|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
melduję się dopiero dzisiaj w nowym wątku
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ślubujemy w tym samym dniu i też mi się wydaje, że to jeszcze tyyyle czasu... a niestety moją wadą jest to, że zazwyczaj wszystko zostawiam na ostatnią chwilę a później sie wkurzam, że nie załatwiłam czegoś wczesniej... ale presja czasu działa na mnie motywująco też sobie oglądam różne inspiracje i już nie mogę sie doczekać kiedy ten październik nastanie.. ps. witam sie w nowym wątku- nie udzielam sie za często ale namiętnie Was czytam ![]()
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
Witam w nowym watku ![]() ![]() Ponadrabiam co tam u Was jak wroce do domu a poki co chcialam powiedziec, ze zamowilismy w koncu obraczki !!!! zolte zloto, satynowe, fazowane beda ok 15 marca, juz sie doczekac nie moge ![]() Jak wroce z uczelni to lecimy do USC zalatwiac papiery i do ksiedza spisac protokol ![]() Do pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u dwóch kosmetyczek zapytać o makijaż ślubny.
Pierwsza- makijaż 40 zł, kępki- 5zł, makijaż próbny tyle samo. Druga- makijaż 60 zł, kępki- 15 zł, próbny 30 zł bez kępek, 35 zł z kępkami. Mają obok siebie zakłady i niby używają tych samych kosmetyków. Do pierwszej już trzeba się zapisać, do drugiej najpóźniej w czerwcu. Ta druga bardziej mnie przekonuje samym sposobem rozmowy i zainteresowania. Niestety nie mają żadnych zdjęć na necie
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia_k, alloffkowa, dziękuję za mile słowa
alloffkowa, trzymam kciuki, żeby sie wszystko udało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje! Już coraz mniej!
Cytat:
Gratulacje! Mam nadzieję, że już za dwa dni będą nasze obrączki do odebrania! W ten sam dzień planujemy iść do USC po papiery (nie musimy mieć skróconych aktów urodzenia, skoro obydwoje mieszkamy w mieście, w którym się urodziliśmy?). Dodatkowo znalazłam osobę, która zrobi mi bukiet i jako że jest z rodziny narzeczonego to zapłacę za same kwiaty! Nie wiem skąd mam wziąć motywacje do ćwiczeń, mój narzeczony mówi, że wyglądam dobrze, a ja bym chciała trochę wymodelować sylwetkę, żebym dobrze wyglądała na ślubie.
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Super, gratuluję! ![]() gratulacje!
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro kontakt z drugą Ci bardziej odpowiada to może umów się do drugiej?Cytat:
Daj znać, jak się dowiesz ![]() Co do ćwiczeń to z motywacją może być ciężko skoro TŻ Cię nie dopinguje, musisz znaleźć to w sobie
|
||
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Tytuł genialny! ![]() Ze spraw ślubnych to zamówiliśmy autokar- na 50 osób. Mam nadzieję że starczy ![]() Przyszły dyplomy dla świadków- są super. I księga gości po 3 tygodniach w końcu też dotarła, jest bardzo ładna. W przyszłym tygodniu zamawiamy zaproszenia, potrzeba 110 sztuk ale zamówię troszkę więcej, jakbym się pomyliła w wypisywaniu ![]() Ogólnie dzisiaj dopadła mnie grypa żołądkowa, ledwo siedzę w pracy,a nie mogę wyjść bo nie ma kto mnie zastąpić
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja usłyszałam, podobny tekst, gdy oznajmiłam, że wódkę będziemy kupować na miesiąc przed ślubem, bo teraz zwyczajnie nie mamy jeszcze takiej kasy i musimy odłożyć. Był jeszcze teks, że znając nas, to kurier wódkę dopiero w dniu ślubu na salę przywiezie ![]() Proszę ![]() Hahaha, już widzę tą winietkę na drzwiach od kibla
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłam nowy wątek
Witam
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny witam się dopiero w nowym wątku!
Byłam u babci i miałam mocno ograniczony dostęp do neta. Z nowości: zamówiłam obrączki będą z żółtego złota, moja z 6 brylantami, gotowe będą już koło 10marca,ale odbierzemy pod koniec miesiąca. Wybrałam też kolczyki niestety tuż przed wyjazdem wypadła 1cyrkonia i musiałam zostawić, pó.źniej z tel wrzucę wam ich zdjęcie.Tymczasem wracam do łóżka się kurować, dopadło mnie choróbsko Aha, i jutro przyjdzie do mnie fryzjerka na próbną fryzurkę!
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Jakie ceny ! u nas to jest kosmos :P Ale kosmetyczka która mam ( i ane3ka i mała_czarna) mam nadzieje , że okaże się warta swojej ceny
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
+suknia ( w połowie marca do odbioru, bo szyję na miarę)
+welon (będzie szyty na miarę- jeszcze do ustalenia) + sala (zarezerwowana wraz z noclegami gości) + video/foto tylko foto, bo nie chcę filmu + zespół/ DJ + kościół 18:00 (termin jest, nauki ekspresowe na miejscu, raczej bardziej przejmuję się wydobyciem metryki z mojej parafii) + wódka (zajmuje się narzeczony czyt. mam jeszcze DUUUUUUŻO czasu) + dekoratorka i kolor przewodni dekoracji (wstępnie zarezerwowana, szczegóły potem) + samochód (mamy w rodzinie) + zaproszenia (zlecony projekt- do końca marca mam mieć) + świadek i świadkowa (po małych kłopotach są) + piosenka na pierwszy taniec (bez zastanowienia- jest) + obrączki (opór narzeczonego czyt. mam jeszcze DUUUUUŻO... bla bla bla) + wybranego menu (zarys podany, będziemy zmieniać tylko niektóre potrawy) + tort(wstępnie ustalona osoba, która go wykona) + buty na ślub(zamówiona) + buty na poprawiny(jeszcze się zastanawiam, bo nie wiem jaką kieckę na poprawiny chcę) + bielizna(brak tylko podwiązki) + bielizna na noc poślubną (miałam sama uszyć, ale w obecnej sytuacji nie mam do tego w ogóle głowy) + biżuteria (rozglądam się, ale wolałabym przymierzyć niż zamawiać z netu) + garnituru, koszuli, krawata, butów mojego TŻ (załatwia TŻ ze świadkiem... no wiecie) + bukiet (ogólnie jakiś pomysł jest...) + próbnej fryzura i makijażu ślubnego (umówione) + w dzień ślubu fryzjer i wizażystka (mimo strachu, umówione są) - rozdawanie zaproszeń- planujemy w 1,5 tygodnia- z tego co piszecie ambitnie - winietki na stoły- będę robić sama - dupereli typu tuby z płatkami róż, księga gości, itp. - podziękowania dla rodziców (jest plan), świadków i gości (upatrzyliśmy) Sęk w tym, że ja jestem z tych zorganizowanych i już mnie denerwuje to, że nie mam wszystkiego przygotowanego i czekającego na ślub. TŻ śmieje się, że mam 15 tys. tabelek i wykresów. Ciekawe co powie, jak zrobię oś czasu z terminami i przykleję do ściany xD Chyba muszę go wziąć trochę terrorem, bo za bardzo się nie przejmuje. Gorzej, że wreszcie lekarze postawili diagnozę mojemu ojcu. Jakiś rodzaj agresywnej białaczki. Właśnie przewieźli go do polikliniki na chemioterapię na cito. Jakoś trudno o radość. W tym wszystkim mój narzeczony jest cudowny. Cały personel szpitala myśli, że jest synem, a nie przyszłym zięciem.
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
w sieciówkach 70 albo 65 i A albo B
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTEGorzej, że wreszcie lekarze postawili diagnozę mojemu ojcu. Jakiś rodzaj agresywnej białaczki. Właśnie przewieźli go do polikliniki na chemioterapię na cito.
Jakoś trudno o radość. W tym wszystkim mój narzeczony jest cudowny. Cały personel szpitala myśli, że jest synem, a nie przyszłym zięciem.[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. Trzymaj się! I to bardzo dobrze, że macie takie oparcie w Tż-ecie!
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuję za pozytywne opinie na temat sukni
skoro tak Wam się podoba (mnie też) to może doradzicie jakie dodatki do niej? Myśle o zielonym sweterku (pod kolor butów) do tego biało zielony bukiet ale nie mam pomysłów na fryzurę i biżu jakbym miała z tym mało kłopotów to muszę znaleźć jeszcze coś na drugi dzień i na sesje narzeczeńską Ja już lepiej się czuję - zwykła aspiryna czyni cuda |
|
|
|
#199 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Missmalezji, zdrówka! I gratki za obrączki i kolczyki
![]() Enzunio, powiedz kuzynce TŻ żeby się pałowała ![]() Namisek ![]() Amputee - spokojnie, zdążysz ze wszystim, 5 m-cy to kupa czasu, a zostały Ci same rzeczy, które można zacząć ogarniać teraz. My garnitur będziemy kupować ok. lipca ślub we wrześniu), obrączki to ok. miesiąca czekania (ale nam powiedzieli, ze jak trzeba to i w 2 tygodnie zrobią). Próbną fryzurę i makijaż umów sobie najlepiej, jak będziesz mieć jakąś imprezkę. Wizja wesela: przeglądaj net, szukaj inspiracji ![]() na rozdawanie zaproszeń jest czas ![]() Co do staników, dziewczyny, nie dziwcie się, że jedna stanik poleca, a inna nie. Wszystko zależy nie tylko od rozmiaru biustu, ale od TYPU piersi. Jedna ma jędrne, inna mniej jędrne, jedna wąsko rozstawione, inna szeroko itd. Kazdy biust naprawdę jest inny ![]() Ja wrzucałam link do sklepów z biustonoszami http://stanikowamapa.prv.pl/ Czeko, wrzuć proszę do pierwszego posta ![]() Magheru, współczuję, dużo zdrowia dla taty ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Rany boskie, allofkowa mi uświadomiła, ze zostało 200dni, ja pierniczę, trzeba by tu coś ogarnąć |
|
|
|
#201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
missmalezji gratki za obrączki! ![]() Magheru dużo zdrówka dla taty! Cytat:
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi czym się różni tiul welonowy miękki od tiulu muślinowego? Chcę kupić welon i nie wiem, który materiał lepszy?
![]() ten welon strasznie mi się podoba on jest z tego tiulu welonowego miękkiego ![]() czy może ten muślinowy lepszy?
|
|
#203 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczyłam jak dawno nie ćwiczyłam, spięłam się i zrobiłam skalpel, ledwo zipię. Cytat:
Faktycznie lepiej zamówić więcej zaproszeń, ja się kilka razy pomyliłam przy wypisywaniu, na szczęście mieliśmy więcej więc wszystko pod kontrolą. Zostało nam już tylko ze 20 do rozdania. Może mniej. Cytat:
Zdrówka! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że znajdzie się dawca szpiku dla Twojego taty (pewnie będzie potrzebny?) |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kochana, ja bym chyba nie zdecydowala sie na zielony sweterek, moim zdaniem moze przycmic Twoją sukienkę a welon planujesz? Mnie by sie podobał długi welon
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-18 o 13:36 |
||||
|
|
|
#205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodatkowo przy mojej figurze nie mam najmniejszych szans na znalezienie dobrze wyglądającego żakietu - jestem niska i nie do końca proporcjonalna ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez bachara Czas edycji: 2014-02-18 o 13:40 |
||
|
|
|
#206 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pysiu prosze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sephorze jeszcze podobno ładnie malują ale mi tam nie po drodze. Magheru zdrówka dla taty. Będzie dobrze |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Missmalezji, ja tam nie rozumiem co ma welon do wzrostu
ale to ja sliczne obraczki Wlasnie zapisalam nas do medycznego centrum odchudzania 200zl co miesiac bedziemy w plecy |
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak piszesz o biało zielnoym bukiecie, to zaraz mi się przypomina ten, który jedna z Was tu wrzucała - chyba mojakren. Aż go sobie zapisałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

beda ok 15 marca, juz sie doczekac nie moge 
Nasz ślub 16.08.2014

ale to ja
200zl co miesiac bedziemy w plecy