![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Nie idzie mi dobrze, wydawało mi się tylko że jest lepiej. Teraz jakbym się cofnęła 3 tygodnie wstecz.
Wczoraj nie mogłam zasnąć bo a głowie miałam tylko jego, w efekcie spałam moze 2 h. Rano koleżanka zmusiła mnie żebym poszła na zajęcia. Pewnie wpadnę w wir nauki i imprez i znów na chwilę będzie lepiej ale to tylko pozory. Jestem tak głupia! Gdy byłam z nim, chciałam spotkań ze znajomymi, zabawy, imprez, nudziło mnie siedzenie z nim w domu. Teraz z kolei chcę tylko tej stabilizacji, bezpieczeństwa, spokoju, opieki. Wiem, ze on się zmienił i że ja żyję wspomnieniami tego jaki kiedyś był. Pamiętam to jaki był przez 7 lat, a nie to jaki był przez ostatnie pół roku. Czemu on nie mógł uwierzyć że człowiek może się zmienić ( że ja się zmieniłam), podczas gdy sam zmienił się o 180 stopni tyle, ze na gorsze? Cytat:
Bardzo Ci współczuję, trzymam kciuki abyś jak najszybciej doszła do siebie ![]() Traktuję ten wątek trochę jako pamiętnik. Lubię napisać tutaj co czuję w danym momencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak miałam, że się cofałam . To raczej normalne. Miesiąc to nie tak dużo. Ale widać jakieś przebłyski, skoro potrafisz na jakiś czas zapomnieć. Na początku na pewno podczas tych wszystkich zajęć jeszcze o nim myślałaś,a teraz to pozwala Ci od niego uciec. Jakiś progres jest. Niewielki ale jest. Stopniowo będzie coraz lepiej, a Tobie się wydaję, ze to tylko pozory . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy mój pije i imprezuje ale tez zawalił studia. Tylko, że jego zdaniem to moja wina. Ciągłym powodowaniem kłótni wytrącałam go z równowagi i nie mógł się skupić. Szkoda,że nie pomyślał, że te kłótnie były przez jego nie fer zachowanie w stosunku do mnie.Miałam spokojnie siedzieć i patrzeć jak kręci za moimi plecami i mnie nie szanuje? Gdyby był ze mną szczery i mnie nie okłamywał to żadnych sprzeczek by nie było. Ale zawsze jest łatwiej zgonić na kogoś niż przyznać się do winy ![]() ![]() Edytowane przez sluchawka94 Czas edycji: 2014-04-23 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że chlańsko exów po rozstaniu jest całkiem popularne
![]() Natomiast ja z dnia na dzień radzę sobie coraz lepiej, rozstaliśmy się niecałe 3tyg temu a ja dochodzę do siebie, dużo rozmyślam, ale nie o exie tylko o tym jakie wnioski mogę wyciągnąć na przyszłość. Może niedługo pójdę na jakąś randkę, czy coś.. ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- A co do zielonej kropeczki na fb...to niedługo pewnie zacznę ją widywać często przy nazwisku exa, dlatego też zastanawiam się, czy aby lepiej nie usunąć go ze znajomych.
![]() |
#186 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Przecież tak jest zawsze. Oni nic złego nie robią, a my nic, tylko się ich czepiamy... ![]()
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie. Edytowane przez KuQ Czas edycji: 2014-04-23 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
A dziś znów mi cięzko. Posiedziałam trochę sama od rana i czuję się zmielona. I smutna. I chyba za nim tęsknię.
Ale z 2 strony wiem, że nie było dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszesz, że masz problemy z koncentracją. A próbowałaś kiedyś posiedzieć dłużej nad czymś, czy zniechecasz się jak tylko się do czegoś zabierzesz lub nawet wcześniej? Zdolność koncentracji można w sobie wyćwiczyć, ale trzeba coś w tym kierunku robić, bo inaczej to po prostu lenistwo. Polecam też dobre tabsy na koncentracje, Mb Active, o ile się nie mylę, koszt ok 10 zł.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2014-04-23 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że jest takie coś . Użyłam tego ale w moim przypadku to nie pomogło, ponieważ co jakiś czas te opcję znosiłam i sprawdzałam czy jest dostępny. Jak był, to ryk bo 'na pewno z jakąś piszę', jak go nie było, to 'na pewno jest z nią teraz ' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Ja zrobilam tak, ze mi sie nie wyswietla na czacie na fb ani na tablicy
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Ja też dzisiaj mam okropny nastrój... ciągle o nim myślę...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Mi się to wydaje dziecinne... Już Cię nie lubię, o! Nie jesteś już moim znajomym.
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#199 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie ma obowiązku dodawania do listy każdej poznanej osoby ani obecności osób, których na niej nie chcemy tak samo jak nie ma konieczności przechowywania w telefonie każdego napotkanego numeru.
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój facet odszedł, bo chciał być księdzem i chociaż niewyobrażalnie mnie tym zranił, to jednak wydaje mi się śmiesznym pomysł usuwania go ze znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Czy jeśli założysz dopiero gdzieś konto wiedząc, że eks je ma, to lecisz do niego z zaproszeniem? Oglądasz opisy wszystkich swoich eksów na gadu-gadu, bo dziecinnym byłoby usunięcie numeru? Po co bawić się w blokowanie postów i wyłączanie powiadomień, skoro można oszczędzić sobie bólu i swobodnie korzystać z usługi bez ryzyka, że on nagle zacznie komentować nasze posty z nowym facetem burząc nasz wewnętrzny spokój albo jego durny kolega wejdzie mu na profil i umieści nasze zdjęcie na kwejku z głupim podpisem. Znam nieurodziwą wizażankę, która na udostępnianiu swojej twarzy na NK osobom poznanym na tym forum przejechała się, bo jej zdjęcia rozeszły się po internecie jako przykład brzydoty. To tylko portal, nie życie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też miałam opory przed usunięciem właśnie z tego względu, że jest to po części dziecinne ale wiem, że gdybym tego nie zrobiła to bym była daleko do tego co osiągnęłam. Moja mania podglądania go była ogromna i żadne blokowania mi nie pomagały, bo przecież zawsze na 5min mogłam sobie odblokować. Przez pierwsze kilka dni bałam się tego co sobie o mnie pomyśli i, że wszyscy jego znajomi się będą ze mnie śmiać ale później przypomniałam sobie, że cała jego strona była zawsze przeciwko mnie. Dlatego miałam go gdzieś. Ty też masz inną sytuację. Skoro został księdzem to nie grozi Ci zobaczenie, że jest z kimś w związku albo, ze dodaje sobie dwuznaczne zdjęcia z koleżankami. Poza tym powinno się patrzeć na swoje dobro. Jeżeli jakieś dziewczynie pomoże usunięcie ze znajomych byłego to nie widzę w tym nic złego. Edytowane przez sluchawka94 Czas edycji: 2014-04-23 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie co pozwoliło Wam przetrwać pierwsze 2-3 tygodnie po rozstaniu albo co Wam pomagało... Jestem kłębkiem nerwów nie daję rady cierpią na tym wszyscy rodzina znajomi pracy... Dziś np. rozpłakałam się nawet robiąc zakupy, że obcy ludzie pytali czy mi nic nie jest...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co mi pomogło?Rozmowa z rodzicami i zapisanie się na siłownie.Leciały mi łzy,gdy ćwiczyłam,nie mogłam patrzeć na facetów.Ale zmuszałam się.Słuchałam muzyki,a gdy miałam potrzebę płaczu to nie hamowałam jej.Po prostu ten okres trzeba przejść...Ja myślałam,że nigdy mi nie tamten stan.A jest już ok.W miarę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.