|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: najdroższy ciuch
Cytat:
Pogadamy jak będziesz zarabiać na spodnie,które Ci sie podobaja
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie nie chcę wymądrzać,ale co to za sztuka żerować na rodzicach i nazywać to "czerpaniem z życia"...?
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"czerpaniem z życia"mogę nazwać to,co sama robię i za swoje ciężko zarobione pieniadze i jaka to radośc jak sobie w końcu kupiłam wymarzone trekingi za (promocja )350 złotych
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Najdrozsze to chyba buty za 330zł, kurtka za 350zł, spodnie najdrozsze za 220zł kupiłam, znaczy tata mi kupił , bo ja jeszcze nie zarabiam
|
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Najdroższe były buty zimowe - 229 zł. Normalnie aż mi się ręka trzęsla jak miałam tyle dać, skąpa jestem
NIestety nic tańszego nie znalazłam. Staram się kupować tanio, tak żeby starczylo stypendium studenckiego
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to każdy jest kozak, gorzej jak samemu się zarabia i wydaję. NIe no, to jes żenada z Twojej strony...
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
No a ja najwiecej kasy wybuliłam na ciuchy na narty :\ Niestety, jak ktoras z dziewczyn wspomniala, troche to kosztuje ;{ mniej wiecej za kurtke + spodnie zaplacilam 1800zl. Najdrozsze moje spodnie to rybaczki:P diesla ok 590zl. A reszta to buty pumy 519zł. Sweterek Zary 399zł. Płaszcz zamszowy 350zl.Acha no i mam fazy na buty,wiec troche tego było.
Pozdraawiam
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
nie tłumaczmy juz niektórzy poglądów nie zmieniaja, dopóki sytacja ich do tego nie zmusi.
Ja tez nie kupuje drogich rzeczy:lubie wyszperać coś niedrogo, co akurat zazwyczaj droższe jest, żal mi kasy, szukam pracy, a z samych korepetycji to nie poszaleje. A trekkingi- w to zainwestuję, bo to moja pasja, chodzi o moje bezpieczeństwo i komfort, a takie buty z 5 lat, ba jak nie więcej bo sa juz raczej profesjonalne, mi posłużą. Oby
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
czarne bojówki VERSUSA 860 zeta... uwielbiam je
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam zakup za 1.500 zł
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiadomo, żeby ładnie wyglądać ![]() To potem słyszę "kochanie, przecież Ty zawsze jesteś śliczna"... A jak mu kiedyś otworzyłam drzwi potargana i z zieloną maseczką na twarzy, to myślałam, że zacznie wrzeszczeć Faceci...
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Płaszczyk na tegoroczną zimę - 1700zl
Marynarka - 800zl Spodniczka- 650zl Buty... 3*400 za jednym razem... Ja to jednak nienormalna jestem, ale kurcze warto bylo
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieniądzę to rzecz względna, dla jednego mało dla drugiego dużo... Proste.
|
|
|
|
#197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórych ludzi w ogóle nie byłoby stać na ciuch za 250zł, pewnie Ty do nich nie należysz, ale nie musisz się tym chwalic, bo chyba nie ma czym.
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
Mrs Mrau
|
hmmm
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
podpisuję się-duzo. Buty oprócz treków kupuję do 150. max. Chociaż staram sieupolowac tańsze.
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ich miesięczne dochody wynoszą 800 zł.
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Moj najdrozszy ciuch to elegancki plasz na zime - zaplacilam 140$, ale i tak zaoszczedzilam jakies 50% wiec "sie oplacalo" (czesto to stwierdzenie powtarzam
). Mam kurtke za 100$, jest swietna - uslyszala chyba wiecej komplementow niz ja , dlugi plaszcz za 70$, teraz kupilam plaszczyk sportowy za 40$ i wszystko sie jakos wyrownuje Drugie w kolejnosci sa buty - mam dwie pary kozakow -100$ i 70$ - tez kupione na sporej przecenie i jestem z nich bardzo zadowolona - nie ma ludzia, ktory by sie nie usmiechnal gdy na mnie spojrzy |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Moj najdrozszy ciuch?
troche tego bylo .... jakos sie tak sklada ze wydaje pieniadze bez pochamowania , oczywiscie nie moje bo jeszcze niezarabiam ... to tak spodnie (diesel) 600zl buty (converse) moje kochane trampeczki 390 spudniczka (diesel) 360 zl zimowy plaszczyk ze skory 800zl troche jeszcze tego bylo ale wole niepisac bo mi zal sie robi jak se pomysle ze tyle kasy wydaje ......
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu aż musze poprosić Cię o fotke tej czapeczki
![]() Proszę pokaż pokaż
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Najdroższa rzecz - suknia ślubna i naszyjnik od Kruka - obie rzeczy po ładnych kilka tysięcyzłotych każda (nie powiem ile).
ad rem: nie wydaje bajońskich sum na ubrania. Uwielbiam rzeczy polskiej marki Solar za piękne materiały, dobry krój i niską (jak na tę jakość i design) cenę. Spodnie kupuję w Benettonie - mają świetny, wszyczuplający krój. Sezonówki typu topy, kostiumy kąpielowe, któe za rok będą niemodne to H&M reserved. Poza tym to kocham prawdziwy vintage, nie lumpeksowy oczywiście ale rzeczy z duszą, przeszłością, ponadczasowe: trzydziestoletnie białe sztruksy Mustang po mojej mamie przysłane z USA. Albo przedwojenną torebkę ze skóry aligatora zakupioną przez moją prababkę w Nowym Jorku w ...1925 roku. Wyrywamy ją sobie z mamą z rąk na tzw. okazje. Jest niezniszczalna Albo oryginalne koturny z lat 70-tych po mamie. Tweedowy płaszczyk po mojej babci z lat40-tych (angielski tweed tkany ręcznie się nie przeciera). i za takie rzeczy gotowabym była dać każdy pieniądz ale niestety jest ich niewiele, bo ząb czasu robi swoje. Poza tym uwilebiam rękodzieło szydełkowe mojej teściowej czyli historia o tym jak mieć bluzeczkę koronkową w stylu np. Prady - za 25zł. TEściowa nie potrzebuje wzorów - robi wszystko ze zdjęcia danej rzeczy. Nie wydam więcej niż 600zł na buty dlatego poluję na promocje w moim ukochanym Nine-West albo mi ciotka z USA przysyła ![]() Wiem jedno: styl to nie marka, nie pieniądz ale to COŚ Najbardziej jarmarcznie ubierającą się osobą na kuli zimskiej jest według mnie Paris Hilton, któa jak wiemy na niczym nie oszczędza. Ale nie popadajmy też w skrajności - zastanwiam się czy nie zaoszczędzić sobie na kaszmirowy, klasyczny płaszcz MaxMara Wiem, że posłuży więcej niż jeden sezon
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
p.s. : a może tak z innej strony. Czyli jaki jest najtańszy ciuch jaki macie i jesteście z niego dumne bo wygląda świetnie. U mnie tę rolę grają lniane rybaczki khaki za 15zł kupione na rynku w Rypinie (przy okazji zakupu sadzonek pelargonii
) - sa przepiekne i świetnie leża, piorą się, itd.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm....chyba żakiet z Vero Mody, dopasowany, na podszewce, z aplikacja na rekawie za 30 złociszy z lumpexu. Może nie najtańszy, ale świetny, nieuzywany. W sklepie ok 150 zł
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

"czerpaniem z życia"mogę nazwać to,co sama robię i za swoje ciężko zarobione pieniadze
)350 złotych

I GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ??