|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana kodu na 3 z przodu, coraz bliżej do porodu - Mamy V-VI 2014 cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zmiana kodu na 3 z przodu, coraz bliżej do porodu - Mamy V-VI 2014 cz. VII
myskaO chyba Ci wykrakałam tą niespodziankę
![]() ![]() Pallas ja na nfz zamiast indywidualnych spotkań z położną chodzę właśnie na tą edukację przedporodową. Spotykamy się co tydzień na około 2 godziny i rozmawiamy o laktacji, porodzie, diecie, liczeniu ruchów, będziemy robić plan porodu i uczymy się swoich praw i tego czego możemy a nawet powinnyśmy wymagać w szpitalu. Jest nas w grupie 4 mamy więc to prawie jak wspólne pogawędki przy kawie, hehe beatusia wpółczuję przeżyć ![]()
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Pallas chyba podeślę ten artykuł do mojej przychodni. Może wtedy posiądą potrzebną wiedzę
![]() Beatusia współczuję przeżyć.
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Nawet zapytałam lekarza czy może zjeść cukierka to zignorował to. Stwierdziłam, że nie ma sensu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie kupilam koszuli, nie lubie koszul. wole pizamy. no wiec poszlam w pizamy, maja luzne spodnie, wiec problemu z *wietrzeniem* tez nie bedzie. zreszta tutaj w szpitalach nie smiga sie w pizamach w dzien, tylko w dresiwku ![]() co mi polozna ostatnio powiedziala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() |
#190 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupiliśmy nareszcie drzwi do pokoju Misi i w sobotę będziemy stawiać ścianki
![]() ![]() ![]() Niki nareszcie w domku ![]() ![]() Janeczka gapa ze mnie. Oczywiście świetna robota ![]() Cytat:
Mi od zawsze surowa papryka szkodzi. Mój żołądek jej nie toleruje ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku...
![]() niestet nie udało mi się być na otwarciu nowego wątku ![]() Planuje was nadrobić, ale 6 stron ![]() U mnie niestety znów ból gardła, katar wrócił no i ciągle ból po prawej stronie ![]() janeczka zmień mi proszę na 1 str wizytę na jutro zamiast 5 marca. dziękuje ![]() janeczka dobra robota ![]()
#193 |
Wtajemniczenie
|
no, jak jemu się spieszyło, bo miał poumawianych pacjentów, to wiesz.. niefajny ten lekarz..
#194 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam ale wybaczcie brak cytowania.
Myska gratulacje za wizyte i dziwnie z ta plcia ![]() Niegrzeczna gratki za glukoze ![]() Nikii dobrze ze jestes, zdrowiejcie ![]() Beatusia wspolczuje ![]() Ja dzis mialam straszny dzien, ani chwili wytchnienia, padam na pysk doslownie, a jeszcze prasowanie mi zostalo.. Teraz klade Hanie mam nadzieje ze zasnie raz dwa bo umieram z glodu ![]() Milego wieczora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
I ja dopiero sie witam w nowym watku
![]() Janeczka ![]() ![]() Lece nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gosius ja zdecydowałam, że kupimy materac lateksowy A my dziś byliśmy na szkole rodzenia. Temat: szczepienia. No i nie wiem czy inwestować w skojarzone czy nie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
pomarancza pokaż leżaczek bujaczek
![]() carolyna super ten gryzaczek gosius ![]() kasian ![]() ![]() agusi7a każdej z nas od NFZ należy się od 21 tc położna. Więc walcz dziewczyno o to co ci się należy. ![]() chansons widzę że masz podobny dylemat co i ja odnośnie laktatora. Z jednej strony wiem że może się przydać a z drugiej kupować tak i ryzykować wydatek który może sie nie przydać - polecany jest mocno medeli swing ale koszt 300-400 zł. avent też jest dobry... Ja chyba poczekam do porodu. A potem się zobaczy... Położna mówiła że warto się wstrzymać... A ja szczerze powiem że sama nie wiem co myśleć... lucynka podgrzewacz już mam. Z avent, Natomiast co do pościeli też na razie ją sobie odpuściłam... Kupię dopiero na zimę. niki fajnie że się odezwałaś... Zdrówka dla was ![]() martuszkao ja mam kupioną jedną koszulę tańszą rozpinaną - kupioną u tego sprzedawcy co kasiab kupuje - margotkrakow.pl - taką z wózkiem na dole piżamy ![]() pallas ja jak będę na spacer sie wybierała to raczej pokarm w butelkę. Nie wyobrażam sobie chodzić po wsi o karmić... ![]() ![]() myskao rozumiem że jesteś zawiedziona. Ale najważniejsze że bobo jest zdrowe ![]() beatusia współczuje kochana przeżyć. No ii co to za podejście w tym szpitalu do ciebie???? szok ![]() ![]() agusi7a moim zdaniem najładniejsze jest ta 2 i chyba się na nią skuszę ![]() http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...937516113.html
#199 |
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowo
![]() Igulka padła, ja się wykąpałam i zjadłam kolacyjkę i teraz czas na relaks ![]() ![]() no dziewczyny moje laboratorium chyba jest zacofane bo nie dosyć że tyle tej krwi mi pobrały chyba z 4 fiolki, babka nie umiała mi z 100 zł wydać, to jeszcze kazały tyle czekać na wynik ![]() Oliwka wyniki pewnie będą jutro, ale podejdę w piątek bo jutro nie będę mieć czasu ![]() Janeczka brawo za założenie wątku ![]() mój mąż za to jak przyjechał po nas do szpitala to przyjechał z bukietem kwiatów, ależ byłam zdziwiona ![]() Myska kurczę ale nosisz uparciucha w brzuszku no no ![]() beatusia kurczę , co za cyrki w tym szpitalu, mam nadzieję że chociaż już się lepiej czujesz ![]() a właśnie dziewczyny, czy wszystkie miałyście badanie glukozy na czczo, potem godzinę po i 2 godziny po ? bo ja tylko na czczo i 2 godziny po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() co do laktatora, to ja też mam straszny dylemat.. ale na SR położna powiedziała, że totalnie bez sensu jest kupować wcześniej.. no ale ja i tak nie jestem pewna.. nasza też tego swinga polecała.. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ja też miałam tylko na czczo i 2 godziny po..
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam glukozę na czczo, a po godzinie drugie pobranie. Po 2 już nie miałam. Cytat:
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
beatusia -współczuję przeżyć, co za mendy pracują w tej służbie zdrowia
![]() justyna - janeczka prosiła o pw z takimi prośbami ![]() agusia - ja będę kupować koszulę taką z guzikami po środku ![]() ![]()
#203 |
Zakorzenienie
|
dziękuje dobra kobieto
![]() Zmykam jeść krokiety...
#204 |
Wtajemniczenie
|
Mój dzień popołudniu się zmienił i wogóle nie miałam nastroju ...
Podczytywałam Was ale nie mam sił cytować Jutro rano jadę zrobic badania mocz i morfologie. Później do mamy ![]() Dobrej nocy ![]()
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() ![]() Beatusia współczuję przeżyć, teraz relaksik dla siebie i dzidzi ![]() ja się na dziś żegnam, ide oglądam Slumdoga ![]() dobrej nocki ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-25 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak Twój cukier dzisiaj? Chansons jaki wzór otulaczka kupujesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam pobrane na czczo i za 2 godziny. Dwa wyniki były. Cytat:
Ja bym nie wytrzymała nie znając płci. Ale z drugiej strony iść do innego lekarza i płacić, żeby tylko poznać płeć ![]() Pozycja się zmieni. Mój też siedział sobie i smyrał w szanownej, a następnego dnia na usg już główkę miał na dole ![]() Może jeszcze Ci zrobi lekarz jakieś usg... Cytat:
Ja bym się położyła, a jutro jakby mnie głowa boała i kręciłoby mi się w głowie to pojechałabym z rana na ip. Może na kogoś innego trafisz.. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
paulka0212 z czego cieszysz się bardziej:kwiatka czy coli?
![]() MyskaO no nie wierzę..nie dziwię się, że Ci smutno. ale ważne, że dzidzia zdrowa i duża już ![]() beatusia o jak rany, strasznie pechowy dla Ciebie ten miesiąc ![]() Justyna biedna jesteś, mam nadzieję, że jak najszybciej Ci przejdzie.. Dobrze, że napisałaś opinię Twojej położnej odnośnie laktatora, ja jeszcze podpytam na tej SR i wtedy podejmę jakąś decyzję. Na razie jestem w kropce. Noworoczne sobie laktatory chwalą, czy to do pobudzenia czy do podtrzymania laktacji.. a co do karmienia na spacerze - Justynka, plotkary właśnie miałyby po co żyć ![]() ![]() niegrzeczna ja też tak miałam badanie.. ![]() ilkas już wiem, czemu nie można przez empik odbierać - tam przechodzą tylko małe przesyłki, a otulaczek jednak spory. Wiem, bo sama chciałam go zamówić i jeszcze kocyk, ale skoro się tak nie da, to najpierw polecę do sklepu, może obejrzę na żywo i wezmę ![]()
#209 |
Zakorzenienie
|
martuszkao ja chyba sie nie bede bawic w skojarzone...
beatusia współczuję dnia... a z gosciem zadzwoniliscie po policje czy mu darowaliscie? co za pech... paulka romantyk! niegrzeczna ja mialam na czczo i po 2 godzinach ![]() gosius ja mam zamówiony lateksowy materac ja z kolei boje sie pianki. wydaje mi się, że bedzie za miekki i szybko sie odkształci. lateks ponoć wraca do pierwotnej formy
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szczepień - na pewno nie kupię tych skojarzonych, skoro nawet położna jest przeciwna, no to coś musi w tym być ![]() nawet odradzała tych na rotawirusy i pneumokoki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.