Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-25, 18:59   #181
Integra
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
TZ jest po raz pierwszy zadowolony z ciucha dla Dziecia chyba mu tez skombinuje cos z takim znaczkiem
Ja mężowi sprawiłam poprzednio taką koszulkę http://pieknamama.pl/t-shirt-mow-mi-tato.html Był zachwycony
Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
niedaleko mnie było otwarcie biedronki i 500 g truskawek za 1,99 pożerałam w ilościach hurtowych i znowu mi się zachciało
Ja też wybredna nie jestem jeśli chodzi o truskawki A ostatnio w Lidlu były takie słodkie i pachnące.
Cytat:
koszule wyczaiła znajoma w textil markecie
Włąsnie miałam pisać o Textilu, ja tam poprzednio kupowałam za grosze rozpinane koszule bez rękawków

Dusia normalnie trzy razy czytałam Twojego posta, bo nie mogłam uwierzyć, myślałam że coś źle zeozumiałam. Gratuluję synka. Trzymajcie się cieplutko

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
A Integra pamiętam o wykrojach tylko lekarz mnie w domu uziemił chwilowo. Ale spoko jak się do skanera dorwę to przesyłam
Spokojnie, mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu

Tyle rzeczy miałm Wam napisać, ale coś ostanio nierozgarnięta jestem Wczoraj siedzieliśmy na ogrodzie, poszłam zrobić kawę i o mało co teściowi nie posoliłam kawy, zamiast posłodzić. Dzisiaj robiłam dwa placki i też nie obyło się bez błędów. Normalnie

Znalazłam sobie przynajmniej fajne anatomiczne podkłady poporodowe, bo tych zwykłych koszmarków (np. Absorygen) już nie chce
Zakupy szmateksowe mnie ostatnio strasznie wkurzyły. Co to za bezmyślność producentów, żeby w malutkich ubrankach dla dzieci leżących zapięcia robić na placach??? Tyle pięknych ubranek musiałam zostawić
Co do laczków, to mam jedne japonki pod prysznic, a drugie paputy kupiłam takie zwykłe w Ikei, pójdą do kosza przy wyjściu ze szpitala

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:02   #182
framboise87
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u diabetolog i hura niemam insuliny ale dietki sie trzymac i nie głodzic.Wyniki krwi w normie miałam.Tylko ja z pytaniem wyskoczyłam bo jem 5 posiłków o około 2 za mało. Nie przyrastam na wadze wręcz przeciwnie troche mi odeszło z wagi. Pytam sie doktor czy moge godzine po 2 śniadaniu się ukuc a nie po 1 (chce 3 śniadanie wprowadzic i 2 kolacje- moze to na wage cos da). Powiedziałą że wyniki są ok i niewidzi do tego przeciwskazan byle bym na czczo po przebudzeniu sie ukuła. A norme 120 kilkakrotnie przekroczyłam zaznaczała w kółka od 134- 144 (144 raz tylko na początku było).

Jutro impreze mam i niewiem w co ja sie wcisne chyba w namiot bo tylko to mam w sensownym wymiarze. A dzidzia mi teraz szaleju sie najadła i kica jak zwariowana.

Body fajne.
Co do wanienek turystycznych nie moj temat.
Szkoła rodzenia niestety niechodze - praca. Musze poradzić sobie w inny sposób - netem i szybkim doszkoleniem na porodówce no chyba że cc będzie (oj nie).
Viki super, że nie ma insuliny klask i: czyli te wyniki do 140 są jeszcze chyba w miarę ok, to już tym bardziej postaram się nie stresować, jak mi coś podskoczy a dziś do obiadu miałam kapustę kiszoną, chyba fajnie obniża cukier, bo po obiedzie mniej niż 100

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
O matko dusia ale wiadomość. Trzymajcie się tam z maluszkiem będzie dobrze. Ale takie informacje ostro wbijają do głowy jak niewiele nam zostało czasu, i ze termin terminem a życie swoje... Ja wciąż kompletuję wyprawkę ale ciągle coś brakuje i coś dopisuję... oszaleć można... never ending shopping

Ja dziś byłam po zwolnienie u gina i zrobił szybkie usg, maluszek przekroczył magiczny kilogram a szaleje strasznie. Pogoda była dziś piękna a od 18 deszcz, trzeci dzień z rzędu tak. Paam na pyszczek przez to i moje niskie ciśnienie
wisienka przynajmniej coś już masz z wyprawki, tak jak większość dziewczyn- ja mam tylko kilka ciuszków na krzyż... powiedziałam tż-owi, że do końca maja chcę mieć wszystko dla małego kupione (oprócz mebli- łóżeczko i komodę z przewijakiem zamówimy na allegro w czerwcu), a w pon albo wtorek jadę po koszule, jak nic nie znajdę to też zamówię i przynajmniej coś już będzie awaryjnie...
Stary 2014-04-25, 19:10   #183
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Znalazłam sobie przynajmniej fajne anatomiczne podkłady poporodowe, bo tych zwykłych koszmarków (np. Absorygen) już nie chce
Zakupy szmateksowe mnie ostatnio strasznie wkurzyły. Co to za bezmyślność producentów, żeby w malutkich ubrankach dla dzieci leżących zapięcia robić na placach??? Tyle pięknych ubranek musiałam zostawić
Właśnie o tym samym myślę za każdym razem jak widzę takie rzeczy..

a co do podkładów poporodowych to mogłabyś się pochwalić jakie to znalazłaś? to jest dla mnie czarna magia..
nawet nie wiem co ile trzeba kupić i co jest dobre a co nie
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:22   #184
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Właśnie o tym samym myślę za każdym razem jak widzę takie rzeczy..

a co do podkładów poporodowych to mogłabyś się pochwalić jakie to znalazłaś? to jest dla mnie czarna magia..
nawet nie wiem co ile trzeba kupić i co jest dobre a co nie
też miałam dylemat, wzięłam te zwykłe bella bo wszyscy piszą żeby te brać ze względu na większą "przewiewność" bo nie są podklejone folią i jakieś takie bardziej dopasowane z Canpolu czy czegoś bo akurat były u sprzedwcy, u którego robiłam inne zakupy ale najlepsze "na oko" wydają mi się podkłady Hartmann
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:28   #185
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzedniej ciąży jakoś się nad tym nie zastanawiałam i wzięłam pierwsze z brzegu, właśnie te Absorygen. Normalnie jakbym się przeniosła ze dwadzieścia lat w stecz do podpaskowego piekła Grube toto, sztywne i proste jak decha. Teraz stwierdziłam, że wolę więcej zapłacić, ale mieć miękko i wygodnie. Wybrałam Molimed firmy Hartmann - paczka 30 szt kosztuje ok 30 zł, ale sama zobacz jaka różnica...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg premiummaxi2.jpg (18,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg absorgyn.jpg (147,3 KB, 24 załadowań)

Stary 2014-04-25, 19:40   #186
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
też miałam dylemat, wzięłam te zwykłe bella bo wszyscy piszą żeby te brać ze względu na większą "przewiewność" bo nie są podklejone folią i jakieś takie bardziej dopasowane z Canpolu czy czegoś bo akurat były u sprzedwcy, u którego robiłam inne zakupy ale najlepsze "na oko" wydają mi się podkłady Hartmann
Cytat:
W poprzedniej ciąży jakoś się nad tym nie zastanawiałam i wzięłam pierwsze z brzegu, właśnie te Absorygen. Normalnie jakbym się przeniosła ze dwadzieścia lat w stecz do podpaskowego piekła Grube toto, sztywne i proste jak decha. Teraz stwierdziłam, że wolę więcej zapłacić, ale mieć miękko i wygodnie. Wybrałam Molimed firmy Hartmann - paczka 30 szt kosztuje ok 30 zł, ale sama zobacz jaka różnica...
dzięki
30zł to nie majątek, a jeśli mam się czuć niekomfortowo to lepiej wziąć droższe
ja to w ogóle połogu boje się gorzej jak porodu
Stary 2014-04-25, 19:42   #187
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:

Ja też mam canpolu podkłady, wydają się cieniutkie, podobno są bardzo chłonne. Opinie na forach nawet są dobre, a co do podklejenia folią, to mają tylko cieniutki pasek, więc wątpię, żeby to przeszkadzało. Gdybym miała, o zgrozo, kupić bellę, to pewnie wyglądałabym i czuła się jak w wielkim pampersie
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 19:44   #188
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Fame ja też zwłaszcza odkąd dowiedziałam się o konieczności podkładów i całej fajnej otoczce...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:45   #189
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Ja też mam canpolu podkłady, wydają się cieniutkie, podobno są bardzo chłonne. Opinie na forach nawet są dobre, a co do podklejenia folią, to mają tylko cieniutki pasek, więc wątpię, żeby to przeszkadzało. Gdybym miała, o zgrozo, kupić bellę, to pewnie wyglądałabym i czuła się jak w wielkim pampersie
też się tego obawiam tym bardziej, że nawet podczas okresu nie założę podpaski bo się czuję okropnie... dlatego też jeszcze kupię te Hartmanny a Bellą najwyżej dziewczyny w szpitalu obdzielę jakby nie miała jakaś
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:48   #190
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
To to twardnienie jest aż tak odczuwalne ze nie można iść? kurde cały czas się zastanawiam czy mi nie twardnienje, czasami mam takie uczucie jak idę dłużej ze coś tam ciągnie ale nie utrudnia mi to w ogóle funkcjonowania.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
heh, dokładnie to samo pomyślałam
fajna dupa z Ciebie
ale jutro Cię wypuszczą chyba, co? pewnie chcą Cię przetrzymać te refundowane 3 dni, współczuję
faceci, ci to zawsze wiedzą jak pocieszyć córa na pewno tęskni a z tekstu TZ się uśmiałam, przyznam szczerze rozbrajający jest
nie strasz ale true - szykuję się, dostałam dziś niezłego przyspieszenia, zakupiłam szlafrok trochę za duży, ale przynajmniej ładny no i bawełniany, muszę coś wykombinować celem zmniejszenia jutro kupię koszule a teraz wróciłam, czekam na TŻ i będę zamawiać na allegro przewijak, wanienkę, prześcieradła i inne brakujące gadżety dla młodej, w przyszłym tygodniu już będą
tylko głupia jestem z tym laktatorem, nie wiem czy brać czy nie myślałam i nic nie wymyśliłam

wróciłam z powrotem zaszłam jeszcze do ginki żeby przedłużyła mi l4 - bożę co tam się działo w tej poczekalni, nie wyobrażacie sobie pełno kobitek, co jedna to bardziej agresywna, każda żądająca żeby inna ją przepuściła, myślalam że sobie do oczu skoczą a wszystkie w ciąży co te hormony robią z człowiekiem ... znaczy kobietą
a ja i tak weszłam pierwsza, bo było tak gorąco że zasłabłam ... pierwszy raz w życiu mi się to zdarzyło.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

jak tak patologicznie twardnieje to aż Cię zgina w pół, robi się jak skała, że serio iść nie można, ciężko się ruszyć - na pewno byś poznała robi się taki napięty na maxa, i większy niż zwykle, przynajmniej u mnie tak jest
Dokładnie tak, mi co prawda brzuch nie twardnieje ale w poprzedniej ciąży miałam tak samo jak malwiska że zastanawiałam czy to to twardnienie brzucha czy nie... ale tego nie da się pomylić z niczym innym brzuch się stroszy, robi jak kamień i Ty nieruchomiejesz dosłownie...
Kobiety ciężarne bywają agresywne, ale okazuje się że lepiej być cichą i pokornego serca, a najlepiej mdlejaca a bardziej serio to pilnuj się kochana jeśli tak Ci organizm reaguje na niekorzystne warunki...
Gratuluję zakupów i zaparcia na kolejne, dobrze prawisz najwyższy czas skompletować wyprawkę
Moj tż potrafi być rozbrajający... nie wiedziałam tylko co mu na to odpowiedzieć, palnelam że z nim mogę gadać przez tel. ..

Co do wkładów poporodowych to ja polecam zwykłe podpaski Naturella ze skrzydełkami o najwyzszej chlonnosci (a więc najdłuższe) spełniają rolę wkładów poporodowych wzorowo, sa z naturalnych składników wiec nie odparzaja no i cenowo super 16szt 6-8zl ja narazie kupiłam 3 paki ale chyba jeszcze dokupie. I tak jak pisze Integra nie są jakieś grubachne jak 50 lat temu tylko płaskie i chłonne

Co do mnie liczę że mnie jutro wypuszczą ale dziś biegunki dostałam. ... nie wiem od czego i jakoś dziwnie zaczęło mnie kloc w lewym boku tuż pod piersią.... Mowilam o tym na obchodzie ale powiedzialy ze jak bol czy biegunki będą się powtarzać albo nasilac to będziemy reagować. Mały się kręci, tętno ok... więc bardzo się nie martwię. .. najbardziej tego że mnie nie wypuszczą...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-04-25 o 20:01
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 19:49   #191
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u diabetolog i hura niemam insuliny ale dietki sie trzymac i nie głodzic.Wyniki krwi w normie miałam.
To super

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
A mnie co 5 kroków twardnieje brzuch szłam do biblioteki przez park, to każda ławka moja polazłam na zakupy, to dobrze, że w biedronce są takie fajne koszyki i że można się o nie oprzeć ale przykulałam się do domu i znowu zaległam... Doktorek kazał brać 1500 mg magnezu dziennie i ratować się nospą, zobaczymy, jak długo będzie to działać
też tak miałam i kilka dni leżakowania pomogło i teraz tak się dzieje słabiej i rzadziej

co do podkładów, to ja byłam bardziej zadowolona z tych Absorgyn niż Belli, zresztą w domu już nosiłam podpaski "krowiszony"
u mnie szpital zapewnia, więc nie będę nic kupować poza tymi dużymi podpaskami na potem.
---------------------------
mąż na wyjeździe (obowiązkowy raz w roku z pracy), wraca w niedzielę, to mam luuuzik
synek już drugi dzień z rzędu pięknie usnął w łóżeczku, jestem w wielkim szoku a rano zamiast łazić po domu, woła jak zwykle i czeka, żeby po niego przyjść więc super

mnie również po dzisiejszym poście Dusi wzięło na uzupełnienie braków, to lada chwila remonty się zaczną i nie będzie kiedy...
w sumie wszystko za jednym wejściem do sklepu dziecięcego kupię za łącznie 300 zł.

Jeszcze dzisiaj koleżanka powybierała ciuszki po synku za parę dyszek, to akurat na rożek i ochraniacz starczy, bo pościel kupię potem.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 19:51   #192
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
30zł to nie majątek, a jeśli mam się czuć niekomfortowo to lepiej wziąć droższe
No dokładnie też wyszłam z takiego założenia Co do połogu, to nie będzie źle, po prostu okres x 3 (więcej leci, bardziej płaczesz)

Stary 2014-04-25, 19:52   #193
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
też się tego obawiam tym bardziej, że nawet podczas okresu nie założę podpaski bo się czuję okropnie... dlatego też jeszcze kupię te Hartmanny a Bellą najwyżej dziewczyny w szpitalu obdzielę jakby nie miała jakaś
też tak mam, nie kupiłam podpasek od jakichś 10 lat i wizja pieluchy miedzy nogami mnie przeraża o tych Hartmannach muszę pomyśleć, bo dostałam dwie paczki canpola za darmo, więc nie wiem czy jest sens kupować, skoro wszyscy mówią że są ok.

a co po połogu, to też bardziej mnie chyba to przeraża niż sam poród. to całe gojenie, krwawienia i inne kwestie związane z powrotem do dawnych "kształtów" brrrrrrr, aż mam ciarki.
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 20:01   #194
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja to w ogóle połogu boje się gorzej jak porodu
nie jest źle krocze można ładnie zagoić już w szpitalu, potem już coraz lepiej jest
dla mnie najgorsze były wizyty w wc, ale to tak z tydzień.
-----------------------
wolny wieczór, w tv nic nie ma i chyba nadrobię "Lekarzy" bo jestem do tyłu 1,5 odcinka + najbliższy
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-25, 20:03   #195
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Co do wkładów poporodowych to ja polecam zwykłe podpaski Naturella ze skrzydełkami o najwyzszej chlonnosci (a więc najdłuższe) spełniają rolę wkładów poporodowych wzorowo, sa z naturalnych składników wiec nie odparzaja no i cenowo super 16szt 6-8zl ja narazie kupiłam 3 paki ale chyba jeszcze dokupie. I tak jak pisze Integra nie są jakieś grubachne jak 50 lat temu tylko płaskie i chłonne
Naturella nie dla mnie nie wiem czemu ale strasznie mnie uczulają

Cytat:
No dokładnie też wyszłam z takiego założenia Co do połogu, to nie będzie źle, po prostu okres x 3 (więcej leci, bardziej płaczesz)
to mnie pocieszyłaś, teraz mniej się boję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-25, 20:14   #196
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Co do wkładów poporodowych to ja polecam zwykłe podpaski Naturella ze skrzydełkami o najwyzszej chlonnosci (a więc najdłuższe)
Ja też tych naturelli nie lubię, ich zapach mnie odrzuca, ale mam w planach jedną paczkę podkładów i potem właśnie jakieś większe podpaski

Stary 2014-04-25, 20:21   #197
Fame
Zakorzenienie

a ja mam jeszcze do Was pytanie z tych "głupich"
Czym się różnią pampersy new born od tych mini skoro te pierwsze są w przedziale 2-5kg a drugie 3-6 kg tzn chodzi mi o to, że jak np dziecko ma 4 kg to które pampersy wybrac?
Stary 2014-04-25, 20:34   #198
Integra
Zakorzenienie

Minimalnie różnią się wielkością. Na sam początek proponuję jedynki, ale pewnie więcej niż dwie paczki nie ma co brać (zależy od dziecia), potem juz dwójki...

Tak sobie przeglądam all i znalazłam jeszcze jednego fajnego sprzedawcę GR-AN, dużo rzeczy ma http://allegro.pl/listing/user/listi...11672&id=11763, zrobiła mi się naprawdę pokaźna lista :P

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-04-25 o 20:54
Stary 2014-04-25, 21:00   #199
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
To super

też tak miałam i kilka dni leżakowania pomogło i teraz tak się dzieje słabiej i rzadziej

co do podkładów, to ja byłam bardziej zadowolona z tych Absorgyn niż Belli, zresztą w domu już nosiłam podpaski "krowiszony"
u mnie szpital zapewnia, więc nie będę nic kupować poza tymi dużymi podpaskami na potem.
---------------------------
mąż na wyjeździe (obowiązkowy raz w roku z pracy), wraca w niedzielę, to mam luuuzik
synek już drugi dzień z rzędu pięknie usnął w łóżeczku, jestem w wielkim szoku a rano zamiast łazić po domu, woła jak zwykle i czeka, żeby po niego przyjść więc super
Moja od razu zaakceptowala nowe łóżko i co gorsza od razu zrozumiała jakie zalety ma samodzielne wychodzenie z łóżka... Teraz rano muszę nasluchiwac tupotu małych stopek i pamiętać żeby nic zakazanego nie zostawić w jej zasięgu wieczorem. Raz przyniosła mi lekko odkrecony zmywacz do paznokci, struchlalam... ale obwachalam ją wypytalam czy się napila i czekałam czy coś będzie się dziać. Na szczęście nie kłamała i się nie napila ale mam mega nauczkę na przyszłość. ..

Cytat:
Minimalnie różnią się wielkością. Na sam początek proponuję jedynki, ale pewnie więcej niż dwie paczki nie ma co brać (zależy od dziecia), potem juz dwójki...
Dokładnie tak ja w pierwszej ciąży kupiłam od razu dwójki myśląc sobie ze skoro dziecko się urodzi 3kg to będą ok... ale to nie był mądry pomysł bo na początek były duże...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:04   #200
mamaya
Zakorzenienie

Wróciliśmy z wizyty Syn jest Synem, według USG mamy już 29 + 3 tygodni.
Mały waży 1456 g

Fame, w odpowiedzi na Twoje pytanie z poprzedniej strony to tak, imię ostatecznie wybrane
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:07   #201
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Hej Kochane teraz mogę spokojnie napisać Witam w nowym wątku ale nie mam czasu więc przechodzę do tego co ważne
Arkadiusz urodzony 23.04.2014 waga 1600g 39cm 7 punktów sytuacja się normalizuje ciężka praca przed nami i droga ale ma szanse dziś mieszczą się w 90procentach dla tego chciała bym abyście wiedziały..............
Dusia gratulacje trzymam kciuki żeby wszysko dobrze było
T choletna curzyca nerzewidywalna jest..
Ja też mam się z tym twardneniem i troszke się scykałam na pewno nie bede bagateliziwac nigdy tego..

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Gdzie dokladnie? Bo ja z Piastowa i nie kojarzę.

A juz sprawdzilam. To przy Tesco.

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
A ja z ursusa

Dzis po wizycie -wszystko ok badania, szyjka
Ale po pościu dusi człowiek myśli..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 21:57   #202
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wizyty Syn jest Synem, według USG mamy już 29 + 3 tygodni.
Mały waży 1456 g

to idę spać dobrej nocy
G. 9.1O.18
Stary 2014-04-25, 22:47   #203
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Też to dziś zauważyłam w lumpku. Naprawdę fajne ciuszki z zapięciami na plecach

Cytat:
Ja kupiłam już ostatnio jedną paczkę, nie pamiętam jakich podkładów. POtem gadałam na ten temat z moją mamą i ciotką pielęgniarką i obie stwierdziły, że najlepiej sprawdza się zwykła lignina. I kupiłam rolkę- 2,56zł. Nie wiem czy mi się sprawdz, ale za tą cenę mi nie szkoda, najwyżej zużyję do czegoś innego

Cytat:
Wreszcie wyobraziłam sobie co mnie czeka

Cytat:
a ja mam jeszcze do Was pytanie z tych "głupich"
Czym się różnią pampersy new born od tych mini skoro te pierwsze są w przedziale 2-5kg a drugie 3-6 kg tzn chodzi mi o to, że jak np dziecko ma 4 kg to które pampersy wybrac?
Sama jestem ciekawa, bo ostatnio trafiłam na promocję i nie wiedziałam, które wziąć. W końcu wzięłam te na 3-6kg, a kumpela wieloródka mi powiedziała, że noworodek będzie w nich pływał

Ja dziś zaliczyłam małe zakupy, dobrze mi to zrobiło Oprócz tego zajęcia w szkole rodzenia, ale powiem szczerze, że nic ciekawego nie było.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-25, 23:29   #204
Vegetka
Zakorzenienie

Chciałam się tylko przywitać w nowej części !

Podczytuję Was jak tylko mam chwilę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 05:35   #205
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
wcale nie mogę ostatnio spać :/ dziś nie śpię od 4, brzuch mi znowu twardnieje :/ jest mi niedobrze i wogóle czuję się do d....
do końca przyszłego tyg muszę spakować torbę a 5-6 maj jedziemy na ostatnie zakupy i chciałabym już wszystko mieć ....

malwiska - tak dziewczyny mają rację -jeśli zastanawiasz się czy to twardnienie to pewnie nie to - bo naprawdę jeśli Ci się zdarzy to na milion procent bedziesz pewna, że to TO - ale to nie jest miłe i przypomina bóle te podczas porodu i tak , że się ruszyć nie można, mi dodatkowo robi się gorąco i słabo

a co do pocenia to faktycznie -nigdy nie miałam z tym problemu a po porodzie strasznie się pociłam masakra jakas i to tak ze 3 mies. mało co zrobiłam a mokra cała byłam

połóg - nie jest taki straszny, u mnie wyglądało to tak, że tydzień po porodzie czułam się lepiej niż 3 tyg po, i trwało to tak z 1,5 mies, podpasek musiałam używać ok. miesiąc (nie pamiętam dokładnie ale napewno dłużej niż wszędzie piszą) po z tym, ze na poczatku było więcej a potem tak malutko - a najlepsze jest to, ze po tym pierwszym porodzie miałam drastyczną zmianę okresów -oczywiście na plus mniej krwi, i nieporównywalnie mniejszy ból na który tabletka wystarczyła
teraz się trochę obawiam bo tamten ból podczas porodu był troszkę większy od tego mojego okresowego - i tak dawno go nie czułam, ze nie wiem jak to teraz będzie ...

debesciara - życzę, żeby Cię jednak wypuścili do domku i te wszystkie objawy Ci minęły a zwłaszcza ten ból pod piersią -chociaż gorszy byłby z prawej strony -od wątroby -więc napewno będzie dobrze

rano czeka mnie sprzątanie, obiad a jak tż wróci z pracy to jedziemy chyba do jego chrześnika na imieniny
dziś tż ma super zadanie po pracy jechać do rossmana i kupić pieluchy pampers premium care 1 bo są po 44 zł, puder i szampon
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 05:40   #206
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
To to twardnienie jest aż tak odczuwalne ze nie można iść? kurde cały czas się zastanawiam czy mi nie twardnienje, czasami mam takie uczucie jak idę dłużej ze coś tam ciągnie ale nie utrudnia mi to w ogóle funkcjonowania.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
To takie dziwne uczucie - brzuch robi się twardy jak skała i odrobinę się powiększa, mnie to ciągnie jeszcze pod plecy i w dół do pachwin na początku jeszcze mogę chodzić, ale potem uczucie jest okrutne i póki nie usiądę, to nie przejdzie ostatnio to nawet jak leżę, to mnie takie niespodzianki łapią mam już tak od około 20 tygodnia. Na początku jeszcze brałam luteinę, ale jakoś się rozmyło w trakcie i zostałam przy magnezie i nospie, chociaż to ostatnie biorę sporadycznie - tylko w ostateczności

Bry

Gratulacje dla wszystkich Mamusiek za udane wizyty

Co do podkładów, to kupiłam 3 paczki tych z Belli a jak wyjęłam jedną z opakowania, to nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać tż myślał, że to jakiś opatrunek na brzuch i pytał, jak mi się to ma zmieścić - sama wtedy zwątpiłam, no ale cóż...

Jeśli chodzi o pampersy - mam paczkę newbornów do szpitala, ale ostatnio kupiliśmy wielką pakę dwójek, bo też myślałam, że tak da radę, a tu widzę, że jednak nie jest tak pięknie, jak myślałam wielorazówki ogranę dopiero, jak ja się ogarnę

Znowu od 4 nie spałam... i znowu i jeszcze głowa naparza od rana
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 05:47   #207
kularek
Zadomowienie

w moim suwaczku pisze, że dzidzi rosną już paznokcie i to prawda mój mały jak się urodził to miał naprawdę długie, takie od razu z zadziorkami -cienkie ale długie i bardzo ostre jeszcze w szpitalu mu obcinałam i strasznie się drapał tak do kilku miesięcy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 05:50   #208
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
w moim suwaczku pisze, że dzidzi rosną już paznokcie i to prawda mój mały jak się urodził to miał naprawdę długie, takie od razu z zadziorkami -cienkie ale długie i bardzo ostre jeszcze w szpitalu mu obcinałam i strasznie się drapał tak do kilku miesięcy
A ja ni hu hu nie wiem, jak zrobić suwaczek
A jak z niedrapkami? Kupić te rękawiczki czy wystarczą małe skarpetki, czy może w ogóle dać sobie spokój, tylko owijać Dzidziucha szczelnie, żeby łapek nie wyciągał?
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 05:53   #209
kularek
Zadomowienie

Karolinek -chyba czujemy się podobnie
podkłady tez mam z belli -ale ja to tylko do szpitala poem używam podpasek takich większych - najgorsze to, że podczas obchodu albo wogóle jak oglada Cię jakiś lekarz to nie można miec majtek na sobie bo krzyczą - znaczy 3 lata temu tak było u mnie
jeśli chodzi o pampersy to dużo zależy od budowy ciała dziecka bo mój mały chociaż nie ważył tyle ile pisze na opakowaniu to musiał mieć już większe bo mniejsze zaczynały przeciekać i źle się zapinały na brzuszku i było tak z każdym rozmiarem - przynajmniej jeśli chodzi o pampersy
Stary 2014-04-26, 05:53   #210
svelta
Rozeznanie

Witam się
Mam zamiar dziś trochę posprzątać i jakieś ciasto upiec, ale zobaczę co mi z tych moich planów wyjdzie
Co do pampersów to ja mam małą paczkę newbornów i dużą pakę premium care 3-6kg. Cały czas zabieram się za kupno wielorazówek i mi jakoś tak schodzi. Chociaż pierwszy miesiąc planuję na pampersach.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości