![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dbamy o siebie :)
Aszuelka super kolecja
![]() Ja też kochaaam perfumy ![]() Mniej więcej na początku stycznia skończyłam wszystkie moje odlewki, całe szczęscie, bo walały się one wszędzie, kilka w torebce, piórniku, kuchni , a ostatnio zaczynam popadać w minimalizm, więc cieszę się, że z nimi koniec ![]() Pozostałam, przy moich kilku pełnowartościowych flakonach (nie mam ich zbyt dużo, bo studenckie finanse mi na to nie pozwalają ![]() Aktualnie: -Coco Chanel Mademoiselle -Calvin Klein Sheer Beauty -Flowerbomb EDP -Lacoste Joy of Pink -Bruno Bananni Magic Woman Co było dziś?: - Skalpel Chodakowskiej - Mel B na pupę - peeling kawowy ud i pośladków (sprzątałam potem łazienkę chyba z pół godziny ![]() -włosy: mycie Green Pharmacy pokrzywa, odżywka Garnier avokado i masło karite, jedwab Green Pharmacy na końcówki -jantar na skalp -rycyna na rzęsy Z dietą jest TRAGEDIA, mam totalnego doła, mam wszystkiego dookoła dość i nawet nie patrzę co jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z Bourjois mam healthy mix podkład i chyba pozostanę przy nim a przetestowałam juz kilka podkładów ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na dziś melduję: zmycie oleju Babydream z mieszanką maski drożdżowej + po umyciu szamponem balsam na kwiatowym propolisie <- i tak muszę ściąć te kłaki i nici z zapuszczania ![]() ![]() kozieradka w skalp 45 min ćwiczeń z fitnessblender wyszorowanie ud syrenką + olejek arganowy wtarty no i jak mi się będzie chciało to pomaluję pazury bo mam takie nijakie ![]() ja aktualnie posiadam resztkę Coco Mademoiselle oraz Euphorię Calvina Kleina a marzy mi się któryś z tych zapaszków: Miss Dior, Carolina Herrera Sexy, Lancome Tresor in love, Lancome La vie est belle lub Calvin Klein Si pewnie padnie na Herrerę lub Lancome Tresor in love bo najtańsze ![]() Edytowane przez pulp fiction Czas edycji: 2014-03-26 o 20:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A mi podróż po Prowansji ![]() Ja też kocham perfumy, ale gustuję w tych tańszych-Avon, La Rive i Bi-es(dla mnie są naprawdę dobre, w Avonowskim Today jestem zakochana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
pulp fiction zapraszam chociaz ja teraz miszkam na pipidowce
![]()
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze do tego Chloe edp i byłabym w niebie ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45770193]Napij się zielonej herbaty ![]() [/QUOTE] Dzięki ![]() Chyba będę musiała spróbować, bo do lata miałam być 5 kg lżejsza, ale nic z tego na razie nie wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
znalazłam w "kerfurze"
![]() ![]() ps. kupiłam sobie też jedwab na włosy. w ogóle zaczynam się denerwować, bo kupiłam sobie szampon do włosów przetłuszczających i już po kilku godzinach od umycia nim włosy znów wyglądają brzydko ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
ada_123 mi się szybko przetłuszczają włosy od takich drogeryjnych szamponów nałdowanych silikonami
![]() ![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
no, a najlepsze jest to, że jak kupowałam kiedyś w aptece to przedłużyłam sobie już czas między jednym a drugim myciem do 3-4 dni... a teraz znów to samo, co kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
Nie znoszę szamponów z silikonami. Po nich zawsze mi strączkują włosy i szybciej się przetłuszczają u nasady. Do porządnego oczyszczenia włosów(tak ze dwa razy w tygodniu) najlepsze są zwykłe ziołowe, zaś na co dzień używam żelowych szamponów bez silikonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze mozna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45793905]Nie znoszę szamponów z silikonami. Po nich zawsze mi strączkują włosy i szybciej się przetłuszczają u nasady. Do porządnego oczyszczenia włosów(tak ze dwa razy w tygodniu) najlepsze są zwykłe ziołowe, zaś na co dzień używam żelowych szamponów bez silikonów
![]() no;/ cóż, przez głupie drogeryjne szampony znów wracam do punktu wyjścia z moimi włosami;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45793905]Nie znoszę szamponów z silikonami. Po nich zawsze mi strączkują włosy i szybciej się przetłuszczają u nasady. Do porządnego oczyszczenia włosów(tak ze dwa razy w tygodniu) najlepsze są zwykłe ziołowe, zaś na co dzień używam żelowych szamponów bez silikonów
![]() może to głupio zabrzmi, ale ja myję włosy płynem do higieny intymnej Facelle z rossmnna i naprawdę polecam :d tylko trzeba po nim nakładać odżywkę, bo włosy trudno się rozczesywać mogą D: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Melduje ze dbam o pazurki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
może garnier ta z shea i karite? taki żółty szampon i odżywka
![]() ![]()
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Ja używam ostatni szampon z Nivea włosy są bardzo miękkie a odżywkę z Issany taka białą jak coś u mnie na blogu jest zdjęcie.
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
zdrowa dietka, czas na relaks, troche ruchu w gronie przyjaciolek oczywiscie - moja recepta na dbanie o siebie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
co tutaj tak cicho dzisiaj?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45819328]Bo o siebie dbamy
![]() ![]() Dziewczyny, co do odżywki do paznokci z Eveline uważajcie, bo ja słyszałam opinie, że niektórym ona bardzo pomaga a innym bardzo szkodzi! ![]() Od mnie: wzięłam się (już jakiś czas temu) ostro za pielęgnację twarzy ![]() Zaczęło się od tego, że zastanawiałam się nad kupnem podkładu, ale suma sumarum postanowiłam tak zadbać o cerę, by była piękna i bez tego, a obecnie dążę do tego, by była ładna nawet bez pudru ![]() Moje (byłe) problemy: 1. rozszerzone pory na nosie i w okolicach (a także na dekolcie) 2. zaskórniki czarne jak wyżej 3. wiecznie świecący się nosek (tłusta skóra w okolicy strefy T) 4. trądzik (niezbyt silny, ale dość systematyczne wyskakujące i długo gojące się ropne "niespodzianki" na całej twarzy, tj. czole, brodzie, policzkach, nosie, skroniach, zostawiające po wyciśnięciu brzydkie czerwone rumieńce) 5. sucha skóra w okolicy ust i same usta, wiecznie spierzchnięte 6. pierwsze zmarszczki mimiczne! 7. sińce i worki pod oczami 8. nierówny koloryt skóry?? takie jakby różowe plamki w strefie T, cera naczynkowa? Na szczęście z większością sobie poradziłam i mam zamiar się podzielić, więc słuchajcie uważnie! ![]() 1. i 2. to m. in. brak demakijażu - kiedyś do zmycia mejkapu używałam tylko wody z mydłem (tj. żelem), od kiedy przed myciem najpierw używam micela do demakijażu pory się oczyściły i przez to są mniej widoczne ![]() 3. 5. i 6. nie ma bata, stosuję krem na noc, codziennie! A dokładnie krem (taki o niekomodogennym składzie) i olejek, nakładany także na "tłuste" partie, co paradoksalnie faktycznie pomogło mi uregulować wydzielanie sebum i znormalizować strefę T. Ad 3. Pamiętajcie, że stosowanie do cery tłustej "agresywnych", silnie wysuszających myjadeł może nasilić problem świecenia i przetłuszczania się skóry, ratującej się w ten sposób przed totalnym wysuszeniem! 4. Aby zapobiec trądzikowi od wewnątrz, najlepiej jest zmienić dietę, zaczynając od włączenia do niej świeżych owoców najlepiej 5 razy dziennie, a także zrezygnowania z fast foodów, słodyczy i najlepiej rafinowanego cukru. Faszerując się powyższymi nawet przy idealnej pielęgnacji musimy się liczyć z tym, że co jakiś czas pojawi się nam na twarzy brzydka "niespodzianka" będąca skutkiem oczyszczania się organizmu z dostarczanego mu śmieciowego żarcia ![]() 1. 2. 3. 4. 6. 8. Włączyłam do pielęgnacji tonik (demakijaż -> mycie twarzy łagodnym myjadłem, minimalnie ściągającym skórę -> tonik -> olejek + krem). Zrobiony samodzielnie, z kwasami BHA 1% i różową glinką, ale o śmiesznym koszcie wykonania ok. 3 zł / 100 ml ![]() - spirytus salicylowy 50 ml - woda destylowana 45 ml - gliceryna 5 ml - łyżka soku z cytryny - pół łyżeczki glinki różowej - kilka kropel olejku eterycznego Recepturę sama ułożyłam, ręczę za jej jakość i trwałość. Ilość alkoholu jest wystarczająca do zakonserwowania toniku na 30 mscy bez trzymania go w lodówce (chociaż na pewno nie zaszkodzi, ja trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Ważne jest, by przy kuracji kwasami pamiętać o stosowaniu filtrów, nawilżaniu skóry oraz o tym, że na początku może być wysyp. Dzisiaj do kompletu zrobiłam sobie mineralny podkład, który mam zamiar używać zamiast chemicznych filtrów i jestem bardzo ciekawa, jak się sprawdzi ![]() 5. Opisywałam już wcześniej, co robię ze spierzchniętymi ustami. 7. Tu niestety winą jest mój bardzo niehigieniczny tryb życia i wieczne niedospanie (na tygodniu często śpię ok. 4 h dziennie). Zrobiłam sobie dzisiaj korektor mineralny pod oczy, wcześniej z powodzeniem stosowałam zamiast korektora mieszankę żółtego i cielistego cienia do oczu ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- PS. Co do toniku wodę destylowaną dodajcie na końcu, uzupełniając pojemność do zamierzonych 100 ml / 200 ml, bo jak widzicie, nie podałam ile ml ma łyżka soku z cytryny, a z tego co wygooglałam, to stołowa to 15 ml. Ja zrobiłam 200 ml toniku w tym 1 łyżka soku z cytryny. Istotne są proporcje gliceryny (max. 5% całego roztworu, dla większych ilości tonik będzie nieprzyjemnie lepki) oraz spirytusu salicylowego (min. 50% roztworu, bo w mniejszym stężeniu kwas salicylowy nie zadziała, ale z drugiej strony najlepiej jak najmniej go dać ze względu na zawartość alkoholu, jeśli zrobicie zgodnie z moim przepisem będzie to niecałe 40% stężenia, łącznie z gliceryną, która również jest alkoholem). Wydaje się to dużo, ale nie może być mniej niż 15% alkoholu, bo wam się zepsuje po 2 tygodniach :/. Glinki do stężenia nie wliczam, jako ciało stałe, które po zużyciu toniku i tak zostaje na dnie, a kilka kropel olejku wtę czy wewtę nie robi żadnej istotnej matematycznie różnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Pantegram ooo ciekawy wpis
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Pantegram, jaki spis.. łohoho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jakich kremów i olejków używasz do twarzy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) najtańsze ![]() b) w przeciwieństwie do kwasów AHA można ich używać cały czas, bez przerw, bo skóra się do nich nie przyzwyczaja, a ponadto są bezpieczniejsze, bo do ich działania wystarczy w zupełności już stężenie 1-2% i nie trzeba go zwiększać, jak w przypadku pozostałych kwasów. A pamiętajmy, że jednak kwas to kwas, wżera się w skórę, więc przesadzenie z silnie stężonym kwasem może mieć bardzo nieprzyjemne konsekwencje, zwłaszcza jeśli dodamy do tego niecierpliwość kobietki pragnącej piękna "na już" ![]() Ogółem kwas pomaga wyrównać koloryt, bo działa jak peeling enzymatyczny, przyspiesza regenerację naskórka i dzięki temu łatwiej możesz pozbyć się przebarwień. Wiem po swojej skórze. Źle napisałam wcześniej o mojej cerze jako naczynkowej, bo z tego co sprawdziłam w necie wygląda to inaczej. U mnie okolice nosa były po prostu poparzone słońcem od opalania się bez filtra i zrobiły się od tego brzydko przebarwione na czerwono + piegi i mój tonik pomógł to naprawić (a już tak długo z tym chodziłam, że się przyzwyczaiłam i nie widziałam problemu ![]() ![]() [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;45828351]Łohoho, jaki długi wpis ![]() ![]() Jakich kremów i olejków używasz do twarzy? ![]() ![]() U mnie jest tak, że pod względem kosmetyków jestem mały Żydek i zawsze chcę jak najtaniej i dobrze ![]() Olejki ofc naturalne, bez dodatków - co najwyżej wit. E (Tocopherol) i zapach (Parfum) nie zaszkodzą ![]() ![]() http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html Obecnie używam Babydream fur Mama Pflegeol, 10 zł/250 ml jak na 5 olejków w składzie to IMO bardzo dobra cena ![]() Z kremem gorzej, bo tam jest siłą rzeczy dużo emulgatorów, konserwantów itp. trudno wybrać taki niekomodogenny i z fajnym składem. Obecnie używam kakowego masła z Isany, dobry skład i tanie, aż się pokusiłam o napisanie jego recenzji ![]() ![]() ![]() Bardzo polecam olejki do cery tłustej, bo wiele dziewczyn boi się, że się im jeszcze bardziej cera od tego przetłuści, a to nieprawda, jest wręcz odwrotnie! ![]() ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-03-31 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Pantegram muszę ukręcić jakiegoś BHA tylko jeszcze poczytam o proporcjach itp
![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie ze tak wpadam i wypadam ale zycie z dwójka dzieci nie jest wcale takie proste
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1396303284.044750.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Jakie brwi do takiej urody?
![]()
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() A do tego puder ze skrobi ziemniaczanej i lecę podbijać miasto ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-04-04 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.