|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Michałku wszystkiego najlepszego
![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
![]() Cieszę się, że Ty już lepiej się czujesz ![]() Torresiku! Wszystkiego najpiękniejszego! ![]()
#183 |
Zakorzenienie
|
Iza o matko... Chyba jutro wizyta u gina cię czeka. Możesz pojechać też na IP do szpitala na ginekologie, bo to nie typowa sytuacja..
Hope był to kierunek higiena stomatologiczna ![]() Agatko zostań w domu... ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Hej
Na tym wątku jestem nowa. Persephone dała znać że jest taki wątek i warto tu zajrzeć. Jestem mamą dwóch aniołków pierwszy synek Tymuś zmarł w 28 tc ![]() Pozdrawiam Was bardzo mocno. Sz.
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przerażona z tego co czytam na necie taka duża wypadającaj kula oznacza tylko macice ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie badania planujesz robić?
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Gryzelda - szpilki genialne. I na wesele i na czerwony dywan. Biżuteria teź świetna,
Kucyku - clexane bierze się nawet do 6 tygodni po porodzie. Akurat dzisiaj się o tym naczytałam, bo coraz bardziej podejrzewam, że u mnie krzepliwość mogła być przyczyną. Agatko - ja bym została w domu, zeby dmuchać na zimne. Chyba, że czujesz mocno potrzebę, żeby pójść. U mnie krwawienie się kończy, chociaż minęło dopiero 6 dni od łyżeczkowania, za to fatalnie czuję się po Bromergonie. Mam chyba wszystkie skutki uboczne z ulotki, a jeszcze tydzień brania przede mną. Trudno, zniosę, byle tylko laktacja się nie pojawiła. Mąż mnie przekonał i wyjeżdżamy jutro gdzieś na 2-3 dni. Może jak wyjdę z domu, to przestanę wyć i będę musiała wyglądać jak człowiek. Zaglądnę do Was po powrocie. Mam jeszcze pytanie do tych z Was, które również straciły swoje Aniołki na podobnym etapie (20 tc) - czy badania hist.pat. wykazały przyczynę? W szpitalu się nasłuchałam, żeby raczej na to nie liczyć, że to zbyt wczesny etap. |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak nie to tak jak radzi Kucyk - jedź na ip ![]()
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
BERBIE tych badań troszkę jest:
tarczyca :TSH FT3 FT4 anty TPO , wątroba ASPT, ALAT ,cytomegalia, toksoplazmoza, wszytskie hormony i p/c przeciwciała kardiolipidowe . Coś jeszcze ale nie mogę sobie przypomnieć.
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz miłego wypoczynku
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Szkrabeniek dobrze że Perse ci poradziła abyś do nas przyszła. Tu każda rozumie co przeżywasz. Bardzo mi przykro że przez to przechodzicie z mężem. Masz już zlecone jakieś badania?
Zaraz_a przyda wam się taki wyjazd we dwoje ![]() Ja się niczego nie dowiedziałam po badaniach. I na tym forum jest bardzo mało dziewczyn które znają przyczynę straty swoich dzieci
#193 | |
Raczkowanie
|
BERBIE a gdzie i jak mogę to załatwić ?
Maga83 tarczyca :TSH FT3 FT4 anty TPO , wątroba ASPT, ALAT ,cytomegalia, toksoplazmoza, wszytskie hormony i p/c przeciwciała kardiolipidowe Cytat:
Tymuś 27 tc. ![]() ![]() Aniołek 7 tc, ![]() ![]() II kreseczki 08.07.2014 ![]() ![]() Mikołajek ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szkrabeniek Czas edycji: 2014-03-09 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Torres OMG to już???!!! Gdzie to minęło?
![]() Wszystkiego najpiękniejszego i samych kolorowych i ciekawych książeczek!!! ![]() Szkrabeńku, dobrze, że do nas tutaj dołączyłaś, rozgość się... Pisz jak tylko potrzebujesz ![]() Cytat:
Niestety możesz się niczego nie dowiedzieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
skierowanie dostaniesz od rodzinnego, ginekolog powinien ci powiedzieć w jakiej klinice/szpitalu możesz to zrobić. ja to robiłam kilka ponad 2 lata temu to już słabo pamiętam procedurę, ale wiem, że była bardzo prosta. dziewczyny które to niedawno przerabiały na pewno pomogą.
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Szkrabeniek dobrze że jest plan działań. Pamiętaj że przeciwciała to do 6 tygodni po stracie się powinno robić
#197 |
Raczkowanie
|
Persephone Dziękuję
![]() BERBIE Dziękuję za informacje ![]() Maga83 Badanie będę robić w tym tygodniu ale dziękuję za info ![]()
#198 |
Zakorzenienie
|
Szkrabinek- witaj,zostan z nami
Fiolus- kto tylko moze wyrecza mnie wopiece nad kasia ale mysle ze teraz po wizycie bede sie nia wiecej zajmowac ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Michalku TOrresku - samych radosnych dni, wow kiedy to zlecialo?[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Agatko- dla mnie wazna bylaby nie tyle msza sw co komunia i mysle ze zostalabym w domu a na najblizszej mszy na ktorej bylabym obecna przyjelabym komunie wlasnie w intencji babci Anitko pani doktor powiedziala ''co nalezysz wiele jak masz dziecko male w domu''? Ale na pytanie o powrot do pracy uslyszalam odpowiedz ''po co-zle ci w domu'' wiec zostaje na l4 do konca ciazy Maga, fiolus-jak wy czyscicie te rurki w bidonach? Wedera, berbie- ja nie mam zadnego ustrojstwa do luteiny, moze w tej nowej bedzie, ale zakladam tradycyjnie ![]() Pisze bez polskich znakow bo jeszcze nie opanowalam jak sie je wprowadza ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-09 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Izunia
Ty chyba juz mialas wizyte u gina po porodzie co nie. I wszystko ok.. Oby to nie bylo niv z tych rzeczy ale faktycznie sprawdzic trzeba pilnie. Trxymam kciuki :-* Cytat:
Ale to byl po prostu opis, z ktorego ewentualnie moglabys cos wywnioskowac do dalszego sprswdzenia. Najczesciej jednak to nie daje zadnej wskazowki. Ciesze sie ze jedziecie z malzonkiem!!! Wypocznij kochana! Szkrabiebiek Witaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda - w taka wyjatkowa noc nawet szpilki 10 nie straszne
![]() Na swoim weselu w pierwszy dzien wytrzymalam w obcasach do rana do 7.00 ![]() Na weselu szwagra gdzie bylism starostami do rana zmienilam buty 3 razy- za kazdym razem na nizszy obcas ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Zaraza-wypocznijcie Iza-czekamy jutro na dobre wiesci, musisz gdzies dostac sie do gina W szpitalu wojewodzkim jest chyba poradnia bez rejestracji czynna codziennie ale nie jestem na sto procent pewna
#201 |
Wtajemniczenie
|
Szkrabieniek
Do tych badan genetycznych Zarowno Ty jak i tz najlepiej udajcie sie do rodzinnego lekarza po skierowanie do poradni genetycznej. Kazde z was musi miec swoje. Moja wskazowka: niech lekarz,napisze tylkocdo poradni,genetycznej ale nie pisze do,ktorej konkretnie. Bo gdzieniegdzie czeka sie ponad pol roku, a gdzie indziej 2 tygodnie.. Takze podzwon sobie po poradnoach genetycznych blizej I dalej, I umow sie gdzie Ci pasuje, bo jak rozumiem chcialabys wczesniej sie starac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba balabym sie na tym tablecie przegladac allegro
![]() ![]() Alfa-jak Wiktor z mowa?
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tablet ciągle jest obcy. zatrzymałam się w epoce kamienia łupanego. laptopa ogarniam, na telefonie praktycznie tylko wizaż bo mam aplikację. ostatnio zrobiłam zakupy w e-tesco i się cieszyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Torresiku 100 lat
![]() ![]() ![]() ![]() Iza ja bym poszla do gina... Ostatnio nie mam jakos weny do pisania ![]()
#205 |
Zakorzenienie
|
Kunia- co sie dzieje?
Monika- super pomysl, przegladanie bez logowania-chyba mnie nie namierza jak cos klikne, tez jestem w prehistorii teleinformatyki kiedys nadazalam ale teraz czuje ze zostalam w tyle ![]() Ja nawt komorke mam z klawiszami i nie wyobrazam sbie dotykowej, netu w komorce nie mam- a przynajmniej nie umiem uruchomic wizazu...wiec tablet to dla mnie nie lada wyzwanie
#206 |
Wtajemniczenie
|
Zeberka - dobija mnie fakt, ze mamy mieszkanie ale caly czas nie wykonczone/nieumeblowane (ani kanapy, ani stolu, sufity niezrobione-wisza nam zarowki wszedzie oprocz pokoi gdzie mamy tymczasowe klosze z ikei) a kasy brak jak narazie - ja jestem na urlopie wychowawczym wiec jedna pensja, kredyt mieszkaniowy, oplaty, jedzienie.....
![]() Tosia jest kochana ale czesto mnie z rownowagi wyprowadza - juz kilka razy myslalam o psychologu... a wogole Tosia dzis zaczela 15 mc ![]()
![]() ![]() ![]() ok. 120cm ok. 20,5kg ![]() ...cel osiągnięty 64,5kg ![]() Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2014-03-09 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
co do badań to wyszła pępowina dwunaczyniowa i nic więcej; poza tym Ty miałaś amino i wiesz, że dzieciątko był zdrowe - u mnie podejrzewają, że mogło być chore, ale nie zrobiłam badań dziecka, więc to tylko podejrzenia ma do Ciebie pytanie: czemu Ci włączyli heparyne? trochę mnie przestraszyła Twoja historia, że krew Ci się zrobiła za rzadka; TORRES sto lat!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iza ja myślę że jakby to była ta wypadająca macica, to na ostatniej kontroli u gina już by coś wyszło. Ale i tak to sprawdź bo kulka w pochwie to dziwna sprawa. Kunegunda.bis współczuję że mieszkania nie możecie dokończyć : Wiem jakie to irytujące... My dzięki pomocy rodziny, pożyczce i własnych oszczędności (ale żeby je mieć to trzy latacz moimi rodzicami mieszkaliśmy... ) mamy mieszkanie rok po odbiorze skończone. Gdyby nie rodzina, to też mebli byśmy nie mieli.... A co do Clexane to właśnie miałam pytać czemu po porodzie i cc trzeba też brać...? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.