|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dusia normalnie trzy razy czytałam Twojego posta, bo nie mogłam uwierzyć, myślałam że coś źle zeozumiałam. Gratuluję synka. Trzymajcie się cieplutko ![]() Cytat:
![]() Tyle rzeczy miałm Wam napisać, ale coś ostanio nierozgarnięta jestem ![]() ![]() Znalazłam sobie przynajmniej fajne anatomiczne podkłady poporodowe, bo tych zwykłych koszmarków (np. Absorygen) już nie chce ![]() Zakupy szmateksowe mnie ostatnio strasznie wkurzyły. Co to za bezmyślność producentów, żeby w malutkich ubrankach dla dzieci leżących zapięcia robić na placach??? Tyle pięknych ubranek musiałam zostawić ![]() Co do laczków, to mam jedne japonki pod prysznic, a drugie paputy kupiłam takie zwykłe w Ikei, pójdą do kosza przy wyjściu ze szpitala ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do podkładów poporodowych to mogłabyś się pochwalić jakie to znalazłaś? ![]() nawet nie wiem co ile trzeba kupić i co jest dobre a co nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
też miałam dylemat, wzięłam te zwykłe bella bo wszyscy piszą żeby te brać ze względu na większą "przewiewność" bo nie są podklejone folią i jakieś takie bardziej dopasowane z Canpolu czy czegoś bo akurat były u sprzedwcy, u którego robiłam inne zakupy ale najlepsze "na oko" wydają mi się podkłady Hartmann
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 30zł to nie majątek, a jeśli mam się czuć niekomfortowo to lepiej wziąć droższe ![]() ja to w ogóle połogu boje się gorzej jak porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam canpolu podkłady, wydają się cieniutkie, podobno są bardzo chłonne. Opinie na forach nawet są dobre, a co do podklejenia folią, to mają tylko cieniutki pasek, więc wątpię, żeby to przeszkadzało. Gdybym miała, o zgrozo, kupić bellę, to pewnie wyglądałabym i czuła się jak w wielkim pampersie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Fame ja też zwłaszcza odkąd dowiedziałam się o konieczności podkładów i całej fajnej otoczce...
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kobiety ciężarne bywają agresywne, ale okazuje się że lepiej być cichą i pokornego serca, a najlepiej mdlejaca ![]() Gratuluję zakupów i zaparcia na kolejne, dobrze prawisz najwyższy czas skompletować wyprawkę ![]() Moj tż potrafi być rozbrajający... ![]() Co do wkładów poporodowych to ja polecam zwykłe podpaski Naturella ze skrzydełkami o najwyzszej chlonnosci (a więc najdłuższe) spełniają rolę wkładów poporodowych wzorowo, sa z naturalnych składników wiec nie odparzaja no i cenowo super 16szt 6-8zl ![]() ![]() Co do mnie liczę że mnie jutro wypuszczą ale dziś biegunki dostałam. ... nie wiem od czego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-04-25 o 20:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do podkładów, to ja byłam bardziej zadowolona z tych Absorgyn niż Belli, zresztą w domu już nosiłam podpaski "krowiszony" ![]() u mnie szpital zapewnia, więc nie będę nic kupować poza tymi dużymi podpaskami na potem. --------------------------- mąż na wyjeździe (obowiązkowy raz w roku z pracy), wraca w niedzielę, to mam luuuzik ![]() synek już drugi dzień z rzędu pięknie usnął w łóżeczku, jestem w wielkim szoku ![]() ![]() ![]() mnie również po dzisiejszym poście Dusi wzięło na uzupełnienie braków, to lada chwila remonty się zaczną i nie będzie kiedy... w sumie wszystko za jednym wejściem do sklepu dziecięcego kupię za łącznie 300 zł. Jeszcze dzisiaj koleżanka powybierała ciuszki po synku za parę dyszek, to akurat na rożek i ochraniacz starczy, bo pościel kupię potem.
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co po połogu, to też bardziej mnie chyba to przeraża niż sam poród. to całe gojenie, krwawienia i inne kwestie związane z powrotem do dawnych "kształtów" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
nie jest źle
![]() ![]() dla mnie najgorsze były wizyty w wc, ale to tak z tydzień. ----------------------- wolny wieczór, w tv nic nie ma i chyba nadrobię "Lekarzy" bo jestem do tyłu 1,5 odcinka + najbliższy ![]()
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
a ja mam jeszcze do Was pytanie z tych "głupich"
![]() Czym się różnią pampersy new born od tych mini skoro te pierwsze są w przedziale 2-5kg a drugie 3-6 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Minimalnie różnią się wielkością. Na sam początek proponuję jedynki, ale pewnie więcej niż dwie paczki nie ma co brać (zależy od dziecia), potem juz dwójki...
Tak sobie przeglądam all i znalazłam jeszcze jednego fajnego sprzedawcę GR-AN, dużo rzeczy ma http://allegro.pl/listing/user/listi...11672&id=11763, zrobiła mi się naprawdę pokaźna lista :P Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-04-25 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z wizyty
![]() Mały waży 1456 g ![]() Fame, w odpowiedzi na Twoje pytanie z poprzedniej strony to tak, imię ostatecznie wybrane ![]()
![]() |
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() T choletna curzyca nerzewidywalna jest.. Ja też mam się z tym twardneniem i troszke się scykałam na pewno nie bede bagateliziwac nigdy tego.. Cytat:
![]() Dzis po wizycie -wszystko ok badania, szyjka Ale po pościu dusi człowiek myśli.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to idę spać ![]() ![]()
![]() |
#203 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaliczyłam małe zakupy, dobrze mi to zrobiło ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się tylko przywitać w nowej części !
![]() Podczytuję Was jak tylko mam chwilę ![]()
#205 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() wcale nie mogę ostatnio spać :/ dziś nie śpię od 4, brzuch mi znowu twardnieje :/ jest mi niedobrze i wogóle czuję się do d.... ![]() do końca przyszłego tyg muszę spakować torbę a 5-6 maj jedziemy na ostatnie zakupy i chciałabym już wszystko mieć .... malwiska - tak dziewczyny mają rację -jeśli zastanawiasz się czy to twardnienie to pewnie nie to - bo naprawdę jeśli Ci się zdarzy to na milion procent bedziesz pewna, że to TO - ale to nie jest miłe i przypomina bóle te podczas porodu i tak , że się ruszyć nie można, mi dodatkowo robi się gorąco i słabo a co do pocenia to faktycznie -nigdy nie miałam z tym problemu a po porodzie strasznie się pociłam masakra jakas i to tak ze 3 mies. mało co zrobiłam a mokra cała byłam połóg - nie jest taki straszny, u mnie wyglądało to tak, że tydzień po porodzie czułam się lepiej niż 3 tyg po, i trwało to tak z 1,5 mies, podpasek musiałam używać ok. miesiąc (nie pamiętam dokładnie ale napewno dłużej niż wszędzie piszą) po z tym, ze na poczatku było więcej a potem tak malutko - a najlepsze jest to, ze po tym pierwszym porodzie miałam drastyczną zmianę okresów -oczywiście na plus ![]() ![]() teraz się trochę obawiam bo tamten ból podczas porodu był troszkę większy od tego mojego okresowego - i tak dawno go nie czułam, ze nie wiem jak to teraz będzie ... debesciara - ![]() ![]() ![]() rano czeka mnie sprzątanie, obiad a jak tż wróci z pracy to jedziemy chyba do jego chrześnika na imieniny dziś tż ma super zadanie po pracy jechać do rossmana i kupić pieluchy pampers premium care 1 bo są po 44 zł, puder i szampon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bry ![]() Gratulacje dla wszystkich Mamusiek za udane wizyty ![]() Co do podkładów, to kupiłam 3 paczki tych z Belli ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o pampersy - mam paczkę newbornów do szpitala, ale ostatnio kupiliśmy wielką pakę dwójek, bo też myślałam, że tak da radę, a tu widzę, że jednak nie jest tak pięknie, jak myślałam ![]() ![]() Znowu od 4 nie spałam... i znowu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
w moim suwaczku pisze, że dzidzi rosną już paznokcie i to prawda mój mały jak się urodził to miał naprawdę długie, takie od razu z zadziorkami -cienkie ale długie i bardzo ostre jeszcze w szpitalu mu obcinałam i strasznie się drapał tak do kilku miesięcy
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak z niedrapkami? Kupić te rękawiczki czy wystarczą małe skarpetki, czy może w ogóle dać sobie spokój, tylko owijać Dzidziucha szczelnie, żeby łapek nie wyciągał? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Karolinek -chyba czujemy się podobnie
![]() podkłady tez mam z belli -ale ja to tylko do szpitala poem używam podpasek takich większych - najgorsze to, że podczas obchodu albo wogóle jak oglada Cię jakiś lekarz to nie można miec majtek na sobie bo krzyczą - znaczy 3 lata temu tak było u mnie jeśli chodzi o pampersy to dużo zależy od budowy ciała dziecka bo mój mały chociaż nie ważył tyle ile pisze na opakowaniu to musiał mieć już większe bo mniejsze zaczynały przeciekać i źle się zapinały na brzuszku i było tak z każdym rozmiarem - przynajmniej jeśli chodzi o pampersy |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Mam zamiar dziś trochę posprzątać i jakieś ciasto upiec, ale zobaczę co mi z tych moich planów wyjdzie ![]() Co do pampersów to ja mam małą paczkę newbornów i dużą pakę premium care 3-6kg. Cały czas zabieram się za kupno wielorazówek i mi jakoś tak schodzi. Chociaż pierwszy miesiąc planuję na pampersach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.