![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: " Nigella Gryzie " na TVN Style
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrowienia i miłej, twórczej lektury |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
To się tylko tak wydaje że się narobiła, "brudną" robotę odwalił mikser. Ja często robię bezy, bo moja rodzina zamawia u mnie nałogowo ajerkoniak i zostaje mi zawsze full białek. To naprawdę prościzna, a jaka satysfakcja i zawsze można powiedzieć mężowi, żeby się zajął dzieckiem bo ty masz akurat robotę [tzn. ja]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Co do Ciacha Mandarynkowego...
Jak na moje oko... troche za duzo cukru, co prawda to kwestia gustu ale wyszlo sttrasznie slodkie ![]() a jesli chodzi o mandarynki, to dalam 6szt i jednak slabo je czuc, nastepnym razem dam wiecej owocow a mniej cukru ![]() P.S. dodatkowo dalam polewe czekoladowa A jak wasze spostrzezenia co do tego ciasta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Co do Ciacha Mandarynkowego...
Jak na moje oko... troche za duzo cukru, co prawda to kwestia gustu ale wyszlo sttrasznie slodkie a jesli chodzi o mandarynki, to dalam 6szt i jednak slabo je czuc, nastepnym razem dam wiecej owocow a mniej cukru P.S. dodatkowo dalam polewe czekoladowa A jak wasze spostrzezenia co do tego ciasta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ilono, ksiązkę z pewnością można kupić na amazonie, w Polsce nie widziałam książek Nigelli. Być może, że trzeba doliczyć również cło, ostatnio zamówiliśmy tam płyty i niestety dopadł nas urząd celny ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ci dobry człowieku, ale co to, na Boga jest "amazon", bo ja trochę nie z tej epoki jestem?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie oderwana od jakże nudnego tłumaczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
O dzięki, ja zawsze otwarta na propozycje i służę oczywiście vice versa. Znalazłam też kilka stron z przepisami Nigelli, ale po angielsku, cóż trzeba sobie przypomnieć szkolne nauki, wszak człek uczy się całe życie!
www.stylenetwork.com/Shows/Nigellebites www.nigella.com/recipes/index.asp Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Ilono,
jeśli masz chęć na te przepisy to jakbyś mogła na priv posłać adres mailowy... Przepisy (nie)stety też są in english... w każdym bądź razie jeśli nadal jesteś zainteresowana to podeślij adres, w tłumaczeniu mogę posłużyć pomocą, co prawda nie wiem czy cukier trzcinowy ma coś wspólnego z przekładnią albo wałem korbowym no ale.. ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
witam,mam goraca prosbę jeśli mogłabym cię prosić o te przepisy adres maila wyślę w wiadomosci prywatnej ,szukałam u siebie w ksiegarniach niestety nigdize nie spotkałam jej książek a niektórzy to nawet o niej nie słyszeli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Ja przed chwilą zrobiłam makaron buccatini z boczkiem wyszło pyyyszyte
![]() Troszke zmodyfikowałam przepis najpierw pokroiłam boczek odcielam nadmiar tłuszczu oreaz skore, wlozylam mieso do oliwy z czosnkiem i po chwili usmazylam.DOdałam potem boczek do makaronu i posypałam parmezanem. Na reszcie oliwy z czosnkiem usmazylam grzanki i posypalam nimi sałatę, ktora stałą się przystawką do mkaronu.Wyszło super polecam! Proste i smaczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Ogladalam dzis reklamowke tego programu...
Pokazywala male placuszki,takie z maki (na talerzu obok plackow polozyla truskawki ![]() ![]() Bardzo mi sie takich plackow zachcialo ![]() Moze pomozecie mi znalezc przepis?
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do książek to ja dostałam pod choinkę książkę Pascala (sporo ciekawych przepisów), a teraz mam na oku nową książkę Roberta Sowy, dobrze, że mój Mikołaj przynosi prezenty cały rok, już Mu zapowiedziałam, że mi się podoba ta książka ![]() Ilona, misia mam nadzieję, że dostałyście maila z przepisami ode mnie? pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozdrówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo Olu, wszystko doszło!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
przepraszam,że dopiero teraz odpowiadam ,wielkie dzieki za przepisy teraz tylko musze poszperac i poszukac słownika i przetłumaczyć,ale moze jakos mi sie uda-jeszcze raz wielkie dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Mnie też ślinka cieknie na tę książkę R.Sowy, co do Pascala to się trochę waham. Natomiast kupiłam sobie "Quchnia artystyczna i Kuchnia świata" czyli dwie książki w jednej [przypomina prowadzenie notatek na studiach-z przodu jeden przedmiot, z tyłu drugi] nawet ciekawa, choć nie standardowa. W ogóle to ja pasjami zbieram książki kucharskie [takie zboczenie]
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Dziś będzie powtórka, jak uda mi się obejrzeć[z 2,5 brzdącem bywa to trudne] i spisać to Ci podeślę.
Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
bardzo sie ciesze,że jest jeszcze ktos kto z pasją zapełnia domowa biblioteczkę-kulinarną,w ostatnim czasie zamówiłam książkę Pascala teraz tylko czekam na przesyłkę słyszałam różne opionie na jej temat i sama jak najszybciej chciałabym to sprawdzić .Jestem tez zainteresowana ksążka Roberta Sowy-godna polecenia??????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Na Temat Ksiązki Kurta Szellera Również Słyszałam Sporo Pozytywnych Opinii,a Co Do Książek To Ja Zbieram Chyba Wszystkie Mozliwe-torty,ciasta,mięsa,sałatk i,itp.itd.......
A I Tak Jak Przychodzi Co Do Czego To Nidgy Nie Umiem Znaleśc Przepisu Godnego Uwagi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepisy sa bardzo "wymyślne", ale raczej w negatywnym znaczeniu, wyglądaja na dużo roboty i widowiskowy efekt, ale trudno tym się najeść ![]() No ale jak się mocniej wglębię w nią (na razie nie miałam czasu) to nie omieszkam przyznać się do błędu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
[quote=mar_go]Ja wygrałam tę książkę ostatniow konkursie i muszę powiedzieć że się trochę zawiodłam, choc faktycznie takiej kuchni polskiej nie znałam
![]() Przepisy sa bardzo "wymyślne", ale raczej w negatywnym znaczeniu, wyglądaja na dużo roboty i widowiskowy efekt, ale trudno tym się najeść ![]() ano wszystko możliwie, takie same właśnie odczucia mam co do tej książki Roberta Sowy, ale to może tylko złe 1sze wrażenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.