|
|
#181 | ||||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
O kurcze. Faktycznie dobrze,że nie laktator. Cytat:
Mój się krztusi co drugi dzień średnio. Cytat:
Ja też bym wszystko olała,a gości wyprosiła. twój odpoczynek jest najważniejszy. Cytat:
Nigdy nie daję dwa razy.
|
|
#182 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą myślałam że rodzę. Siedziałam za lapkiem, pisałam, i nagle coś mnie tak zabolało w brzuchu, mocno i z zaskoczenia, że normalnie wrzasnęłam dość głośno. Nie nawet że pisnęłam czy coś, tylko se z bólu i zaskoczenia mordkę wydarłam w głośne 'au'. A potem siedziałam w bezruchu zastanawiając się, czy jakby to było pęknięcie pęcherza, to zdołam sięgnąć do kanapy po koc - żeby dywanu nie zaświnić
Oczywiście już nic mnie nie boli, żadne wody mi się odeszły, tyle że mały zaczął się wiercić jak nakręcony. Może to i z mojego stresu, bo przez moment na serio miałam dopływ adrenaliny, a dzień to nie jest jego pora na aktywność, Mikołajek mamusię lubi katować nocami ![]() Amberella bardzo Ci współczuję. Ja wiem że to zjechana rada, ale może doradca laktacyjny? Cytat:
Cytat:
Trzymam za Was kciuki.I cieszę się że kurczątko tak dobrze się ogarnia. Może chociaż na ojca się nada, nawet jeśli partner z niego mizerny. Cytat:
![]() Cytat:
Wyczytałam na jednym forum, że dziewczyny kupują sobie takie zegarkowe mierniki tętna, i tak spacerują żeby mieścić się w widełkach tętna najlepszego na cardio. Szczerze to też myślałam o czymś takim.
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Ambrella wspolczuje, brak snu potrafi wykonczyc. Niektore dzieci spia mniej inne wiecej i chyba na to nie mamy wplywu, a to ze chce byc caly czas przy Tobie , po prostu czuje sie bezpiecznie. A moze sprobuj potrzymac przy sobie przez cala noc pieluche tetrowa, zeby przeszla Twoim zapachem i moze z nia bedzie mogl spac, nic innego mi do glowynie przychodzi. Zycze Ci duzo sily i wyrwalosci
|
#184 | |||
|
Raczkowanie
|
Vacuity doczytałam o lekarzu ale gbur, jak On tak mógł, już nie mówię o profesjonalizmie ale o zwykłej ludzkiej życzliwości
![]() a gdybyś jeszcze tym depilatorem godzinę się haratała to by było dzieć śpiący i Ty wygładzona ![]() Cytat:
3maj się dzielnie i pamiętaj że to mija..Trzymaj się :tuli: Cytat:
Cytat:
Demony ciarki mnie przeszły po historii ze zzo ale maluch super i te włoski ![]() Magnusia mój syn zakrztusił się pierwszego wieczora po wyjściu ze szpitala, mąż akurat był w aptece, a ja wpadłam w taką histerię ze do północy płakałam i nie pozwoliłam młodego odłożyc do łóżeczka tylko gapiłam się nań, przy małej teraz jestem już oazą spokoju ![]() witaminy podaję rano, raz, staram się po odbiciu. Demony napisz bo wyleciało mi z głowy który to szpital??? |
|||
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Amberella współczuje Ci bardzo! u nas na szczęście są fazy: parę nocek śpi dobrze, kolejne parę prawie wogóle nie śpi (ja z nią) pocieszam się tym, że to minie, a jak już ledwo daje radę a Młodej za nic nie idzie odłożyć to wtedy proszę męża o warte na jakąś godzinę i wtedy dosypiam. A nie masz możliwości wydelegowania kogoś z rodziny na spacer z Kacperkiem, żebyś Ty w tym czasie przespała sie w ciszy?
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Moje cisnienie juz sie unormowalo ale przeżyłam takie przeczyszczenie w szpitalu jak nigdy w życiu. Podejrzewam ze to stres, dostałam węgiel i trochę przeszło, ale lekarz kazał mimo wszystko przeglodzic sie. Co do cc to tak zasugerował lekarz który wczoraj mnie przyjmował, waga Miłosza wg usg to 4280. Nie wiem co postanowi
a lekarze ale najgorsze jest to czekanie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakieś masaże relaksacyjne i wyciszające dla maluszka aby się uspokoił? Nie mam pojęcia co Ci doradzić... mam nadzieję, że sytuacja szybko ulegnie poprawie a Ty odpoczniesz a mamy terrorysta super- taki rezolutny
|
|
|
#188 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Perfuzja, tak właśnie próbuję go odkładać. A nie jest to dobry sposób? (no chyba niezbyt skoro nie działa ).Próbuję karmić na leżąco, ale nawet jak mi się wtedy przyśnie to jest to taki sen czuwający - czy małego nie zgniatam, czy nie duszę cycem... Cytat:
. Poza tym je ładnie, choć lubi przysypiać przyczepiony do sutka i równie ładnie przybiera. Cytat:
Kąpiel w temperaturze 39-40 stopni (w chłodniejszej jest płacz). Co drugi dzień kąpię w Oillatum i wtedy nie smaruję małego niczym. Co drugi dzień myję go płynem Hippa i smaruję delikatnie oliwką. Smaruje też włoski i wyczesuję szczoteczką (by nie było ciemieniuchy). Pępuszek czyszczę Octeniseptem i patyczkiem do uszu. Grzebię tam konkretnie, by cały, głęboko był czysty. Nosek czyszczę takim sprejem Disne Mar (magnusia chyba o nim pisała). Psikam nim do każdej dziurki, a jak widzę kozuchę, wyciągam ją patyczkiem do uszu. Buźkę przemywam wacikiem zwilżonym ciepłą wodą. Przed spacerem smaruję kremem Baby Dream na mróz i wiatr. Oczy przemywam jałowym gazikiem i solą fizjologiczną od zewnętrznego do wewnętrznego kącika. Pupę smaruję 2-3 razy dziennie Bepanthenem (profilaktycznie). Witaminki daję: rano 3 krople wit. E (na żółtaczkę), wieczorem kapsułkę D+K bezpośrednio do buzi. Jak mały wypluje trochę nie daję więcej. Uszy czyszczę patyczkiem, ale nigdy głęboko. I to chyba tyle. Cytat:
![]() . A szkoda
|
|||||
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszedł mi paw z lamaze. Rewelacja jest!!! Kolorowy, szeleści, grzechocze i cichutko piszcz jak się naciśnie pomarańczową plamkę na skrzydełku. A z tyłu skrzydełek ma czarno białe wzory. Marcel jak mu go pokazywałam to robił takie duże oczka
|
|
|
|
#190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Kurcze, jak już usiadłam do kompa, to wizaż mnie wessał i obiadu nie zrobiłam
|
|
#191 | ||
|
Rozeznanie
|
Amberella- bardzo współczuję ci braku snu, mam nadzieję,że szybko to minie bo się wykończysz. I jak dziewczyny piszą . Gości bym wywaliła,aby mieć jak najwięcej spokoju. Na odwiedziny przyjdzie czas. Niestety nie wiem co ci poradzić, bo ja jeszcze zapakowana.
A co do terrorysty to słodki jest demonyianioly- fajnie ,że dobrze sobie radzisz, i że kurczątko ci pomaga.Może chociaż ojcem będzie dobrym,skoro partnerem być nie potrafił Nie myślałam,że uda mi się schrzanić sałatkę, a jednak. Tak ją drobno posiekałam ,że jest pasta na kanapki, a nie sałatka.... Gdzie mój mózg pytam się ??? ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
A wiesz może kiedy będą chcieli zrobić ci cc ??Cytat:
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-02-10 o 17:38 |
||
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się w nowym wątku, trudno Was było znaleźć telefonem
bez linka, nie próbuję jeszcze nawet obiecywać, że nadrobię- mały marudny już 3 noc i dzień (ja chcę moje dziecko, z którym wróciłam ze szpitala!, a nie tą płaksę), więc umieram z niewyspania, wczoraj mieliśmy wizytę teściów i szwagrostwa z córką (moje pytanie do doświadczonych mamuś-czy dwuipółletnie dziecko naprawdę nie jest w stanie się nauczyć, że mimo że ciastka są na stole nie może zjeść ani wymacać wszystkich?) No I mam jedną pierś flaka a drugą kamień a obie bolą, i walka z tym mi zajmuje najwięcej czasu. Ale jak to wszystko ogarnę (i zakup bujaczka w końcu) to już normalnie do Was wrócę... Jeszcze pytanie do mamuś mierzących się z bączkami i wzdęciami (przy okazji dzięki za odpowiedzi na wcześniejsze pytania, tamten wątek prawie doczytałam)-kiedy kładziecie ciepłe okłady na brzuszek? Jak dziecko cierpi?
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Oj zazdroszcze tym ktorym mleko sika z cyckow. U mnie minimalny minimalizm. Po pol godziny na kazdej piersi Milosz jest glodny jak wilk a ciagnie naprawde aktywnie. Pocieszalam sie ze sie mowi ze dziecko wyssie wiecej niz laktator. A ze jestem w szpitalu moglam to skontrolowac wazac malucha przed i po cycusiu. I guzik. Z lepszej piersi 40 ml z gorszej 10ml. Identycznie jak laktatorem. A solidnie sie nad ssaniem napracowal bo u mnie samo nic nie leci. Czy ktos mi powie czy to normalne ze piersi po karmieniu bolą, klują, szczypią, mrowią itp?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#194 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. Niedługo przyjdzie i Twój czas .Podjęliśmy decyzję o chrzcinach Kacperka. Chcemy je zrobić 6 kwietnia. Zaraz tż myka do kancelarii parafialnej zaklepać termin. Restaurację mamy wstępnie zamówioną. Będzie się działo . (Mam nadzieję, że do tego czasu się wyśpię)Shiloh, tez chętnie zobaczę tego pawia
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2014-02-10 o 18:29 |
|||||
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.ebay.co.uk/itm/LAMAZE-PLA...E:L:OU:GB:3160 pierwszą zabaweczkę wybierzcie, to w sumie bardziej jak jakiś motylo ptak wygląda niż paw ![]() z tyłu te kolorowe skrzydełka mają wzorki czarne na białym tle, są kółeczka, kwadraty, trójkąty. Każde skrzydło inne. No ekstra ta zabawka szkoda, że ja takich nie miałam.
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-10 o 18:31 |
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mój mały robi od wczoraj zielone kupki
Zjadłam kawałek pomidorka bez skóry i jajko na twardo.... wróciłam tylko do podstawowych skłądników i zastanawiam sie kiedy zacznie robić znow żólte kupki??
|
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze myślałam ze urodzę sn ale jak bedą chcieli cc to raczej nie mam nic do gadania. Cały czas czekam na jakieś informacje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka mrowienie, "igiełki" są normalne, pojawiają się gdy napływa mleko.
demonyianioly a ma jakies dolegliwości brzuszkowe? Jesli nie to nie przejmuj się specjalnie. Emil czasem robi zieloną kupę, a potem szybko wraca do żółtych, ja jem wszystko i nie dociekam.
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
a boli go przy tym brzuszek? ma temperaturę? bo jajka jem co 3 dzień, pomidorówkę też jadam i kupy są żółte. nie obwiniałabym chyba jajka, może pomidor jakiś pędzony...
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jakie smoczki preferuja Wasze maluchy? Bo ja mam Nuk anatomiczny, ale Alek dosc czesto nim pluje moze inny by mu bardziej pasowal
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Buziaczki dla Cioć
http://picasion.com/i/21eac
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z nuka też mam. Marysia nie pluje żadnymi smoczkami, wręcz sprawia wrażenie jakby je miała zjeść.
|
|
#206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ogromna nadzieje jutro dostac sie do lekarza. Cytat:
oj, wygon gosci, bo oszslejesz. Spij z dzieckiem ile sie da. A probowalas tez okladac dziecko w rozku misiami kocami, zeby bylo na styku?? Niekiedy dziala. Czasem lekaeze zalecaja dac mm bo dziecko dluzej spi. Mi polozna mowila ze w ostatecznosci po konsultscji z pediatra.... Cytat:
Dzis poszlam na spacer, wlasciwie pojechalam do kolezanki.... i znia na spacer po drodze zlapalam pane, nie umialam napompowac kolapotem rozlozyc wozka.... tz mnie ratowal z pracy masaaaakra. Perfuzja rozwalilas mnie tym grilem lehehe. Dobrze ze laktator caly! Zauwazylam ze moje dziecko, musu byc duzo tulone w ciagu dnia. Jest spokojniejszy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego słowa mi brakowało, pulsometr Tyle że spacer z takim tętnem jak na cardio to już ćwiczenia, więc trzeba mieć zielone światło od doktorka chyba
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Le la: moja Klucha żadnego smoczka nie preferuje. Nie lubi i tyle i na nic mu wsadzać po 1500 razy i tak pluje i beczy. Uspokaja go tylko klepanie po pupie
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Emil pluje TT i babydreamem, podpasowal Avent.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

wolę go poturlac na boczku niż podnieść a już o położeniu sobie na ramię nie mówię choć pewnie to by było najlepsze.
Oczywiście już nic mnie nie boli, żadne wody mi się odeszły, tyle że mały zaczął się wiercić jak nakręcony. Może to i z mojego stresu, bo przez moment na serio miałam dopływ adrenaliny, a dzień to nie jest jego pora na aktywność, Mikołajek mamusię lubi katować nocami
. TŻ się ze mną śmieje uwaga hipopotamek idzie.... Ja serio się tulam na boki i idę taka wygięta w tył no ale cóż. Wszystko mnie boli 110 kg na dupie jest to czego można się spodziewać....

3maj się dzielnie i pamiętaj że to mija..
ale maluch super i te włoski 
16.06.2012 

. Poza tym je ładnie, choć lubi przysypiać przyczepiony do sutka i równie ładnie przybiera.
A wiesz może kiedy będą chcieli zrobić ci cc ??

Piszesz że cycoń, znaczy że kp się rozkręca? Super, trzymam kciuki za sukces