![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Bottega no trochę może i masochistyczne, ale nie lubię się użalać, sama się doprowadziłam do takiego stanu i sama muszę przecierpieć
![]()
#182 |
Zakorzenienie
|
catalein - dbałość o własną skórę (potencjalne blizny po obtarciach niezabezpieczonych) nie określiłabym jako użalanie się. Jak już to odwrotna sytuację. Niezadbanym grubaskiem być nie problem.
![]() Dotka - dziś na wadze było 1,7kg na minusie porównując do wagi na początku ciąży. Jestem w tej chwili w II trymestrze, według wyliczeń ginekologa norma na ten dzień (dla mojej wagi) to ok. +3/4kg. Także jest dobrze. ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2014-06-02 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Pudel mi też się przecierają właśnie... nieraz miałam dżinsy na tydzień :/
Dotka wolałabym nie smarować tylko bez bólu chodzić w szortach i spódniczkach ![]() i do reszty dziewczyn: obsypywanie kiedyś taaam próbowałam, na wiele się nie zdało, poza tym jak głębiej sięgnę pamięcią to miałam szorty, sukienki i spódnice (co z tego, że to była podstawówka/gim ![]() ![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
Bottega, wow, to naprawdę ładnie!
![]() Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że przecież duuużo leżałaś, a i teraz nie możesz szaleć za dużo, to ja bym powiedziała, że jest super ![]() Mnie przerażają te historie o przytyciu 20-30kg, zwłaszcza że ja mam tendencję do tycia, dogadzania sobie, no i obstawiam, że może tak być. Chciałabym jak najdłużej ćwiczyć - biegać, czy chodzić na basen, ale wiadomo, człowiek nie przewidzi, jak będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Pudel: coooooo
![]() ![]() rzen: dlatego ja nie chodzę w spódnicach wcale, jedynie przewiewne portki mnie ratują latem ![]() w Decathlonie są ładne sandałki w rozmiarze 42!!!! własnym oczom nie wierzyłam ![]() a co do BMI - nie mam niedowagi, tylko niedowzrost ![]() i mimo wielkiej niechęci, nieogarnięcia i zerowego zapału poszłam na fitness dziś, stepy były i trochę siłowego, a za niecałe 2 tyg wybieram się na rajd, jakieś 16km pieszo.
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
Ruszyło do przodu!!!!!!!!!!!!!! Lecę nadrabiac!!!!!!!!!!!!! Co wy robicie w weekendy zajęte baby?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Ja się chciałam pochwalić. Wczoraj miałam kłótnię z tżtem w rezultacie czego o godzinie trzeciej nad ranem wsuwałam lody ![]() eliza_ ważne, że masz cały czas poniżej 80 kg. Jak się teraz zniechęcisz i zaczniesz jeść to przysięgam, że Cię uduszę. rzen_Hej! Widzę, że się polubimy, bo uwielbiam Ciasteczkowego Potwora od małego ![]() Pudel_ kupuj, polecam serdecznie, bo są przepiękne. Ja zawsze chciałam czarne, po czym weszłam do sklepu i zakochałam się w beżowych ![]() ![]() cat_przypominasz mi jak ja się porównywałam kiedyś z takimi chudymi lasencjami. Masakra jak mi to potrafiło zepsuc humor :/ Dotka_ widzę, że u Ciebie wczoraj podobny dzien co u mnie - też był lód i też wyjątkowo zero ćwiczeń. Dzisiaj musimy obie nadrobić ![]() ![]() Bottega_Cat_ spróbujcie pudru dla niemowląt z Nivea Baby. Jest dobry na każde podrażnienia, też te po goleniu. Bottega_ Jestem z Ciebie dumna. Zmniejszasz znacząco mój strach przed ciążą ![]() szczurku_ co to za sandałki? Daj linka! Pochwaliłabym Cię za fitness, ale zgodnie z wczorajszą prośbą - JEDEN DZIEŃ CUDÓW NIE ZDZIAŁA, JUTRO MA BYĆ RUCH TAK SAMO!!! ![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
No i zapomniałam obrazka...
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
miss duszenie nie będzie potrzebne
![]() ![]() ![]() Mamę dziś przywiozłam wreszcie ze szpitala. Na tej imprezie w sobotę była też dziewczyna ,która też jest na diecie i na prawdę widać,ze sporo schudła i ona widziałam,że jadła skromnie piła dużo wody,a ja jak taka świnka wszystko co podali to jadłam ![]() ![]()
#189 |
Zakorzenienie
|
Miss, 1,5cm pasek lodów?! Aż musiałam na linijce zobaczyć ile to*, toż to tyle co nic!
![]() Mam nadzieję, że kłótnia już zażegnana ![]() *jestem totalnie beznadziejna jeśli chodzi o miary 'w oczach', kompletnie nie wiem ile to 5cm, a ile 10, ile to metr itd., zawsze mi TZ musi pokazywać, bo np. znajdę coś o wymiarach powiedzmy 50x70 i kompletnie nie wiem, czy to duże, czy nie ![]() Ja dzisiaj już grzecznie, jem ładnie, no i mam nadzieję na bieganie, aczkolwiek na razie cały czas leje ![]() Ale do 22 sporo czasu ![]() Jeśli chodzi o ciążę, to nie jest to żadna tajemnica, więc już mówię ![]() ![]() Nie po to wydajemy tyle kasy, żeby sobie za stołem posiedzieć ![]() Jeśli chodzi o emocje, to chcielibyśmy nawet JUŻ ![]() Ale my sobie, a życie sobie: kasa, mieszkanie, to wszystko nie jest takie proste. Tak, jak pisałam, po ślubie prawdopodobnie będziemy osobno przez rok, chyba że się coś zmieni. Potem dopiero chcemy kupić mieszkanie no i wtedy dziecko. Nie chcę do końca życia wynajmować mieszkania + do tego dziecko, czy dzieci ![]() Mieszkania w Krk są koszmarnie drogie, do kredytu trzeba mieć min 10% wkładu własnego, co u nas wychodzi około 30 tysi ![]() U nas też TŻ chciałby JUŻ dziecko, bo jest starszy ode mnie, mnie się wydaje, że ja jeszcze chwilę czasu mam, więc może te 2 lata dam radę ![]() Chociaż jak mnie TŻta siostrzeniec (2l.) tak wycałuje jak wczoraj, wyprzytula i robi mi 'moja moja', to mi się serce rozpływa, autentycznie ![]() Albo: bawimy się, ktoś coś rzucił o jedzeniu, a on momentalnie: - Ciocia, ces AM? Ja: Nie skarbie, nie chcę. - ces bułkę? Ja: Nie, dziękuję ![]() - hmmmmm, a ces CIAKO?! Meeega kochany jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
eliza_ raz na jakiś czas świnką też można być, przecież to jedna taka okazja, ważne żeby się z tego nie zrobił tydzień obżarstwa. Także przestań się biczować i jedź z dietą do przodu.
Dotka_ lodów było mało bo i lody nie za specjalne - moja babcia kupuje takie za grosze w tanich sklepach sieciowych i za nic się jej nie da przetłumaczyć że to zwykły shit. U mnie też leje, więc pewnie się skończy na bieżni, a szkoda bo brakuje mi świeżego powietrza i to bardzo. Dzięki, kłótnia zażegnana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
miss: no ja jak widziałaś, w sobotę w Warszawie a w niedziele na działeczce i potem za dużo na głowie, żeby siedzieć
![]() http://www.decathlon.pl/sanday-turys...roductFeatures są też czarne na pewno, szare i chyba jakieś turkusowe i różowe ![]() ![]() pochwal mnie jak mi zacznie waga spadać ![]()
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
szczurku_ sandałki pierwsza klasa, zwłaszcza takie turkusowe by mnie kusiły! Cena wysoka, ale widziałam za sportowe sandały dwa razy wyższe. Pochwalić to Cię pochwalę na pewno, wiesz że Ci kibicuje
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Szczurku, dla mnie trochę przekombinowane te sandały
![]() Miss, ano, im dłużej człowiek wdraża pewne rzeczy, tym później mu łatwiej ![]() Ja już się nauczyłam, że jem jak jem, że nie piję alko itd. Wiadomo, że sporadycznie sobie na coś pozwolę, ale nie tak, jak kiedyś. Z kolei mój znajomy poszedł do mojej dietetyczki, na początku waga spadała błyskawicznie, bo wcześniej miał tragiczne nawyki, do tego to facet, w końcu zaczął pić wodę itd. No i co? I osiadł na laurach. W 2 m-ce zrzucił chyba 5 czy 6kg i wydawało mu się, że świat zawojował, mówił mi, że 'zaraz mnie przegoni' itd. No i tu piwko, tam wódeczka, tu zapiekanka, tu sobie obiadu nie zrobił, tu mu się nie chciało i zaczął tyć z powrotem. No niestety, zmiana nawykó na 2 m-ce, a potem powrót do tego, co kiedyś, to nie ma racji bytu. Ja sobie zdaję sprawę, że po osiągnięciu jakiejś tam wagi (powiedzmy 60-69kg), będę tak jeść do końca życia. Wiadomo, że częściej zjem loda, czy wypiję piwo czasem, albo pójdę na pizzę, ale baza musi być nadal taka, jak jest. A niestety nie każdemu się chce. Mi mega pomaga to, że jestem dobrze zorganizowana. Dziś i jutro estem w pracy caly dzien, wiec wczoraj ugotowałam dla nas obiad na 2 dni, na dziś pokroiłam sobie owoce, zrobiłam kanapki, rano ugotowałam ryż do obiadu i jajka na kolację. Nie ma miejsca na 'nie chce mi się obiadu robić', nie ma miejsca na 'nie zdążyłam - kupię coś' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Dotka: śmiałam się strasznie z puzzli, jakbym miała brać to raczej jedne całe, a nie kombinowała
![]() mnie też zgubiło to, że jak tż zaczął pracę do późna, to ja też nie robiłam jakiś czas obiadów, bo nie było dla kogo i potem jadłam z nim późno miss: jeszcze się zastanowię nad nimi, niby kupiłam sobie już jedne w deichmannie, taki sam model jak miałam w Hiszpanii, więc brałam je w ciemno ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- http://www.decathlon.pl/sanday-turys...d_8298780.html http://www.decathlon.pl/wierzch-do-s...d_8303174.html http://www.decathlon.pl/wierzch-do-s...d_8303173.html http://www.decathlon.pl/wierzch-do-s...d_8303171.html a te są tańsze i chyba ładniejsze nawet ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Szczurku, ja to w ogóle zanim na dietę przeszłam, nie wpadłam na pomysł jedzenia kolacji w pracy
![]() Wracałam o 21:30, zanim się nagadaliśmy, to zaczynałam jeść 22-22:30, najczęściej jajka z majonezem (dużo majonezu!), albo jakieś zapiekanki itd ![]() TŻ przez to, że czekał z kolacją na mnie, to mimo że był w domu np. od 14:30, to jadł obiad, a potem tą kolację ze mną o 22 ![]() No i u nas też było to, że na obiad jedliśmy tak dużo, że potem nie mieliśmy gdzie wcisnąć ani podwieczorku ani kolacji ![]() W tym miejscu Wam powiem, że TŻ ma już 13,1kg na minusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Miss dzięki
![]() ![]() ![]()
#197 |
Rozeznanie
|
U mnie w końcu misja ruszyła
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2014-06-02 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Dotka, wowow! Ja od pół roku ważę to nieszczęsne 70 kg z wahaniami +/- 1 czy 2 kg, ale nie umiem się pozbyć! Na studniówce ważyłam 68, ale to chyba ze stresu że nie będę dobrze wyglądać, kiecka krótka i obcisła (dobrze, że z długimi rękawami, bo bym chyba przedobrzyła
![]() A od tamtego czasu nic, wielkie pustki, zero spadku, chyba właśnie przez to, że jeden cheat meal zamieniam na dwa, trzy, osiem. A Tobie mega gratuluję podejścia, widać, że jest zdrowe, fajne i na pewno skuteczne. Mam nadzieję, że za trzy miesiące pokażesz się nam w kiecce! Bottega ostatnie co bym o sobie powiedziała, to to, że jestem niezadbana ![]() ![]() Ja w ogóle stosuję względem siebie tzw. negatywną motywację. Ma to jednak duży minus - tylko ja mogę ją stosować względem siebie, od innych oczekuję, że nie będą krytykować, tylko zawsze wspierać. Zmienienie podejścia to jedna z rzeczy na mojej Liście Do Zrobienia ![]()
#199 |
Zakorzenienie
|
Cat, podejście mam dobre, to wiem, tylko ciekawa jestem na ile mi ono zostanie
![]() Zobaczymy, ale sporo poprzestawiałam w głowie sobie i TŻtowi ![]() Aktualnie najważniejszy dla nas jest regularny ruch, zaczyna nas to cieszyć, a nie traktować jako 'o bożeeee, muszę iść ćwiczyć'. Liczę, że wraz z poprawą kondycji, spadkiem wagi, jak będziemy sobie truchtać po 30 minut, to później wystarczy pobiegać 2-3 razy w tygodniu po pół godzinki, czy ile tam damy radę + rower w weekendy i to styknie na utrzymanie wagi ![]() Zobaczymy, ja tylko mam nadzieję, że nie będę tęsknoty zajadać słodyczami, bo teraz się nawzajem motywujemy i pilnujemy, a jak będziemy osobno, to nie wiem jak to będzie. Zwłaszcza, że TŻ będzie się żywił u swoich rodziców, a oni gotują mega ciężko i tłusto ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Widzę same zmiany...
![]() tęskniłam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
2 czerwca 2014
Bilans tygodnia: -0,3kg ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2014-06-02 o 20:53 Powód: moja pierdołowatość i złe dane :D |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Szczurku, coś tabelka Ci źle liczy chyba
![]() start: 90,2 Obecnie 80,6 Spadek wychodzi -9.6 a nie -9.2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
przodowniczka
![]()
#205 |
Zadomowienie
|
szczurku_ brałabym je w ciemno! Wzięłabym te, co na pierwszym zdjęciu pokazałaś i dokupiłabym turkusową dopinkę <3 Jaki ma okres wypowiedzenia ta umowa? Bo jak miesięczny, to wypowiedz w sierpniu i zacznij juz od sierpnia kogoś szukać. Koleś nie ma prawa kręcić nosem, że od czasu do czasu pokażesz komuś pokój w jego obecności. A ja np. ja zaczynałam studia, to już w sierpniu szukałam mieszkania, żeby na wrzesień się wprowadzić i pobyć trochę we Wrocławiu, zanim zacznę zajęcia
![]() Dotka_ Twój tż skubany chudnie jak każdy facet, czyli szybciej od nas ![]() ![]() ![]() rzen_ nie zmieniaj awataru, bo jest genialny. A kolana dlaczego odmawiają biegania? Jakaś kontuzja czy może nieprawidłowe podejście do tej aktywności fizycznej? Cat_ wybieram się w tym tygodniu do TKMAXX w Renomie. Chciałam zapytać czy to tam kupiłaś ten kombinezon? I ile kosztował? Pendulka_ jak nam znowu tak nagle znikniesz to będziemy dusić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
Miss po prostu jestem za ciężka i jest to za duże obciążenie dla moich kolan, tak samo wszelkie przysiady i inne ćwiczenia angażujące kolana
![]() ![]()
#207 |
Wtajemniczenie
|
o cholera, tabelka dobrze liczy, tylko ja nie przestawiłam, Dotka masz rację, przepraszam! już poprawiłam
![]() Miss: no ja się teraz tak zastanawiam nad nimi, chyba je kupie jak przyjdzie stypendium ![]() Pendulka: ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Miss, no chudnie jak szalony!
A nie ogranicza się za specjalnie ![]() Wizualnie wygląda baaaaardzo fajnie ![]() ![]() Jeszcze zostało mu do wyrzeźbienia ciało, no ale biegamy, rower, hantelki ![]() O pamięci metabolicznej mi nie mówiła, ale slyszałam o tym ![]() Co do utrzymania i grzeszków: po tak długim czasie diety (u mnie pewnie jakieś 1.5 roku), metabolizm jest tak na maksa podkręcony, że mu nie będą szkodzić takie wpadki ![]() Zresztą nawet podczas mojej diety coś tam grzeszę czasem i większych problemów nie ma. No tak jak pisałam, jestem 2kg w stosunku do założeń, ale gdybym się MEGA ściśle trzymała, to na bank spadłoby więcej. Ale niestety, nie potrafię tak w 100% zrezygnować ze wszystkiego, czasem nie ma też wyjścia (np. wczoraj u siostry TŻta byliśmy od 15 do 20 i do jedzenia był sernik na zimno, szarlotka, a na sam koniec kanapki z białego chleba z wieprzową, tłustą szynką + ser żółty). Szczurku, właśnie nie mogłam uwierzyć, bo przecież 'tabelka nigdy się nie myli' i 3x na kalkulatorze liczyłam, zanim posta naskrobałam ![]() Jak możesz, to zmień mi proszę cel na 69 albo 70, bo głupio ta połówka tak wygląda ![]() może 69 niech będzie, chcę 6 z przodu zobaczyć! ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- TŻ mi zamówił cyt. 'koksy na allegro' ![]() Koleżanka poleciła mi termogenik wspomagający spalanie tłuszczu ![]() Przetestuję sobie przez miesiąc, do tego tak jak do tej pory bieganie i rower i zobaczymy jakie efekty ![]() Zawsze byłam przeciwna wszelkim tabletkom, ale tutaj mamy normalny, naturalny skład, generalnie termogeniki i tak stosuję, te naturalne: czerwona herbata, zielona herbata, cynamon, chilli ![]() ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-06-02 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie zmiany również. Obecnie szukam pracy, cieszę się wolnym czasem i odpoczywam. ![]() Także może teraz będę miała więcej czasu na odchudzanie. Dzisiaj zaczęłam..zobaczymy jak to pójdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Dotka: zmieniłam, ale już nie chce mi się aktualizować znowu tabelki, więc od przyszłego tygodnia będziesz mieć
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.