![]() |
#181 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Zapachy z "ogonem"??
Cytat:
![]() ![]() cytrusowe świeżaki przerobiłam i niestety ani ogona, ani trwałości nie można się po nich spodziewać ( przynajmniej na mnie) Gdybym znalazła świeży zapach z ogonem byłabym bardzo szczęśliwa ![]() Aliena globalnie nie próbowałam , z blotterka nie zainteresował mnie, ale spróbuję przy najbliszej okazji. Zimne- to dla mnie - no i myślę jak to określić i nie jest to łatwe. Nawet nie mogę powiedzieć , że nie słodkie, bo słodki zapach też może być zimny ( aczkolwiek słodkie zapachy bardzo mi nie leżą). Dam przykład: Passage d'Enfer , Cardinal Heeleya są dla mnie zimne, BC Donny Karan jest dla mnie ciepłe . Zapachy z wanilią są generalnie ciepłe. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie prawdziwy ogonek zostawia: - wspomniana nie raz, cudowna Dolce Vita - Allure również ogoniasty aczkolwiek duszący - a mój typ to DKNY for Women i nawet wydaje mi się troszke zimna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Zimne to dla mnie są np. Ultraviolett albo Halloween
![]() ![]() Euphoria na mnie, tak jak na lalesi, zostawia malusi ogoneczek, taką poświatę zapachu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Odyseja Miyake ma ogon.
![]() Kiedyś ![]() ![]() Podczas używania D'Issey Miyake często byłam komplementowana za ten zapach i w odczuciu innych zapach ten po prostu wędrował za mną, pozostawiając dłuuugą smugę. Wiadomo było, kiedy przechodziłam po korytarzu. Ze świeżaków ogon pozostawiają też L' eau par Kenzo i Escape (używały koleżanki z pracy).
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2008-11-15 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ogona- pozostawia takowy ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniały ogonek za którym można iśc z zamkniętymi oczami, i odnaleźc pachnącego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Ze świeżaków z delikatnym ogonem odkryłam ostatnio Stellę in Two Peony
![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
z tym ogonem to wg moich obserwacji jest tak, ze kazdy nowy zapach przez jakis czas go ma, a potem po prostu przestaje go czuc. kiedy kiedys w sephorze probowalam escady-magnetism, wydawalo mi sie, ze sa ta najtrwalsze i najsilniejsze perfumy z jakimi mialam do czynienia..nawet po prysznicu czulam go jakos..(na wlosach czy paznokciach :-D)
Perfumy zakupilam, uzywalam tydzien, w coraz wiekszych dawkach..znudzily mi sie, przestalam je czuc ![]() wtedy mama dostala w prezencie rozowe givenchy v.i., ktorych kiedys uzywalam, i znow mialam wrazenie, ze to te sa te najsilniejsze i najtrwalsze. powrocilam do nich, uzywam intensywnie od 10 dni i mam wrazenie ze cos z moim wechem jest nie tak- dawki znow coraz wieksze, bo przestalam czuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
przezwyczaja sie nos przy dluzszym stosowaniu i nam sie wydaje ze zapach sie ulotnil, ale otoczenie go wyczuwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Kolejny średniopółkowy 'ogoniasty', tym razem damski.
Oriflame, Divine Sensual Naprawdę zmysłowe, piekielnie trwałe. Przetestowane z każdej strony, w przyszłym tygodniu będą moje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |||
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi
![]() Zaraz w tygodniu polecę testować. Mam pecha- uwielbiam zapachy z ogonem, jednocześnie lubię zapachy zimne, nie słodkie - a te na mnie znikają expresowo. Wieczny smutek ![]() Mam, uwielbiam, nie ma na mnie ogonka ![]() I jest zimna ![]() Cytat:
Kenzo i Escape nie podeszły mi wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pięknie proszę o następne typy gdyby sie komuś przypomniał jakiś trwały zapach, zimny jak śmierć ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Flowerbomb EDT bardzo "sie ciągnie"....
![]() Poza tym ogon ma też Miss Dior Cherie
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Addict jest bardzo interesujący, ale jestem uczulona na wanilię ![]() to było powiedziane grobowym głosem jakby co ![]() ![]() Po zapodaniu czegokolwiek z wanilią mam makabryczny, migrenowy ból głowy ze wszelkimi następstwami. Łomatkobosko - chyba mnie trzeba dobić ![]() Jak widać: znalezienie jakiegoś nadającego się dla mnie zapachu, to ciężka praca (ale jaka milutka ![]() Flowerbombkę EDT muszę jeszcze raz przetestować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
spin doctor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Słusznie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Absolute Bvlgari
jest dostepny tylko w formie skoncentrowanej diabelsko trwaly oblednie zimny, wyniosly, absolutny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny. Odświeżam wątek. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu czasem zagląda.
Wstyd się przyznać, ale dopiero stawiam pierwsze kroki „ w świecie perfum” ![]() Przeczytałam wszystkie posty (muszę przyznać, że to bardzo pouczająca i wciągająca lektura), ale większość ogoniastych zapachów, które tu polecacie jest raczej z wyższej półki a mnie nie za bardzo na takie stać:| Czy mogłybyście polecić mi jakiś zapach ze średniej półki (tak raczej do 80 zł max)? Może być EDT (w tym przedziale cenowym to pewnie nie można znaleźć nic fajnego co będzie EDP). Pojemność nie musi być jakaś super wielka. Chciałabym żeby był to zapach dzienny, na zimę i nadawał się dla młodej dziewczyny. Z góry bardzo dziękuję. Edytowane przez chrzescijanka Czas edycji: 2009-01-03 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj a moze versace crystal noir ? co prawda kosztuje 85 zł w promocji np. w naturze lub w rossmannie tez widzialam , jest bardzo trwały , wiem ze to kwestia indywidualna , ale wiekszosc dziewczyn pisze ze jednak jest trwały , wiec moze cos w tym jest, dla mnie ma "ogona" i czuje go przez cały dzien , powaznie! jest jak najbardziej zimowy , słodki . no ale pojemnosc za ta cene to tylko 30 ml ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Kicia dzięki wielkie. Jutro pójdę do rossmana niuchnąć co to za zapach. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
GALAXIA ![]() Edytowane przez kicia555 Czas edycji: 2009-01-03 o 20:22 Powód: literki :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
na mnie prawie nic nie ma ogona. ani dune, ani Słoń, ani BC, ani Alien, Code też nie i o dziwo nawet Angel i wiele, wiele innym tutaj wymienionych na mojej skórze szybko znika O.o
zauważyłam, że zapachy w ogóle trzymaja się blisko przy mojej skórze a wyjątkami są extravagance d'amarige i eden. extravagance niedługo się mi skończy i chyba bede musiała zakupic nastepną setkę aby trochę pozaznaczać swoją obecność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Alien ma ogon (mam próbke). Zapach "obcego" bardzo mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Ogon na mnie ma Coco Chanel Mademoiselle a wręcz zabija trwałością... po 16h nadal było ją czuć
![]() hmm... dalej Angel klasyk i Violette - naprawde je czuć wokoło ![]() Addict, Belle en Rykiel jak na mnie oraz Gaiac... zapachy naprawde ciągnące się za właścicielką ![]() Z męskich na Tżecie najtrwalsze B Men Muglera, Czarna Puma oraz Aqua di gio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ivanna no tak, ale zapachy, które wymieniłaś kosztują znacznie więcej niż 80 zł (sprawdzałam na ceneo). Mnie zależy na czymś ze średniej półki, bo staram się realnie oceniać swoje możliwości
![]() Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomysły ![]() A jeszcze jedno: co myślicie o Burberry Brit edt? Słyszałam że też jest to zapach zimowy, ciepły, ale jeszcze nie miałam okazji go sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.