Straszny wątek cz. 2. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 12:49   #181
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666
Dot.: Straszny wątek. Część 2.

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
My często chodzimy po zmroku na cmentarz i cóż... bardziej bym się obawiała spotkania z dresami niż z duchami
A no właśnie. Trzeba bać się żywych a nie umarłych jak mawia moja babcia
Stary 2014-05-09, 12:54   #182
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
A no właśnie. Trzeba bać się żywych a nie umarłych jak mawia moja babcia
Moja babcia też tak mówiła...
I ona to ma opowieści o duchach masakra, mi się później po nocach śniły koszmary

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 13:02   #183
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Moja babcia nie należy do grona nawiedzonych, ale ciotka za to nadrabia za 3 osoby! Jej to się Maryja na drzwiach objawiła, czerwona lampka na kominie fabryki to jej zdaniem była czerwona gwiazda ipt.
Stary 2014-05-09, 13:05   #184
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia nie należy do grona nawiedzonych, ale ciotka za to nadrabia za 3 osoby! Jej to się Maryja na drzwiach objawiła, czerwona lampka na kominie fabryki to jej zdaniem była czerwona gwiazda ipt.
Nie no, do mojej babci po prostu kilka osób przychodzi tzn. już nie bo ich "pogoniła" bo dziadek przeginał z odwiedzinami
Jej mama, siostra i mąż - mój dziadek ją regularnie odwiedzali

I w ogóle moja babcia ma prorocze sny co do śmierci bliskich osób - niestety.
Do tego jeszcze, śmierć zapowiadały różne dziwne rzeczy np. jakieś mocne światło w nocy przez moment, kapiąca woda znikąd i coś jeszcze ale nie pamiętam

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2014-05-09 o 13:06
agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 13:15   #185
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-05-09, 14:23   #186
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość

Może masz w sobie coś z Medium, albo to jakiś Anioł Stróż?

A co do tych psów, to pewnie się po prostu "urwały", a ludzie dorobili sobie historyjkę
to znaczy, że mam możliwość porozumiewania się z duchami czy coś? :O niemożliwe :P

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

dodam, że kiedy na cmentarzu przytuliłam się do chłopaka, to ta postać przestała trząść drzewem
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 16:27   #187
201711281122
Konto usunięte

Też mam u siebie takie miejsce, przez które często przechodzę, a zginęła tam masa osób. Nie dostałam nigdy takiego ostrzeżenia (trochę szkoda), ale ja tam baaardzo uważam akurat. Muszę mieć całkowicie pustą drogę, czasem się nastoję, ale życie mi jeszcze miłe.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-09, 16:32   #188
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Nie no, do mojej babci po prostu kilka osób przychodzi tzn. już nie bo ich "pogoniła" bo dziadek przeginał z odwiedzinami
Jej mama, siostra i mąż - mój dziadek ją regularnie odwiedzali

I w ogóle moja babcia ma prorocze sny co do śmierci bliskich osób - niestety.
Do tego jeszcze, śmierć zapowiadały różne dziwne rzeczy np. jakieś mocne światło w nocy przez moment, kapiąca woda znikąd i coś jeszcze ale nie pamiętam
Do mojej babci niby też,ale ona jest trochę zdemencjowana,córek nie poznaje,wiec jej nikt nie wierzy.

A co do snów to moja ciocia i mama tak mają. Jak ma ktoś umrzeć to zawsze śni im się jakaś nieżyjąca już osoba z rodziny.
Zresztą czasami to po prostu czuć. Może przypadek,ale jak byłam mała to obudziłam się w środku nocy,a za dziesięć minut mama rozmawiała na korytarzu z ciocią,bo zadzwoniła do niej lekarka z ośrodka i powiedziała,że dziadek umarł.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Przypomniała mi się katechetka,która uczyła mnie kiedyś i jak było głośno to stawała na ławce i nawiedzonym głosem mówiła:Cicho dzieci,mam objawienie....

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 17:34   #189
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość

a tak poważniej mówiąc, to przypomniał mi się sen, w którym byłam z moim chłopakiem na łące i trzymaliśmy się za ręce, świeciło słońce. na tej łące był również jego zmarły tata, który patrzał na nas i uśmiechał się. to był mój pierwszy i ostatni sen z jego tatą. zrobiło mi się trochę miło po przebudzeniu. a wy miewacie sny ze zmarłymi bliskimi? jak się wtedy czujecie?
Opowiadamy. Zależy, co się śni. Sny o cmentarzach po pewnym czasie wdają się śmieszne, chociaż jak śniłam, to się później bałam.

Ostatnio były w mojej pracy poważne problemy na zmianie rodziców między moim tatą a majstrem . Mojej mamie śniło się, że ten majster się powiesił , a moja mama z nim rozmawiała. Ponoć ja jej powiedziałam:
- Co ty robisz, przecież on nie żyje, a to jego duch !

To było straszne

Mnie się śnił tylko ojciec mamy. Teraz już nie. Jak jechałam do Bułgarii to tak myślałam o nim, że ja tak daleko, a on tam leży na cmentarzu...

Którejś nocy w Bułgarii śniło mi się, że stał przy drzwiach balkonowych, które miałam zawsze otwarte. Ucieszyłam się , pytam, co tu robi. Powiedział, że przyszedł mnie odwiedzić

Wyglądał dobrze, zadowolony , uśmiechnięty... Po tym śnie czułam się tak lekko ...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Do Annalise Michel póki co nie podejdę, bo zwyczajnie się boję. Ciekawi mnie czy w tym dokumencie są tylko nagrania dźwięków, czy też zdjęcia, filmy?
O co tam chodzi tak w skrócie? Nie obejrzę tego, mam stracha

A na necie boję się szukać, bo jak wyskoczą mi niepożądane zdjęcia...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 17:41   #190
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Sytuacja z dzisiejszego dnia. Niestraszna,ale coś mnie tknęło.
Padało,a byłam z przyjaciółką blisko mojego domu,więc postanowiłyśmy przyjść. No i chciałam jej dać przynajmniej coś do picia,ale nic nie miałam,więc chciałam jej zrobić herbatę,a ona mówiła,że nie. Najpierw oparzyłam się przy odparzaniu cytryny,więc znowu powtórzyła,że nie robimy tej herbaty. Potem musiałam wlać wodę do czajnika i wracając z nim się poślizgnęłam i wylałam wodę. No to ona już na mnie się drze,żebym nie robiła tej herbaty. No ale co to za filozofia,więc mówię,że robię. Już podniosłam czajnik i mi wypadł. Nieważne,po prostu jestem gapą. Ona mnie ciągnie do pokoju i mówi,że coś nie tak z tą herbatą. No ale zalewam resztą wody. Szklanka pękła,a odłamki poleciały w powietrze (jak?!) no i teraz mam pokaleczoną rękę. A ona powtarza,że mówiła,że coś z tą herbatą nie tak i zaczęła gadać o jakiś demonach,które nas prześladują To znaczy kiedyś miałyśmy fazę na demony,ale się skończyła i nie wiem czemu wyskakuje z tym.

Stary 2014-05-09, 18:44   #191
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
jakie mogą mieć zmartwienia? zaciekawiło mnie to.
bo tak sobie myślę, czy tata mojego chłopaka jest przy nim. mój chłopak bardzo za nim tęskni. umarł, gdy miał on 10 lat.
Uważam że zmarli są na wyższym poziomie świadomości i ich czuwanie nad nami nie polega na tym, żeby oceniać, nie obchodzą ich takie przyziemne pierdoły jak nasz seks. Jeśli się nami opiekują to raczej się martwią tym jakie mamy przekonania, czy dążymy w życiu do dobrego celu itp. jeśli się nam ukazują, chcą coś przekazać, to dlatego, że widzą szerzej i więcej rozumieją, pewne rzeczy, które w ogólnym rozrachunku są ważne, oni już to wiedzą bo przez to przeszli, a my mamy myślenie zawężone na problemy tego świata. Tak mniej więcej.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Też mam czasem takie rozkminy

Ja miałam raz wymowny, realistyczny sen ze zmarłą prababcią.

Zmarli wg. mnie nie mają zmartwień, wszak dostali się już do wieczności, a zmartwienia to przypadłość ziemskiego życia.
Ja mam trochę inne podejście, nie podoba mi się wizja wieczności jako jednych wielkich wakacji. Nie po to się rozwijamy całe życie, żeby całe następne to marnować. Myślę że zmarli mają coś ważniejszego do roboty niż my, uważam że śmierć jest przejściem na inny poziom świadomości, jeśli mówimy o odpowiedniku chrześcijańskiego nieba, to na wyższy poziom, co skutkuje większą odpowiedzialnością. Wszak świętujący w niebie są świętymi, do których ludzie się modlą, proszą o różne rzeczy, oni więc mają za zadanie troszczyć się o nas, a troska o człowieka to czasami duża troska :P

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 18:48   #192
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Uważam że zmarli są na wyższym poziomie świadomości i ich czuwanie nad nami nie polega na tym, żeby oceniać, nie obchodzą ich takie przyziemne pierdoły jak nasz seks. Jeśli się nami opiekują to raczej się martwią tym jakie mamy przekonania, czy dążymy w życiu do dobrego celu itp. jeśli się nam ukazują, chcą coś przekazać, to dlatego, że widzą szerzej i więcej rozumieją, pewne rzeczy, które w ogólnym rozrachunku są ważne, oni już to wiedzą bo przez to przeszli, a my mamy myślenie zawężone na problemy tego świata. Tak mniej więcej.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Ja mam trochę inne podejście, nie podoba mi się wizja wieczności jako jednych wielkich wakacji. Nie po to się rozwijamy całe życie, żeby całe następne to marnować. Myślę że zmarli mają coś ważniejszego do roboty niż my, uważam że śmierć jest przejściem na inny poziom świadomości, jeśli mówimy o odpowiedniku chrześcijańskiego nieba, to na wyższy poziom, co skutkuje większą odpowiedzialnością. Wszak świętujący w niebie są świętymi, do których ludzie się modlą, proszą o różne rzeczy, oni więc mają za zadanie troszczyć się o nas, a troska o człowieka to czasami duża troska :P
Mimo wszystko nie nazwałabym tego zmartwieniem, zwłaszcza jak sama mówisz-po śmierci to już inny, niepojęty dla nas stan świadomości.
Stary 2014-05-09, 19:05   #193
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
A co oznacza sen śmierci bliskiej bardzo osoby ? Chociaz ona żyje?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Podobnież to, że Twoja znajomość z tą osobą nabierze innego wymiaru
Ludzie się często boją po takim śnie, niepotrzebnie, sny rzadko mówią coś wprost. Mają znaczenie symboliczne

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Ja już byłam kilka razy na cmentarzu po zmroku, ale to było w okolicach Wszystkich Świętych i było tam też mnóstwo ludzi
My w ostatnie Zaduszki byliśmy ze znajomymi na cmentarzu coś ok. 3 w nocy. Po prostu spotkaliśmy się przy świętach, stwierdziliśmy, że pójdziemy też na cmentarz razem, a to że się zagadaliśmy długo w noc wcale nas nie zniechęciło

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Mimo wszystko nie nazwałabym tego zmartwieniem, zwłaszcza jak sama mówisz-po śmierci to już inny, niepojęty dla nas stan świadomości.
Ale ja póki co jestem śmiertelnikiem i rozumuję w ziemski sposób, na użytek tej rozmowy używam też "naszych" określeń próbujących opisać ten stan

Webook
Filmweb
Last.fm

Edytowane przez _Matilde_
Czas edycji: 2014-05-09 o 18:54
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 19:21   #194
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się katechetka,która uczyła mnie kiedyś i jak było głośno to stawała na ławce i nawiedzonym głosem mówiła:Cicho dzieci,mam objawienie....

Cytat:
Padało,a byłam z przyjaciółką blisko mojego domu,więc postanowiłyśmy przyjść. No i chciałam jej dać przynajmniej coś do picia,ale nic nie miałam,więc chciałam jej zrobić herbatę,a ona mówiła,że nie. Najpierw oparzyłam się przy odparzaniu cytryny,więc znowu powtórzyła,że nie robimy tej herbaty. Potem musiałam wlać wodę do czajnika i wracając z nim się poślizgnęłam i wylałam wodę. No to ona już na mnie się drze,żebym nie robiła tej herbaty. No ale co to za filozofia,więc mówię,że robię. Już podniosłam czajnik i mi wypadł. Nieważne,po prostu jestem gapą. Ona mnie ciągnie do pokoju i mówi,że coś nie tak z tą herbatą. No ale zalewam resztą wody. Szklanka pękła,a odłamki poleciały w powietrze (jak?!) no i teraz mam pokaleczoną rękę. A ona powtarza,że mówiła,że coś z tą herbatą nie tak i zaczęła gadać o jakiś demonach,które nas prześladują To znaczy kiedyś miałyśmy fazę na demony,ale się skończyła i nie wiem czemu wyskakuje z tym.
Jakaś wybitnie pechowa herbata
Stary 2014-05-09, 20:21   #195
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:

Jakaś wybitnie pechowa herbata
To demon

Stary 2014-05-10, 03:27   #196
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Podobnież to, że Twoja znajomość z tą osobą nabierze innego wymiaru
Ludzie się często boją po takim śnie, niepotrzebnie, sny rzadko mówią coś wprost. Mają znaczenie symboliczne

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

My w ostatnie Zaduszki byliśmy ze znajomymi na cmentarzu coś ok. 3 w nocy. Po prostu spotkaliśmy się przy świętach, stwierdziliśmy, że pójdziemy też na cmentarz razem, a to że się zagadaliśmy długo w noc wcale nas nie zniechęciło

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Ale ja póki co jestem śmiertelnikiem i rozumuję w ziemski sposób, na użytek tej rozmowy używam też "naszych" określeń próbujących opisać ten stan

Dziekuje, przegrzebalam tez senniki i się uspokoiłam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-10, 13:04   #197
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

O co tam chodzi tak w skrócie? Nie obejrzę tego, mam stracha

A na necie boję się szukać, bo jak wyskoczą mi niepożądane zdjęcia...
w skrócie historia Anneliese Michel to historia dziewczyny rzekomo opętanej, która kończy się jej śmiercią, po której ksiądz egzorcysta oraz jej rodzice zostali oskarżeni o doprowadzenie Anneliese do śmierci, poprzez zaniechanie leczenia itp. Rodzice byli głęboko przekonani, że ich córka jest opętana i po pomoc zwrócili się do księdza który odprawiał nad nią egzorcyzmy. Natomiast Anneliese miała stwierdzoną m.in. epilepsję i chyba jeszcze jakąś chorobę psychiczną, ale rodzice zaniechali jej leczenia wierząc że tylko egzorcyzmy mogą pomóc ich córce. Anneliese zmarła w wyniku zagłodzenia i wyczerpania organizmu.
Moja subiektywna opinia jest taka (po zapoznaniu się z jej historią, taśmami, zdjęciami itp.), że była chora psychicznie i gdyby podjęto leczenie, a nie jakieś czary mary to dziewczyna by żyła. Ludzie chorzy np. na schizofrenię też często uciekają się do tematów religijnych, wystarczy zagłębić się nieco w temat chorób psychicznych, żeby spojrzeć na te wszystkie niby opętania bardziej racjonalnie.

Ktoś pytał co jest na filmach/taśmach, na taśmach są tylko głosy z przeprowadzanych ezgorcyzmów, natomiast jest też kilka filmów, które są zlepkiem zdjęć Anneliese z czasów przed chorobą aż do ostatniego etapu przed śmiercią.

Edytowane przez 201612291251
Czas edycji: 2014-05-10 o 13:07
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 14:28   #198
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Troszeczkę nie wierzę w takiego demona Ja też muszę być opętana, bo dnia bez rozbijania się o futryny czy bez zrzucenia czegoś nie pamiętam
Stary 2014-05-10, 16:00   #199
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
My często chodzimy po zmroku na cmentarz i cóż... bardziej bym się obawiała spotkania z dresami niż z duchami
dokładnie, mam tak samo boję się żywych, nie umarłych a jako że mieszkam obok cmentarza bywam tam często, nie tylko po zmroku, ale także i nie raz zdarzało się że nocą.
Stary 2014-05-10, 17:01   #200
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Wywoływałyście kiedyś duchy?
Stary 2014-05-10, 18:07   #201
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-05-15 o 19:40
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 20:00   #202
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Troszeczkę nie wierzę w takiego demona Ja też muszę być opętana, bo dnia bez rozbijania się o futryny czy bez zrzucenia czegoś nie pamiętam
Ogólnie ona ostatnio świruje z demonami,pisałam o tym w ostatnim wątku. Sobie upatrzyła takiego jednego spod mrocznej gwiazdy i mówi,że to demon Jak tylko go widzi to albo zaczyna się przewracać albo wpadać na coś i utrzymuje,że to przez to,że jest demonem,a moim zdaniem jej się podoba

Stary 2014-05-10, 22:48   #203
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Wywoływałyście kiedyś duchy?
a w życiu !!
Stary 2014-05-11, 09:58   #204
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Nadrobiłam posty i widzę, że znowu temat cmentarza się przewinął. Mój ojciec jak był dzieckiem to mieszkał na wsi, w której było niewielu mieszkańców. Wioska zresztą do dzisiaj niewielu ich liczy, no ale w latach 60 to już w ogóle. Więcej tam było trupów niż żywych ludzi. Do dzisiaj większość domów widok z okna ma na cmentarz i jest to jedyna atrakcja tej wioski, bo z tego, co wiem tam nawet sklepu nie ma, dopiero w wiosce obok. Mam tam pochowaną rodzinę, więc jeżdżę, co roku i przeraża mnie, że ci ludzie mają nie więcej niż 10 kroków do bramki od cmentarza.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2014-05-11 o 10:00
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 10:16   #205
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Nadrobiłam posty i widzę, że znowu temat cmentarza się przewinął. Mój ojciec jak był dzieckiem to mieszkał na wsi, w której było niewielu mieszkańców. Wioska zresztą do dzisiaj niewielu ich liczy, no ale w latach 60 to już w ogóle. Więcej tam było trupów niż żywych ludzi. Do dzisiaj większość domów widok z okna ma na cmentarz i jest to jedyna atrakcja tej wioski, bo z tego, co wiem tam nawet sklepu nie ma, dopiero w wiosce obok. Mam tam pochowaną rodzinę, więc jeżdżę, co roku i przeraża mnie, że ci ludzie mają nie więcej niż 10 kroków do bramki od cmentarza.

ale co w tym przerażającego?
Stary 2014-05-11, 12:05   #206
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
[/B]

Oj jest. Moja babcia pracowała dokładnie obok cmentarza i nigdy sama z niego nie wracała,zawsze ktoś po nią wychodził.

Stary 2014-05-11, 12:52   #207
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
[/B]

Dokladnie. Ja uwazam, ze zywych powinnismy sie bac, nie zmarlych.

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-11, 13:08   #208
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]

Sam fakt, poza tym nie chciałabym codziennie widzieć księdza, jakieś trumny i inne takie. Na dodatek koło cmentarza nie ma oświetlenia, więc jak wracasz z przystanku busów to idziesz po ciemku obok tego cmentarza, mała frajda.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 13:12   #209
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie. Ja uwazam, ze zywych powinnismy sie bac, nie zmarlych.

Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2
Dobra,ale to był cmentarz ofiar wojennych. Poza tym żywych się bać to poniekąd prawda. Ale jest u nas dom,który był siedzibą gestapo. Na płocie jest tablica upamiętniająca,ludzie składają kwiaty,itp. Mieszkają tam jacyś ludzie. Chciałabyś tak?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Sam fakt, poza tym nie chciałabym codziennie widzieć księdza, jakieś trumny i inne takie. Na dodatek koło cmentarza nie ma oświetlenia, więc jak wracasz z przystanku busów to idziesz po ciemku obok tego cmentarza, mała frajda.

Stary 2014-05-11, 13:19   #210
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ja mieszkałam jakieś 500m od cmentarza i dopóki nie zrobiliśmy sobie wysokiego ogrodzenia musieliśmy się chować do domu jak szedł orszak z trumną, a za nim cała wieś. Byłam wtedy dzieckiem i pamiętam, że złościłam się, że muszę przerywać zabawę, a moim rodzicom z pewnością było niejednokrotnie głupio prosić gości, żeby się przenieśli z podwórka do salonu

A poza tym też nie widzę w tym nic przerażającego. Może gdybym miała cmentarz za płotem byłoby inaczej
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości