|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klinika nieplodnosci Angelius-Katowice
Bombka, miałaś to IUI w sobotę? Trzymaj się.
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,miałam w sobotę po południu.Ciągle czuje ból w podbrzuszu niewiem czym to jest spowodowane.Ale ogólnie czuje się super tylko chciałabym wyłączyć myślenie
Wlasnie jestesmy w drodze nad morze.Pozdrawiam![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja oczywiście już czytałam o IUI, ale nie ma to jak info z pierwszej ręki Super że się wszystko udało bardzo mocno trzymam kciuki cały czas Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, jak się czujesz? Wypoczywacie? Mam nadzieję, że przywieziesz lokatora.
|
|
|
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nakręcam się,ale już bym chciała wiedzieć.A Wy na jakim etapie jesteście? Cytat:
Wiecie jak mi sie nie chce ![]() Czuje się całkiem dobrze,normalnie jak zwykle. Nie doskwiera mi nic,żadne bóle czasem jajnik zaboli ale tak to nic poza tym.Dzis 8dzien po.. Moja ginka powiedziala zeby na spokojnie test zrobic w dniu spodziewanej @,a potem umowic sie na usg-bo to najlepsze potwierdzenie,beta jednorazowa nic nie pokaze tylko trzeba powtarzac czy przyrasta i to w sumie wyrzucanie kasy. Ja tyle sie naczytalam ze testy wychodza jak chca ze boje sie i pewnie polece na bete,o ile znajde w swojej miescinie laboratorium szybko dajace wyniki... |
||
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, oby się udało za pierwszym
czy przed IUI trzeba mieć świeże badanie nasienia? Bo my mamy sprzed kilku miesięcy. |
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Oby
Ale bedzie co ma byc ![]() Niewiem jak z tymi badaniami bo my mielismy sprzed roku i dlatego ponawialismy,a oni te brali pod uwage do IUI. |
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
A długo się czeka na wyniki? Ciekawe, czy w sobotę też można oddać nasienie do badania?
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
My czekalismy 5dni z tym ze powiedzielismy przy umawianiu ze chcielibysmy miec je na nastepna wizyte i pani w recepcji zaznaczyla cito.
Kochana w sobote to nie wiem bo z tego co pamietam ze w jakies okreslone dni robia badania,musisz dopytac
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczko my mieliśmy wyniki badania nasienia tego samego dnia
nie wiem czy w sobotę robią ale wątpię, bo nawet krwi w sobotę nie pobierają Bombka trzymam za Ciebie kciuki cały czas |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj kochana trzymaj
![]() A co u was?Gdzie reszta hop hop ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, już coś wiadomo? Nadal trzymam kciuki
Mam pytanie: czy brałaś sterydy podczas IUI? |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie wiadomo,boli mnie podbrzusze i dol pleców jak na @.Dziś 15dp.Nie mam odwagi zrobić testu więc czekam..
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Zapomnialam calineczko.Nie bralam żadnych sterydów ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, ze nie przyjdzie.
Pytam, bo ja dostanę sterydy. Na razie nie mogę mieć Iui, bo wyszła niedoczynność tarczycy, muszę zbić tsh. Trzymaj sie. |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
O to ciekawe,a dlaczego te sterydy? Ja mam Hashimoto,tsh zbijalam prawie rok i doszlam do 0,780a potem nagle skoczylo mi na 2,46.Powodzenia
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Sterydy właśnie przez hashimoto, bo przez przeciwciała zarodek nie moze sie zagniezdzic.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Bombka trzymam kciuki!
Myślałam ostatnio o Tobie. Ja przy każdej ciąży czułam się jak na @, przy pierwszej miałam nawet 2 dniowe plamienie w termninie @, a w ostatniej do 16 tygodnia w terminie @ czułam się gorzej i miałam więcej skurczów - wiec to nic nie znaczy
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytam sobie o tym. Cytat:
27dc 15dzien po test powinien wyjsc chyba juz pozytywny Zrobilam i niestety..jedna gruba krechaJeszcze czekam ale to chyba tylko godziny
|
||
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, hashi jest chorobą autoimmunologiczną, czyli sama atakujesz tarczycę i często jest tak, że równolegle organizm wytwarza też inne przeciwciała np. przeciwplemnikowe, przeciwjądrowe itd, które zabijają obce białko albo plemniki albo zarodka i dlatego trudno zajść. Poczytaj o tym. Jak ja się dowiedziałam o hashi to się podłamałam a Grettka od razu zaproponował sterydy.
Mam nadzieję, że mimo wszystko są jeszcze szanse. Trzymaj się. |
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie udało się.Siadlam psychicznie.Mimo że liczyłam sie z tym że może się nie udać to @rozlozyla mnie na łopatki.
Nie wierze że Iui może nam pomóc:-( podejdziemy jeszcze raz i odpuszczamy,spokojnie poczekamy na swoją kolej w in vitro.. Chce mi sie ryczec... Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro. Ale może się uda kolejna? To dopiero I raz. Zapytaj o hashi i inne przeciwciała. Trochę o tym czytałam i to może być przyczyna. TRZYMAJ SIĘ>
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Bombka przykro mi niezmiernie
Wiem, że to strasznie dołujące, ale nie poddawaj się, kiedyś się uda.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam niedoczynność i małe zapalenie tarczycy, ale udało mi się unormować wszystko więc i Tobie się uda Cytat:
![]() trzymaj się Kochana |
||
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Tsh mam 4,5 a tpo ponad 3000. Ogólnie sie tym zalamalam, ale juz jest trochę lepiej. Na szczęście przeciwciał plemnikowych nie mam. W sobotę mam endo.
Przez to moja IUI jest odwołana. A najgorsze jest to, ze niczego nie podejrzewalam, bo miałam niedawno tsh lekko ponad 2. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2014-09-23 o 12:07 |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trzymacie się jakoś?
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia
Marie_sol Calineczko Dzięki dziewczyny,kochane jesteście U mnie wraz z @znikł internet,odcięta byłam od wszystkiego,ale na dobre mi wyszło ![]() Nie czytałam,nie dręczyłam się upiłam się winem a dziś @się skończyła samopoczucie lepsze. Zaczęłam stymulacje przed kolejna iui i patrze optymistycznie na świat ![]() Calineczko poczytam i zapytam lekarza co on na to. A jak sprawdza sie te przeciwciała?z krwi?ile kosztuje badanie? Idę sprawdzić jakie ja miałam a tpo
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka, czyli idziesz za ciosem i w tym cyklu też IUI? Bardzo dobrze!
Robiłam sobie przeciwciała plemnikowe z krwi - ASA. Nie pamiętam, ile to kosztuje, ale robiłam to w zwykłym laboratorium. Nikt mi tego nie zlecał. Gr. i tak zaproponował sterydy. Czytałam o tym trochę, że hashi często występuje z innymi chorobami autoimmunologicznymi i to wszystko, żeby zarodek się mógł zagnieździć i utrzymać. |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki zapytam u siebie o te badania,nie zaszkodzi sprawdzic
Idziemy za ciosem i próbujemy jeszcze raz,a jeśli i teraz się nie uda czekamy spokojnie na swoja kolejkę do rządowego in vitro Ciężko mi jeszcze o tym myśleć. Ciągle jeszcze łudziłam się ze pewnego dnia zdarzy się cud i @się spóźni a ja zrobię test i ujrzę 2 kreski. Niestety tak się nie stało i wątpię żeby naturalnie się stało. W czwartek wizyta,pęcherzyk/i rosną znow po lewej stronie,czuje takie silne klucie jak nigdy. |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy to kogos pocieszy, ale teraz procedurę zaczynają dziewczyny, które czekają od czerwca, więc szybko to idzie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

Wlasnie jestesmy w drodze nad morze.Pozdrawiam

jak wrócimy z nad morza chyba przejdę się do mojej gin sprawdzić czy pęcherzyk pękł i zapytać co ona myśli o tej paskudnej bakterii..

Zrobilam i niestety..jedna gruba krecha