|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem -mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
super fajnie by bylk jak bys 6.12 urodzila hee i P. By mial prezent hii Cytat:
biedny pewnie zeby go mecza oby przeszlo i zaczal jesc ...Nam tez nie pomaga ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#182 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale spryciula,a schodzenie tyłem to wogóle podwójne brawa, bo to bardzo ważna umiejętność ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
około 30 tyg. leżałam na patologii, 6 nas w sali było, no i ja jak to ja..zabawiałam wszystkie dziewczyny,ze płąkałyśmyz e smiechu często no i jak z usg. termin miałam 10 czerwiec, to ja im mówiłam,ze ja nie bedę czekała na syna do czerwca, zawsze marzyłam,zeby moje dziecko urodziło się w maju i tak będzie i mówię im jeszcze,ze synek posłucha mamusi i będzie cc I miesiąc po porodzie widze się z jedna z porodówki,a ona do mnie "kiedy urodziłaś?" ja jej ,ze 27 maja i cc i w śmiech,z e ja jak coś postanowię to tak jest MI włąśnie szybko przyszły skurcze, rozwarcie też moment szło, a ból był dla mnie koszmarny, jak odpieli mi oxy, to 1/2 tych skurczy co czułam z podłączeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo robią tak,ze dziecko posyłają chore, a załatwiają zaświadczenie od lekarza,ze jest zdrowe ;/Cytat:
cudny termin Nie no co Ty na święta to Wy już dawno bedziecie we czworo w domu Cytat:
mąż ma rację Musisz odpoczywac Oglądałam własnie końcówkę zielonej mili, i juz mam katarek... ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gerber i woda laly się ladnie po brodzie a kartonik+slomka spisaly się na medal. później zamowilam bidon, Nela obgryzala rurke, wiec wcisnelismy ja do kolejnego kartonika (tym razem kupiłam bobovite nawet nie wiedzialam, ze takie sa hehe http://obiektywrynku.pl/nowosci/1404...maku-i-wygody/ ) i zalapala zawsze możesz soczek wylac i wlac wode ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
czyli co? będzie Mikolaj? :P hehepodziwam Cie, ze ogarniasz prace, dom, Pawelka...ja przespałabym wszystko teraz już ok, ale początek był bardzo senny ![]() ej, a jak choroby w przedszkolu? nie panikujesz? bo u Szymka w grupie pogrom. najpierw była ospa, po niej szkarlatyna, a teraz rumień ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
i te nogi na glowie, hehe. Cytat:
myslalam, ze skoro nie rusza jej suszarka, pralka, odkurzacz to blender tez nie i do 16 tulilysmy się był lament. obiad konczylam z wielkim opóźnieniem...a o 17:30 trzeba gnac na rehabilitacje. Nela prawie zasnela w samochodzie, na miejscu wszystko było na nie, nawet huśtawki i basen z pilkami nie daly rady. w końcu uratowalo nas "idziemy do zoo" na yt i trochę udało się ja pomeczyc. w drodze powrotnej znow prawie drzemka w aucie...szybka kapiel i myśleliśmy, ze odpłynie. a tu kolejna rozpacz i ani mowy o spaniu. do tego gorne jedynki...uhh.
|
||||
|
|
|
|
#184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() już się nie mogę doczekać maluszków |
||
|
|
|
|
#185 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
jak tylko wlaczam to w sekunde jest przy moich nogach i ryczy.Dziś pospalam do 7: ) oczywiście Antek wstał za 15 min 6 ale tatuś go przejął: ) mam oficjalny zakaz robienia czegokolwiek od męża.. .nawet obiadu mam nie robić, ale zrobię na szybko jakąś zupe większość dnia spedze pewnie na kanapie z kubkiem herbaty i ksiazka.może się nie zanudze. ...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Nam ten pimafucort pomógł na zmienioną taką suchą plamkę na buźce u Leny.
Vujka świetny termin masz
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dlaczego chcesz żeby Lena była jedynaczką??
![]() Cytat:
![]() boje się że jej będzie brakować jakiś witamin czy składników mineralnych Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2014-05-08 o 10:09 |
||
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
tak to wyglądało
|
|
|
|
|
#189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj zabosi sie przy wiertarkach traktorach i blenderach , trzesie sie i drze jak by go zarzynali.. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas to rozpacz jest gdy wyłączam sprzęt typu mikser..odkurzacz..blende r..czy mikser..im dłużej włączony tym lepiej
..moze dlatego ze ja by nie wystraszyć dziecka tym hałasem robie przy tym z siebie wariata..spiewam..wygłupi am sie..robie minki no i radocha jest![]() i Wiktor i Gabriel tak zareagował pozytywnie na to..nie pamietam jak Krystian miał sie z tym..ale raczej nie bał sie niczego bo to dziecko szalone i ciekawe życia było.. Nawet mając niecałe dwa lata zwiał mi ze sklepu i po 40 minutach znalazlam go na przystanku autobusowym oddalonego od miejsca zniknięcia o pól kilometra..o zgrozo co ja wtedy przeżyłam gosiulka ślicznie wyglądałaś w tym pieknym dniu |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I teraz właśnie fajna sprawa w razie czego jakbym na spacer zapomniała picia, to w sklepie mogę nabyć sok, gdzie szybko i czytso mogę się napić
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lonley ja też miałam welon taki delikatny, bez ozdób itp - identyczny jak gosiulka i podpięty z dołu a jaki fryz będziesz miała?od 2 dni przestawiam malego na 1 drzemkę, wczoraj spał 2,5 h ciągiem- normalnie szok, zobaczymy jak będzie dzisiaj, padł jak mucha po 3 łykach mleka ![]() u nas tez była rozpacz przy blenderze ale już jest w miarę ok, czasami go nie rusza, czasami podbiega do kolan i chce by go wziąć na ręce ![]() u nas kubek ze slomką mały od razu załapał jakby od zawsze potrafił z niego pić, a jest anybutelkowy, ale wolę dawać mu z niekapka bo ze słomką specjalnie ciągnie wodę i pluje ile sił ma
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2014-05-08 o 11:38 |
|
|
|
|
|
#193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj cycusia ile wlezie i moze warzywa do reki? banana do reki?---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
zobaczymy, co mi sie przysni, dam ci znac...ja mialam cos takiego tylko: ![]() ale tez mialam taka sukienke wlasnie, z takimi niby ramiaczkami zsunietymi. ty masz gorset, nie? zostawiasz go tak, czy dorabiasz cos? bo uwazam, ze jesli zostawiasz, to przydalby sie welon opadajacy na ramiona, o cos takiego: ![]() ale to musi byc przede wszystkim cos, w czym sie dobrze bedziesz czula ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() mowisz, ze Antek ma bunt 1-latka? podobno okolo roczku jeszcze cos tam sie rozwija, nie dosc ze ruchowo, to umyslowo jest taki przeskok z niemowlaczka do dzieciaczka... moze to to?
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
maly wariat z tego Kostka ![]() Ej dziewczyny mam nadzieje,że nie zapesze, ale chyba odkrylam tajemnice dlaczego w żlobku tak dzieci latwo zasypiają... Zmienilam nam plan dnia z wielkiego chaosu na plan żlobkowy i dziec spi jak marzenie...Wyglada to tak: 6- pobudka, cyc 8.30 kaszka 10.00 owoc potem jest juz marudny i senny, ale nie klade go spac, tylko przebieram na dwór i idziemy na plac zabaw. Tam dostaje drugiego zycia.. Siedzimy az ledwo lazi, pakuje go w samochodzik - tu jest kluczowe, jakbym zapakowala go w wozek to by zasnąl po drodze do domu, a chodzi o to zeby nie zasnąl. Potem szybko do krzeselka do karmienia ok. 12 - 13.00 kaszka (to najszybciej udaje mi sie zrobic a i tak nic innego nie lubi jesc, ale moze byc i zupka) na szybciora ile da rade wrzucic, wyciagam dzecko, wkladam smoczka, dziecka nie ma....tadam! juz 3 dzien z rzedu.... dzisiaj to juz prawie zasnąl w foteliku przed kaszka, ale jeszcze go ocucilam i nakarmilam kaszka ![]() a potem to juz wsio ryba
|
|||
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzieciątko ma dzsiaj roczek jaka jetem wzruszona szok i caly czas przypominam sobie jak to bylo rok temu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#197 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo w sumie zjada rano - pięknie Ale potwierdzam, takie przetrzymanie dobrze wpływa na zasypianie mojego dziecka też.Marchewko, pisałaś wcześniej na temat pracy- rozumiem decyzję jak najbardziej Ja akurat mam taką pracę, że z obiegu nie wypadnę, a nawet staż mi się zalicza, mimo że jestem w domu. Ale i tak się boję, co będzie po powrocie... Ale wyboru już dokonałam.Cytat:
Wody nie tknie (próbowałam od wody zaczynać), herbatki hippa nie, nawet bobofrut nie za bardzo. W tym roku będę musiała kupić malin i narobić soków na zimę. Mam nadzieję, że krzywdy mu tym nie zrobiłam...---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#198 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
boli strasznie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Dziękuję w jego imieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Filipku 100 lat usmiechu i radosci
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#202 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Może i to, a może po prostu już był za bardzo zmęczony i nie mógł zasnąć, albo zęby idą... nie zgadnę, mogę tylko snuć swoje mongolskie teorie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
dziękujęmy ![]() Sto lat Filipek [/QUOTE]Dziekujemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina dbaj o siebie i nie goń jak szalona....
brawa za wagę Kostka![]() vujka fajny termin porodu ![]() lonely u nas to jest wieczny bunt na jedzenie... co do soczków-daje małej domowy, nie chce pić wody, a uważam, że musi pić cokolwiek. Truć jej nie truje. Obiady też jej nie smakują jej-coraz częściej dostaje nasze. diabli ta dziewczynka szukała oparcia jak nic...Jula się nie boi mikserów etc bo ich chyba za często używam.A powiedz mi Nela nie chodzi co??Mówił coś lekarz o noszeniu?? ada chyba bym zawału dostała, jakby mi dziecko znikło:O mamami sto alt dla Filipka marchewka u nas karmienie, jak Jula jest śpiąca niemożliwe... MysiaMysz a nie szkoda Ci będzie, że Piotruś będzie siedział u babci, jak będziesz w domu?? Kurde dziewczyny, ja nie czuję żadnych objawów, żebym miała być w ciązy... No dobra-jestem zmęczona, nie wyszły mi syfy, ale żadnych mdłości etc.
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Filip sto lat!!!!
Vujka fajny masz termin .Kurcze dawno mnie nie było na wizzażu muszę częściej zaglądać i ustwić go w kom tylko nie wiem jak mam ten program do forów ale nie wiem jak zapisac nasz wątek.
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie, przetrzymanie nie na wszystkie dzieci dziala
no ale wierze, ze wyrosnie z tego... (wyrosnie, nie?)nuna, tylko sie nie nakrecaj to byly pierwsze objawy u mnie, jeszcze nawet przed brakujaca @ strasznie to bylo uporczywe, szczegolnie w pracy...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#207 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
a z Antkiem to była masakra
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Nuna2 dziękujemy
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja byłam śpiąca nawet jak nie bylam w ciązy. Paweł nadal bardzo często budzi się na cyca w nocy. Chyba przywykłam jak jestem bardzo zmęczona to moja mama bierze Pawła na spacer a ja idę spać na godzinę. Dom ogarniam też jak ktoś się P. zajmie, bo inaczej nie da rady. Co do pracy, to ja jestem straszny panikarz. W ciąży z P. poszłam na L4 zaraz na początku, bo w przedszkolu była ospa. Teraz mam zamiar popracować trochę dłużej, dzieci aż tak nie chorują. Dużo gorzej było w zimę. Na pewno jak zacznie się coś dziaĆ i będzie pogrom w przedszkolu to pójdę na L4
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

ja tam się już przyzwyczaiłam i szczerze mówiąc to nawet się cieszę jak śpimy do 6, o 5 już nie wstaje się tak przyjemnie 

Chciałam tylko dać znać, że u mnie i ktosia wszystko ok

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
większość dnia spedze pewnie na kanapie z kubkiem herbaty i ksiazka.może się nie zanudze. ...