaniu.
3. Wybrałam termometr firmy Microlife - bezkontaktowy NC 150 (też kupiony w Geminii)

Cytat:
właśnie teraz mały wypiął dupeczkę, więc zawołałam swojego żeby zobaczył jaki mam koślawy brzuch, a ten podszedł zrobił taaaaaaakie gały i klepnął w najbardziej wystające miejsce z dziecięcą radością mówiąc: "ale Olo dostałeś klapsa w tyłek" yyyyyyyyyyy

Cytat:
z tym spaniem mam tak samo.. a co do jajecznicy.. mój tż robi ją co niedzielę
A niedzielne śniadanie z jajecznicą TŻ w roli głównej to nasza tradycja za czasów związku na odległość, gdy widywaliśmy się tylko w weekendy... Kiedy to było...

My już po kolędzie
Odwiedził nas młody ksiądz, który już na samym wejściu widział tylko mój brzuch - nawet pobłogosławił go i modliliśmy się w intencji szczęśliwego rozwiązania (wszystko z jego inicjatywy).

I nie lubię jak ktoś dotyka mojego brzucha - nawet jeśli jest to ksiądz

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 16:27   #199
teQiba
Moderator

Cytat:
Podoba mi się
Ja podobnie jak Baja poluję na Tiny Love Wyspa Marzeń
Jestem nawet już umówiona na allegro, że jedna sprzedająca wystawi dzisiaj
Slicze
Drogie pewnie?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Choć czytałam kiedyś u Mamuś XI/XII debatę - czy matka jest niezastąpiona... Kłótnia niemal tam wynikła, bo część matek mówiło, że nie wolno tak uczyć dziecka i całej rodziny, że tylko mama może sobie z Małym poradzić a część, że co zrobić jeśli tak jest, że u ojca dziecko ryczy a u matki od razu spokój daj Boże, żeby u mnie mąż był taką matką bez piersi
Ja tez bym chciala zeby maluch jednakowo uspokajal sie i przy mnie i przy TZ

Cytat:

Ale mam nadzieje ze delikatnie klepnal?

Cytat:
To juz kicia w kwiecie wieku

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

W ogole spokojne to moje dziecko - ani razu mi krzywdy jeszcze nie zrobil. Wasze opowiesci o bolacych zebrach czy innych narzadach to dla mnie abstrakcja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 16:29   #200
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
zdrowiej!
taki jest zamiar

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

A niedzielne śniadanie z jajecznicą TŻ w roli głównej to nasza tradycja za czasów związku na odległość, gdy widywaliśmy się tylko w weekendy... Kiedy to było...

Mnie mój Mały wypychał, było "ała", bardzo głośne "ałaaaaaaaaaa"
nasza jajecznica też pochodzi z czasów związku na odległość przetrwała do dziś

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Slicze

Ale mam nadzieje ze delikatnie klepnal?
Nie bolało w każdym razie ale za to Mały od razu schował dupcie

Bąbelek
Stary 2014-01-15, 16:30   #201
justine_87
Raczkowanie

Mój antyfotograficzny Mąż upomniał się o sesję brzuszkową - jestem w szoku!!!
Ale nie będziemy szaleć z profesjonalnymi fotografami - poproszę moją siostrę o kilka fotek "na ściance"

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-15, 16:35   #202
czbasia
Zakorzenienie

JEst sukces!!! Kliknęłam ten laktator.. Tzn tż przyszedl i zaczełam mu jojcec że nie wiem czy zamawiac czy nie itp itd.. A ten ze jak ja nie kliknę to on to zrobi. Pewnie cffaniak cene zobaczył i przekonała go. Wczesniej jak ogladałam za przeszlo stowe jakoś taki wyrywny nie był

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:

Nie bolało w każdym razie ale za to Mały od razu schował dupcie
Poczuł rękę ojca
Stary 2014-01-15, 16:43   #203
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Slicze
Drogie pewnie?
Nowe tak, ok 200 zł.
Ja kupiłam (przed chwilą ) używaną za 112 zł z wysyłką
Cytat:
Ale nie będziemy szaleć z profesjonalnymi fotografami - poproszę moją siostrę o kilka fotek "na ściance"
dla meża
jeżeli macie kogoś, kto Wam moze zrobić, to pewnie, że też bym tak wolała niż płacić kilka stówek.

Ja ciągle czekam na efekty mojej sesji, ale babka milczy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-01-15, 16:46   #204
teQiba
Moderator

Cytat:
Nowe tak, ok 200 zł.
Zazdraszczam
Stary 2014-01-15, 16:53   #205
Trisdom
Zadomowienie

Dzieki za gratki za wizytę. Czuję sie trochę zakrecona po drzemce...

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
czemu u Ciebie potrafia powiedziec ile dziecko wazy a u mnie nie

u nas sie sprawdzilo Oczywiscie zalezy czy bedzie sie karmic piersia, ja nie karmilam i tz zawsze w weekendy mnie wyreczal A w tygdoniu to nawet nie mialabym sumienia go prosic, codziennie wstaje o 5 rano
Bo my czasem językiem zaszyfrowanym z moim lekarzem rozmawiamy. Ale kilka razy o wage pytałam- dziś podał ja sam.

A co do weekendów i TŻ- weekendy widać da się "sprzedać".

Cytat:
Dzięki dziewczyny Dobrze, że tu Was mam bo bym oszalała przez te 2 miesiące Mój TŻ próbując mnie pocieszyć wczoraj powiedział: "przynajmniej będziesz na bieżąco z dziewczynami z forum"
Jak tylko nadrobię ostatnie 3 dni to zaczynam spamować
Fakt moja ginka to naprawdę bardzo fajny i zaangażowany lekarz Mam nadzieję, że smutek z powodu pracy przejdzie mi za kilka dni.
Przyzwyczaisz sie.. A potem z przyjemnością wrócisz do pracy.

Cytat:

1. czekam na wypis i pozniejsza wizytę u pediatry.
3. Kupiłam taki z Lidla- był w promocji kilka tygodni temu (albo dwa wątki temu). Na podczerwień i mierzy jeszcze temperaturę powietrza i wody.

Cytat:
za wyzdrowienie

Cytat:
Dziewczyny- szybko się uczycie.
Warto jeszcze zrobic poziom bilirubiny- bo to przez nią to swędzenie.
Cholestaza może być bezbolesna ! i objawiać się tylko swędzeniem.

Mam dziś w planach przycięcie zasłon ( z 3 metrów na 2,5) i przymierzenie się do zrobienia poduszek z pozostałego materiału. Zobaczymy....

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Fajnie
Mi tz wczoraj cyknał kolejna porcję- ale jeszcze nieobrobione. Zrobie kolaż potem, jak juz mała będzie na świecie to sie pochwalę.
Stary 2014-01-15, 16:58   #206
Filistynka83
Raczkowanie

Cytat:
Długość łańcucha/linki to jedno (minimum 3 metry) a czas przebywania psa na łańcuchu to drugie (nie może przebywać dłużej niż 12 godzin w ciągu doby). Osoby, które łamią zakaz i trzymają zwierzę na uwięzi przez całą dobę, popełniają wykroczenie, które jest karane aresztem lub grzywną.

Polecam http://www.zerwijmylancuchy.pl/dlaczego-warto.php
Na szczęście oni go często spuszczają, więc nie jest cały czas uwiązany - pobiega, pobiega i wraca... Bardziej chodzi o podejście, że miejsce psa jest na dworze. Ja tak nie uważam i moją sunię kocham strasznie - nawet nie sądziłam że się mogę tak przywiązać do pieska, bo jak swojego nie miałam to nawet się dziwiłam wszystkim osobom z fiołem na punkcie zwierzaków A teraz sama się najeżam jak mi ktoś krytykuje moje podejście No ale cóż - tak mam i już... To może jeszcze przemyślę jak to urządzić z przyjęciem Maluszka i zapoznaniem z psiną. Ona jest bardzo łagodna - szczeka tylko na psa sąsiadów a listonosza zawsze wita z merdającym ogonem Wszyscy znajomi ją uwielbiają bo to jeszcze takie pstro w głowie - tylko chciałaby się bawić i bawić

Jeszcze raz dzięki wszystkim dziewczynom za rady - już trochę mniej się obawiam tego i wierzę że się wszystko fajnie ułoży
Filistynka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:04   #207
margo80
Zakorzenienie

Witam się w nowej części
Ale nastukalyscie, jak mnie nie bylo!

nadrabiac będę nocą. Na razie tylko daje znać, ze kupiliśmy to co chcieliśmy, część przywieźliśmy juz dziś, reszta przyjedzie w piątek. Zapomnieliśmy całkiem, ze w piątek mamy kolędę, ale mam nadzieje, ze zdążymy to wszystko ogarnąć.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2014-01-15 o 17:08
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 17:05   #208
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

3. Kupiłam taki z Lidla- był w promocji kilka tygodni temu (albo dwa wątki temu). Na podczerwień i mierzy jeszcze temperaturę powietrza i wody.
Ja też mam ten z lidla. A on temp wody mierzy?? Jak to sie robi wkladasz koncówkę do wody czy tylko zblizasz. Bo jakos nie doczytalam o tej funkcji w moim
Stary 2014-01-15, 17:09   #209
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
JEst sukces!!! Kliknęłam ten laktator.. Tzn tż przyszedl i zaczełam mu jojcec że nie wiem czy zamawiac czy nie itp itd.. A ten ze jak ja nie kliknę to on to zrobi. Pewnie cffaniak cene zobaczył i przekonała go. Wczesniej jak ogladałam za przeszlo stowe jakoś taki wyrywny nie był
Super, kolejna rzecz do odhaczenia na wyprawkowej liście

Cytat:
Nowe tak, ok 200 zł.

dla meża
jeżeli macie kogoś, kto Wam moze zrobić, to pewnie, że też bym tak wolała niż płacić kilka stówek.

Ja ciągle czekam na efekty mojej sesji, ale babka milczy
Koniecznie pochwal się efektami sesji

TeQiba, dziękuję za wpisanie do kalendarza wizyt
I zobaczyłam, że lekarz kate1623 także lubi wizyty o późnych porach

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Ja też mam ten z lidla. A on temp wody mierzy?? Jak to sie robi wkladasz koncówkę do wody czy tylko zblizasz. Bo jakos nie doczytalam o tej funkcji w moim
Wystarczy chyba wycelować w "mierzony obiekt" - w tym przypadku na wodę w wanience

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2014-01-15, 17:17   #210
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
I zobaczyłam, że lekarz kate1623 także lubi wizyty o późnych porach
Mój lekarz ma taki grafik, że zastanawiam się czy ma życie prywatne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości