Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 21:30   #181
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Wstrętne praktyki perfumerii sprzedającej podróby

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Troszkę imię inne
Registrant Name:Falencki Adrian
więc może być i zbieżność nazwisk, ale z drugiej strony czy aż taka zbieżność jest możliwa?

Tak ale Adam F. pytał się na tym forum o perfumeria.in i czy warto tam kupować. Więc raczej za dużo tych zbieżności. Ach i jeszcze próbował zarzucać użytkownikom, że interesują ich bardziej butelki i sprężynki niż sam zapach (prawie jak oryginalny jak mniemam)

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:41   #182
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka990 Pokaż wiadomość
Troszkę imię inne
Registrant Name:Falencki Adrian
więc może być i zbieżność nazwisk, ale z drugiej strony czy aż taka zbieżność jest możliwa?
Zgadzam się z Kuki- za dużo tych zbieżności.
Poza tym właściciel domeny i właściciel firmy mogą być dwiema różnymi osobami. Domena czy firma mogą być zarejestrowane np. na brata/siostrę.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pola49 Pokaż wiadomość
pewnie się zrobił ruch na stronie i sprawdził z jakiego adresu odsyła
Tiaa Ale sprzedaż to mu raczej nie wzrosła
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:44   #183
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Tak ale Adam F. pytał się na tym forum o perfumeria.in i czy warto tam kupować. Więc raczej za dużo tych zbieżności. Ach i jeszcze próbował zarzucać użytkownikom, że interesują ich bardziej butelki i sprężynki niż sam zapach (prawie jak oryginalny jak mniemam)
Tiaaaa, a jak mu wszystkie pisałyśmy, że tam są same wstrętne podróby to stwierdził, że i tak tam kupił bo liczy się zawartość a nie butelka
Co za okropny rodzaj reklamy, napierw tu na wizażu taki pokrętny a akcja z blogerkamu jeszcze bardziej bezczelna
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 21:54   #184
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukimi Pokaż wiadomość
Tak dostałam wiadomość "nigdzie na mojej stronie nie ma informacji że produkt jest 100% oryg tylko pisze że niczym nie odbiega od oryg. Już miałem zgłoszenia w tej sprawie"
Zdjęć produktów , nazw towarów , marki towarów i znaków towarowych można używać jedynie w odniesieniu do towaru oryginalnego. W innym przypadku jest to przestępstwo ( prawo własności przemysłowej) a handel podróbkami jest przestępstwem
Policja oczywiście może namierzyć skąd Sz.P. Adam F. łączy się ze swoim sklepem internetowym bądź sprawdza swoją pocztę internetową
Stary 2014-02-25, 22:09   #185
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Żebyśmy się jutro nie zdziwiły jeśli wszystkie nazwy zostaną zmienione i będzie różnica chociażby 1 literki w producentach i nazwach

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 22:22   #186
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
Żebyśmy się jutro nie zdziwiły jeśli wszystkie nazwy zostaną zmienione i będzie różnica chociażby 1 literki w producentach i nazwach
Wygląd butelki również jest częścią znaku towarowego. Co tam wygląd -nawet czcionka należy do znaku towarowego Trzeba by całkowicie zmienić wygląd butelki,wygląd opakowania i prezentację nazwy produktu.
Właściciel sklepu nie jest producentem a można go nazwać dystrybutorem. Sprzedaje gotowe produkty i na ich wygląd/bądź jego zmianę nie ma najmniejszego wpływu
Stary 2014-02-25, 22:37   #187
Make4Up
Zakorzenienie

Jak wrzucicie w wyszukiwarkę ten adres: perfus@op.pl to wyskoczy nie tylko kontakt do tej perfumerii, ale też multum ogłoszeń :/ np.
http://wyry.pl/p,s,200484,o,katalog_...su,326103.html
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/calvin-klein-...100-ml,8190932
http://alegratka.pl/ogloszenie/perfu...-23010845.html
A na FB jeszcze daje rabaty za polubienie strony :/ Właśnie dodał zdj. kolejnego zapachu... Chyba czuje się nad wyraz bezpiecznie, a ludzie się nabierają :[

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Jak wrzucicie w wyszukiwarkę ten adres: perfus@op.pl to wyskoczy nie tylko kontakt do tej perfumerii, ale też multum ogłoszeń :/ np.
http://wyry.pl/p,s,200484,o,katalog_...su,326103.html
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/calvin-klein-...100-ml,8190932
http://alegratka.pl/ogloszenie/perfu...-23010845.html
A na FB jeszcze daje rabaty za polubienie strony :/ Właśnie dodał zdj. kolejnego zapachu... Chyba czuje się nad wyraz bezpiecznie, a ludzie się nabierają :[
Drugi link do strony sprzedajemy . pl bo widzę, że wycieło.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 08:19   #188
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Kontakt: Adam, ******@op.pl
Czyli jednak Adam.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:10   #189
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez szaleska93 Pokaż wiadomość
A kolejna sprawa.
Jeśli blogerki dostały wynagrodzenie za takie posty ?
To znajdźcie się na ich miejscu.. dają Wam 200zł za 1 post reklamujący produkt. zaręczam i jestem pewna, że ŻADNA z Was by nie odmówiła. !!!!!

Teraz klika z Was przelicza sobie w głowie co by kupiło sobie za kase z 3 takich postów.....

I nie piszcie tu teraz, ze za żadne pieniądze... że nie.. no gdzie ja?!

Ludzie! Tak działa reklama.. w telewizji tonami pchają nam badziewie i co ? Za kase wszystko..
Cytat:
Nie wierze, że za 200 zł nie zamieściłabyś tego 1 posta.. w sumie to i za 50zł byś coś takiego napisała!
Szalesko, nie wiem, czemu napisałaś to, co napisałaś. Nie wiem, czemu obrażasz Kuki i inne dziewczyny wypowiadające się w wątku (bo te insynuacje są dla uczciwego człowieka obraźliwe).
Być może oceniasz nas wedle swojej miary, być może dla Ciebie 50 zł jest ceną wartą honoru, a być może po prostu nie wierzysz w ludzi.

Jestem wzburzona, przyznaję. ale odpowiem na tyle uczciwie, na ile potrafię. Co z tą wiedza zrobisz - Twoja sprawa.

Prowadzę bloga. Robię to ze szczerej miłości do sztuki perfumeryjnej. Od lat.

Propozycje pisania recenzji za pieniądze dostaję od pewnego czasu systematycznie. I uwierz mi, nie są to drobne kwoty w typie 200 zł.

Wszystkim potencjalnym zleceniodawcom proponującym mi taki układ odmawiam. Dlaczego? Dlatego, że kiedy piszesz za pieniądze - klient ma prawo ingerencji w tekst. Ma prawo wymagać, żeby to, za co płaci mu się podobało. kiedy tego typu zlecenia zaczynają płacić Ci za chleb i waciki stajesz się płatnym copywriterem, a nie niezależnym krytykiem.

Tekst, który powstaje na tego typu zasadach to właściwie reklama i nawet na blogu powinien być opatrzony etykietą "artykuł sponsorowany". W przeciwnym razie jest to wprowadzanie czytelnika w błąd.

Nie okłamię swoich czytelników ani za 50, ani za 200, ani za 2 000 zł.

Reklamowanie podrób to temat, który budzi moje szczere oburzenie. Jestem uczciwym człowiekiem. Brzydzi mnie oszustwo i kradzież. Nie kradnę, nie robię przekrętów, nie wspieram złodziei i oszustów. Sugestia, że na wątku wypowiadają się same nieuczciwe osoby bez honoru i klasy jest oburzająca. A sugerując, że za pieniądze współpracowałybyśmy z przestępcą to właśnie napisałaś.

Myślę, że powinnaś przemyśleć swoją wypowiedź.

edit:

Dodatkowe informacje dodane po namyśle:
1. Reklamowanie podrób w telewizji czy gazetach także jest nielegalne. Od wykrywania takich szwindli jest Rada Etyki Mediów.
2. Pisanie recenzji za pieniądze nie jest niczym niezwykłym - robią to dziennikarze i sama robiłam przez wiele lat, jednak w takim przypadku rozliczasz się z redakcją, nie zleceniodawcą.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:24   #190
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukimi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spokojnie. Jaką mam pewność, że to jest podróba? W takim razie u mnie we wszystkich drogeriach sprzedają podróbki, ponieważ pachną identycznie, wyglądają tak samo. No kurde kobietki... Nie przejechałam się na tym produkcie, więc proste, że będę go zachwalać
ale do tego nie trzeba dyplomu chemika, jak woda Diora Dune może być sprzedawana za mniej niż 50 złotych? to jest po prostu NIEMOŻLIWE nawet Biedronka takiej ceny by nie wyczarowała kupując milion palet tego zapachu, a chyba nie sądzisz że ta perfumeria ma więcej gotówki i lepsze dojścia niż takie Jeronimo Martins?

różnicy w zapachu można czasem nie dostrzec (choć jest to trudne bo to czuć że coś jest nie tak) przy pierwszym kontakcie, jak się zrobi test i co jakiś czas będzie sprawdzało jak pachnie to wszystko wyjdzie w praniu, podróba jest liniowa i krótkotrwała.
szkoda że potem człowiek zarzuca na siebie Fahrenheita czy Le Male a potem słyszy że jakąś Cubę używa czy inną podróbę.

tutaj drogie panie robicie dużo szumu o sprzedaż w sieci, a ja sam na własne oczy niedawno w centrum handlowym widziałem stoisko właśnie z takimi podróbami.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:28   #191
itaka

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Szalesko, nie wiem, czemu napisałaś to, co napisałaś. Nie wiem, czemu obrażasz Kuki i inne dziewczyny wypowiadające się w wątku (bo te insynuacje są dla uczciwego człowieka obraźliwe).
Być może oceniasz nas wedle swojej miary, być może dla Ciebie 50 zł jest ceną wartą honoru, a być może po prostu nie wierzysz w ludzi.

Jestem wzburzona, przyznaję. ale odpowiem na tyle uczciwie, na ile potrafię. Co z tą wiedza zrobisz - Twoja sprawa.

Prowadzę bloga. Robię to ze szczerej miłości do sztuki perfumeryjnej. Od lat.

Propozycje pisania recenzji za pieniądze dostaję od pewnego czasu systematycznie. I uwierz mi, nie są to drobne kwoty w typie 200 zł.

Wszystkim potencjalnym zleceniodawcom proponującym mi taki układ odmawiam. Dlaczego? Dlatego, że kiedy piszesz za pieniądze - klient ma prawo ingerencji w tekst. Ma prawo wymagać, żeby to, za co płaci mu się podobało. kiedy tego typu zlecenia zaczynają płacić Ci za chleb i waciki stajesz się płatnym copywriterem, a nie niezależnym krytykiem.

Tekst, który powstaje na tego typu zasadach to właściwie reklama i nawet na blogu powinien być opatrzony etykietą "artykuł sponsorowany". W przeciwnym razie jest to wprowadzanie czytelnika w błąd.

Nie okłamię swoich czytelników ani za 50, ani za 200, ani za 2 000 zł.

Reklamowanie podrób to temat, który budzi moje szczere oburzenie. Jestem uczciwym człowiekiem. Brzydzi mnie oszustwo i kradzież. Nie kradnę, nie robię przekrętów, nie wspieram złodziei i oszustów. Sugestia, że na wątku wypowiadają się same nieuczciwe osoby bez honoru i klasy jest oburzająca. A sugerując, że za pieniądze współpracowałybyśmy z przestępcą to właśnie napisałaś.

Myślę, że powinnaś przemyśleć swoją wypowiedź.

edit:

Dodatkowe informacje dodane po namyśle:
1. Reklamowanie podrób w telewizji czy gazetach także jest nielegalne. Od wykrywania takich szwindli jest Rada Etyki Mediów.
2. Pisanie recenzji za pieniądze nie jest niczym niezwykłym - robią to dziennikarze i sama robiłam przez wiele lat, jednak w takim przypadku rozliczasz się z redakcją, nie zleceniodawcą.
Czapki z głów przed Sabbath, bo mało już dziś takich osób na świecie.

B

Fragrantica

Stary 2014-02-26, 12:07   #192
Redhaired Witch
Nindżopesz

Itaka, nie podważaj mojej wiary w ludzi Mam nadzieję, że większość postąpiłaby jak Sabb a nie tamte dwie blogerki, z których jedna zablokowała możliwość dodawania komentarzy, a druga kasuje komentarze o podróbkach I idą w zaparte, że to oryginały - jak można tak bezczelnie kłamać, bez wstydu prowadzić dalej taki blog?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:22   #193
jessica855
Zakorzenienie

jak widać można
tylko po co bronić taki sklep jeszcze? niech zostawi te komentarze a nie... ehhh

ale jak widać nastawiona na gratisiki, pewnie liczy że jeszcze coś jej wyślą
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:28   #194
itaka

GG do itaka

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Itaka, nie podważaj mojej wiary w ludzi Mam nadzieję, że większość postąpiłaby jak Sabb a nie tamte dwie blogerki, z których jedna zablokowała możliwość dodawania komentarzy, a druga kasuje komentarze o podróbkach I idą w zaparte, że to oryginały - jak można tak bezczelnie kłamać, bez wstydu prowadzić dalej taki blog?
Ech....

Owszem, mój komentarz również został usunięty ( że warto uprzedzić czytelniczki iż to są podróby i nawet owa perfumeria się z tym nie kryje)...

No ale cóż - widać zamiast uczciwości i rzetelności to coś innego do tych dwóch pań skuteczniej przemawia....

B

Fragrantica

Stary 2014-02-26, 14:03   #195
tablanka88
Zadomowienie

Na facebooku wrzucili właśnie swoje "J'adore " 100 ml za 65 zł i napisali "od produktu oryginalnego dostępnego w stacjonarnych perfumeriach produkt niczym się nie różni poza ceną"

Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756

Edytowane przez tablanka88
Czas edycji: 2014-02-26 o 14:04
tablanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:08   #196
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny. Osobiście nie jestem przeciwna takim " podróbom ". Jeśli na stać mnie na perfumy za 300 zł a zapach mi się podoba. To kupię podróbę za 65 zł. I co mam patrzeć na to bo kartonik inny ? Albo, że korek się różni od oryginału? Dla mnie ważny jest zapach.. a nawet podróba przecież pachnie podobnie! Żadna z tych blogerek nie napisała, że są to oryginalne perfumy. A stwierdzenie " Nie różnią się niczym od tych z drogerii " to przecież ich obserwacja. Może dziewczyna oryginału nie widziała ? Sama nadziałam się już 2 razy na podróby w drogeriach i po czym to poznałam ? Siostra jest chemikiem i wzięła je do labolatorium jak się okazało mają wysoką zawartość mocznika, który utrzymuje i pogłębia zapach. Dodam, ze mocznik jest w każdych perfumach żeby nie było! I w ślinie też mamy go 1% Bo zaraz będzie ze kocimi siuśkami się pryskałam.

Także jeśli chodzi o takie portale i zamienniki to one są ! były i będą! Zobaczcie ile podrób jest na allegro..
a kto każe kupować wodę za 300 złotych? jest mnóstwo wód toaletowych za mniej niż 100 złotych, ktoś kto chce dobrą wodę nie musi kupować zaraz podrób, wystarczy przejść się do Rossmanna czy Natury i przejrzeć zapachy a mają tam wiele takich do stu złotych i to w nawet tych największych butlach jak CK Obsession za 99 złotych za 125ml co jest ceną naprawdę niską.
i niby w jakich drogeriach te podróby znalazła? Rossmann? Natura a może pewnie Hebe? czyli w miejscach gdzie nie mogą sobie pozwolić na podróby? gdzie zbiegiem okoliczności ceny mogą mieć niskie bo biorą hurtem ilości jakich zwykłe perfumerie internetowe nie wezmą nigdy.

a co do zamienników to one są i nikt nie ma do nich pretensji bo taki Avon, Yves Rocher itd nie dają nazw Dior Fahrenheit tylko mają własne nazwy a nie zerżnięte od pierwowzoru, ze wzorem kartonika i zapachem włącznie.
a te wody to nie zamienniki a po prostu typowe podróby, one nawet w połowie nie są tym samym czym jest oryginał, nie wierzysz to sprawdź Le Male i Cubę, początek podobny lecz kilka godzin i Cuba zniknęła a Le Male minimalnie się zmienił (zapach sam w sobie jest liniowy) lecz dalej zabija otoczenie...
Stary 2014-02-26, 14:09   #197
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tablanka88 Pokaż wiadomość
Na facebooku wrzucili właśnie swoje "J'adore " 100 ml za 65 zł i napisali "od produktu oryginalnego dostępnego w stacjonarnych perfumeriach produkt niczym się nie różni poza ceną"

W ogóle jakoś aktywni się na fejsie zrobili Jakieś 3 posty w ciągu ostatniego dnia. Reklamować się trzeba...

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:23   #198
szaleska93
BAN stały

A to Wam laska z próbkowo odpisała.

A sama zapytam.. miałyście coś z tej perfumerii.in że takie negatywy same ?
Te blogerki dobrze oceniaja te produkty. Więc może nawet te podróby dobrze pachną.

Zobaczę sama co tam jeszcze mają i może się skuszę.
Podejrzewam, że jako jedyna z tego forum będę miała ich perfumy u siebie i będę mogła się wypowiedzieć.
szaleska93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:42   #199
jessica855
Zakorzenienie

nie trzeba ich mieć żeby wiedzieć że śmierdzą
istny spirytus i nie wiadomo co jeszcze
kup sobie nawet kilka i 'pachnij'

choć lepiej zajrzyj tu:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=121
i zamów sobie coś oryginalnego, poczujesz różnicę :P
Stary 2014-02-26, 14:46   #200
tablanka88
Zadomowienie

Cytat:

Te blogerki dobrze oceniaja te produkty. Więc może nawet te podróby dobrze pachną.

Podejrzewam, że jako jedyna z tego forum będę miała ich perfumy u siebie i będę mogła się wypowiedzieć.
A miałaś kiedykolwiek oryginalne perfumy? domyślam się, że nie, więc po co chcesz się wypowiadać? nie będziesz miała nawet porównania
Nie znam osoby, która używając oryginalnych perfum przeszła na podróby

Wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post75739756
tablanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:49   #201
szaleska93
BAN stały

Czyli ta blogerka ma jednak rację : " W dupie były gówno widziały "

Z mojej strony to tylko pozdrawiam.
I oceniajcie dalej to co te blogerki otrzymały i testowały a wy wyciągacie wnioski ze strony internetowej i obrazków ? A może macie takie monitory, ze zapach Wam przenoszą?

Testerki się znalazły... aż mi Was troszkę szkoda.

Także pozdrawiam i dalej oceniajcie produkty po zdjęciach!
Powodzenia Wam życzę.
Stary 2014-02-26, 14:52   #202
jessica855
Zakorzenienie

dalej nie rozumie ..
jak kulą w płot

to ordynarne podróby, podszywają sie pod markę.. co jest nielegalne i karalne :P

niech swoją stworzą skoro takie cuda tworzą i niech się zachwycają nimi takie jak TY ...
Stary 2014-02-26, 14:53   #203
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ta blogerka ma jednak rację : " W dupie były gówno widziały "

Z mojej strony to tylko pozdrawiam.
I oceniajcie dalej to co te blogerki otrzymały i testowały a wy wyciągacie wnioski ze strony internetowej i obrazków ? A może macie takie monitory, ze zapach Wam przenoszą?

Testerki się znalazły... aż mi Was troszkę szkoda.

Także pozdrawiam i dalej oceniajcie produkty po zdjęciach!
Powodzenia Wam życzę.
podróba jest podróbą, mówi to wszystko od wyglądu kartoników, flakonów do ceny.
ja nawet nie muszę sprawdzać jak to pachnie bo to zwykła podróba, a nie będę finansował złodzieja który nie potrafi założyć firmy uczciwie i sprzedawać wód toaletowych pod nazwą własną tylko musi żerować na popularności oryginalnych marek.

zresztą Dior, Chanel i reszta musi stosować się pewnych norm, a tu panuje wolna amerykanka i nie wiadomo co tam za ciecz w danej butli się znajduje, ja bym czegoś takiego bał się używać.

zresztą proszę odpowiedz na moje wcześniejsze pytania, bo jestem ciekaw gdzie to trafiły się podrabiane zapachy w drogeriach i także odpowiedz na pozostałe pytania.

no chyba że jesteś właścicielem strony i dlatego tak jej bronisz.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-02-26 o 14:55
Stary 2014-02-26, 14:55   #204
jessica855
Zakorzenienie

na bank ktoś od sklepu
nikt normalny spoza 'szeregu' by ich nie bronił
chyba, że któraś z blogerek podlinkowanych w pierwszym poście, choć sensu nie widzę :P
Stary 2014-02-26, 14:56   #205
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Dziewczyny spokojnie. Przecież Pani/Pan szaleska93 to na pewno Pan A. Falencki lub ktos z jego bliskiego otoczenia.

Któż inny tak zaciekle broniłby tej pseudo-perfumerii i reklamujących ją blogerek?
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:00   #206
Katty_p13
Piers do przodu

Nie karmić trolla
Stary 2014-02-26, 15:03   #207
szaleska93
BAN stały

Ludzie!! My żyjemy w Polsce!
Tu pieniądz jest ponad wszystkim. Zobacz na allegro ile tam masz " markowych " prefum.. a ludzie i tak biora Ile butów adidas, reebok, nike sprzedawcy oferują.. za 100 zł i też sprzedają i to świetnie! Bo liczy się metka!
I tak jak w perfumach niech to będzie podróba ale nawet w 90% pachnie jak orginał to inni to kupią! jeśli mogę kupić 4 falakony podrób albo 1 markową to kupię 4!

I NIECH TERAZ ODEZWIE SIĘ KTOŚ KTO NAZYWA TĄ PERFUMERIĘ ZŁODZIEJEM! A SAM NIE MA ANI JEDNEGO PIRATA NA TELEFONIE CZY KOMPIE!

Każda ściągnięta piosenka i kradzież! I powiedz mi, że kupujesz tylko płyty. A w mp3 czy telefonie masz tylko muzykę z płatnych portali, które płaczą wynagrodzenie dla twórców. Że masz tylko płatnego e-booka w czytniku. I ŻE NIGDY NIECZEGO NIE ŚCIAGĄŁEŚ PIRATEM Z SIECI!!

Czepiliście się perfumerii i blogerek.. a co macie na własnych dyskach.
CI MEGA ŚWIĘCI I UCZCIWI NIECH PODADZĄ SWOJE IP - wyślę je tam gdzie trzeba i nich ludzie od przestępczości Was sprawdzą!

A nie złodziej oszusta będzie osądzał cały czas.

Szkoda mi Was czytać świętoszki!
Stary 2014-02-26, 15:04   #208
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam dziwne wrażenie że jesteś w jakiś sposób związana z tą pożal że borze "perfumerią".

Zrozum że to nie chodzi nawet o to czy zapach jest taki sam czy inny (chociaż nie jest taki sam)! To jest łamanie prawa (za takie postępowanie grozi pięć lat więzienia, pozdrawiam) i plucie na ciężką pracę twórców perfum. Poza tym w tych podróbkach może być mnóstwo groźnych dla zdrowia substancji...

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2014-02-26 o 15:07
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 15:05   #209
szaleska93
BAN stały

Dodatkowo połowa kupiła coś dla metki.. nawet podróbę i chodziła, że STAĆ MNIE!!no patrzcie!!! Mam coś za 300 zł.
Stary 2014-02-26, 15:06   #210
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:

Matko Boska, to się skuś, ale przestań już piep$#yć głupoty i podważać godność moją i dziewczyn. Na pewno nic nie kupię z tej lewej "perfumerii" bez względu na to, jakby nie pachniało. Gardzę podróbkami, gardzę zrzynaniem z artystów i zarabianiem na ich logo. Tak jak większość wizażanek, choćby z tych trzech powodów:
wspiera się oszustwo i kradzież
nie wiadomo, jakie świństwa są w tym szajsie i jakie mają oddziaływanie na naszą skórę
sorry, to po prostu OBCIACH.

Jak się nie ma hajsu, to się zbiera, albo kupuje zapach tańszy, który jest podobny do naszego wymarzonego, ale innej firmy(patrz np. La Vie Est Belle - Killer Queen).

Więc idź, wspieraj ten rynek, "pachnij" i czuj się cool mając na sobie coś, co być może za kilka lat wywoła na Twojej szyjce przebarwienia, chwal się ludziom, jaką masz zaje*&stą "perfumę", gdzie połowa od razu zczai, że to chamska podróbka, gdyż takie rzeczy są po prostu widoczne gołym okiem dla osób, które chociaż kilka razy w życiu widziały oryginał. I żyj z myślą, że nosisz coś, czego pochodzenia nie możesz być w ogóle pewna, w dodatku że jest to coś kradzionego.

Z góry przepraszam modów, jeśli za ostro, ale krew mnie zalewa, jak czytam takie głupoty, a jeszcze wmawianie mi i dziewczynom, że promowałybyśmy takie "kwiatki" za pieniądze - to jest po prostu obraza.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości