Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 11:57   #181
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Uswiadomilas mi bardzo ważną rzecz. Niedługo zgubie głowę
Sama z założenia nie lubię tej kategoryzacji na róż i błękit wiec nie wiem po co mam czekać na płeć
a co do zbierania się jak babcia.. Miałam to pisać dziś, tez ciężko mi się zebrać. A w ogóle wstaje ja, moje ciało a na końcu moje cycuchy. Nie były nigdy wielkie bo miska b a ja staniki tylko z.hm( bardzo je lubię) a teraz hm mama miska C a jest naprawdę duża. Mąż się cieszy a mi ciążą
Dokladnie tak, co rto ma byc w ogole ze dziewczynka ma byc rozowa??? Ja kupilam juz 2 tyg temu blekitna kurtke jak bedzie dziewczynka to i tak ja bede ubierala w unisexy. Co wiecej wkurza mnie ze robi sie z dziewczynek takie male rozowe swinki okropne sa te rzeczy, rozem ☠☠☠ie w oczy. Moja bedzie miala niebieskie, bezowe, pastelove !
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:57   #182
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość

Jem TRUSKAWKI!!!
A ja chińszczyznę, ale prawdziwą z chińskiej knajpy. Mogłabym to jeść codziennie ale bym zbankrutowała😞

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-26, 11:58   #183
Szoonka
Raczkowanie

I ja się witam w ładnym, nowym kolorowym wątku

Kurcze tyle mam do nadrobienia, że pewnie pół dnia będę czytać

Szoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:59   #184
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ooo, to już macie termin połowkowego? ja dopiero jakoś w 18 tygodniu zadzwonię do kliniki się umówić, by tak w 20 tc mi wypadło ale liczę, że 15 kwietnia dowiem się płci, tylko, że moja gin ma dość słabe usg
też już się zapisałam ale u nas się miesiąc czeka...

uven tempkę masz? widzę że nie tylko mnie sieknęło... apap weź jeżeli jest ok. 38 lub powyżej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:01   #185
Szoonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
W pepco byłam kila razy i rzeczywiście jest tam duży wybór naprawdę ładnych, tanich ubranek, tylko zastanawiam się jak z jakością, czy po kilku praniach nie zrobią się szmatki jeśli któraś mama ich używała, proszę o komentarz

Ja kupowałam tam ubrania dla starszych dzieci i jakość nie jest najgorsza. Nie wiem jak ubranka dla maluszków, ale pewnie podobnie. Myślę, że na taki czas jaki maluszek będzie nosił ubranka spokojnie starczą i pewnie nawet na dłużej

Szoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:11   #186
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dokladnie tak, co rto ma byc w ogole ze dziewczynka ma byc rozowa??? Ja kupilam juz 2 tyg temu blekitna kurtke jak bedzie dziewczynka to i tak ja bede ubierala w unisexy. Co wiecej wkurza mnie ze robi sie z dziewczynek takie male rozowe swinki okropne sa te rzeczy, rozem ☠☠☠ie w oczy. Moja bedzie miala niebieskie, bezowe, pastelove !
My płeć pierwszej córki poznaliśmy w dniu narodzin i co za tym idzie wszystkie ubranka miała w kolorach neutralnych, wiele błękitnych, kremowych itp.Kombinezon też miała błękitny.Dużo z tego mi zostało, jeśli mole nie zeżarły będą jak znalazł. Dopiero potem moja mama oszalała na punkcie sukieneczek, ale w różniastych kolorach, nigdy nie chodziła ubrana cało na różowo. Córka mojego brata ma 5 lat i zawsze od góry do dołu róż, bleeeee

Edytowane przez Aneta???
Czas edycji: 2014-03-26 o 12:13
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:18   #187
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
My płeć pierwszej córki poznaliśmy w dniu narodzin i co za tym idzie wszystkie ubranka miała w kolorach neutralnych, wiele błękitnych, kremowych itp.Kombinezon też miała błękitny.Dużo z tego mi zostało, jeśli mole nie zeżarły będą jak znalazł. Dopiero potem moja mama oszalała na punkcie sukieneczek, ale w różniastych kolorach, nigdy nie chodziła ubrana cało na różowo. Córka mojego brata ma 5 lat i zawsze od góry do dołu róż, bleeeee

Też mnie to zawsze wkurzało, że robią z tych dziewczynek różowe księżniczki i później tez się tak te małe zachowują hehe U mnie jak u Karoli, pastelowe i każdy kolor prócz różowego, jeśli dziewczynka będzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 12:22   #188
201610121609
Konto usunięte

Ja tez nastawiam sie najbardziej na neutralne ale jest dużo takich niby neutralnych a tu jakiś kwiatuszek albo falbaneczka no i rób co chcesz
Przesyt różu mam po córce siostry TŻ ... Ma juz 5 lat a chodzi tylko w odcieniach różu i fioletu dramat...
Teściowa jest zdania, ze tak być powinno ale zna juz moje zdanie bo nie oszczedzalam jej słów określających te stroje
Tym bardziej, ze jak by to powiedzieć, jest róż i róż jest ładna gustowna bluzeczka gdzie róż jest wymieszany mocno z beżem czy brązem i ma to swój styl ale jest tez tak tandetny róż i fiolecik, ze aż sie słabo robi

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:24   #189
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja piję kakao i jem frytki a dzidzia kopie cudowne uczucie popłakałam się aż

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:25   #190
201610121609
Konto usunięte

A znowu moja koleżanka cała ciąże gardziła rożem a jak urodziła to powiedziała, ze mała podoba jej sie jednak najbardziej w różu i tez zaczęła ubierać ja na różowo

Ja np mam jakiś mocny uraz do ciuszków z hello kitty

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:28   #191
Ana***
Zakorzenienie

Tylko dlaczego większość ubranek właśnie jest różowa dlaczego tak mało, w kropeczki, paseczki, żółtych, zielonych, pomarańczowych, czerwonych, kwiecistych

Ja nie zakładam że nie będzie w różu (o ile dziewczynka), bo zamierzam obkupować na wyprzedażach, bo normalne ceny mnie zwalają z nóg - a tam niekoniecznie z kolei jest wybór taki jakbym chciała

Chociaż powiem Wam że byłam ostatnio u koleżanki co ma 5 miesięczną córcię i mówi ze też zakładała że różu nie będzie, ale dziadkowie kupili różowe, tu wyprzedaż też ubranka różowe i mówi że w końcu stwierdziła że w sumie mała słodko wygląda a ubranek żal nie zakładać.

Grunt to chyba nie popaść w paranoję. Róż tez kolor jakby nie patrzeć ale można przeplatać kolory zamiast spodnie różowe, czapka, różowa, buty też i wszystko inne też to już taka przesada :P

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A znowu moja koleżanka cała ciąże gardziła rożem a jak urodziła to powiedziała, ze mała podoba jej sie jednak najbardziej w różu i tez zaczęła ubierać ja na różowo

Ja np mam jakiś mocny uraz do ciuszków z hello kitty

ooo to to! to samo powiedziała mi koleżanka
Stary 2014-03-26, 12:28   #192
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 24.04😊

Ja też mam usg II trymestru na 24.04 , ale u mnie to nie jest genetyczne w moim muterpasie mam napisane daty trzech usg - każdy na jeden trymestr i tam wypełnia rubryczki i zaznacza czy wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
uneven ja chodze prywatnie i tez mam tylko 3USG,są lekarze ktorzy uwazaja ze skoro ciąza przebiega prawidlowo to te 3 wystarcza, moje znajome tez mialy tylko te 3 USG
ja mam wade wzroku,musze isc do okulisty ale sie nie moge zebrac tak samo jak do dentysty ech ale pojde na pewno

ania9106 to jest znowu genetyczne w II trymestrze?? to ja nie wiem... ale mam miec jakies duze USG i w cenie 150zl czyli tak jak to pierwsze genetyczne i lekarz ma badac wlasnie serduszko malenstwa itd

Dziewczyny a ja kupilam sobie dzis zagęszczone mleko slodzone kakaowe takie w fioletowej tubce z krowką kojarzycie?uwielbialam to jako dziecko
Ostatnio szukałam tutaj w de tego mleczka zagęszczonego i nigdzie nie ma

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Też mnie to zawsze wkurzało, że robią z tych dziewczynek różowe księżniczki i później tez się tak te małe zachowują hehe U mnie jak u Karoli, pastelowe i każdy kolor prócz różowego, jeśli dziewczynka będzie
a ja myślę, że będzie chłopak, a wczoraj jak zamawiałam u koleżanki album to wybierałam papiery w róże aż w końcu wybrałam różano kropkowy papier Ale na ciuszki jeszcze nie patrze no chyba że na buciki Ale ja to obuwnicza jestem, także wiecie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:32   #193
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
uven tempkę masz? widzę że nie tylko mnie sieknęło... apap weź jeżeli jest ok. 38 lub powyżej

No niestety od piątku już leżę w łóżku, dzisiaj już lepiej, ale nad ranem jeszcze miałam gorączkę. Najbardziej szkoda mi tej pogody! Dzisiaj jest pięknie na dworze.
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:34   #194
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
wcale ci nie zazdroszcze... specjalnie słodkie wpieprzam zeby mnie bobo kopnął i nic

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:34   #195
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
No niestety od piątku już leżę w łóżku, dzisiaj już lepiej, ale nad ranem jeszcze miałam gorączkę. Najbardziej szkoda mi tej pogody! Dzisiaj jest pięknie na dworze.
wysoką?
jeżeli masz pow 38 to trzeba zbijać pamiętaj współczuję wiem co to znaczy... mi na szczęście spadła i już czuję się lepiej. Zdróweczka!
Stary 2014-03-26, 12:35   #196
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
super, że już czujesz ruchy

coraz większy jest wybór dla dziewczynek w różnych kolorach. Na początku to sobie można ubierać dziecko, jak się chce, ale potem zacznie sama np mówić, że chce ubrać koszulkę z Myszką Minnie (moja jest wielką fanką Minnie, mówię z własnego doświadczenia). Nie lubię i nie ubieram jej całą od stóp do głow w róż, bo to przegięcie, ale jakiś element garderoby bywa różowy. Ale moja to niebieskooka blondynka i w błękicie jest jej cudnie, wiec ma sporo błękitnych ubrań. Najmniej ma sukienek, bo głównie chodzi w dresach i dżinsach, bo tak jest jej po prostu wygodnie, np na placu zabaw. Latem do piaskownicy przyszła jakaś mama z córeczką, córeczka ładnie gustownie ubrana (szarości i czerń-choć ja wolę jak jest jakiś też "żywszy" kolor na dziecku, bo dzieci lubią kolory), no ale strój kompletnie nie do piaskownicy, spódniczka rozkloszowana, biedna mala usiadla w piaskownicy i nie mogła przez spódniczkę sięgać po łopatkę, robić babki z piasku. A moja i pozostałe dzieci na placu zabaw śmigały swobodnie w dresach i szczęśliwe

problem jest, że wiele rzeczy dla dziewczynek jest w kolorach inny niż róż czy fiolet, ale pojawiają się elementy graficzne wskazujące, że to dla dziewczynki, typu a tu serduszko, motylek, a tu myszka Minnie itp.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:37   #197
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
wcale ci nie zazdroszcze... specjalnie słodkie wpieprzam zeby mnie bobo kopnął i nic
moj tak samo, nic a nic nawet wczoraj na tym usg, wogule nie przejęty podglądaniem, chyba spał a ja sie najadłam słodkiego przed a ten nic

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-26, 12:43   #198
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
moj tak samo, nic a nic nawet wczoraj na tym usg, wogule nie przejęty podglądaniem, chyba spał a ja sie najadłam słodkiego przed a ten nic

Bo wasze dzidzie młodsze! D: Za tydzień czy dwa zasadzą kopa

Później będziemy opowiadać której to maluszek kopnął tak, że tchu złapać nie mogła
Stary 2014-03-26, 12:44   #199
Agulaa84
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Podczytuje Was na biezaco, ale nie mam za bardzo czasu pisac. Niestety, ale czeka mnie praca prawie do konca powiedzialam wczoraj mojemu managerowi o ciazy, ktory strasznie ucieszyl sie ta wiadomoscia. Naprawde to bylo bardzo mile powiedzial, ze mam sie nic nie martic, ze zalatwi, abym wszystkie wizyty miala w czasie pracy i nie musiala brac urlopu. Nie spodziewalabym sie takiej reakcji po facecie...przynajmniej tyle, bo w UK nie ma takiego przyzwolenia na zwolnienia w ciazy...

A co do USG - mi w ramach funduszu zdrowia przysluguja tylko 2 usg - w 12tyg i 20tyg. Raczej nikt nie prowadzi tu ciazy prywatnie. W miedzyczasie mam spotkania z polozna. Rozmawialam z kilkoma osobami i z medycznego punktu widzenia nie ma potrzeby robienia usg czesciej. Najwazniejsze jest to polowkowe, gdyz umozliwia wykrycie wad genetycznych i innych nieprawidlowosci. Moje jest dopiero 6 maja

Teraz jestem w 15tyg, mam taka mala pileczke na brzuchu, ale wazylam sie tydzien temu i nic nie przytylam, Troche mnie to martwi. Czy ktoras z Was tez tak ma?

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 12:51   #200
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ooo, to już macie termin połowkowego? ja dopiero jakoś w 18 tygodniu zadzwonię do kliniki się umówić, by tak w 20 tc mi wypadło ale liczę, że 15 kwietnia dowiem się płci, tylko, że moja gin ma dość słabe usg
a ja te połówkowe bede mieć w 18/19 tygodniu ale na karcie mam ze te badanie jest miedzy 18 a 20 tyg. robione

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-26, 12:52   #201
uneven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Teraz jestem w 15tyg, mam taka mala pileczke na brzuchu, ale wazylam sie tydzien temu i nic nie przytylam, Troche mnie to martwi. Czy ktoras z Was tez tak ma?

Ja jestem w 14tc i przytyłam 1kg - brzucha praktycznie nie widać

Gorączka na szczęście nie dochodzi do 38st. więc nie jest źle, ale za to ból głowy daje nieźle popalić.
uneven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:59   #202
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wypiłam kakao a nic mnie nie kopnęło😟
, parę ra z y mi tylko stuknęło dzieciątko i od trzech dni cisza. Idę po jeszcze kakao 😛

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ja też mam usg II trymestru na 24.04 , ale u mnie to nie jest genetyczne w moim muterpasie mam napisane daty trzech usg - każdy na jeden trymestr i tam wypełnia rubryczki i zaznacza czy wszystko ok.
To co teraz będę miała to usg 2 trymestru, to najważniejsze.To moje 2 oficjalne usg , miałam jeszcze 2 prywatnie robione i jedno genetycz ne też ekstra płatne.A tak to należą mi się też 3.Jak będę w Polsce koniecznie idę na kolejne, ale 4d, będę wtedy w 22/23 tc, to zrobię sobie takie 2 ważne usg ale po polsku😊

Stary 2014-03-26, 13:02   #203
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uneven Pokaż wiadomość
Ja jestem w 14tc i przytyłam 1kg - brzucha praktycznie nie widać

Gorączka na szczęście nie dochodzi do 38st. więc nie jest źle, ale za to ból głowy daje nieźle popalić.

Ja to ważę mniej niż przed ciążą

ale mnie też

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 13:03   #204
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wypiłam kakao a nic mnie nie kopnęło😟
, parę ra z y mi tylko stuknęło dzieciątko i od trzech dni cisza. Idę po jeszcze kakao 😛

To co teraz będę miała to usg 2 trymestru, to najważniejsze.To moje 2 oficjalne usg , miałam jeszcze 2 prywatnie robione i jedno genetycz ne też ekstra płatne.A tak to należą mi się też 3.Jak będę w Polsce koniecznie idę na kolejne, ale 4d, będę wtedy w 22/23 tc, to zrobię sobie takie 2 ważne usg ale po polsku😊

no własnie ja też bym chciała, ale w pl będziemy przed samymi świętami w wielki czwartek, a te usg w de mam zaraz po powrocie czyli za równe 7 dni i nie opłaca mi sie płacic prywatnie, juz poczekam ... szkoda, że święta nie są za 2 tygodnie

Wogule ciocie dobra rada mnie wkurzyły, bo wmawiały mi ze teraz gin nie zrobi mi usg, bo nie robi sie co wizyta i juz sie wkurzałam, a wczoraj poszlismy, mowie że tż chce zobaczyc małego i odrazu zrobił, szybko bo szybko ale jest - ale co sie przed denerwowałam to moje przez te wredne ciotki dziś do teściowej mowie ( siostra jednej ciotki) że tak mnie straszyły a jednak robi co wizytę - chyba komus powtorzy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-26, 13:04   #205
małaPaulina
Wtajemniczenie

dziewczyny ja jestem w 17 tygodniu i wlasnie jak ogladalam filmik na mamazone to bylo ze dziecko juz slyszy co sie dzieje w otoczeniu mamy

a ja przytylam z dobre 6kg jeeeeeeeeea

Stary 2014-03-26, 13:05   #206
Aneta???
Zakorzenienie

Dziewczyny z Wrocławia, jeśli takie są, macie namiary na dobrego ginekologa z usg 4d?

Stary 2014-03-26, 13:08   #207
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja jestem w 17 tygodniu i wlasnie jak ogladalam filmik na mamazone to bylo ze dziecko juz slyszy co sie dzieje w otoczeniu mamy

w mojej książeczce z wczorajszych łowów u gina jest napisane, że od 5 miesiaca możesz puszczac dziecku muzyke przykadając słuchawki do brzucha

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-26, 13:09   #208
Denaris
Rozeznanie

Cytat:

Zadziwia mnie to, że w brzuchu już wszystko slyszy

Ja mam nadzieję, że we wtorek się okaże, że chociaż +2kg będzie.

Popatrzcie http://szafka.pl/c1320897-pajacyk-56-zolty.html przecież to jest prze słodkie
Stary 2014-03-26, 13:13   #209
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem w 16 tygodniu (co tydzień oglądamy filmiki) i wlasnie jak tż uslyszal że dziecko powoli zaczyna odbierać dźwięki to zaczął czytać do brzuszka bajki ale powiem mówi... "Pamiętaj to ja Twój tata"
Stary 2014-03-26, 13:22   #210
małaPaulina
Wtajemniczenie

ale jaką muzyke puszczac? disco polo? a moze beethovena?
ale fajnie powiem TZtowi jak wroci, on na pewno bedzie chcial juz puszczac muzyczke
Musze pogadac z bobo zeby zaczal kopać mamusie

Denaris sliczny ten malenki pajacyk

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości