![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Już ją widzę skradającą się w nocy do sznura żeby im się odwdzięczyć
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Nie mogę ze śmiechu jak Was czytam... haha... no tak, niech Tinkerbell się zakrada i ich pranie zwala, oko za oko, ząb za ząb. A w tym samym czasie dzieciaki zastawią na nią pułapkę z kupą na trawniku, jak dla mnie powinna po prostu kupić tą suszarkę, a jak się dzieci bawią to to ignorować, każdy był kiedyś dzieckiem, a wg niektórych to dziecko już nie może nic rozrabiać. Co innego jak dziecko rozrabia pod okiem rodziców, wtedy wiadomo, że to z rodzicami coś jest nie tak, ale jak dzieciaki są same na podwórku to choćby mieli superdobrych, mądrych i dobrze wychowujacych rodziców to i tak bedzie rozrabiało, taka juz natura dzieciaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
Pranie ma plamy z trawy/ nie wiem jak to możliwe ale może tak jest , może trawa była pognieciona i sok z niej wyciekł/.
Lepsze to chyba niż plamy z psiej kupy i pranie tego ręcznie. od różnych psów, nie swoich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po zrzuceniu nawet przebiegły po tym i wtarła się ta trawa i od tego plamy, o ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
wbrew pozorom grubella poruszyła najwazniejszą kwestię. skąd autorka wątku wie czyj jest ten sznurek? może włascicielce żyłka pekła bo znowu jakieś studentki sobie wieszają gacie na jej "suszarce" a ona akurat skończyła prać? w sumie to trochę bezczelne tak bez pytania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Jak zielononiebieskie to może krew owada. Owady nie mają hemoglobiny tylko hemocyjaninę. Jeszcze się okaże, że dzieciaki się znęcają nad zwierzętami, wtedy pewnie 99% wizażu poparłaby autorkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
skąd autorka wie ze to na pewno dzieci zrobiły? ma jedyni epodejrzenia, udaje sie z pretensjami do rodzica i czego oczekuje?
rozumiem złapanie na goracym uczyku, ale to tylko jej przepuszczenia.... po lekturze wątku i tym ze nikt jej nie pasuje to moze któryś z sąsiadów sie zemścił... autorka jest konfliktowa, nic jej nie pasuje i jak chce mieć święty spokój to jak juz większość polecała :zakup suszarki jest najlepszym wyjściem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś się pytał czemu w mieszkaniu tak zimno. W starych kamienicach o grubych, ceglanych, niejednokrotnie przesiąkniętych wilgocią murach już niestety tak jest. Zwłaszcza o tej porze roku, kiedy już się nie ogrzewa tak jak zimą. Choć przyznam, że latem, gdy żar leje się z nieba, taki chłodek się przydaje.
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Trzymac w domu pod kluczem. Bo nawet ogrodzone podworko jest niebywale niebezpiecznym terenem. Taa
![]() |
#192 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dodatkowo młoda sąsiadka cały czas ma je na oku. Sprawdza co robią. Gdzie będą bezpieczniejsze? ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Nie mając pralki dodatkowo "zawilgaca" mieszkanie ściekającym praniem bo pralka jednak wodę odwirowuje, wyjmuje się prawie półsuche. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
mieszkam w bloku na parterze i znam Twoj bol...
codziennie, matki puszczaja swoje dzieci - samopas przed blok (12 sztuk) i wola sobie obejrzec serial, niz wziac dziecko na spacer na plac zabaw. Ulubiona zabawa dzieci? kto bedzie glosniej piszczal.... Zamiast matka wziac dziecko na plac zabaw to woli polezec. Moja mama ma pasje, taki mini ogrodek. Wszystkie pomidory zielone oberwane itd, mama piele czy cos, podchodzi wyrachowany.... dziecko... i mowi ze tamten szypiorek slabo sie urywa.... Gdy wpadla pilka po raz enty, mama powiedziala ojcu dziewczynki, ze sa glosno i to przerazliwie, powiedzial, ze on tez chce odpoczac po pracy w domu. Kiedys w akcie desperacji wlaczylam muze na fulla, zeby nie slyszec tego pisku, przyszedl ow sasiad z policja ze dziecko nie moze zasnac.... nakreslilam sprawe funkcjonariuszowi powiedzial ze jak najbardziej mnie rozumie ale dzieci sa wazniejsze ode mnie doroslej ![]()
![]() Edytowane przez tworazka Czas edycji: 2014-04-27 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a jaka jest pewność, że pójdą do tej pracy, a nie np. siedzieć na zasiłkach? albo do pracy na czarno? uwielbiam takiego gadanie, że czyjeś dzieci będą pracować na moją emeryturę ![]() ![]() aa no i oczywiście te dzieci będą pracowały na moją emeryturę ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli tak, to dziękuję za moich sąsiadów (a mam taką starszą sąsiadkę co brejkorów z nami słucha czasem i twierdzi, że nic nie słyszy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4620726 7]
![]() a jaka jest pewność, że pójdą do tej pracy, a nie np. siedzieć na zasiłkach? albo do pracy na czarno? uwielbiam takiego gadanie, że czyjeś dzieci będą pracować na moją emeryturę ![]() ![]() aa no i oczywiście te dzieci będą pracowały na moją emeryturę ( ![]() ![]() ![]() ![]() lepiej mówić, że ja zarabiam na ich szkoły i przedszkola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-04-27 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Grubello, ależ skąd wniosek, że podwórko zamknięte?
Dwa, o ile nie jesteś ową matką, nie możesz wiedzieć czy patrzy. Trzy, autorka nie pilnuje. Gdyby pilnowała, nie miałaby problemu. Twoje złośliwości są naprawdę żałosne. Poradziłabym znaleźć jakiś inny sposób rozładowania wewnętrznych frustracji, sport jakiś, byle daleko od monitora i klawiatury. A co do ogródków pod blokami, to dawniej w niektórych spółdzielniach na jedno mieszkanie przysługiwało takie małe poletko i można sobie było na nim hodować roślinki.
![]() |
#199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
A może samolot, o ile na podwórku rośnie brzoza.
![]() |
#201 |
Konto usunięte
|
Taki z papieru? Tylko Ty znów zwalasz na dzieciaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
BAN stały
|
Cytat:
Autorka napisała, ze zamknięte. ![]() Otoczone murem z drewnianą bramą. dziękuję za rady. nie mam wewnętrznych frustracji. A o korzystaniu z monitora i klawiatury pozwól, że ja będę decydować. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-04-27 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Oczywiście. Moja wrodzona niechęć do dzieci pewnie przez to przemawia. A teraz pójdę wrzucić na ruszt jakieś biedne niewiniątko, jak na złą wiedźmę przystało.
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
Czy Ty przypadkiem nie jesteś tą sąsiadką co rzucała w nas jajkami? Czyli chodziło o zrobienie panierki przed konsumpcją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#207 |
BAN stały
|
Matka nie musi patrzeć aby wiedzieć, że z dziećmi wszystko w porządku. Jak słyszy ich wrzaski, odbijanie piłki o garaże to wie, że się bawią w pobliżu.
Nauczyła, że nie wolno wychodzić poza podwórko i nie wolno słuchać obcych którzy do czegoś namawiają np. do wyjścia do parku po drugiej stronie ulicy. i był przykład , że nauka nie poszła w las. Nie dały się namówić na wyjście autorce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
A ja jestem pełna podziwu dla Was 7 stron do takiego tematu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.