Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 10:53   #181
lapida
Wtajemniczenie

Dot.: Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił?

25 kwietnia miał być ślub - dostałam w zeszłym tygodniu informację, że nie będzie, bo młodzi się pokłócili.
O co?
O to, że ona chciała po slubie wyjechać za granicę, gdzie miała rodzinę, a on nie, bo w Polsce ma swoją firmę, nieźle sobie radzi i nie chce tego zostawiać.

Dziwię się tylko, że dwa tygodnie przed weselem dopiero o tym zaczęli rozmawiać
Stary 2015-04-18, 08:50   #182
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
25 kwietnia miał być ślub - dostałam w zeszłym tygodniu informację, że nie będzie, bo młodzi się pokłócili.
O co?
O to, że ona chciała po slubie wyjechać za granicę, gdzie miała rodzinę, a on nie, bo w Polsce ma swoją firmę, nieźle sobie radzi i nie chce tego zostawiać.

Dziwię się tylko, że dwa tygodnie przed weselem dopiero o tym zaczęli rozmawiać
pewnie byli jednymi z tych, którzy uważali, że "jakoś się samo ułoży".
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 23:32   #183
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
pewnie byli jednymi z tych, którzy uważali, że "jakoś się samo ułoży".
podejrzewam, że to kwestia tego, iż ona myślała, że po ślubie postawi na swoim i za szybko odkryła karty
Stary 2015-04-28, 23:32   #184
GdyMnieSenZmorzy
Raczkowanie

Kolegę z pracy mojej mamy zostawiła świeżo poślubiona małżonka w dniu ślubu.W trakcie wesela się ''ulotniła''.Szukano jej przez tydzień.Tuż po wypowiedzeniu przysięgi uznała,że go jednak nie kocha.Facet się załamał,długo nie mógł się pozbierać.
Warto dodać że wszyscy wokół mówili mu że małżeństwo z nią będzie błędem.Ale jak to zakochany,nikogo nie słuchał.Po dobrych kilku latach od tego zdarzenia,uzyskał rozwód kościelny.Od roku jest mężem dziewczyny,która była w nim skrycie zakochana od wielu lat Przeznaczenie?
All right...
GdyMnieSenZmorzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 21:57   #185
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GdyMnieSenZmorzy Pokaż wiadomość
Kolegę z pracy mojej mamy zostawiła świeżo poślubiona małżonka w dniu ślubu.W trakcie wesela się ''ulotniła''.Szukano jej przez tydzień.Tuż po wypowiedzeniu przysięgi uznała,że go jednak nie kocha.Facet się załamał,długo nie mógł się pozbierać.
Warto dodać że wszyscy wokół mówili mu że małżeństwo z nią będzie błędem.Ale jak to zakochany,nikogo nie słuchał.Po dobrych kilku latach od tego zdarzenia,uzyskał rozwód kościelny.Od roku jest mężem dziewczyny,która była w nim skrycie zakochana od wielu lat Przeznaczenie?
u mnie na wsi młody rozmyślił się w dniu ślubu, rano poszedł do księdza, że ślubu nie będzie, potem do młodej.
W efekcie do dziś prawie cała wieś wiesza na nim psy... na mnie w sumie też, bo powiedziałam, że lepiej przed niż po... jednak większość uważa, że miał iść do ołtarza i ulotnić się po weselu... Jak dla mnie ta opcja to toalna porażka, bo trzeba wszystko odkręcać...
Koleżanka szła do ołatarza mimo iż 3 miesiace przed odkryła, że młody ją zdradza... stwierdzili, że nie odwołują imprezy, a będą się starać o unieważnienie po weselu każde pojechało do swojego domu
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 22:00   #186
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
u mnie na wsi młody rozmyślił się w dniu ślubu, rano poszedł do księdza, że ślubu nie będzie, potem do młodej.
W efekcie do dziś prawie cała wieś wiesza na nim psy... na mnie w sumie też, bo powiedziałam, że lepiej przed niż po... jednak większość uważa, że miał iść do ołtarza i ulotnić się po weselu... Jak dla mnie ta opcja to toalna porażka, bo trzeba wszystko odkręcać...
Koleżanka szła do ołatarza mimo iż 3 miesiace przed odkryła, że młody ją zdradza... stwierdzili, że nie odwołują imprezy, a będą się starać o unieważnienie po weselu każde pojechało do swojego domu

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 10:05   #187
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
OMG
Stary 2015-05-02, 21:01   #188
Elfir
Zakorzenienie

oj tam, imprezka za kase rodziców była jak się patrzy. Kij tam małżeństwo, jakie ono ma znaczenie?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 21:51   #189
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
wtf

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 14:18   #190
visionAM
Zakorzenienie

U mnie na uczelni była swojego czasu mała afera. Młody doktorant wykładowca, zakochał się w swojej studentce z pierwszego roku studiów. Był zaręczony, do ślubu pozostały chyba ze dwa albo trzy miesiące, wszystko odwołał. Rodzina młodej próbowała zrobić wszystko aby wyrzucono go z uczelni,ale im nie wyszło. A ślub wziął, ale z tą studentką ;-)

Poza tym u mnie w rodzinie była sytuacja taka,że jedna kobietę zmuszono w latach osiemdziesiątych do ślubu. Strasznie to przeżyła i nawet próbowała popełnić samobójstwo, ale koniec końców teraz jest szczęśliwa mężatką...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 17:10   #191
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
U mnie na uczelni była swojego czasu mała afera. Młody doktorant wykładowca, zakochał się w swojej studentce z pierwszego roku studiów. Był zaręczony, do ślubu pozostały chyba ze dwa albo trzy miesiące, wszystko odwołał. Rodzina młodej próbowała zrobić wszystko aby wyrzucono go z uczelni,ale im nie wyszło. A ślub wziął, ale z tą studentką ;-)
Nawet mnie nie strasz, mój facet jest wykładowcą, a do ślubu zostały nam niecałe 3 msc

Co do wątku, to też znam taką historię. Dziewczyna rozmyśliła się na tydzień przed ślubem. Młody prosił, błagał, żeby nie odwoływała, rodzina też naciskała - na nic. Do tego zarzekała się, że nie ma nikogo innego i to nie o to chodzi, tylko po prostu ma wątpliwości. Do ślubu nie doszło, a chyba dwa tygodnie później ustawiła sobie na fejsie status związku z innym typem okazało się, że kręciła z nim na boku od dobrych kilku miesięcy, także wspaniale jej wychodziła gra na dwa fronty, bo jej niedoszły mąż się niczego nie domyślał...
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 18:20   #192
visionAM
Zakorzenienie

Takie historie mnie przerażają, serio
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 18:45   #193
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Takie historie mnie przerażają, serio
mnie też, ale niestety zdarzają się

narzeczony mojej znajomej jeszcze w noc przed ślubem był u tej drugiej, mało tego, ona o tym doskonale wiedziała, bo jej powiedział, że do niej jedzie bo "jedzie sprawdzić, czy dobrze robi żeniąc się z nią"masakra, do ślubu doszło, ale rozwiedli się po kilku miesiącach, a on pół roku po rozwodzie wziął ślub z tą drugą

Edytowane przez ~Veronique
Czas edycji: 2015-05-05 o 18:47
Stary 2015-05-05, 19:12   #194
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Veronique Pokaż wiadomość

narzeczony mojej znajomej jeszcze w noc przed ślubem był u tej drugiej, mało tego, ona o tym doskonale wiedziała, bo jej powiedział, że do niej jedzie bo "jedzie sprawdzić, czy dobrze robi żeniąc się z nią"masakra, do ślubu doszło, ale rozwiedli się po kilku miesiącach, a on pół roku po rozwodzie wziął ślub z tą drugą
nie mam na to komentarza
Stary 2015-05-05, 19:19   #195
201607111040
Konto usunięte

Cytat:

Dziwia mnie takie kobiety. Kobiety ktore godza sie na to ze ich facet sypia z inna. Dziwia mnie te "nieoficjalne" dziewczyny, ktore wiedza ze on bierze slub z inna i dalej z nim sa.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 19:25   #196
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziwia mnie takie kobiety. Kobiety ktore godza sie na to ze ich facet sypia z inna. Dziwia mnie te "nieoficjalne" dziewczyny, ktore wiedza ze on bierze slub z inna i dalej z nim sa.
ja też byłam w szoku, że po tym wszystkim ona nie odwołała tego ślubu. Wiedziała o tej drugiej sporo wcześniej i miała dużo czasu się wycofać. Potem w sumie bez żenady opowiadała nam o tym
A ta druga, no cóż z tego co wiem, to w końcu osiągnęła swój cel i udowodniła wszystkim, że to ona będzie jego żoną

Stary 2015-05-05, 19:29   #197
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
ja też byłam w szoku, że po tym wszystkim ona nie odwołała tego ślubu. Wiedziała o tej drugiej sporo wcześniej i miała dużo czasu się wycofać. Potem w sumie bez żenady opowiadała nam o tym
A ta druga, no cóż z tego co wiem, to w końcu osiągnęła swój cel i udowodniła wszystkim, że to ona będzie jego żoną

Moze tu nie o milosc chodzilo, ale o pokazanie ze jest sie lepsza niz ta druga.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 19:39   #198
ania9o
Zakorzenienie

Kiedyś wpadłam do jubilera w galerii (taki prywatny punkt) żeby obejrzeć obrączki pani mnie zagadała i mówi, że dzisiaj była u niej babeczka co córkę za mąż wydała, 30 tys. zapłacili za wesele, robili z kredytu i jeszcze jej dwa lata do spłaty zostało a już po rozwodzie bo Pan Młody związał się z dziewczyną która była świadkową na ich ślubie. Okazało się, że jeszcze przed ślubem flirtowali ze sobą a ktoś z rodziny PMki w trakcie wesela usłyszał jak starsza mówiła do niego: "i tak będziesz mój". Miesiąc po ślubie się wyprowadził od żony a z tamtą ma już dziecko. No jakaś masakra
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 08:43   #199
21kasia21
Zakorzenienie

Dodam coś jeszcze od siebie...

Dalszy znajomy miał już ustaloną datę ślubu, pozapraszanych gości, gdy tydzień przed ślubem odkrył młodą z innym w łóżku. Oboje byli bardzo wierzący, jeździli na jakieś seminaria, specjalne nauki przedmałżeńskie, a tutaj takie coś. Do ślubu oczywiście nie doszło. Ona jakiś czas po tej sytuacji wyszła za mąż, nie wiem, czy za tego faceta, z którym wtedy ją nakryto. On obecnie ma żonę i niedawno mu się dziecko urodziło

Inny znajomy mieszkał z dziewczyną za granicą, razem pracowali, spędzali ze sobą czas, byli ze sobą długo. Wzięli w Polsce ślub, kochali się jak nikt. Mniej więcej rok po ślubie on przez przypadek nakrył ją w ich mieszkaniu ze wspólnym kolegą z pracy. Okazało się, że romans trwał już od długiego czasu i zaczął się z dobre dwa lata przed ślubem. Teraz są już po rozwodzie, ich małżeństwo nie przetrwało nawet 1,5roku.
Do tej pory się zastanawiam, jak ona to ukrywała przez tyle czasu i że on się niczego nie domyślił...

Cytat:
Zdecydowanie wolałabym odwołać ślub niż starać się o unieważnienie. Nie dość, że to czasochłonne, to i jeszcze kosztowne.
Stary 2015-05-06, 11:08   #200
orion_lady
Rozeznanie

Cytat:
Nie wierzę, że tacy ludzie istnieją Rozumiem, że wstyd było ślub odwołać, ale starać się o unieważnienie, czyli chodzić do kurii, tłumaczyć się 5 razy i potem jeszcze świadków załatwiać, żeby potwierdzali ich wersje to nie wstyd, a na dodatek takie sprawy ciągną się i po 5 lat.
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 18:01   #201
sreg
BAN stały

Thumbs down Dot.: Rozmyśliłyście się ze ślubu albo znacie kogoś kto to zrobił?

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że tacy ludzie istnieją Rozumiem, że wstyd było ślub odwołać, ale starać się o unieważnienie, czyli chodzić do kurii, tłumaczyć się 5 razy i potem jeszcze świadków załatwiać, żeby potwierdzali ich wersje to nie wstyd, a na dodatek takie sprawy ciągną się i po 5 lat.
Teraz załatwiać to wszystko i dodatkowo denerwować... O matko...
sreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 21:34   #202
CptCook
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie jest niezła historia w tym temacie.

Ciotka miała jakiegoś swojego wybranka, zaręczyli się i chcieli planować ślub. Wielkie love. Jednak matka młodej wszystko zepsuła, bo 'jedynaczka musi wyjść za kogoś z lepszą pozycją". Ślub odwołano krótko przed terminem a ciocia całe życie była sama i mieszkała z matką.

Po śmierci matki, kiedy ciocia była już dobrze po 50, pojawił się jej dawny ukochany. Zamieszkali razem, on się rozwiódł ze swoją żoną z którą był chyba z 25 lat! I teraz są razem. Ciotka zachowała dla niego dziewictwo!

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-09, 13:59   #203
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orion_lady Pokaż wiadomość
Ale po co odwoływać?!? Przecież prezentów by nie było
A tak trochę wstydu jest,ale koperty wręczone zostały
Stary 2015-05-11, 22:21   #204
ruby000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie jest niezła historia w tym temacie.

Ciotka miała jakiegoś swojego wybranka, zaręczyli się i chcieli planować ślub. Wielkie love. Jednak matka młodej wszystko zepsuła, bo 'jedynaczka musi wyjść za kogoś z lepszą pozycją". Ślub odwołano krótko przed terminem a ciocia całe życie była sama i mieszkała z matką.

Po śmierci matki, kiedy ciocia była już dobrze po 50, pojawił się jej dawny ukochany. Zamieszkali razem, on się rozwiódł ze swoją żoną z którą był chyba z 25 lat! I teraz są razem. Ciotka zachowała dla niego dziewictwo!
nie tyle zachowała dziewictwo, ile nie potrafiła się związać żadnym mężczyzną z powodu toksycznej więzi z matką. Zapłaciła bardzo wysoką cenę

kosmetyki
książki
nowa bielizna i odzież

Pędzel [/B][/U][/COLOR]flat top!
ruby000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:49   #205
CptCook
Zakorzenienie

Wiesz.... nie trzeba się z kimś wiązać żeby stracić dziewictwo szczególnie jeśli było to w szalonych latach 70. Ale fakt matka zmarnowała jej życie .

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 18:54   #206
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Moja kuzynka rozstała się ze swoim narzeczonym kilka miesięcy przed ślubem. Mieli już załatwioną salę i jakieś inne kwestie chyba też. Do dzisiaj nikt nie wie, czemu ten związek się rozpadł. Dziś ona ma już męża, on nie wiem.

W mojej miejscowości była taka sytuacja dwadzieścia kilka lat temu. Była sobie para, miał być ślub, wszystkie przygotowania już bardzo zaawansowane. A tu nagle tuż przed ślubem okazało się, że siostra dziewczyny jest w ciąży z jej narzeczonym. Ślubu nie było. To znaczy był, on się ożenił, ale nie ze swoją pierwotną narzeczoną, tylko z tą w ciąży. W trakcie uroczystości niedoszła panna młoda wyszła z kościoła.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2015-05-12 o 18:56
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 20:17   #207
figa84
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51375300]Moja kuzynka rozstała się ze swoim narzeczonym kilka miesięcy przed ślubem. Mieli już załatwioną salę i jakieś inne kwestie chyba też. Do dzisiaj nikt nie wie, czemu ten związek się rozpadł. Dziś ona ma już męża, on nie wiem.

W mojej miejscowości była taka sytuacja dwadzieścia kilka lat temu. Była sobie para, miał być ślub, wszystkie przygotowania już bardzo zaawansowane. A tu nagle tuż przed ślubem okazało się, że siostra dziewczyny jest w ciąży z jej narzeczonym. Ślubu nie było. To znaczy był, on się ożenił, ale nie ze swoją pierwotną narzeczoną, tylko z tą w ciąży. W trakcie uroczystości niedoszła panna młoda wyszła z kościoła.[/QUOTE]

na miejscu młodej nawet bym się do kościoła nie fatygowała....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 22:37   #208
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
na miejscu młodej nawet bym się do kościoła nie fatygowała....
Ja też nie. Może ją rodzice przymusili, albo próbowała robić dobrą minę do złej gry. I chyba zerwałabym na jej miejscu kontakt, nie chciałabym mieć z nimi nic wspólnego. Z facetami różnie bywa, ale siostra...
A małżeństwo podobno było bardzo nieszczęśliwe, żyli ze sobą jak pies z kotem.

Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Czas edycji: 2015-05-12 o 22:39
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 12:01   #209
pestycyda
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51378757]A małżeństwo podobno było bardzo nieszczęśliwe, żyli ze sobą jak pies z kotem.[/QUOTE]

Wcale nie jestem zdziwiona. Niby miłość nie wybiera, ale jeśli tak jest jak mówisz to pewnie nie łączyło ich nic oprócz seksu.
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 15:54   #210
Milky_quartz
Zadomowienie

Ja niestety znam taka historie. Moja kolezanka miala wziac slub na Majorce ze swoim narzeczonym z Anglii. Tydzien przed slubem narzeczony zerwal z nia, powiedzial ze sie pomylil i nie kocha jej (a zareczyli sie w Paryzu na wiezy Eiffla, oczywiscie inicjatywa 100% jego). On twierdzil, ze jest mu bardzo przykro, ze zal mu tego wszystkiego i ze rowniez cierpi. Po kilku dniach koles wrzucil fotki na facebooka jak bawi sie z kolegami na Ibizie.

Znam tez inna historie - mlodzi wzieli slub, a na drugi dzien rano facet oswiadcza zonie ze on jednak zaluje ze wzial z nia slub bo wcale nie jest pewien. Dziewczyna sie zalamala. Pojechali jeszcze na miesiac miodowy, ktory caly przeplakala. Rozwiedli sie zaraz po powrocie.

Dla mnie to jest niepowazne zachowanie.

Edytowane przez Milky_quartz
Czas edycji: 2015-06-27 o 16:08
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości