Bachory sąsiadów!!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-27, 20:51   #181
Stace
Zakorzenienie

Dot.: Bachory sąsiadów!!!

Już ją widzę skradającą się w nocy do sznura żeby im się odwdzięczyć

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:02   #182
201605161006
Konto usunięte

Nie mogę ze śmiechu jak Was czytam... haha... no tak, niech Tinkerbell się zakrada i ich pranie zwala, oko za oko, ząb za ząb. A w tym samym czasie dzieciaki zastawią na nią pułapkę z kupą na trawniku, jak dla mnie powinna po prostu kupić tą suszarkę, a jak się dzieci bawią to to ignorować, każdy był kiedyś dzieckiem, a wg niektórych to dziecko już nie może nic rozrabiać. Co innego jak dziecko rozrabia pod okiem rodziców, wtedy wiadomo, że to z rodzicami coś jest nie tak, ale jak dzieciaki są same na podwórku to choćby mieli superdobrych, mądrych i dobrze wychowujacych rodziców to i tak bedzie rozrabiało, taka juz natura dzieciaków.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:08   #183
grubella
BAN stały

Pranie ma plamy z trawy/ nie wiem jak to możliwe ale może tak jest , może trawa była pognieciona i sok z niej wyciekł/.

Lepsze to chyba niż plamy z psiej kupy i pranie tego ręcznie. od różnych psów, nie swoich.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:12   #184
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Pranie ma plamy z trawy/ nie wiem jak to możliwe ale może tak jest , może trawa była pognieciona i sok z niej wyciekł/.

Lepsze to chyba niż plamy z psiej kupy i pranie tego ręcznie. od różnych psów, nie swoich.

Może po zrzuceniu nawet przebiegły po tym i wtarła się ta trawa i od tego plamy, o

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:18   #185
201604181004
Konto usunięte

wbrew pozorom grubella poruszyła najwazniejszą kwestię. skąd autorka wątku wie czyj jest ten sznurek? może włascicielce żyłka pekła bo znowu jakieś studentki sobie wieszają gacie na jej "suszarce" a ona akurat skończyła prać? w sumie to trochę bezczelne tak bez pytania
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:18   #186
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość

Może po zrzuceniu nawet przebiegły po tym i wtarła się ta trawa i od tego plamy, o
Może. Mam trawę , mam białe szmatki , jutro zrobię doświadczenia.
Stary 2014-04-27, 21:23   #187
201605161006
Konto usunięte

Jak zielononiebieskie to może krew owada. Owady nie mają hemoglobiny tylko hemocyjaninę. Jeszcze się okaże, że dzieciaki się znęcają nad zwierzętami, wtedy pewnie 99% wizażu poparłaby autorkę.
Stary 2014-04-27, 21:24   #188
String Emil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość

Psy, czy bachory?
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:25   #189
aa2
Zakorzenienie

skąd autorka wie ze to na pewno dzieci zrobiły? ma jedyni epodejrzenia, udaje sie z pretensjami do rodzica i czego oczekuje?
rozumiem złapanie na goracym uczyku, ale to tylko jej przepuszczenia....
po lekturze wątku i tym ze nikt jej nie pasuje to moze któryś z sąsiadów sie zemścił...
autorka jest konfliktowa, nic jej nie pasuje i jak chce mieć święty spokój to jak juz większość polecała :zakup suszarki jest najlepszym wyjściem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:25   #190
Nyks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grubella
Dobrze, że dzieci okazały się na=tyle mądre i=posłuszne rodzicom ,
że same nie poszły do teg parku po drugiej stronie ulicy jak im zalecałaś autorko.
O wypadek nietrudno nawet na pozornie spokojnej uliczce.
W parku też różnie może być.
Miałabyś na sumieniu gdyby dziecku bez opieki coś się stało.
A samopas na podwórku to już są bezpieczne, jak pod skrzydłem u anioła stróża?

Ktoś się pytał czemu w mieszkaniu tak zimno. W starych kamienicach o grubych, ceglanych, niejednokrotnie przesiąkniętych wilgocią murach już niestety tak jest. Zwłaszcza o tej porze roku, kiedy już się nie ogrzewa tak jak zimą. Choć przyznam, że latem, gdy żar leje się z nieba, taki chłodek się przydaje.

Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!!

Nyks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:32   #191
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyks Pokaż wiadomość
Trzymac w domu pod kluczem. Bo nawet ogrodzone podworko jest niebywale niebezpiecznym terenem. Taa
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 21:41   #192
grubella
BAN stały

Cytat:

Ktoś się pytał czemu w mieszkaniu tak zimno. W starych kamienicach o grubych, ceglanych, niejednokrotnie przesiąkniętych wilgocią murach już niestety tak jest. Zwłaszcza o tej porze roku, kiedy już się nie ogrzewa tak jak zimą. Choć przyznam, że latem, gdy żar leje się z nieba, taki chłodek się przydaje.
Podwórko zamknięte. trzepak zajęty. Mama patrzy przez okno. Jak krzyczą to znaczy, że żyją , wszystko jest w porządku. Cisza w przypadku grupki dzieci jest podejrzana.
Dodatkowo młoda sąsiadka cały czas ma je na oku. Sprawdza co robią. Gdzie będą bezpieczniejsze?

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

Autorka mieszka w suterenie więc ma jeszcze zimniej i wilgotniej niż ci co mieszkają wyżej.
Nie mając pralki dodatkowo "zawilgaca" mieszkanie ściekającym praniem bo pralka jednak wodę odwirowuje, wyjmuje się prawie półsuche.
Stary 2014-04-27, 21:47   #193
tworazka
Zakorzenienie

mieszkam w bloku na parterze i znam Twoj bol...

codziennie, matki puszczaja swoje dzieci - samopas przed blok (12 sztuk) i wola sobie obejrzec serial, niz wziac dziecko na spacer na plac zabaw.

Ulubiona zabawa dzieci? kto bedzie glosniej piszczal....

Zamiast matka wziac dziecko na plac zabaw to woli polezec.

Moja mama ma pasje, taki mini ogrodek. Wszystkie pomidory zielone oberwane itd, mama piele czy cos, podchodzi wyrachowany.... dziecko... i mowi ze tamten szypiorek slabo sie urywa....

Gdy wpadla pilka po raz enty, mama powiedziala ojcu dziewczynki, ze sa glosno i to przerazliwie, powiedzial, ze on tez chce odpoczac po pracy w domu.

Kiedys w akcie desperacji wlaczylam muze na fulla, zeby nie slyszec tego pisku, przyszedl ow sasiad z policja ze dziecko nie moze zasnac.... nakreslilam sprawe funkcjonariuszowi powiedzial ze jak najbardziej mnie rozumie ale dzieci sa wazniejsze ode mnie doroslej

Edytowane przez tworazka
Czas edycji: 2014-04-27 o 21:48
tworazka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:53   #194
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a oni podrosną pójdą do pracy i będą pracować na Twoją emeryturę

a jaka jest pewność, że pójdą do tej pracy, a nie np. siedzieć na zasiłkach? albo do pracy na czarno?
uwielbiam takiego gadanie, że czyjeś dzieci będą pracować na moją emeryturę nie mówiąc już o tym, że za te 40 lat to może nie istnieć coś takiego jak zus

aa no i oczywiście te dzieci będą pracowały na moją emeryturę ( ), więc oznacza to, że wolno im wszystko
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:54   #195
String Emil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość

Kiedys w akcie desperacji wlaczylam muze na fulla, zeby nie slyszec tego pisku, przyszedl ow sasiad z policja ze dziecko nie moze zasnac.... nakreslilam sprawe funkcjonariuszowi powiedzial ze jak najbardziej mnie rozumie ale dzieci sa wazniejsze ode mnie doroslej
w dzień? funkcjonariusz??? serio pytam.
jeśli tak, to dziękuję za moich sąsiadów (a mam taką starszą sąsiadkę co brejkorów z nami słucha czasem i twierdzi, że nic nie słyszy)
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 21:55   #196
201604200942
Konto usunięte

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4620726 7]
a jaka jest pewność, że pójdą do tej pracy, a nie np. siedzieć na zasiłkach? albo do pracy na czarno?
uwielbiam takiego gadanie, że czyjeś dzieci będą pracować na moją emeryturę nie mówiąc już o tym, że za te 40 lat to może nie istnieć coś takiego jak zus

aa no i oczywiście te dzieci będą pracowały na moją emeryturę ( ), więc oznacza to, że wolno im wszystko [/QUOTE]

lepiej mówić, że ja zarabiam na ich szkoły i przedszkola
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:56   #197
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
mieszkam w bloku na parterze i znam Twoj bol...

codziennie, matki puszczaja swoje dzieci - samopas przed blok (12 sztuk) i wola sobie obejrzec serial, niz wziac dziecko na spacer na plac zabaw.

Ulubiona zabawa dzieci? kto bedzie glosniej piszczal....

Zamiast matka wziac dziecko na plac zabaw to woli polezec.

Moja mama ma pasje, taki mini ogrodek. Wszystkie pomidory zielone oberwane itd, mama piele czy cos, podchodzi wyrachowany.... dziecko... i mowi ze tamten szypiorek slabo sie urywa....

Gdy wpadla pilka po raz enty, mama powiedziala ojcu dziewczynki, ze sa glosno i to przerazliwie, powiedzial, ze on tez chce odpoczac po pracy w domu.

Co to za frajda jak rodzice są? Może jak dziecko ma 4-5 lat, ale później chodzić z rodzicami? Toż to obciach .

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-04-27 o 22:04
Stary 2014-04-27, 22:00   #198
Nyks
Raczkowanie

Grubello, ależ skąd wniosek, że podwórko zamknięte?
Dwa, o ile nie jesteś ową matką, nie możesz wiedzieć czy patrzy.
Trzy, autorka nie pilnuje. Gdyby pilnowała, nie miałaby problemu.
Twoje złośliwości są naprawdę żałosne. Poradziłabym znaleźć jakiś inny sposób rozładowania wewnętrznych frustracji, sport jakiś, byle daleko od monitora i klawiatury.

A co do ogródków pod blokami, to dawniej w niektórych spółdzielniach na jedno mieszkanie przysługiwało takie małe poletko i można sobie było na nim hodować roślinki.

Stary 2014-04-27, 22:02   #199
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Twoje złośliwości są naprawdę żałosne. Poradziłabym znaleźć jakiś inny sposób rozładowania wewnętrznych frustracji, sport jakiś, byle daleko od monitora i klawiatury.

A co do ogródków pod blokami, to dawniej w niektórych spółdzielniach na jedno mieszkanie przysługiwało takie małe poletko i można sobie było na nim hodować roślinki.
Skoro nie pilnuje, to skąd wie, że to te dzieci? Może to wiatr, może ptak się zaplątał, może to jakaś złośliwa babcia? Czemu od razu na te dzieci zwala? Bo odbijają piłkę pod blokiem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 22:06   #200
Nyks
Raczkowanie

A może samolot, o ile na podwórku rośnie brzoza.

Stary 2014-04-27, 22:07   #201
201605161006
Konto usunięte

Taki z papieru? Tylko Ty znów zwalasz na dzieciaki.
Stary 2014-04-27, 22:10   #202
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Może to offtop, ale bawi mnie ten proceder.
U mnie pod blokiem jakaś babka sobie coś takiego urządziła. Pojęcia o ogrodnictwie nie ma wcale, bo jej pierwsze podejście do ogródkowania skończyło się tak, że wszystkie rośliny zwiędły i uschły, bo ich praktycznie wcale nie wsadziła w ziemię, korzenie było widać Teraz już lepiej, nasiała jakichś wiechci, okropne toto, ale nic. Śmieciarka ostro jeździ po kawałku tego arcydzieła, bo jak inaczej ma dojechać do śmietnika. Potem pojawiła się kartka o zakazie wprowadzania psów na ten "ogródek"- olewam to, bo jest to teren należący do spółdzielni i tak samo jest on mój, jak i tej pani. Jak pies tam narobi, to posprzątam, ale wyciągać go spośród tej pięknej roślinności nie będę. Pani sobie kawałek tego ogródka ogrodziła (kurczę, też sobie może ogrodzę kawałek nie mojej własności ). Ale w zeszłym tygodniu pojawiła się tam kartka- hit!- z tekstem "Teren całodobowo monitorowany" i poprawiło to humor wszystkim mieszkańcom, bo już kilka osób widziałam jak się śmiały z tego. Miałam zamiar na wieczornym spacerze z psem dopisać, że chyba ktoś traci kontakt z rzeczywistością, ale kartka zniknęła
haha zaszalała z tymi kartkami u mnie ( tzn na osiedlu mojej mamy) mieszkają sami profesjonaliści...ogródki są od strony balkonów wzdłuż całego bloku, na dodatek w większości ogrodzone żywopłotem a w bloku poniżej nawet i od strony wejścia zrobili ogródki. A w ogródkach różne kwiaty, nawet bez A żebyś słyszała ile była lamentu i oskarżeń o niszczenie zieleni jak w zeszłym roku ocieplali bloki i stawiali rusztowania na ich kwiatkach

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 22:10   #203
grubella
BAN stały

Cytat:

Autorka napisała, ze zamknięte.
Otoczone murem z drewnianą bramą.

dziękuję za rady. nie mam wewnętrznych frustracji.
A o korzystaniu z monitora i klawiatury pozwól, że ja będę decydować.

Edytowane przez grubella
Czas edycji: 2014-04-27 o 22:13
Stary 2014-04-27, 22:11   #204
Nyks
Raczkowanie

Oczywiście. Moja wrodzona niechęć do dzieci pewnie przez to przemawia. A teraz pójdę wrzucić na ruszt jakieś biedne niewiniątko, jak na złą wiedźmę przystało.

Stary 2014-04-27, 22:14   #205
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście. Moja wrodzona niechęć do dzieci pewnie przez to przemawia. A teraz pójdę wrzucić na ruszt jakieś biedne niewiniątko, jak na złą wiedźmę przystało.
Czy Ty przypadkiem nie jesteś tą sąsiadką co rzucała w nas jajkami? Czyli chodziło o zrobienie panierki przed konsumpcją.
Stary 2014-04-27, 22:16   #206
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Jeśli rodzice dzieci też wieszają pranie na dworze, to wiesz co robić. Oko za oko, ząb za ząb, najskuteczniejsza metoda w takich przypadkach.

Tutaj nic nie da się prawnie zrobić, bo tego nie udowodnisz , a moim zdaniem, jeśli ktoś wobec nas jest chamski, to żeby do niego dotrzeć, trzeba czasem zniżyć się do jego poziomu.
Przeczytałaś w ogóle post autorki? Ona NIE WIE, kto zrzucił to pranie. Dzieci nie stanowią jednej osoby, nie ma odpowiedzialności zbiorowej, więc musiałaby chyba upaść na głowę, żeby teraz odstawiać szczeniackie numery, na czym ucierpi ona i zapewne Bogu ducha winne osoby.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 22:17   #207
grubella
BAN stały

Matka nie musi patrzeć aby wiedzieć, że z dziećmi wszystko w porządku. Jak słyszy ich wrzaski, odbijanie piłki o garaże to wie, że się bawią w pobliżu.
Nauczyła, że nie wolno wychodzić poza podwórko i nie wolno słuchać obcych którzy do czegoś namawiają np. do wyjścia do parku po drugiej stronie ulicy.
i był przykład , że nauka nie poszła w las.
Nie dały się namówić na wyjście autorce.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 22:39   #208
Zalogofana
Raczkowanie

A ja jestem pełna podziwu dla Was 7 stron do takiego tematu
Zalogofana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 22:52   #209
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:

Znaczy ja w sumie wiem, ale jak napisała bardzo zimno, to ja sobie wyobraziłam, że tak może jest jedynie 15 stopni albo i grubo mniej (wiadomo, 15 stopni w mieszkaniu to już nie jest zbyt dobrze, już trochę za zimno). Nawet jak nie jest tak ciepło jak w bloku, wiadomo, to i tak dziwi mnie, że ciuchy jej schną w domu 2 dni.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 22:52   #210
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zalogofana Pokaż wiadomość
A ja jestem pełna podziwu dla Was 7 stron do takiego tematu
Dopiero 7.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości