|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby
Cytat:
Tak ale Adam F. pytał się na tym forum o perfumeria.in i czy warto tam kupować. Więc raczej za dużo tych zbieżności. Ach i jeszcze próbował zarzucać użytkownikom, że interesują ich bardziej butelki i sprężynki niż sam zapach (prawie jak oryginalny jak mniemam )
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym właściciel domeny i właściciel firmy mogą być dwiema różnymi osobami. Domena czy firma mogą być zarejestrowane np. na brata/siostrę. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Tiaa Ale sprzedaż to mu raczej nie wzrosła |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za okropny rodzaj reklamy, napierw tu na wizażu taki pokrętny a akcja z blogerkamu jeszcze bardziej bezczelna |
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policja oczywiście może namierzyć skąd Sz.P. Adam F. łączy się ze swoim sklepem internetowym bądź sprawdza swoją pocztę internetową |
|
|
|
|
#185 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Żebyśmy się jutro nie zdziwiły jeśli wszystkie nazwy zostaną zmienione i będzie różnica chociażby 1 literki w producentach i nazwach
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściciel sklepu nie jest producentem a można go nazwać dystrybutorem. Sprzedaje gotowe produkty i na ich wygląd/bądź jego zmianę nie ma najmniejszego wpływu |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak wrzucicie w wyszukiwarkę ten adres: perfus@op.pl to wyskoczy nie tylko kontakt do tej perfumerii, ale też multum ogłoszeń :/ np.
http://wyry.pl/p,s,200484,o,katalog_...su,326103.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/calvin-klein-...100-ml,8190932 http://alegratka.pl/ogloszenie/perfu...-23010845.html A na FB jeszcze daje rabaty za polubienie strony :/ Właśnie dodał zdj. kolejnego zapachu... Chyba czuje się nad wyraz bezpiecznie, a ludzie się nabierają :[ ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Być może oceniasz nas wedle swojej miary, być może dla Ciebie 50 zł jest ceną wartą honoru, a być może po prostu nie wierzysz w ludzi. Jestem wzburzona, przyznaję. ale odpowiem na tyle uczciwie, na ile potrafię. Co z tą wiedza zrobisz - Twoja sprawa. Prowadzę bloga. Robię to ze szczerej miłości do sztuki perfumeryjnej. Od lat. Propozycje pisania recenzji za pieniądze dostaję od pewnego czasu systematycznie. I uwierz mi, nie są to drobne kwoty w typie 200 zł. Wszystkim potencjalnym zleceniodawcom proponującym mi taki układ odmawiam. Dlaczego? Dlatego, że kiedy piszesz za pieniądze - klient ma prawo ingerencji w tekst. Ma prawo wymagać, żeby to, za co płaci mu się podobało. kiedy tego typu zlecenia zaczynają płacić Ci za chleb i waciki stajesz się płatnym copywriterem, a nie niezależnym krytykiem. Tekst, który powstaje na tego typu zasadach to właściwie reklama i nawet na blogu powinien być opatrzony etykietą "artykuł sponsorowany". W przeciwnym razie jest to wprowadzanie czytelnika w błąd. Nie okłamię swoich czytelników ani za 50, ani za 200, ani za 2 000 zł. Reklamowanie podrób to temat, który budzi moje szczere oburzenie. Jestem uczciwym człowiekiem. Brzydzi mnie oszustwo i kradzież. Nie kradnę, nie robię przekrętów, nie wspieram złodziei i oszustów. Sugestia, że na wątku wypowiadają się same nieuczciwe osoby bez honoru i klasy jest oburzająca. A sugerując, że za pieniądze współpracowałybyśmy z przestępcą to właśnie napisałaś. Myślę, że powinnaś przemyśleć swoją wypowiedź. edit: Dodatkowe informacje dodane po namyśle: 1. Reklamowanie podrób w telewizji czy gazetach także jest nielegalne. Od wykrywania takich szwindli jest Rada Etyki Mediów. 2. Pisanie recenzji za pieniądze nie jest niczym niezwykłym - robią to dziennikarze i sama robiłam przez wiele lat, jednak w takim przypadku rozliczasz się z redakcją, nie zleceniodawcą.
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnicy w zapachu można czasem nie dostrzec (choć jest to trudne bo to czuć że coś jest nie tak) przy pierwszym kontakcie, jak się zrobi test i co jakiś czas będzie sprawdzało jak pachnie to wszystko wyjdzie w praniu, podróba jest liniowa i krótkotrwała. szkoda że potem człowiek zarzuca na siebie Fahrenheita czy Le Male a potem słyszy że jakąś Cubę używa czy inną podróbę. tutaj drogie panie robicie dużo szumu o sprzedaż w sieci, a ja sam na własne oczy niedawno w centrum handlowym widziałem stoisko właśnie z takimi podróbami. |
|
|
|
|
#191 | |
|
|
Cytat:
|
|
#192 |
|
Nindżopesz
|
Itaka, nie podważaj mojej wiary w ludzi
Mam nadzieję, że większość postąpiłaby jak Sabb a nie tamte dwie blogerki, z których jedna zablokowała możliwość dodawania komentarzy, a druga kasuje komentarze o podróbkach I idą w zaparte, że to oryginały - jak można tak bezczelnie kłamać, bez wstydu prowadzić dalej taki blog?
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
jak widać można
tylko po co bronić taki sklep jeszcze? niech zostawi te komentarze a nie... ehhh ale jak widać nastawiona na gratisiki, pewnie liczy że jeszcze coś jej wyślą
|
|
|
|
#194 | |
|
|
Cytat:
Owszem, mój komentarz również został usunięty ( że warto uprzedzić czytelniczki iż to są podróby i nawet owa perfumeria się z tym nie kryje)... No ale cóż - widać zamiast uczciwości i rzetelności to coś innego do tych dwóch pań skuteczniej przemawia....
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Na facebooku wrzucili właśnie swoje "J'adore "
100 ml za 65 zł i napisali "od produktu oryginalnego dostępnego w stacjonarnych perfumeriach produkt niczym się nie różni poza ceną"
"You've got something I need, In this world full of people there’s one killing me And if we only die once I wanna die with you" Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756 Edytowane przez tablanka88 Czas edycji: 2014-02-26 o 14:04 |
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niby w jakich drogeriach te podróby znalazła? Rossmann? Natura a może pewnie Hebe? czyli w miejscach gdzie nie mogą sobie pozwolić na podróby? gdzie zbiegiem okoliczności ceny mogą mieć niskie bo biorą hurtem ilości jakich zwykłe perfumerie internetowe nie wezmą nigdy. a co do zamienników to one są i nikt nie ma do nich pretensji bo taki Avon, Yves Rocher itd nie dają nazw Dior Fahrenheit tylko mają własne nazwy a nie zerżnięte od pierwowzoru, ze wzorem kartonika i zapachem włącznie. a te wody to nie zamienniki a po prostu typowe podróby, one nawet w połowie nie są tym samym czym jest oryginał, nie wierzysz to sprawdź Le Male i Cubę, początek podobny lecz kilka godzin i Cuba zniknęła a Le Male minimalnie się zmienił (zapach sam w sobie jest liniowy) lecz dalej zabija otoczenie... |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jakoś aktywni się na fejsie zrobili Jakieś 3 posty w ciągu ostatniego dnia. Reklamować się trzeba...
|
|
#198 |
|
BAN stały
|
A to Wam laska z próbkowo odpisała.
A sama zapytam.. miałyście coś z tej perfumerii.in że takie negatywy same ? Te blogerki dobrze oceniaja te produkty. Więc może nawet te podróby dobrze pachną. Zobaczę sama co tam jeszcze mają i może się skuszę. Podejrzewam, że jako jedyna z tego forum będę miała ich perfumy u siebie i będę mogła się wypowiedzieć. |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
nie trzeba ich mieć żeby wiedzieć że śmierdzą
istny spirytus i nie wiadomo co jeszcze kup sobie nawet kilka i 'pachnij' ![]() choć lepiej zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=121 i zamów sobie coś oryginalnego, poczujesz różnicę :P |
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie znam osoby, która używając oryginalnych perfum przeszła na podróby
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
Czyli ta blogerka ma jednak rację : " W dupie były gówno widziały "
![]() Z mojej strony to tylko pozdrawiam. I oceniajcie dalej to co te blogerki otrzymały i testowały a wy wyciągacie wnioski ze strony internetowej i obrazków ? A może macie takie monitory, ze zapach Wam przenoszą? Testerki się znalazły... aż mi Was troszkę szkoda. Także pozdrawiam i dalej oceniajcie produkty po zdjęciach! Powodzenia Wam życzę. |
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
dalej nie rozumie ..
jak kulą w płot to ordynarne podróby, podszywają sie pod markę.. co jest nielegalne i karalne :P niech swoją stworzą skoro takie cuda tworzą i niech się zachwycają nimi takie jak TY ...
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie muszę sprawdzać jak to pachnie bo to zwykła podróba, a nie będę finansował złodzieja który nie potrafi założyć firmy uczciwie i sprzedawać wód toaletowych pod nazwą własną tylko musi żerować na popularności oryginalnych marek. zresztą Dior, Chanel i reszta musi stosować się pewnych norm, a tu panuje wolna amerykanka i nie wiadomo co tam za ciecz w danej butli się znajduje, ja bym czegoś takiego bał się używać. zresztą proszę odpowiedz na moje wcześniejsze pytania, bo jestem ciekaw gdzie to trafiły się podrabiane zapachy w drogeriach i także odpowiedz na pozostałe pytania. no chyba że jesteś właścicielem strony i dlatego tak jej bronisz. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2014-02-26 o 14:55 |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
na bank ktoś od sklepu
nikt normalny spoza 'szeregu' by ich nie bronił ![]() chyba, że któraś z blogerek podlinkowanych w pierwszym poście, choć sensu nie widzę :P |
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny spokojnie. Przecież Pani/Pan szaleska93 to na pewno Pan A. Falencki lub ktos z jego bliskiego otoczenia.
![]() Któż inny tak zaciekle broniłby tej pseudo-perfumerii i reklamujących ją blogerek? |
|
|
|
#206 |
|
Piers do przodu
|
Nie karmić trolla
|
#207 |
|
BAN stały
|
Ludzie!! My żyjemy w Polsce!
Tu pieniądz jest ponad wszystkim. Zobacz na allegro ile tam masz " markowych " prefum.. a ludzie i tak biora Ile butów adidas, reebok, nike sprzedawcy oferują.. za 100 zł i też sprzedają i to świetnie! Bo liczy się metka! I tak jak w perfumach niech to będzie podróba ale nawet w 90% pachnie jak orginał to inni to kupią! jeśli mogę kupić 4 falakony podrób albo 1 markową to kupię 4! I NIECH TERAZ ODEZWIE SIĘ KTOŚ KTO NAZYWA TĄ PERFUMERIĘ ZŁODZIEJEM! A SAM NIE MA ANI JEDNEGO PIRATA NA TELEFONIE CZY KOMPIE! Każda ściągnięta piosenka i kradzież! I powiedz mi, że kupujesz tylko płyty. A w mp3 czy telefonie masz tylko muzykę z płatnych portali, które płaczą wynagrodzenie dla twórców. Że masz tylko płatnego e-booka w czytniku. I ŻE NIGDY NIECZEGO NIE ŚCIAGĄŁEŚ PIRATEM Z SIECI!! Czepiliście się perfumerii i blogerek.. a co macie na własnych dyskach. CI MEGA ŚWIĘCI I UCZCIWI NIECH PODADZĄ SWOJE IP - wyślę je tam gdzie trzeba i nich ludzie od przestępczości Was sprawdzą! A nie złodziej oszusta będzie osądzał cały czas. Szkoda mi Was czytać świętoszki! |
|
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrozum że to nie chodzi nawet o to czy zapach jest taki sam czy inny (chociaż nie jest taki sam)! To jest łamanie prawa (za takie postępowanie grozi pięć lat więzienia, pozdrawiam) i plucie na ciężką pracę twórców perfum. Poza tym w tych podróbkach może być mnóstwo groźnych dla zdrowia substancji... Edytowane przez Cattivo Czas edycji: 2014-02-26 o 15:07 |
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
Dodatkowo połowa kupiła coś dla metki.. nawet podróbę i chodziła, że STAĆ MNIE!!no patrzcie!!! Mam coś za 300 zł.
|
|
|
|
#210 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Na pewno nic nie kupię z tej lewej "perfumerii" bez względu na to, jakby nie pachniało. Gardzę podróbkami, gardzę zrzynaniem z artystów i zarabianiem na ich logo. Tak jak większość wizażanek, choćby z tych trzech powodów:Jak się nie ma hajsu, to się zbiera, albo kupuje zapach tańszy, który jest podobny do naszego wymarzonego, ale innej firmy(patrz np. La Vie Est Belle - Killer Queen). Więc idź, wspieraj ten rynek, "pachnij" i czuj się cool mając na sobie coś, co być może za kilka lat wywoła na Twojej szyjce przebarwienia, chwal się ludziom, jaką masz zaje*&stą "perfumę", gdzie połowa od razu zczai, że to chamska podróbka, gdyż takie rzeczy są po prostu widoczne gołym okiem dla osób, które chociaż kilka razy w życiu widziały oryginał. I żyj z myślą, że nosisz coś, czego pochodzenia nie możesz być w ogóle pewna, w dodatku że jest to coś kradzionego. Z góry przepraszam modów, jeśli za ostro, ale krew mnie zalewa, jak czytam takie głupoty, a jeszcze wmawianie mi i dziewczynom, że promowałybyśmy takie "kwiatki" za pieniądze - to jest po prostu obraza.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

)

Na pewno nic nie kupię z tej lewej "perfumerii" bez względu na to, jakby nie pachniało. Gardzę podróbkami, gardzę zrzynaniem z artystów i zarabianiem na ich logo. Tak jak większość wizażanek, choćby z tych trzech powodów: