![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Program Nowości Rossmann
One beznadziejne są. Mało ostre. Trzeba mocno przyciskać i przytrzymywać, aż skórka się odetnie. A przecież powinna od razu odchodzić :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Pisanie pozytywnych opinii generują chyba wskazówki od samej "góry".
![]() ![]()
![]() |
#183 |
Kuźnia inspiracji
|
Szczerze mówiąc kilka razy mi się zdarzyło, że miałam edytowane recenzje przez moderatora, i nie chodzi tu o interpunkcję, ale miałam wycięte fragmenty recenzji.
Generalnie jeśli dla mnie produkt jest zły, to wcale się z nim nie szczypię i nie doszukuję się zalet na siłę, dostaje adekwatną ilość gwiazdek i adekwatnie opisuję wszystko to co zauważę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
"Przeczytałam FAQ i wywnioskowałam, że nawet w produkcie, który nie podchodzi mi z jakichś względów mam spróbować doszukać się jego zalet i je uwidocznić, tak radzą. "
Generalnie chodzi o to, żeby oceniać sam produkt, nie porównując z innymi. Np. sytuacja z tego miesiąca. Otrzymałam podpaski do testowania. Osobiście nienawidzę wszystkich podpasek, nie używam ich i dla mnie to jest jeden wielki koszmar. A to wszystko dlatego, że istnieje taki produkt jak tampon i w porównaniu z nim podpaska jest gorsza. Ale same podpaski, te które dostałam, są dobre. Pochłaniają wilgoć, trzymają się bielizny, zabezpieczają przed przeciekaniem, itp. Produkt 5/5 sam w sobie. A to, że ja wolę tampony, to już inna kwestia i nie powinno się brać takich czynników pod uwagę w recenzji. Po prostu ![]() Tak samo np. dostajesz krem do twarzy. To oceniasz czy spełnia swoje funkcje, jak działa. A nie, że np. ktoś da jedną gwiazdkę, bo on nie lubi kremów, tylko woli olejki. Oceniamy produkt indywidualnie, nie porównując z innymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Rozumiem. Odniosłam po prostu wrażenie, że w FAQ sugerują, aby skupić się bardziej na pozytywach niż negatywach w recenzjach.
"Opisuj to, co istotne dla danego produktu, sposobu używania, samego procesu stosowania oraz o efektach używania. Opisz jego funkcje, wypisz zalety, ewentualne wady (...)" ![]() "Zastanów się, czy Twoje osobiste preferencje, przyzwyczajenia i upodobania nie wpływają na ocenę. Pamiętaj, że recenzja powinna być rzeczowa, konkretna i obiektywna. Spróbuj poszukać także zalet i dobrych stron produktu." Oczywiście wrażenie mogę mieć mylne. Nieważne, najważniejsze, że nie wyrzucają z klubu za wypisanie ewentualnej wady. ![]()
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, te minusy są bardzo irytujące. Zwłaszcza kiedy staramy się napisać porządną recenzję a zostaje ona potraktowana na równi z recenzjami zawierającymi 3 słowa. Mnie najbardziej śmieszą recenzje np. kremu do twarzy, które pojawiają się 2 dni po otrzymaniu pudełka ![]() Dziewczyny, któraś z Was testuje Toni&guy 3D volumiser, spray do włosów dodający objętości? ![]() Edytowane przez en0 Czas edycji: 2014-07-30 o 15:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Co do "minusów", to samej zdarzyło mi się dać komuś jednego. Dziewczyna zamiast zrecenzować i rzetelnie opisać produkt swoimi słowami, skopiowała po prostu opis producenta i na tym koniec. Ani jednego słowa od siebie. Takiej "opinii" należy się minus, bo jest to nie fair w stosunku do osób, które recenzują rzetelnie. Takie moje zdanie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale niekiedy rzuca się w oczy, że ktoś dawał minusy wszystkim po kolei, ot tak sobie, napewno nawet nie czytając ![]() Wy też tak macie, że już myślicie co będzie w następnym zestawie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już od dawna myślę o nowym zestawie i nie mogę się doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Ja też nie mogę się doczekać.
Fajnie jakby były do wyboru podkłady w jasnych odcieniach. Póki co każdy testowany przeze mnie, jest praktycznie zbyt ciemny ;x I mam nadzieję, że dadzą jakieś odżywki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Kuźnia inspiracji
|
Jeśli mogę podpowiedzieć, to warto zaczaić się na Skarb w rossnecie, jeżeli pojawi się wrześniowy, to będzie tam rubryka z nowościami w październiku, czyli tymi, które aktualnie dostaniemy
![]() Podejrzałam tak sobie ostatnie nowości ![]() Ciekawe tylko czy uda się tak zrobić w tym miesiącu. Szczerze mówiąc moim priorytetem będzie to, żeby wreszcie udało mi się nie zbierać ostatnie zestawy, które pozostały, tylko mieć wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsumie nie wiem czy jest coś czego bym wyjątkowo potrzebowała, napewno jakaś chemia domowa by się przydała bo jeszcze nie mam ideałów, może jakiś żel pod prysznic bo to schodzi w tempie ekspresowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tego co zauważyłam nowy skarb na rossnecie jest ok. 10 dnia miesiąca, więc może zdążymy podejrzeć. ciekawe czy znowu dadzą zestawy dzień po terminie recenzji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Nie wiedziałam że powstał taki wątek, więc nie dołączałam wcześniej, ale teraz koniecznie się dopisuję, bo w Programie Nowości jestem od samego początku jego trwania, czyli od sierpnia ubiegłego roku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
robaszekk- ja już recenzje napisałam. Staram się to robić za jednym zamachem, albo na 2 rzuty ;-) Super, że jesteś w Programie Nowości już rok. Do mnie odezwali się znienacka 2 miesiące temu, że się dostałam. Może wyeliminowano jakąś testerkę, albo powiększali ich grono... W każdym razie jestem bardzo zadowolona. Zastanawiam się tylko jak długo będzie funkcjonował Program Nowości ;-) Oby dłuugo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam do napisania jeszcze 6 recenzji...mam lenia ale w tym tygodniu trzeba się za nie zabrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
Mnie zostały jeszcze 4 recenzje, ale pewnie dziś jeszcze coś napiszę. Jeden kosmetyk testuje TŻ, więc zrecenzujemy go wspólnie pewnie w poniedziałek, jak będziemy się widzieć.
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
Mnie zostały już tylko dwie
![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli jesteście ciekawe to tu:
http://www.rossnet.pl/Produkty?s=&ca...page=&pageId=1 są już niektóre z produktów opisane jako "dostępny od października", więc podejrzewam, że moga się znaleźć w zestawach ![]() (edit. powinny się wyświetlić 4 strony z samymi produktami "już wkrótce", nie wiem czemu raz się wyświetlają a innym razem są 273 strony i wymieszane produkty, najlepiej wpisać w google "rossnet już wkrótce" i pierwsza strona to właśnie ta która ma być ![]() Edytowane przez kaate93 Czas edycji: 2014-08-04 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Mi jeszcze jedna recenzja została - balsam kakaowy w sprayu. Ale chyba dzisiaj już napiszę, żeby mieć z głowy
![]() Swoją drogą - super ten balsam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Ja właśnie skończyłam pisać swoje, uzupełniłam te kilka, które mi zostało
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Ufff, wszystkie recenzje napisane
![]() ![]() Czekam na kolejny zestaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Dziś w nocy przysiadłam i w końcu skończyłam pisanie recenzji. Po miesiący użytkowania produktów muszę powiedzieć że balsam w spray'u i krem od ziaji to dwa moje faworyty. Ciekawa jestem jakie nowości przyszykowali na ten miesiąc
![]()
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.