|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 1,35% |
Silice |
14 | 4,71% |
Inneov gêsto¶æ w³osów |
19 | 6,40% |
Wax |
52 | 17,51% |
Skrzyp polny |
49 | 16,50% |
Rycyna (do wcierania) |
14 | 4,71% |
Vitapil |
27 | 9,09% |
Merz |
25 | 8,42% |
Inne |
93 | 31,31% |
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Dot.: wypadanie w³osów
Nie bada³am. Ale w tym tygodniu chce zrobiæ badanie krwi, jak bêdzie wszystko w porz±dku to sprawdze te hormony.. dziêki za odp.
Edytowane przez rasberka Czas edycji: 2009-02-01 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
hej
i ja musze sie przylaczyc do watku..no niestety leca mi wlosy na potege..chlip chlip robilam juz morfologie wyszlo ok cukrzyce -wyszlo ok poziom tarczycy-wysoki ale w normie oczywiscie poszlam dzis do ginekologa z prosba o badania hormonalne-th testosteron..a ten do mnie ze przeciez jestem taka piekna..kobieca..ze sie osmieszam prosba o skierowanie na badanie testosteronu... jutro ide prywatnie acha robil ktos badanie poziomu magnezu???? bo to tez ma ogromny wplyw na wypadanie kude³kow...
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
S³uchajcie mi wypadaj± w³osy od 2,5 roku dok³adnie od mementu kiedy urodzi³am dziecko. Wypadaja mi niemi³osiernie, badania mam o.k. Wszystko o.k. Dermatolog te¿ mówi, ¿e wszystko o.k. a mi w³osy jak wypada³y tak wypadaj±. Mowi siê, ¿e norma to 100 w³osów dziennie. U mnie rano po przeczesaniu wypada z 200 .
Nie wiem, jedynym wyt³umaczeniem by³by silny stres, który prze¿ywam od momentu zaj¶cia w ci±¿e a¿ do teraz ale ¿eby to jako¶ nie odzwierciedla³o siê na badaniach? hm.. dziwne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Buc
Wiadomo¶ci: 9 914
|
mi w³osy zaczê³y wypadaæ strasznie, bo odstawieniu tabletek anty. Powoli zaczynam zbieraæ na perukê.
![]() Robi³am morfologiê, która wysz³a ok, Z hormonów wyszed³ mi podwy¿szony testosteron, ale lekarka powiedzia³a, ¿e robi³am w z³ym dniu cyklu. W tym miesi±cu powtórzê badanie, o ile dostanê okresu. ![]()
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Od oko³o 2 lat mam straszny problem z wypadaj±cymi w³osami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Dot.: wypadaj±ce w³osy... :(
polecam wszystkim cynk w tabletkach
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 287
|
Cytat:
Beznadziejny lekarz.Ja z wypadaniem w³osów mecze si od 17 roku zycia...a mam terz 26 ![]() szampon jaki jest dla mnie najlepszy to DERMENA do codziennego mycia w³osów. Kto¶ napisa³ ze w³asy ktore sie przet³uszczaja to chore w³osy..tak w³asnie jest.Ja swoje musze myc codziennie..i to zawsze rano przed wyjsciem do pracy bo gdy umyje je wioeczorem rono juz sa jakies dziwne..t³uste troche. Tabletki tez ³ykam ca³y czas..ale zmieniam je co trzy miesiace na inne.Tak mi doradzili lekarze.A uwierz mi by³am u wielu... Niestety ja z tym nie wygram poniewa¿ jest to dzidziczne ![]() ![]() ale staram sie zapobiegac temu jak tylko moge..poprzez wlasnie szampony witaminy i smrówki ktore s± przeznaczone do wcierania raz dzinnie w skóre g³owy... mêczace troche.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Od 3 lat boryka³am siê z wypadaj±cymi w³osami...W miejscu grzywki zacz±³ robiæ siê ³ysy placek. Ma³o tego w³osy wychodzi³y mi gar¶ciami. W³a¶nie obserwujê swoje malutkie kie³kuj±ce w³oski
![]() Je¶li mogê co¶ poleciæ to polecê Ha-Pantoten (w zielonym opakowaniu!) i cynk. Tylko proszê pamiêtaæ, ze dawka cynku musi byæ max do 25 mg. W pantotenie jest 7,5, a cynk który zakupi³am ma 15 ![]() ![]() Na wszelki wypadek posz³am jeszcze do dermatologa, który przepisa³ mi Alpicort E (tylko na receptê, koszt oko³o 60-70z³.). Wcieram to od tygodnia w g³owê i zobaczymy jakie bêd± efekty. Jak na razie jestem zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Cze¶æ dziewczyny,
Je¶li które¶ z Was s± z Wroc³awia i maj± problem z w³osami i naprawdê zale¿y Wam na ich uratowaniu (mówiê tutaj o androgenowym, bo wypadanie spowodowane niedoborem pierewiastków lub stresem jest przej¶ciowe), proszê napisaæ do mnie PM ![]() Niestety, tylko Wroc³aw. pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 194
|
Cytat:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
mam pytanie, ile mniej wiêcej kosztuj±: szampon Garnier Neril i odzywka Seboradin?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 361
|
Cytat:
klik ;]
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
dziêki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Cytat:
Jasne, ¿e s±! ![]() ![]() Mam ju¿ niez³e odrosty, ale jeszcze wstrzymujê siê z farbowaniem ![]() Smarowanko mam do 20 lutego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Masakra, nie moglam sie polapac w tych daatch przez chwile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 818
|
a uzywal ktos z was tabletki "novita day"? bo mi moja dermatolog taki suplement polecila, ale zazywam za krotko zeby ocenic.
Pozatym na moje wypadajace wlosy dostalam jakis lek do wcierania w skore g³owy ktorego nie moge nigdzie otrzymac, bo jest on robiony specjalnie w aptece a nie maja nigdzie witaminy B iles tam w hurtowniach ![]() Dodatkowo mam zaparzac siemie lniane w ziarenkach po czym ziarenka zjesc a ten kisiel wcierac we wlosy. Jestem pod wrazeniem bo kisiel dziala na wlosy super! sa miekkie i lsniace ale tych ziarenek nie odwazylam sie zjesc, zapach mnie odstrasza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
Ojej ja te¿ mam od jakiego¶ czasu problem z wypadaniem...ju¿ tyle od¿ywek wypróbowa³am i skrzypu i wszystkiego
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
U mnie to jest dziwne...bo w³osy nie wypadaj± mi gar¶ciami...W ogóle nie du¿o mi ich wypada...mo¿e trochê wiêcej podczas mycia...ale jeszcze nie tak ¿ebym by³a przera¿ona- bo mia³am tak kilka razy ¿e wylatywa³y gar¶ciami...Ale...;( tak czy inaczej robi± mi siê zakola!!! Powiedzcie mi dlaczego.
Bo TO MNIE PRZERA¯A!;( I to ju¿ od 2 lat zauwa¿y³am tak ¿e teraz muszê siê ca³y czas pilnowaæ ¿eby mieæ grzywkê na swoim miejscu zawsze... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#201 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Z ankiety Wax by sie zgadzal, jest rzeczywiscie dobry. Tylko zastanawia mnie czy skrzyp jest taki dobry, bo na mnie nie dzialal :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]()
WYPADANIE W£OSÓW NA 90% SPOWODOWANE JEST BRAKIEM ¯ELAZA W ORGANIZMIE !!
Ja mam ten problem od mniej wiecej 14 roku zycia. Wlosy do tej pory wypadaja mi garsciami nie przesadzam "garsciami". Posz³am do lekarza, zrobi³am batania i wyszlo ze prawie w ogole nie mam zelaza. Zaczelam brac leki "samo zelazo" przez jakis tam okres i by³ spokoj na jakis czas. wlosy w ogole nie wypadaly, odrosly, zrobilo sie ich duzo wiecej ![]() pierwsze sprawdzcie zelazo przy pobieraniu krwi i bedziecie znali odpowiedz czy po prostu brac leki czy stosowac inne szampony ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Zelaza jako takiego we krwi sie nie sprawdza, wychodzi posrednio w badaniu- liczba krwinek czerwonych, ich wielkosc i objetosc, hemoglobina. Anemia z niedoboru zelaza rzeczywiscie jest jedna z najpowszechniejszych przyczyn wypadania wlosow, sama kiedys tego doswiadczylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zanim siê spostrzeg³em,to zauwa¿y³em przerzedzenia na czubku g³owy i zakola. Postanowi³em ostro "zaprotestowaæ"i wzi±³em siê za leczenie:skrzyp plus pokrzywa,¿ó³tko plus cytryna i szampon Alpecin C1 i o dziwo w³osy przesta³ywypadaæ i s± b³yszcz±ce czekam-mo¿e odro¶nie mi to,co wypad³o.Nie czekajcie jak ja,bo lepiej zapobiegaæ ni¿ p³akaæ.Oczywi¶cie wcze¶niej-morfologia,odczyn Biernackiego,biochemia i wizyta u dermatologa(nie mam z tym problemu-pracujê w Szpitalu)...a jeszcze raz zastosowa³em Loxon5%-koszmar-ci¶nienie zaczê³o mi spadaæ,a têtno rosn±æ-na szczêscie mam w domu"mini szpital"i umiarowi³e ci¶nienie.Nie polecam Loxonu bez konsultacji kardiologa!!!W³osy mam takie jak na zdjêciu.Pozdrawiam.M. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tym Loxonem5%,to raczej uwa¿aj!!!!!!!!!!!!!!! Owszem w³osy przestaj± wypadaæ i odrastaj± nowe,ale trzeba go stosowaæ minimum rok,a jak zaprzestaniesz stosowania,to wypadaj± z podwójn± si³±,a poza tym jest on robiony na bazie srodka na obni¿enie ci¶nienia têtniczego krwi.A,za drugim razem nie ma ju¿ takiego efektu jak za pierwszym.Chyba nie planujesz braæ go do koñca ¿ycia? Sprawd¼ ulotkê,poszukaj innych wpisów na ten temat.Pozdrawiam i powodzenia!!!Mariuszysko jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 213
|
Cytat:
Sama mia³am okazjê siê o tym przekonaæ. Za¿y³am vitapil, 15 minut pó¼niej cynk. Po pó³ godzinie, zrobi³o mi siê s³abo przed kompem, zala³a mnie falal gor±co, podesz³am do lustra, zobaczylam ze twarz mam czerwon± jak indyk, wiêc wiedzia³am ju¿ ¿e co¶ sie zaczyna dziaæ. Sd±zy³am zbiec tylko na dó³, na ostatnim schodzie myslalam ze fikne. Wpadlam do pokoju i zd±zy³am tylko wyszeptac do mamy ze sie duszê (bo mówiæ ju¿ nie mog³am normalnie, chcia³am krzykn±æ, a tu kupa) i pad³am na fotel. Potem mam powiedziala ze mialam sina twarz. Nerwówka. Mama zapomniala numeru na pogotowie. Dzwonila do taty, on na pogotowie. To cholernei nieprzyjemne uczuczie, kiedy chcesz z³apaæ oddech a nie mo¿esz, masz wra¿enie ¿e wszsytkie przewody maj± srednicê 2mm i nie mog± pobrac powietrza. Przyjechala karetka. Tak siê koñczy mieszanie tabeletek. Niby nic, suplement diety i zwyk³y cynk a móg³ zabiæ. Uwa¿ajcie co bierzecie i nigdy nie mieszajcie tego razem, odczekajcie przynajmniej 2-3 godziny. Ja ju¿ nie mieszam. Nauczkê mia³am. Pozdrawiam Chcia³am jeszcze podkre¶liæ, ze nie jestem na nic uczulona, zdrowie mam koñskie i nigdy nawet nie zas³ab³am. Edytowane przez funky_girl Czas edycji: 2010-06-20 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 241
|
Cytat:
. Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Humavit jest rewelacyjny,tani i skuteczny oraz wydajny.Ja pijê jeszcze pokrzywê i nowe w³osy ca³y czas mi odrastaj±.Stosujê ok.3 miesi±ce.POLECAM!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.