III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 08:39   #181
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Rowniez melduje sie w nowym watku niestety ze szpitala...

Pojechalam dzisiaj na IP bo maly cos byl malo aktywny od nd... po przyjezdzie pani polozna sprawdzila tetno i ns szczescie wszytsko gralo. Kazala jednak czekac na lekarza. Przyszedl lekarz i zapytal czy cos jeszcze mnie niepokoi. Powiedzialam mu ze od nd pobolewa mnie podbrzusze i brzuch twardnieje. Zbadal mnie i powiedzial ze musze zostac. Szyjka sie skraca a te bole to skurcze i grozi mi porod przedwczesny. Tak mnie nastraszyl ze zgodzilam sie zostac bez slowa.

Zrobili mi ktg maly zaczal brykac. Mam nadzieje ze przed weekendem mnie wypisza
Trzymamy kciuki i trzymaj sie zaleceń lekarza

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja lecę włosy suszyć i tż wróci z pracy akurat mniej więcej. o ile znów nie zostanie na nocnym piwie przy rozmowach o życiu wczoraj siedzieli 1,5 godz! w aucie dziwne zwyczaje mają te chłopy

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

aa, nie zostanie na piwie, bo kolega ma dziś wolne

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

aha, dziewczyny które biorą magnez, napiszcie mi jakie nazwy kupujecie i czy tabletki są duże? ja biorę magne b6, ale czasem mam problem połknąć to to. może są jakieś mniejsze? w aptece nie mieli mniejszych, doradziłą mi żebym przecinała sobie na pół jak nie daję rady połykać, a wizyta dopiero w lipcu, to ginki nie zapytam.
dzięki

dobrej nocy
jutro szkoła rodzenia i zakupki i może grill, także nie wiem kiedy zaś was nadrobię
Poszukaj magnezu w tabletkach które sie rozpuszczaja. Albo do rozpuszvzania w wodzie albo do pogryzienia.

Witam sie z rana w 29 tygodniu juhu
Od rana mam super humor... maly się przywitał z mamusia i współlokator sie wyprowadził i w domu cisza i czystość zapanuja na stale heheh

Kciuki za wizyty.
I bardzo sie ciesze ze 4 post został tak przyjęty, kamień z serca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-18, 08:45   #182
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

O jessuuu co to się dzieje w tym Rybniku, takie fajne miasto, a co chwila jakaś tragedia...
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Niestabilna-zgadzam się z Twoim apelem z pierwszej strony wątku
Noc miałam koszmarną,zapewne,przez diablene hormony.Obudziłam się o 2 i nie spałam do 4 oglądając aukcję allegro z szafą do pokoju córci, czy klikać już teraz czy jeszcze sie zastanowićWaham się troche, bo sprzedawca ma napisane w regulaminie, że kurier tylko rozładuje towar i nie musi go wnosić.W sumie to się nie dziwię, bo szafa ma byc zapakowana w pudła i być na palecie,waga to 135kg,tylko z drugiej strony co ja z tym zrobię,sama wniosę?Kurier pewnie przyjedzie w godzinach pracy męża,więc nie będzie miał mi kto pomóc...sama nie wiem,muszę to dziś z małżem skonsultować
Jestem niewyspana,a idę dziś na spotkanie z dwiema koleżankami z podwórka,jedna z nich 1o mc-y temu urodziła pierwsze dziecko-synka,a druga ma już trójkę dzieciCiekawie się zapowiada,a ja taka śnięta
Już bym chciała, żeby wszystkie meble były skręcone, ubranka poprane i poprasowane,córcia we własnym pokoju, a tu na razie nic się nie dzieje.
Pisałam do sprzedawcy tego szafo-wieszakana przedpokój z allegro kiedy mniej więcej mogę się spodziewać dostawy,to odpisał ,ze w terminie jaki jest w aukcji-noż jasna ciasna,wiem ,że jest napisane 14 dni,ale czy naprawdę nie można sprawdzić z dokładnością 2 dni kiedy przesyłka będzie u mnie??Wkurzył mnie na maksa:/
Co za koleś Powiedz mu, że musisz wiedzieć wcześniej kiedy przyjedzie kurier bo jesteś w ciąży i nie chcesz odbierać paczki sama bo nie wyobrażasz sobie wnosić ponad 100kilo do mieszkania... W ogóle to z taką firmą można się umówić, że rozładują towar w domu, może trzeba będzie zapłacić parę zł, ale to jest jakieś rozwiązanie. Wierć mu dziurę w brzuchu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:47   #183
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo dzisiaj jestem na glukozie.
Drineczek nie byl zły, ale ja też bardzo lubię slodkie wieć nie miałam większego problemu z wypiciem tego.
Teraz jedno pobranie krwi i mam luz

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:49   #184
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
ja też taka, że z plamami bym np nie chciała, żeby moje dziecko nosiło. nie z takimi
inna sprawa, że spróbuję niektóre wywabić, ale czy to ma sens, kiedy naprawdę pranie będę chyba robić raz na tydzień, bo tyle tego mamy! śliniaczków dostaliśmy chyba 30 sztuk. ciuszków jeszcze nie wiem, bo mamy przeglądać razem, a tżtowi do tego niespieszno ale w czwartek będzie mamusia i będziemy wszyscy razem oglądać, o!
racja, takie poplamione się przydadzą gdy dziecko ulewa itp i wiadomo, że tylko po domu, ale niektóre sprane, zmechacone i poplamione(wszystko to na jednym ciuszku!) to naprawdę nie wiem czy w ogóle jest sens próbować to prać.
nie wiem no

muszę to przemyśleć
Ja bym może na razie nie wyrzucała tych ubranek, tylko odłożyła w inne miejsce i używała w pierwszej kolejności tych ładnych a te poplamione zakładała w sytuacjach awaryjnych

Cytat:

aha, dziewczyny które biorą magnez, napiszcie mi jakie nazwy kupujecie i czy tabletki są duże? ja biorę magne b6, ale czasem mam problem połknąć to to. może są jakieś mniejsze? w aptece nie mieli mniejszych, doradziłą mi żebym przecinała sobie na pół jak nie daję rady połykać, a wizyta dopiero w lipcu, to ginki nie zapytam.
dzięki

dobrej nocy
jutro szkoła rodzenia i zakupki i może grill, także nie wiem kiedy zaś was nadrobię
Ja do tej pory też miałam magne b6. a teraz mama kupiła mi jakieś takie zwykłe "Magnez + vit.B6" z firmy Ploski Lek S.A. są dużo tańsze (coś ok 4 zł za tą samą ilośc tabletek) i sa o połowę mniejsze. Zobaczymy jak sie będą sprawować

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Wlasnie o tym czytałam ...

http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,679cy

Zabiłabym chyba.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:53   #185
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dobry

Katerina-no Ty mnie pytaj jaki Vichy jak to było z 13 lat temu moja siostra ma juz 28 lat wiec dojrzewała dosc dawno wiem tylko, ze Vichy na rozstępy ale chyba tylko jeden jest

Kurde trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu i zdaje dobie sprawę, ze na tym etapie moze juz złapać każda z nas... wizytę mam dopiero w następny piątek ale jestem spokojniejsza, ze to będzie juz USG trzeciego trymestru takze będziemy z malutka sprawdzone z każdej strony

Któraś tu wczoraj narobiła mi smaka na naleśniki z kurczakiem i serem + tzaziki takze dziś robię to pierwszy raz

Tak czytam ile Wy dostające ciuszków i wszystkiego i kurde zdałam sobie sprawę z tego jak mało dzieci jest w naszym kręgu... koleżanka z Pl cos mi obiecała na poczatku ciazy a teraz ja odwiedzę to moze dotrzyma słowa mam juz pełna szafę rzeczy nowych ale zawsze przyda sie kilka zapasowych bodów po domu czy na noc no zobaczymy...chyba, ze planuje drugie no to lipa ale malutka ma półtora roku i do tej pory ona powtarza, ze nigdy więcej :p nie pytam dlaczego żeby nie paść na zawał

Asiu.ja robiłam ale to nie naleśniki a sałata
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:55   #186
Paulina Darek
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku!!!
boże to już 6-7 strona...
byłam wczoraj na takich małych zakupkach ubrankowych i natrafiłam na super przeceny w smyku i h&m. trochę żałuję,że nie kupiłam kilku rezczy więcej... później zrobię zdjęcia to wrzucę...

Zyga
ja też się boję tego co będzie w domu, a jak na przekór porodu nic, a nic...co to będzie jak dadzą mi tego małego człowieczka i każą iść i się nim zajmować...

Już nie pamiętam, kto pisał o sudokremie, ale położna z którą rozmawiałam nie wypowiadała się o nim jakoś pozytywnie, ja i tak wiem, że chcę używać zwykłego linomagu, chusteczek dada, pampersów 1 z pampersa, a później może też dada, kosmetyki do kąpieli jak większość z Was z rossmanna...

kupiłam sobie wczoraj 2 ręczniki do szpitala, takie ciemniejsze, bo w domu miałam tylko jasne i szukałam kosmetyczki, która pomieściłaby wszystko co wymyśliłam...

rozmawiałam też wczoraj z mamą i troszkę mnie zasmuciła, bo ona urodziła 4dzieci i żadnego nie karmiła piersią, bo nie miała pokarmu...a ja tak chciałam, ale może lepiej jak będę bardziej świadoma, że może się nie udać...

jestem nie wyspana, bo mały kopał mnie całą noc, jak udało mi się zasnąć to góra na pól godz...

nie pamiętam co jeszcze miałam napisać... idę robić zdjęcia...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:55   #187
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Pod prysznicem wpadłam na pomysł że jak wrócę z nad morza to przetestuje te wielkie podpaski i będę jedną nosić cały dzień zdam relację kupiłam dziś dwa opakowania jedne baby one a drugie canpol. Te canpol wyglądają przyjemniej w dotyku
haha daj znać jak tam
nie wpadłabym na testowanie podpasek

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Rowniez melduje sie w nowym watku niestety ze szpitala...

Pojechalam dzisiaj na IP bo maly cos byl malo aktywny od nd... po przyjezdzie pani polozna sprawdzila tetno i ns szczescie wszytsko gralo. Kazala jednak czekac na lekarza. Przyszedl lekarz i zapytal czy cos jeszcze mnie niepokoi. Powiedzialam mu ze od nd pobolewa mnie podbrzusze i brzuch twardnieje. Zbadal mnie i powiedzial ze musze zostac. Szyjka sie skraca a te bole to skurcze i grozi mi porod przedwczesny. Tak mnie nastraszyl ze zgodzilam sie zostac bez slowa.

Zrobili mi ktg maly zaczal brykac. Mam nadzieje ze przed weekendem mnie wypisza
jeju, jeju zdrówka! Wracaj szybko i melduj co tam u Was! Kciuki!!!

Asiu co się z Tobą dzieje?

A ta sytuacja w Rybniku... kurcze... jak tam w ogóle można
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 08:57   #188
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry
Juz wyspana ale ze śniadaniem musze czekać aż mój Pan i Władca wstanie, zazyczyl sobie jeszcze godzinę snu
Sprawa CC z Rybnika jest straszna, szkoda, że tak najezdzaja na karetki a na rząd. Niestety wciąż jest za mało ambulansow, u nas na powiat są trzy, a jest naprawdę rozległy. Ostatnio pojechały wszystkie do Włocławka z pacjentami , i to włocławek do nas musiał przyjechać, także super :/. Mam nadzieje,ze kiedyś to się zmieni

Aniu trzymam kciuki, trzymaj się w tym szpitalu na pewno wszystko będzie dobrze
Stary 2014-06-18, 09:02   #189
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejo dzisiaj jestem na glukozie.
Drineczek nie byl zły, ale ja też bardzo lubię slodkie wieć nie miałam większego problemu z wypiciem tego.
Teraz jedno pobranie krwi i mam luz

O, miałam pytać kiedy masz glukoze Ja dostałam skierowanie i zrobię w przyszłym tygodniu odwlekam to ile się da
I dostałaś widzę 50g skoro tylko 1 pobranie? Szczęściara Z zazdrości pochłaniam mleczko w tubce z Lidla
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:03   #190
allckarola
Zadomowienie

No i jestem ;-) zrobiłam tego placka jak juz galaretka zastygnie to sie pochwale o ile jest czym Hehe. A teraz jem arbuza jak codzień

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:08   #191
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Juz wyspana ale ze śniadaniem musze czekać aż mój Pan i Władca wstanie, zazyczyl sobie jeszcze godzinę snu
Sprawa CC z Rybnika jest straszna, szkoda, że tak najezdzaja na karetki a na rząd. Niestety wciąż jest za mało ambulansow, u nas na powiat są trzy, a jest naprawdę rozległy. Ostatnio pojechały wszystkie do Włocławka z pacjentami , i to włocławek do nas musiał przyjechać, także super :/. Mam nadzieje,ze kiedyś to się zmieni

Aniu trzymam kciuki, trzymaj się w tym szpitalu na pewno wszystko będzie dobrze
to musisz mieszkać niedaleko mnie, bo ja mieszkam w ok. Włocławka...

12.2005

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:09   #192
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
to musisz mieszkać niedaleko mnie, bo ja mieszkam w ok. Włocławka...
Tak jak ja 45 od 25 do Torunia
Stary 2014-06-18, 09:14   #193
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

rozmawiałam też wczoraj z mamą i troszkę mnie zasmuciła, bo ona urodziła 4dzieci i żadnego nie karmiła piersią, bo nie miała pokarmu...a ja tak chciałam, ale może lepiej jak będę bardziej świadoma, że może się nie udać...
nie martw się na zapas. Najlepiej chyba mieć takie podejscie, że chce się karmić piersią ale jak nic z tego nie wyjdzie to się nic nie stanie złego. Stres jest najgorszy.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:16   #194
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ja tylko na szybko jeżeli chodzi o kurierów jeżeli przyjedzie paczka na palecie to kurier wystawi przy samochodzie i pojedzie. Taką ma pracę i nic tego nie zmieni. A jeżeli paczki są bez palety ale ważą więcej niż 50-70 kg to zależy od firmy kurierskiej to kurier może prosić o pomoc we wniesieniu bo to jest naprawdę za ciężkie żeby wnosić. Takie są przepisy dziewczyny a wiem co mówię bo mój jest kurierem

Ale miałam sytuację na spacerze z psem idę sobie spokojnie, mój pies coś wacha pod jakaś klatka na środku chodnika...i jakiś dziad z wiadrem idzie i z ryjem na mnie że pies sika, że tu zrobił, że najlepiej do klatki mam z nim wejść i tam niech się załatwia... Jak mu odpowiedzialam, jak go zjechalam, nawet wyzwalam no ale powiem Wam że wyladowalam złość z siebie i miałam w sumie ubaw i już mi lepiej bo chyba tego mi było trzeba aż byłam w szoku że potrafię tak pyskowac i do tego krzyczeć w życiu takiego czegoś bym nie zrobiła co te hormony robią z kobietami

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:24   #195
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Asiu.ja robiłam ale to nie naleśniki a sałata

A to tez widziałam zdjęcia nie powiększając nawet bo by mi język do uciekł :p dobrze, ze teraz jem bułeczki z jajkiem i majonezem a go tego ogóreczki małosolne bo bym padła na to wspomnienie ale ktoś tam cos o tych nalesnikach pisał w jakimś dłuższym poście i niestety wczoraj cały dzień mi w głowie siedziały

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-06-18 o 09:26
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:28   #196
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak ja 45 od 25 do Torunia

to ja mam do torunia ok 50km, a do włocławka ze 25km...
nawet nie myślałam, że któraś z Was jest tak blisko...

Aliszcze raczej się nie martwię, kupię ładne buteleczki...

Ala Janosz opowiada o ciąży w DDTVN!!!!!! WRZEŚNIÓWKA!!!!!!!!!!!!!! !!!!

12.2005

Edytowane przez Paulina Darek
Czas edycji: 2014-06-18 o 09:33
Stary 2014-06-18, 09:33   #197
małaPaulina
Wtajemniczenie

ZygaEffka tez sie boje niedoswiadczenia jezeli chodzi o dzieci itd... jestem przerazona mysle ze moj Tz sobie lepiej poradzi niz ja...
co do kogla mogla to niby sie nie powinno he ale moja przyjaciolka jest w drugiej juz ciazy a sie obżera tatarem i serem pleśniowym czasem wypije tez reddsa i ogolnie normalnie funkcjonuje
Ania dawaj znać co u Ciebie,na pewno będzie okej
Asia czekamy na info od Ciebie

Witam się czekam bo mają mi przyjść podłączyć dziś internet a no i dziś idę sobie zrobić brwi
Tz mi dzis przyniosl sniadanko do lozeczka
3mam kciuki za wizyty ja dzisiaj tez mam ale dopiero pod wieczor...W sumie nawet nie wiem o co zapytac lekarza na wizycie hmm

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:34   #198
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:

Tez wlasnie oglądałam kurde chce zagrać koncert w 8 miesiącu jeszcze

Jezu pod Wałbrzychem ktoś przywiązał do drzewa psa, oblał benzyna i podpalił... Staram sie wyprzeć ze świadomości to, ze zobaczyłam ta informacje takiego bym mogła zabić bez wyrzutów...

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-06-18 o 09:37
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:36   #199
Marcella_
Raczkowanie

WITAM SIĘ W NOWYM WĄTKU!
już 7 strona a ja się dopiero witam nigdy mnie nie ma jak się nowy wątek zaczyna ja na pewno będę używała kosmetyków z babydream dla małej bo sama używam tego olejku na rozstępy i jestem z niego bardzo zadowolona cena fajna i nawilżenie też. Na brzuchu nie mam żadnego na szczęście ale na piersiach już niestety się pojawiły ostatnio mi częściej brzuch twardnieje myślicie że to może być spowodowane tym że się ciągle denerwuje?
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:39   #200
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
WITAM SIĘ W NOWYM WĄTKU!
już 7 strona a ja się dopiero witam nigdy mnie nie ma jak się nowy wątek zaczyna ja na pewno będę używała kosmetyków z babydream dla małej bo sama używam tego olejku na rozstępy i jestem z niego bardzo zadowolona cena fajna i nawilżenie też. Na brzuchu nie mam żadnego na szczęście ale na piersiach już niestety się pojawiły ostatnio mi częściej brzuch twardnieje myślicie że to może być spowodowane tym że się ciągle denerwuje?
Ja tez mam tak ze mi twardnieje i nie wiem czemu. Ale zazwyczaj jest to po południu. Dobrze sie czuje i lekarz tez jakos nic nie mówił tylko pytał czy tak często mam zapisał magnez ;-) więc chyba ze mną nie jest tak zle. Mała szaleje juz teraz zauważyłam ze o tej samej porze dnia.
Stary 2014-06-18, 09:40   #201
madziulka_
Zakorzenienie

Nowy wątek i tyle stron już
Szkoda że nie jestem wpisana na listę z pierwszej stony
Ale luzik

Ja stawiam na kosmetyki Hipp, Weleda na samym początku i w zapasie Babydream Mają fajne składy, a to do mnie przemawia

Dziewczyny znacie jakieś fajne strony z imionami dla dzieci??
Przeglądałam kilka ston znalezionych w google, ale żadne imię z tych stron mnie nie zauroczyło

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:40   #202
allckarola
Zadomowienie

Cytat:

Tez to oglądam ;-) całkiem dobrxe sobie wygląda

Stary 2014-06-18, 09:41   #203
Mandragorrka
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46930550]O, miałam pytać kiedy masz glukoze Ja dostałam skierowanie i zrobię w przyszłym tygodniu odwlekam to ile się da
I dostałaś widzę 50g skoro tylko 1 pobranie? Szczęściara Z zazdrości pochłaniam mleczko w tubce z Lidla [/QUOTE]

Tak dobrze nie ma, też miałam 75, z tym ze posta pisałam już po jednym pobraniu
Ogólnie badanie nie jest złe, a ze mieszkam blisko labu to wróciłam do domu i czekanie na kolejne pobranie się tak nie dluzylo.

Teraz jade do corci bo jest u mojej mamy.
Milego dnia Kobietki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:43   #204
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ja tez mam tak ze mi twardnieje i nie wiem czemu. Ale zazwyczaj jest to po południu. Dobrze sie czuje i lekarz tez jakos nic nie mówił tylko pytał czy tak często mam zapisał magnez ;-) więc chyba ze mną nie jest tak zle. Mała szaleje juz teraz zauważyłam ze o tej samej porze dnia.
może powinnam zacząć brać magnez
Stary 2014-06-18, 09:45   #205
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

dzięki

dobrej nocy
Ja biorę właśnie magne B6, ale z reguły nie tyle ile trzeba tylko 2,3 tabletki.

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Niestabilna-zgadzam się z Twoim apelem z pierwszej strony wątku
Noc miałam koszmarną,zapewne,przez diablene hormony.Obudziłam się o 2 i nie spałam do 4 oglądając aukcję allegro z szafą do pokoju córci, czy klikać już teraz czy jeszcze sie zastanowićWaham się troche, bo sprzedawca ma napisane w regulaminie, że kurier tylko rozładuje towar i nie musi go wnosić.W sumie to się nie dziwię, bo szafa ma byc zapakowana w pudła i być na palecie,waga to 135kg,tylko z drugiej strony co ja z tym zrobię,sama wniosę?Kurier pewnie przyjedzie w godzinach pracy męża,więc nie będzie miał mi kto pomóc...sama nie wiem,muszę to dziś z małżem skonsultować
Jestem niewyspana,a idę dziś na spotkanie z dwiema koleżankami z podwórka,jedna z nich 1o mc-y temu urodziła pierwsze dziecko-synka,a druga ma już trójkę dzieciCiekawie się zapowiada,a ja taka śnięta
Już bym chciała, żeby wszystkie meble były skręcone, ubranka poprane i poprasowane,córcia we własnym pokoju, a tu na razie nic się nie dzieje.
Pisałam do sprzedawcy tego szafo-wieszakana przedpokój z allegro kiedy mniej więcej mogę się spodziewać dostawy,to odpisał ,ze w terminie jaki jest w aukcji-noż jasna ciasna,wiem ,że jest napisane 14 dni,ale czy naprawdę nie można sprawdzić z dokładnością 2 dni kiedy przesyłka będzie u mnie??Wkurzył mnie na maksa:/
Golgie jak zadzwoni kurier do was, że jedzie z przesyłką to powiedz mu, żeby był np najpóźniej jak się da bo ty jesteś w ciązy a maż do wieczora w pracy. Z nimi idzie się dogadać.
Ja np. ostatnio na swoje zakupy czekałam cały dzień i się już wkurzyłam, bo potem miałam warsztaty a jego dalej nie było. Dzwonił do mnie po 19 a ja w tym czasie jeszcze miałam to spotkanie i mówie mu, ze będę w domu za półtorej godziny więc może przyjechać albo jak chce to możemy się na jutro umówić. To powiedział, ze przyjedzie. I był u mnie o 21 Akurat spokojnie do domu weszłam. A jak z nim rozmawiałam to mówił, ze jeszcze ma 6 kursów. Także jeżdżą do późna. A na następny dzień przyszła druga paczka i była o godzinie 20.
Także spróbuj się tak umówić. Zawsze możesz powiedzieć, że nie ma cię teraz w domu i prosisz o przyjazd później.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja bym może na razie nie wyrzucała tych ubranek, tylko odłożyła w inne miejsce i używała w pierwszej kolejności tych ładnych a te poplamione zakładała w sytuacjach awaryjnych

Ja do tej pory też miałam magne b6. a teraz mama kupiła mi jakieś takie zwykłe "Magnez + vit.B6" z firmy Ploski Lek S.A. są dużo tańsze (coś ok 4 zł za tą samą ilośc tabletek) i sa o połowę mniejsze. Zobaczymy jak sie będą sprawować

Zabiłabym chyba.
Tylko zobacz kochana jak będzie ci się ten magnez przyswajał. Bo prawda jest taka, ze na rynku medycznym mnóstwo jest tego magnezu i suplementów diety a okazuje się, że ich wchłanialność jest minimalna i w sumie człowiek łyka a nic mu to nie daje.
Magne B6 jest uważany prawie jako lek, bo ma bardzo wysoką wchłanialność do organizmu i to jest w nim dobre.
Kiedyś duzo o tym czytałam jak własnie potrzebowałam odpowiedniego suplementu

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek;46930445[SIZE=3
][/SIZE]

Karmienie piersią nie jest dziedziczne więc nie nastawiaj się odrazu źle. To, że twoja mama nie mogła karmić to nie znaczy, że ty nie będziesz mogła. Najważniejsze to pozytywne nastawienie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 09:48   #206
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
może powinnam zacząć brać magnez
Szczerze nie mam pojęcia ;-) czytałam ze glaskanie brzucha powoduje skurcze i tez twardnieje z tym to bym sie zgodziła przez parę dni nie glaskalam tak i nie dotykalam i było lepiej ;-)

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja biorę właśnie magne B6, ale z reguły nie tyle ile trzeba tylko 2,3 tabletki.

Golgie jak zadzwoni kurier do was, że jedzie z przesyłką to powiedz mu, żeby był np najpóźniej jak się da bo ty jesteś w ciązy a maż do wieczora w pracy. Z nimi idzie się dogadać.
Ja np. ostatnio na swoje zakupy czekałam cały dzień i się już wkurzyłam, bo potem miałam warsztaty a jego dalej nie było. Dzwonił do mnie po 19 a ja w tym czasie jeszcze miałam to spotkanie i mówie mu, ze będę w domu za półtorej godziny więc może przyjechać albo jak chce to możemy się na jutro umówić. To powiedział, ze przyjedzie. I był u mnie o 21 Akurat spokojnie do domu weszłam. A jak z nim rozmawiałam to mówił, ze jeszcze ma 6 kursów. Także jeżdżą do późna. A na następny dzień przyszła druga paczka i była o godzinie 20.
Także spróbuj się tak umówić. Zawsze możesz powiedzieć, że nie ma cię teraz w domu i prosisz o przyjazd później.

Tylko zobacz kochana jak będzie ci się ten magnez przyswajał. Bo prawda jest taka, ze na rynku medycznym mnóstwo jest tego magnezu i suplementów diety a okazuje się, że ich wchłanialność jest minimalna i w sumie człowiek łyka a nic mu to nie daje.
Magne B6 jest uważany prawie jako lek, bo ma bardzo wysoką wchłanialność do organizmu i to jest w nim dobre.
Kiedyś duzo o tym czytałam jak własnie potrzebowałam odpowiedniego suplementu

Karmienie piersią nie jest dziedziczne więc nie nastawiaj się odrazu źle. To, że twoja mama nie mogła karmić to nie znaczy, że ty nie będziesz mogła. Najważniejsze to pozytywne nastawienie
Ile bierzesz dziennie magnez?? Kupilam magnez z wit b6 i w sumie polykam jedną pewnie mało;p
Stary 2014-06-18, 09:50   #207
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Tak dobrze nie ma, też miałam 75, z tym ze posta pisałam już po jednym pobraniu
Ogólnie badanie nie jest złe, a ze mieszkam blisko labu to wróciłam do domu i czekanie na kolejne pobranie się tak nie dluzylo.

Teraz jade do corci bo jest u mojej mamy.
Milego dnia Kobietki

A już myślałam, że ci się upiekło hehe
Nie chcą teraz dawać na tą glukoze 50g, podobno od niej odchodzą.
Mnie czeka dwu godzinne siedzenie w labo, bo już byłam i się pytałam buu

Zjadłam nesqiki i czekam na mamuśkę Jestem niewyspana i w ogóle ciężkie noce mam teraz, ale może jak coś kimnę się po południu

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 09:52   #208
Marcella_
Raczkowanie

to wiem powstrzymuje się przed tym a ostatnio nawet nie mam czasu na to wolę patrzeć na brzuszek jak Mała się rusza. Tylko zauważyłam że jak się denerwuje to co chwile robi mi się twardy brzuch. Ostatnio miałam tak że przez pare spokojnych dni że raz na dzień mi tylko twardniał.
Stary 2014-06-18, 09:52   #209
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Szczerze nie mam pojęcia ;-) czytałam ze glaskanie brzucha powoduje skurcze i tez twardnieje z tym to bym sie zgodziła przez parę dni nie glaskalam tak i nie dotykalam i było lepiej ;-)

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ile bierzesz dziennie magnez?? Kupilam magnez z wit b6 i w sumie polykam jedną pewnie mało;p
Teraz to tylko tak z doskoku 2-3 tabletki dziennie, bo zaczeły mnie skurcze w łydkach brać.
A owego czasu brałam 6 tabletek dziennie. Bo w tym Magne b6 dawki magnezu nie są duże i dlatego nalezy brać więcej w dzień.
Jak bierzesz jedną tab. to trochę mało. Zobacz jeszcze jaką ma przyswajalność ten magnez

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-18, 09:55   #210
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
to wiem powstrzymuje się przed tym a ostatnio nawet nie mam czasu na to wolę patrzeć na brzuszek jak Mała się rusza. Tylko zauważyłam że jak się denerwuje to co chwile robi mi się twardy brzuch. Ostatnio miałam tak że przez pare spokojnych dni że raz na dzień mi tylko twardniał.
Może nerwy tez wywołują skurcze hym musisz spytać lekarza ;-) ja dopiero za dwa tyg idę

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Teraz to tylko tak z doskoku 2-3 tabletki dziennie, bo zaczeły mnie skurcze w łydkach brać.
A owego czasu brałam 6 tabletek dziennie. Bo w tym Magne b6 dawki magnezu nie są duże i dlatego nalezy brać więcej w dzień.
Jak bierzesz jedną tab. to trochę mało. Zobacz jeszcze jaką ma przyswajalność ten magnez
Dzięki wielkie gin powiedział ze mam brać nie mówił ile nie pomyślałam o tym ze trzeba więcej ;-) no nic więcej będę brała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości