![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: ponad 70kg do zrzucenia kto ze mną???
uda sie nam wszystkim razem byle do przodu i zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Olka ja bardzo chciałabym ważyć tak jak 7 lat temu 60 kg chociaż zawsze mówiłam że jestem gruba ale" gruba na 60 kg" to chciałabym być a ja się zapuściłam do 92,4. Teraz mam już parę za sobą znaczy jakieś 4,4kg ale i tak do 60 jeszcze i tak 28 a to bardzo dużo. Wydaje mi się że przez te 3,5 tygodnia mój organizm zaczął się przyzwyczajać do dobrego jedzenia. Nie mam już napadów głodu, chociaż jak dziś opóźnił mi się obiad bo nie było mnie w domu to w czasie krojenia warzyw na surówkę złapałam maleńki kawałeczek ciasteczka ale mniej niż gryz! Boję się tych świąt ale muszę dać radę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
dom_misia wywal z domu słodycze i słone przekąski, aby nie kusiły. Mój TŻ nie jest z tego powodu zadowolony,ale zaakceptował fakt,że słodyczy więcej u nas w domu nie zobaczy
![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Ja ogólnie słodyczy nie kupuje, bo o moje dzieci z tej strony dbają dziadkowie. A do tego lada moment dostaną ode mnie z pracy paczki z wielkanocnymi słodyczami! Ale nie kusi mnie tak bardzo, taka odrobina to się nie liczy ważne że nie miałam chęci n a jeszcze! A teraz wsuwam sobie pyszną owsiankę z jabłuszkiem i cynamonem na śniadanko. Dziś wprowadzam już 2 produkty skrobiowe i 2 owoce ale jak dla mnie to za dużo i chyba na tym zakończę trzy to dużo za dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To źle. Ale rób jak uważasz ![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
A ja wole jak mój ma słodycze w domu bo wtedy cwicze silna wole i jak ide na urodziny czy cos nie dostaje szoku na widok łakoci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Zdrowiej dla wszystkich jak nie ma
![]() ![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
A jadłospis mojego męża to cienka tłusta kiełbasa i boczek a jeśli chodzi o warzywka to bierze sobie do kanapek do pracy pomidora lub paprykę i do drugiego dania troszkę surówki skrobnie ale nie za dużo bo on nie wygląda na zająca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem po technologii zywnosci i wiem ze teraz warzywa nie sa nawet zdrowe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że w odżywianiu, zdrowym odżywianiu chodzi o lepsze wybory, nie idealne - bo wiesz, uprawiane w ogródku warzywa też nie muszą być dobre, ziarenka mogą być zmodyfikowane, a GMO do tego roznosi się wiatrem. No i spaliny, ogólnie cywilizacja... Nie ma nic totalnie zdrowego. Ale jednak lepsze są warzywa niż bekon. Choć mogę się mylić, nie jestem po takich studiach ![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Są lepsze ale jesli np moj partner pracuje po 20 h dziennie to raczej w malej ilosci mu nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
to nawet kurczaka nie jedz z sklepu bo bog wie co tam wstrzykneli moze gorsze substancje niz w bekonie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Poza tym ja tutaj nie mówię o szkodliwości hormonów i antybiotyków. Mówię o szkodliwości, która powoduje choroby serca, miażdżycę, choroby metaboliczne. Osoby pracujące ciężko fizycznie też mogą się zdrowo odżywiać (czyli bez nadmiaru tłuszczu zwierzęcego, cukru, przetworzonych węglowodanów) i - o dziwo! - nie padać po dwóch zamachnięciach łopatą.
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Dieta bez miesa to nie dieta bo organizm nie ma energi by spalac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
![]() Wybacz, nie mogłam inaczej tego skomentować. Bardzo, bardzo się mylisz.
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Faktem jest,że każdy z nas ma swój rozum i podejmuje swoje wybory. Bardziej lub mniej świadome. Nie oszukujmy się powietrzem się jeszcze nikt nie najadł ( choć mogę się mylić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z GMO to w ogóle paranoja, nawet jak mam w ogrodzie moje warzywka, niepryskane, czyste jak łza - GMO mi się przypląta, przysieje i mam czy chcę, czy nie chcę ![]() Co za teściowa, mogłaby zdrowe kurczaki hodować, dla rodziny! ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
![]()
Powiedzialam mojemu o bekonie i boczku to sie smial ze na cos umrzec kazdy musi haha :P a teraz wcinam idealna kolacje jak dla mnie jabłko +pomarańcza+ jogurt naturalny= pycha sałatka haha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-04-03 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
hej jak tam? u mnie dzisiaj smakowity dzień
![]() na śniadanie zjadłam małą kromkę chleba wielozbożowego cebulowego z białym serem, plasterkiem gotowanego kurczaka, pomidorem i szczypiorkiem na obiad ugotowałam fasolke szparagową z masłem prawdziwym i bułką tartą a na kolacje przepyszna sałatka z przyprawioną piersią z kurczaka,sałatą,rzotkiewk ą i ogórkiem zalana sosem włoskim ![]() i po 20 przekąska w postaci dwoch małych surowych marchewek ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj :
śniadanko:2 jaja na twardo i kromka chleba zbożowego przekąska jabłko obiad zupa ogórkowa gotowana na udku z kurczaka bez ziemniaków kolacja tak jak śniadanko bo nie chciało mi sie nic robić ![]() oprócz tego 2,5l wody no i oczywiście obowiązkowo godzinka na rowerku. Waże się w niedziele mam nadzieje że waga pokaże ten 1kg mniej ![]() Dzisiaj absolutnie nie miałam ochoty na słodycze z czego jestem dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Masakra pierwsze 11 kg poszlo latwo teraz stoje w miejscu a musze sie pozbyc jeszcze 13 chcialam do czerwca ale zdrowo chyba sie nie uda a jak wam idzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Sabina jak dobrze pójdzie to pewnie z 8kg zgubisz tylko musisz troszkę więcej ćwiczyć i troszkę poprawić menu ale to tylko tak łatwo mówić. Ja miałam ćwiczyć ale jakiś wirus mnie dopadł i boli mnie brzuch więc pewnie z ćwiczeń nici choć stanę na głowie żeby zaliczyć 7 rundek interwałowych na rowerku stacjonarnym. Mi na razie się udaje i chudnę kilogram tygodniowo a dziś przymierzyłam spódnicę w której ostatnio chodziłam przed ciążą czyli latem 2012 i była ciasnawa a dziś weszłam!!!! Uwielbiam tą kieckę i znów będę w niej chodzić
![]() Edytowane przez dom_misia Czas edycji: 2014-04-05 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cwicze naprawde po 4 do 5 h dziennie chodz wiem ze waga moze stac niby bo miesnie waza je wyrabiam ale no chciala bym zeby waga tez ruszyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Żeby zbudować mięśnie potrzebny jest dodatni bilans energetyczny, więc jeśli tyle ćwiczysz (4-5 godzin ćwiczeń dziennie to przesada), to prędzej możliwe, że metabolizm nie ogarnia i ciało magazynuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.